Şimdi Ara

Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU] (17876. sayfa)

10 Kayıtlı Üye (3 Mobil) ve 36 Misafir (7 Mobil) - 36 Masaüstü10 Mobil3 iOS
5 sn
357.530
Cevap
2.775
Favori
22.357.678
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
585 oy
Öne Çıkar
Giriş
  • fg rekabetçi pvp fps oyunlarında tamamen dezavantaj. sahte karelerle fps artmasına rağmen ekranda frame time süresinde ms değişme olmuyor dahası üzerine fg nin ms i ekleniyor 1-1 tepki vs kayboluyor.

mesela 60 fps in kare oluşturması 16.66ms, 120fps 8.35ms 240fps 4.15ms civarı.

oyunda 120fps alıyorsun fg açtın 500fps oldu ama hala frame time süren 8.35ms + fg ms. hissiyatta hiç bir değişme olmuyor üzerine daha kötüleşiyor. reflex antilag bir miktar azaltsa da esas ms azalmadığı için verimli olmuyor.

fg den çok dlss ve fsr ın iyileşmesi daha önemli. özellikle dlss ve fsr açınca mozaikleşen cisimler vs ve ekrana vazelin sürülmüş gibi hissettiren blur u azaltmaları daha önemli.

çünkü dlss ve fsr, fg nin aksine sahte değil gerçek fps artışı sağlıyor.

2016 dan beri 1060, 1080ti, 2060, 2080ti, 3070, 4070s kullandım şimdi 7900xtx kullanıyorum. bundan sonra da büyük ihtimal 5080s veya 5080ti alırım hangisi çıkarsa.

3-4 yıldır kartların salt gücünü arttırmak yerine yok dlss yok fg şeylerle uğraşıyorlar 360hz 400hz 600hz monitörler çıktı ama bu fpsleri gerçek olarak alamıyoruz oyunlarda.

özetle. oynadığınız oyunları top rank a yüksek kd e rekabetci bir şekilde oynuyorsanız bu ister fps olsun ister lol olsun fg e çok hype yapmayın. yok bazı yayıncılar gibi oyunlardaki npc köpeklere vs ölüp rage altf4 atıp oyunu silen tarzda bir arcade oyuncuysanız sahte karelerinizle mutlu olabilirsiniz.

ayrıca frame gen in sahte frameleri ile dlss/fsr ın ekrana vazalin sürülmüş gibi oyun oynamayı marifet sanan sahte kareler ile alınan fps i kartın salt gücüymüş gibi lanse eden hele hele marka farketmeksizin bunları sanki hissedarmış gibi öven savunanlara fanboylara allah akıl fikir versin.

edit: frame per second ile frame time ı karıştırmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Winter Is Coming -- 9 Ocak 2025; 5:14:59 >

• Noctivagant kullanıcısına yanıt

Henüz incelemeler ve testler düşmeden bu kadar net konuşmak doğru değil. Murat abiyi severim, o kadar net konuştuysa o da hata ediyor.

Ayrıca NVIDIA saf raster performansında iki kartı karşılaştıran bir grafik yayınlamadı. Tüm kartlar kendi bir önceki nesliyle karşılaştırıldı.

Saf kas gücü olarak (DLSS kapalı iken) 5090'ın 4090'dan %20-40 arası daha güçlü olduğu NVIDIA grafiklerinde sabit.

Kendimizi 5070 gazıyla kandırmayalım. Saf işlem gücü olarak 4090 5070'in her alanda 2 katından fazla çekirdeğe/işlem birimine/belleğe vs. sahip.

• Öncelikle şeytan ayrıntıda gizlidir, aslında FarCry 6 oyunu ile direk 4070 ve 5070 kıyaslandı, RT açık, DLSS kapalı, FG kapalı;

AÇIKÇA GÖRÜLDÜĞÜ GİBİ, 5070 daha gelişmiş donanıma rağmen RT açık olduğu halde, yani donanım avantajı olduğu halde, 4070'ten sadece %20 civarı daha hızlı. Yani 4090 falan değil, bu Jensen'in standart yalanlarından. Kendiniz de Nvidia'nın yayınladığı bu görüntüye ulaşabilirsiniz. (https://wccftech.com/nvidia-geforce-rtx-5080-2x-faster-4080-999-rtx-5070-ti-2x-faster-4070-ti-769-rtx-5070-faster-4090-549/)

Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU]

Aynı şekilde 5090'nın da 4090'dan daha hızlı olduğunu görüyoruz, Cyberpunk'da 4K extreme, dlss ve fg kapalı iken, 5090 26 FPS alırken, 4090 ise 20 FPS alıyor.

Burada yaklaşık kas gücü olarak 5000 serisinin %20-30 daha hızlı olduğunu görüyoruz, fakat güç tüketiminde de belli oranda artış var, bu da aslında yeni nesilde AI dışında çok matah bir gelişme olmadığını gösteriyor.

240 FPS'de zaten olan bilgisayarın gecikmesi üzerine 50 MS eklenmesi büyük bir olaydır. Yani siz taş çatlası 5 ms alacak iken, 10 katı gecikme alıyorsunuz. İsterse Nvidia 3 kare daha ekler, 500 fps alırsınız, o da mümkün yani. 50 MS genel olarak konsol oyuncularını üzmez, fakat PC oyuncularının bir kısmı için olacak iş değildir.

Hikaye odaklı oyunlarda eğer görüntü kalitesinden ödün vermeden, fps'i ciddi arttırıyor ise o da çok önemli ve faydalı bir durum. Fakat genel anlamda normalin yerini almaktan çok uzak.

• 5000 serisi bence fiyasko oldu. 4000 serisi kullanan birisi olarak asla yeni nesil kart almam. Artık Amd veya 6000 serisi beklemek daha doğru bence.
    Bu sahte kare oluşturmayı her oyunda açarım yalan yok. Bu sayede Alan Wake 2’yi full detay oynayabiliyorum. Normalde verdiği fps 45-70 gibi rakamlar ama 85-110 ile akıcı deneyim sunuyor. Ama işte burada temel kare sayısı 40’sa veya altı ise FG ile FPS kaç olursa olsun hantallığı hissediyorsunuz. Gidip bi gazla 5070 alırsınız ve oyundan alacağınız 30 kare olur. MFG açarsınız ekranda 300 fps yazar ama kalas gibi olur baya kütük işte.
    Asıl beklediğim DLSS görüntü kalitesi iyileştirmeleri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Glasscannon -- 9 Ocak 2025; 8:29:47 >
  • fbyram kullanıcısına yanıt
    Evet hararetle karşı geliyorum ve yazılım mühendisiyim. Sanki 4000 serisinde hiç yapay zeka desteği yok da 5000 serisine yeni gelmiş gibi ifadeleriniz var. Her ikisi de yapay zeka destekli seriler. Ayrıca dlss4'un 4000 serisine gelmesinde donanım olarak hiçbir engel yok. Bu tamamen Nvidia'nın kullanıcıları öpmek istemesi, tamamen duygusal yani :) Bu arada hiç kartı olmayan veya eski serilerden geçmek isteyenler için 5000 serisi gayet mantıklı çünkü Nvidia'nın alt seviyedeki fiyatlandırması kabul edilebilir seviyede. Amd'nin orta segmente odaklanacagiz açıklamasından sonra yüksek fiyatlı 5070 satamazdı o yüzden fiyat uygun tutulmuş. Fiyanlandirma iyi o yüzden tamamen sıfır alacak isem gider 5000 serisi alırım.

Ben Nvidia'nın "alın size 500 dolara 4090 ile aynı performansı veren 5070" şeklinde sunum yapmalarını doğru bulmuyorum. Hee bir de dlss 3.5 in veya dlss 4 un herhangi bir ekstra donanım gerektirmemesine rağmen Nvidia'nın eski serilerine bu teknolojileri getirmemesi doğru değil. Şirket için belki iyi olabilir ama hiçbir şekilde kullanıcı dostu olmayan bir yaklaşım. Malesef pazarda tek olunca böyle oluyor.

• r3ally kullanıcısına yanıt

eğer 4000 serisi dlss4 teki mfg ye teknolojik olarak destekliyse 3rd parti bir yazılım geliştirilecektir bence bkz:lossless scaling. hatta nvidia ya yapılacak baskı ile şirketin kendisi pazarı yeterince sıyırdıktan sonra mfg yi 4000 serisine getirecektir benim düşüncem.

• Paister P kullanıcısına yanıt

O bahsettiğiniz yapay zeka 4000 serisinde de var.

Neden geri tepelim çünkü gecikmeden dolayı oyunun tepkiselliği tamamen ortadan kalkıyor. Oynanabilecek seviyeden çıkıyor bana göre. Ben hikayeli oyunlarda dahi kullanmıyorum. "Ben 4080 ile FG açık şekilde çok akıcı bir deneyim yaşamıştım" yazmışsınız. Evet akıcı olabilir ama tepkisel değil. Bu arada sizde 4080 varsa kesinlikle tavsiye etmem 5000 serisine geçmenizi.

"Bir de verdiği kare sayısı %50 falan bile değil resmen %800'e kadar artış sağlıyor, inanılmaz." Buna gerçekten inanıyor musunuz Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU] 

"Eğer bu tarz yollar olmadan yavaş yavaş gitseydik herhalde 4K 60fps Path Tracing deneyimini ilk 2029'da 7090 ile falan alacaktık." Yazmışsınız, 4k 60'ı zaten çoktan yakaladık. (Nvidia olmasaydı) Ancak oyunların hızlanmasını engelleyen de Nvidia'nın kendisi malesef. Path tracing'i bir açıyorsun 4k 60fps alırken bir anda 15-20fps'ye düşüyor. Açıkçası ben path tracing'i açınca "OMFG bu görüntü de ne böyle bu gerçek olamaz voawwww" diyecek kadar bir fark göremiyorum ki fps'yi 4'te 1'ine düşürmesini kabul edebilelim.

Sonuç olarak her ne kadar bende de bir 4000 serisi kart olsa da benim gözümde Nvidia şirketi "EVIL CORP." tur.

-AMD'nin tüm yazılımsal geliştirmeleri açık kaynak kodlu iken sen dlss 4 çıkardım alın size 500 dolarlık kart 4090 performansı diye insanları kandırıyorsun. (inananlar oluyor gerçekten de)

-Tüm kartlarında (Tensor core olan) kullanılabilecek dlss 3.5 ve dlss 4 teknolojilerini eski kartlarına getirmeyip kendi müşterilerine yolunacak kaz muamelesi yapıyorsun.

Yeter artık Nvidia doğru düzgün işini yap, bize kas gücü göster. Watt başına performans artışı göster. Artık sunumlarında anlattığın 2x 4x'leri YEMİYORUZ. Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU] 

• phalantan kullanıcısına yanıt

İlk kısma katılıyorum evet. 3 parti yazılımlar bu güncellemeyi alır sonuçta ortada donanımsal bir şey yok.

Ancak Nvidia kendisine yapılan baskılara rağmen DLSS 3.5 desteğini 2000 ve 3000 serisine getirmedi. DLSS 4'ü de diğer serilere getirmeyecektir. (Nvidia tanıdığım en aç gözlü firmalardan.)

AMD'den iyi cevap gelmez ise önümüz karanlık. Nvidia herkese ters takla attıracak. Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU] 

• r3ally kullanıcısına yanıt

Senin yazdığın ile benim yazdığım arasında ne fark var? Bende sıfırdan alacak olanlara 5070 hatta 5070ti çok daha mantıklı olur diyorum. 'Oyun pc' için yeni nesil oyunlar ve teknoloji gelişimine uyum açısından 5070 ekran kartının önü açık. İkisi aynı para olur gider 4090 alırsın ama birini tr de 3000 dolara alırken diğeri 700-800 dolara alınabilirse hangisini tavsiye etmek lazım?

Sunumdan 4090=5070 sonucunu ben çıkarmıyorum. Yorumda da belirttim. Adamlar oyunlardaki fps performansına odaklı pazarlama yapıyorlar. 4090 işlevsellik açısından daha güçlü bir ekran kartı ama sen 2-3 saat oyun oynayacaksan yeni nesil oyunlarda teknik ve yapay zeka desteği olan 5070in performansı ile 4090ın performansı arasındaki farkı hissedemeyeceksin. Olay bundan ibaret. Sonuçta 4090a, 5070e verilen dlss4 desteği hiç gelmeyeceğine göre birinden kırpıp diğerine yüklemişler ve sana 550 dolara geçmişte 2000 dolar ödeyip aldığın ekran kartı oyun performansı sunuyorlar. Bende oyun pc için 4090 almış olsam bende bu duruma kızarım. O nedenle geçmişte 4090 almış olmanın ve güncelde 5090ı oyun pc için almanın saçma olduğunu söyledim zaten. 5070 varken de daha güçlü diye oyunlarda benzer performans veren 4090ı şu aşamada almak mantıksız. Detaylı testler yapılmadan tartışılıp duruyor, testler yapıldığında pc toplayacak olan kafasına ve bütçesine uygun olanı alır geçer.

Yapay zeka desteği 4090da illaki vardır. 5070de bu 3/4, 4090da 1/4 olabilir. Belki bir sonraki jenerasyonda 9/10 olacak. 5070de işin çoğunu yapay zeka gördüğü için ne kadar uzun vadeli iş görür ve rami 12 gb olarak zamanla ne kadar yeterli kalır onu da zaman gösterir.

• Noctivagant kullanıcısına yanıt
    Ben Paycell ile oradan steam kod aldım. Kod sorunsuz teslim oldu ama cashback yatmadı. İtiraz ettim 5 gündür inceleme devam ediyor.
  • Banzai! kullanıcısına yanıt
    Kodlar oyun bazlı çalışıyor. Eger aks calismadiysa o oyunda yoktur.
  • Aslında saatlerce tartışmaya değecek bir konu yok 5 serisi için, elinde 4 serisi olanları ilgilendiren bir durum yok, elinde kartı olmayan veya eskiyen için tabi ki en iyi seçenek 5 serisi çünkü en yenisi o.

Onun dışında artık nesil sonuna geldik gelişim tamamlandı gibi Nvidia'da bunu bildiği için 5 serisini devrimsel çıkarmadı yeni konsolların çıkacağı dönemde gelecek olan 6 serisi yeni dönemin başlangıcı olacaktır.

• Gördüğüm kadarıyla Nvidia yeni serisi ile malum kesimin ruh dengesini bozmuş : ) Merak etmeyin çocuklar benzeri tabloyu 60 serisi çıkınca da göreceğiz.Üzmeyin kendinizi altı üstü 3-5 kruşluk ürünler.Kimse kimseye zorla rtx 50 serisi satmıyor.Beğenmediysen ki en doğal hakkın elindeki rtx 40 serisi ile devam edersin bu kadar basit.Bu arada yeni gelişmiş mfg nin olgunlaşmış versiyonunu rtx 60 serisinde göreceğimiz kesin.Sonuçta kartların ai tflops güçleri 2 kata yakın artsada hala yeterli gelmeyecektir.

• Şuan 4070 ti Süper kullanıyorum. Seneye 5070 ti a geçer bakarım keyfime.
  • Durun asıl bu kartlara ne fiyatlar çekecekler bakalım. 25 bin TL diyor da, o fiyattan kart bulabilecek miyiz o dert var bir de Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU] 

Yukarıdaki mesajım şaka bir yana, arkadaşlar yazmışlar zaten, 40-50 geçişi çok mantıklı değil ama 10-20 serilerinden geçilebilir.

Elimde 4070 var, 2K ve VR ile gayet yeterli bir kart, 2-3 sene daha idare ederiz herhalde kendisi ile... Sonra geçeriz o zaman düşünülür ne alınacağı..

• Epic Yılbaşı Tatili İndirimi 2024'de son saat, sepet yapanların dikkatine! Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU] 

Alıntı

metni:

Yılbaşı Tatili İndirimi 2024
    Epic Games Yılbaşı Tatili İndirimi başladı! Seçili PC oyunlarında indirimlerden yararlan. Teklif 9 Ocak 2025 TSİ 19.00'da sona erer.
  • fbyram kullanıcısına yanıt
    "sen 2-3 saat oyun oynayacaksan yeni nesil oyunlarda teknik ve yapay zeka desteği olan 5070in performansı ile 4090ın performansı arasındaki farkı hissedemeyeceksin." Demişsin de şu an 1 ekstra kare oluşturulurken bile aradaki fark gece ile gündüz gibi. Nvidia aptal mı 1600 dolarlık 4090'ın işini görecek kartı 500 dolara satsın, üstelik karşısında doğru düzgün rakip bile yokken. Nvidia tamamen göz boyamaya çalışıyor.

Don't get fooled.
  • Tahmin edildiği gibi Humble Ocak paketinde bulunan Fort Solis Eneba da uygun fiyatta,ilgilenenler bakabilir.

36,08 Lira fiyatı + 17 Lira hizmet bedeli.

• store.steampowered.com
    Pre-purchase The Last of Us™ Part II Remastered on Steam
    https://store.steampowered.com/app/2531310/The_Last_of_Us_Part_II_Remastered

Pre-order açıldı. 49.99$

• Açıldı fiyat da iyi

Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU]
  • 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.