oo Les Goo... 5070; 4090nı tokatlıyor buba AI'ne guvvat yiğido NikTekyoutube I was super excited to hear when Jensen Huang announced that RTX 5070 reaches the same performance as The RTX 5070, that fun lasted for a few seconds until we all found out that this was mostly achieved by the help of AI to generate multiple frames and then compare the GPUs.
This meme video shows how Gamers reacted when Nvidia showed how their Benchmarks worked when comparing these two GPUs and making the claim that the RTX 5070 is just as fast as the RTX 4090 (with massive help from AI tech of course). What do you guys think about the new Blackwell GPUs? Let me know in the comments below and stay tuned for more memes!
If you want to be part of some big giveaways that are always happening, Join my Discord Server so you can stay in touch with me and the community that enjoys Gaming, PC Tech Memes and General Stuff:
https://discord.com/invite/PeUZkPBb7z
You can Find me on other social Media Accounts where I constantly Post Memes, Informative Videos and Fun Gaming Content:
Instagram:
https://www.instagram.com/niktekofficial
Twitter:
https://twitter.com/NikTekOfficial
For business inquiries and brand promotions, you can contact me in this email:
niktekchannel@gmail.com https://www.youtube.com/watch?si=vSuyfsG8x77kg3Ry&v=uOItZa2oqVc&feature=youtu.be |
Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU] (17875. sayfa)
-
-
2025 ve sonrası çıkacak her oyunda dlls olacaktır, o yüzden 5070 yeni nesil oyuncakları ile 4090ı tokatlayabilir ve bunu ondan daha güçlü kart yapar. 2020 oyunu açıp saf kas gücü ile 4090 daha iyi diyebilirsin tabii ama bunun bir anlamı yok artık.
-
GTX 1650 kullanan adam NVIDIA kötülüyor mesela. Teknolojiye erişemediği için kızmış.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
DLSS çok iyi bir yere geldi, oyunlarda büyük sıkıntı olan bulanık TAA problemini bile çözüyor. Son hali ile oyun yapımcıları tarafından düzgün uygulandığı zaman gayet güzel iş görüyor. Sıkıntı daha çok Frame Generation kısmında. 3 tane sahte kare yaratarak oluşturulan 200 fps bir oyunda, native olarak 80 üzeri fps alamıyorsanız, ciddi input lag olacaktır, isterse reflex 10 olsun bu değişmeyecek. Yani 240 fps 3-6 ms ile oynama deneyimi var, 240 fps'i 35 ms ile oynamak var, arada fark büyük.
Dediğim gibi sizi etkilemez memnunsunuzdur, tadını çıkarın. Fakat ortada gerçekler var, google, youtube elinizin altında.
Nvidia sunumlarında DLSS+FG olmayan FarCry 6 bakarsanız, 5070'in 4070'den %25 civarı hızlı olduğunu görürsünüz, yani 5070=4090 Nvidia standart saçmalaması, yalan reklam.
Bunun yanında testlere bakarsanız CyberPunk herşey sonda, rt açık, dlss off,fg off olarak bakarsanız da 4090 4K'da 20 fps verirken, 5090 4K'da 26 fps vermekte. Aradaki oran zaten neredeyse güç tüketimi artışına yakın. Yani bu nesil kas gücü olarak çok iyi değil aslında. Biraz çirkin çinli hatunların, 3 dakika makyaj ile güzel görünmesine benziyor, sonuçta sahte...
-
DLSS gibi teknolojiler artık oyunların önemli bir parçası haline geldi. Yüksek çözünürlüklerde RT ve PT gibi ayarları açtığınızda ekran kartları yetersiz kalabiliyor. Bu durumdan etkilenmemek için bu tür teknolojiler gerekli. Ayrıca, Reflex 2'yi geliştirerek özellikle online FPS oyunlarında DLSS açıldığında oluşabilen gecikmeyi en aza indirmeye çalışacaklar. Konsollarda da benzer teknolojiler kullanılmaya başlandı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dürüstİnsan -- 8 Ocak 2025; 18:50:5 > -
Gecikmenin bizi ilgilendiren bir yönü yok aslında, normalde olan sistem gecikmesine en fazla 10ms ekliyor bu da tek oyunculu oyunlar oynayan kişiler için hiç bir anlam ifade etmiyor. 2025 yılındayız, Nvidia bu sektöre yıllar boyu milyarlarca dolar yatırımlar yapmış, sorunu olsa hiç çıkartırlar mı? En kötü sıkıntılı çıksa bile ki sanmıyorum, güncelleyerek düzeltirler. Yeni Transformer modeli bile ghosting ve shimmering gibi artifactleri aşırı azaltıyor. Bence yapay zekanın en iyi kullanıldığı nokta bu sektör olmuş, adamlar iki senede boşuna trilyon dolarlık statüye gelmediler.
-
Hocam DLSS olmadan 4090 bile bazı oyunlarda(AW2, CP2077) 20 FPS alıyor. Ayrıca nasıl yaptığı bence önemli değil, sonuç olarak 500 dolarlık kart 1600 dolarlık kartla kapışıyor. Bütçesi yüksek olmayan bir kullanıcı adına bence çok sevindirici bir olay. Belki 4K için VRAM sıkıntı yaratabilir ama o çözünürlükte yüksek Hz monitör alabilecek birisi en az 4070 Ti alabilir diye düşünüyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paister -- 8 Ocak 2025; 19:26:43 > -
kinguin'de mastercard ödeme yöntemi kalkmış mı? iki oyun alayım dedim mastercard yok.
-
5070 4090'i DL4 Faktörüyle tokatliyor :) Akılda tek soru 5070 uzun Ömürlü olmayacagi aşikar. Kesinlikle pc toplayacak olanlar 5070'e gecsin.
Bana soracak olursaniz fiyati dip bekliyorum, zamani gelince Kesinlikle 4090 Alirim.. 5070 12gb Ultra ayarlarda bir oyun oynamaya başladiginizda 12gb vram sorunsali yaşayanlar bilir : ))) Beni düşündüren dls4...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Absnthe -- 8 Ocak 2025; 20:51:36 > -
Nvidia'nın bu saçmalığına inanan var mı diye düşünüyordum, gerçekten de varmış. FG ile 1 kare üretirken şimdi 3 kare üretip buna fps artışı mı diyeceğiz? Oyunun tepkiselliği tamamen kayboluyor. Sizin bu mantıkla Nvidia 6000 serisinde 1 gerçek kareden 10 kare üretip performansı 10'a katladım dese buna inanacaksınız yani öyle mi? 60fps ile oynadığınız oyunu sayaç 600fps'yi gösterirken 35ms ile oynayıp bunun 600fps olduğuna inanan bir kişi bile olacağını sanmıyorum.
-
Atagame diye site var mış. Güvenilir mi? 25 dolar 883 TL iken burası 25 dolarlık steam kodu 866 TL mi ne satıyorlar. Paycell buradan 500-999 TL arası ürün alanlara 100 TL ve 999 TL üstü ürün alanlara 200 TL iade veriyormuş.
Steam ve Epic kampanyaları katıldığım halde bende gözükmediği için o siteden steam kod mu alsam dedim.
Bildiğim kadarıyla başlıca tercih sebepleri launcherlara bağımlılığın ortadan kalkması, offline oynama imkanının gelmesi vs. Böylece launcherların, internet bağlantılarının çeşitli sorunlarından izolasyon sağlanabiliyor. Ayrıca mümkün olduğu durumlarda Denuvo gibi üst düzey koruma yöntemlerinin sistemlerde yarattığı düşünülen stuttering, performans kaybı dezavantajlarının da önüne geçilebiliyor. Gerektiğinde modlama, yedekleme işlemlerini mümkün kılması ya da kolaylaştırması gibi avantajları da var. Zaten günümüz koşullarında isteyenler GOG platformunu da tercih edebiliyorlar en kılçıksız deneyim için.
-
Visa ve Mastercard aynı şablonda. Hizmet bedeli de yüksek. Bu yüzden onaysız Papara hesabı açtım. Düşük hizmet bedeli var.
-
Murat Gamsız'ın iddiasına göre 5090, 5080 ve 5070 kartlarıyla birlikte artık Frame Generation kullanmak gerekmeyecek miş. O ayarı oyunlarda kapalı tutarız diyor.
Bu arada DLSS açıksa yeni kartlar iddia edilen seviyelere ulaşır demiş. Bu kartlarla DLSS açıkken ve kapalı iken alınan sonuçların karşılaştırmasını paylaşmış. 5070 için 4090 geçecek söylemi için şunu demiş. İki kartta DLSS kapalı iken yapılan test sonucuna bakarsak arada çok az bir performans farkı görünüyor demiş. Gösterdiği görselde öyle duruyordu. DLSS açınca 5070 ekran kartı 4090 ekran kartının 2 katı performans gösteriyor görünüyor. Yalnız video da şunu diyordu. Rekabetçi oyunlarda DLSS genelde kapatıp oynuyoruz açık olduğunda saniyelik gecikmeler sebep olabiliyor buda online oyunlarda sıkıntı olabiliyor demiş. 50000 serisinde bu düzeltilmişse sorun yok ama devam ederse 4090 ekran kartı olup sırf online oyun oynayan birinin 5070 geçmesi ne kadar mantıklı olur demiş. Sadece 5090 kartın 32 gb gelip 5080 kartın 16 gn olarak gelmesini de eleştirmiş. Bir de bir lafı dikkatimi çekti
2000 dolarlık kartla 1000 dolarlık kart hemen hemen aynı performansı verecek demiş. 5090'nın oyunculardan ziyade tasarımcı ve yapay zeka ile ilgili işler yapacak kesime filan hitap ettiğini filan söylüyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
eneba indirim kodu var mı? denediklerimin hiç biri çalışmadı. (AKS13, 4YOU...)
-
mfg sayesinde zaten artık fg tarihe karışmış oldu.mfg desteğide beklemeye gerek yok artık.nvidia app üzerinden fg desteği varsa oyunun direk mfg açabiliyoruz.zaten aynı temel yapıda teknoloji.Oluşturan kare sayısı artıyor.
-
Nvidia müşterisini tanıyor, sıkıntı yok, ilerde 3-5 kare daha eklerler. 5070 12 GB, 4080 16 GB başka söze gerek var mı, bunları satacak, millet bunları alacak, mesela 5070 alanların bir kısmı 4090 aldığını sanacak. Aradan az zaman geçecek, aynı kartların 16 GB ve 24 GB modellerini tekrar, satacak. Adam bunu çok rahat 20 seneden fazla yapabilir, çünkü örneği bile var... Adanmış bir taraftar kitlesi soğan ekmek yer Jensen'i yedirmez!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aerospace -- 9 Ocak 2025; 6:37:22 >
Alacaksanız 4090 şu aşamada çok mantıksız hocam. Onu almaktansa en ideal tercih 5070ti. 5080 bence 24gb olmalıydı. 5070ti ile 5080 arasında fiyat farkına değecek bir fark yok. 5070 ise alt segment ekran kartı almaktansa üst seviye konforu yaşatacağı için tercih edilebilir. 4090 5070ten güç olarak üstün kimse buna itiraz etmiyor. 4090 ile 5070in oyun performansları birbirine yakın olacak deniliyor. Benim anlamadığım hararetle buna karşı gelenler test mi yaptı? Oyun geliştiricisi mi? Yüksek grafikli mimari proje mi çiziyor? Altı üstü günde 2-3 saat oyun oynayacağız, bu güç farkını nasıl hissedeceksin? Yaptıkları kıyaslama gameplayde fps yakınlığını ölçmek. Yalansa zaten yakında kıyaslama videoları çıkar bakıp görürüz. 4090, 5090 oyun oynayacak kişiler için gereksiz bunu kavramak lazım. Bunlar pro kullanıcılar için üretilen üst seviye ekran kartları. Parayı koyacak yer bulamıyordur, 5090 alsın ona kimsenin itirazı yok .
Oyunlar 3 boyutlu olsada sen oynarken 360 derece çevreni oyun sana yansıtmıyor. Gittiğün yönde koridor olarak yansıtıyor. Ekran kartın güçlüyse yön değişmelerde fps değeri az kayıpla ekrana görüntü aktarıyor. Bir nevi göz yanılsaması var. Bunu ekran kartındaki güç oranına göre oyuncuya yansıtmamaya çalışıyorlar. 5070 de 1/4 kendi gücünden 3/4 yapay zekanın modellemesinden faydalanarak bunu yapacak. Mekanik kalite farkına kimse itiraz etmiyor dlss4 teknolojisine uygun oyunlarda 5070 bu işi yapay zekayla 4090 seviyesine taşıyor olay bu. 5070 ti ise 750 dolarlık değeriyle ile bunu 4090dan daha iyi yapıyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
çoğu insanın ( buradakiler dahil ) input latency kavramından bir haber olduklarını, latency'yi sadece "internet pingi işte" diye bildiklerini, sadece sol üst köşeye Steam'in fps counterını açıp mutlu olduklarını düşünüyorum.
-
İnanıp inanmamak size kalmış ama adamlar gerçekten bu işin üstesinden gelmiş, yapay zeka ile gelecek ayağımıza gelmişken neden geri tepelim ki? Testlere göre zaten fazlaca var olan sistem gecikmesine biraz daha gecikme ekliyor ama akıcı hissettiğimiz kare sayısını kaç katına katlıyor, üstüne bir önceki neslin(2xFG) gecikmesine çok yakın ama daha stabil bir sonuç veriyor. 50-60ms gecikme rekabetçi oyun oynamıyorsanız herhangi bir AAA oyun için gayet mükemmel bir değer. Bir de daha ileride bu gecikmenin Reflex ile zaten azalıyor ama yapay zeka ile daha da azaltıldığını düşünün. Ben 4080 ile FG açık şekilde çok akıcı bir deneyim yaşamıştım, yeni kartlardan birini almayı bu yüzden dört gözle bekliyorum. Bir de verdiği kare sayısı %50 falan bile değil resmen %800'e kadar artış sağlıyor, inanılmaz. Eğer bu tarz yollar olmadan yavaş yavaş gitseydik herhalde 4K 60fps Path Tracing deneyimini ilk 2029'da 7090 ile falan alacaktık.
Frame Gen 2x - 50ms
Frame Gen 4x - 57ms
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X