Şimdi Ara

DİJİTAL VE ANALOG ARASINDAKİ FARKLAR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.916
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • BUNLARI YAZABİLECEK ARKADAŞ VAR MI ACABA? GÖRSEL ESTETİĞE NE GİBİ ETKİLERİ VARDIR AVANTAJLARI DEZAVANTAJLARI NELERDİR?

• quote:

Orijinalden alıntı: witgenştayn

BUNLARI YAZABİLECEK ARKADAŞ VAR MI ACABA? GÖRSEL ESTETİĞE NE GİBİ ETKİLERİ VARDIR AVANTAJLARI DEZAVANTAJLARI NELERDİR?

Şöyle düşünür isek... Analog ile çekilen fotoğrafı banyo ve tab işlemini kimyasal yol ile yapıp sonucu gerçek hayatta karta basılmış halde birilerine göstermiyor isek... Yani fotoğrafları dijital ortama transfer ediyor isek (taratıp) hiçbir farkı yoktur !.. Çünki dijital ortamda yazılım ile görsel ve estetik olarak analog lensleri taklit edebiliyorsunuz fotoğraflarınızda, o efektleri verebiliyorsunuz. Diğer yandan zaten tarattığınızda olay pixel ortamına geliyor. Her türlü dijital işlem uygulanabilir de oluyor böylece. Bence avantajı yok, tek olayı farklı bir iş olması ama bunun dezavantajı daha çoktur diye düşünüyorum. Fotoğrafın en önemli yönlerinden birisi "an" yakalamak. D-slr için bile her daim yanımızda olmayan makina iyi makina değildir diyebiliyor iken poz adedi belli, seri çekim imkanı kısıtlı, yanlış kaldırmayan analog sistem tarihte yerini aldı ise birçok sebebinden birisi de budur.

• teşekkürler dostum
  • quote:

Orijinalden alıntı: witgenştayn

teşekkürler dostum

Rica ederim...
  • Dijitalin artıları yadsınamaz ve burada uzun uzadıya yazmaya gerek görmüyorum. Fakat analog fotoğrafçılığın da belli avantajları var, bence en önemli artısı filmlerin dijital sensöre göre daha geniş dinamik aralık sunması.
    Bir artı da, günümüzde büyük sensör üretmek çok maliyetli ve zor bir iş, eski analog dönemdeki orta format ve large format filmlerin temini ve kullanımı daha ucuz olabiliyor. Bu filmlerle çekilmiş fotoğraflar iyi bir tarayıcı ile taranınca daha çok çözünürlük ve detay verebiliyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.