Şimdi Ara

dikkat! alkollü araç kullananlar yandı(ayrıntı içerir) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
113
Cevap
0
Favori
2.546
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Yasadan önce, iki duble rakı içip.2-3 saat sonra yola çıkardım ve ortalama promil .30-.40 arası çıkardı.

Fakat yasadan değilde, ne olursa olsun ne kadar kendimi bilsemde artık alkollü kullanmıyorum.Taksiyle gidiyorum yada eleman geliyor götürüyor beni.

Birşey olmaz mantığından çıkmak lazım birşey olmadan.
  • Çevirmede alkol testi yapacakları zaman alkolmetrenin ucunu değiştiriyorlar mı acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blue_Knight

hocam boş yere uğraşmayın. "Ne kadar alim ile tartıştıysam hep yendim. Ne kadar cahil ile tartıştıysam hep yenildim" demişler zamanında

Benim derdim başka. Fanatik bir biçimde bir konuyu körü körüne savunanı gördüm mü deşip konuşturmak hoşuma gidiyor. Konuştukça gülüyorum, cevap yazdıkça konuşuyorlar. Sırf eğlencesine benimki. Bazen öyle malzemeler çıkıyor ki, screenshot alıp arkadaşlara okutuyorum hep beraber gülüyoruz falan. Bu sefer olmadı, medeni sınırlar dahilinde iyice abartmadan kaldı tartışma.

Bazen dozajını çok kaçırıyorlar, moderatör abiler gelip şakkadanak vuruyorlar kilidi. İyice komik oluyor. Bir çeşit internet provaktörüyüm diyelim. Ama sadece kendi keyfi çıkarlarıma çalışıp, gülüp eğleniyorum. Kabul, son derece sinir ve pislik bir adamım. Ama ne yaparsın, ben buyum.

Tüm bu geyik muhabbeti içinde saygılı tonumu mümkün olduğunca bozmamaya çalışırım. Fanatik taraf bir noktada çıldırır, savlarını sağlam destekleyemediği için önce genellemelere, tümevarımlara, peşin hükümlü tavırlara başvurur. Sonra dayanamaz şahsına hakaret etmeye, aklı sıra düşük küçürücü konuşma tarzına, aşağılamalara başvurur. Bu noktada laflarını karşındakini aşağılamadan, saygını bozmadan sokarsan kimin ne kalite olduğu anlaşılır. Sonra modlar gelir, sana yapılan hakaretamiz tavır ve sert üslup gereği seni bitleri kadar sevmeseler de, görev icabı konuyu kitler. Karşıdaki apışır kalır.

Bu sefer baktım gidişat o yönde gene kaşıyayım dedim. Ama olmadı. Tartışmanın karşı tarafındaki abiler makul miktar akılcı çıktılar. Genelleme ve tümevarım dolu savlar sunmakla birlikte, haklarını yemeyeyim şahsa hakaret ve aşağılama yapmadılar. Biraz sokak ağzı ile konuşmakla birlikte saygıyı bozmadılar. Düşüncelerine saygım vardır. Kendilerine zararı olmayan, bir köşede içkisini yudumlayan adamı içlerinden kınasalar da, adama bulaşmayacaklarını, akılcılıklarını kaybetmemelerinden tahmin edebiliyorum. Ki bu da bana yeter zaten. İsterlerse krem peynire tapsınlar. Bana bulaşmadıkları sürece mesele yok. Ara ara ondan olta atmaktayım. Bir çeşit komuoyu yoklaması diyelim.

• Ya kardeşim arabada bile içki içmek yassssak. Nerede içecez biz biramızı yaff. Neyse yakalanana kadar devam olmadı ÇORBA PARASINI koyacaz ruhsatın arasına.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Beamer

quote:

Orijinalden alıntı: cemalnalga30

Emin ol reinada olur.

Sen asıl sanayidekileri reinaya sokar + alkol eklersen ne olur onu düsün normalde en fazla reinadaki kadınlara sulanan ayılar ,barmeni götürür adamlar alkolün etkisiyle .

Konusturma beni kötü kötü aramızda barmen marmen çıkacak adam sen ne diyorsun deyip saldıracak

Yani diyebiliyorsunki rahatsızlık vermediğin müddetçe sen benim balkonumun karşısındaki apartmanın merdiveninde içebilirsin ben ve hanımım bundan rahatsız olmayız, bize zararın yoksa bağırmıyor çağırmıyorsan

tam olarak söylediğin bumu ?

Tartışmayı kestim size de hayırlı medeniyetler

Sen de diyorsun işte o adamlar alkol içse ne olur diye. Ben de diyorum bu insanın içinde olan bir şey, bunu alkole vurmaya gerek yok. Benim kuzenim çok stresli bir işte çalışıyor, bütün gün borsa ile içli dışlı. İş yerinde içmez tabii ki ama evine gittiğinde her akşam içiyor, sonra da sızıyor. Bu güne kadar ne karısına ne çocuğuna bir kere sesini yükseltip el kaldırmamıştır. Öbür yandan her hafta gazetelerde okuyoruz, sevgilisini bıçakladı, karısını döverek öldürdü diye bir çoğu da alkolsüz yapılan davranışlar. Yani önemli olan insanın İYİ veya KÖTÜ olması.

Evet içebilirsin, hatta burada 18-20 yaşındaki gençler yazın bazı geceler toplanıp tam evimin karşısında içiyorlar. Mahallede bir laf söyleyen yok. En fazla bazen seslerinin ne kadar yükseldiğinin farkına varmıyorlar camdan "beyler birazcık sessiz" diyorum "tamam" diyorlar devam ediyorlar, sesleri de yükselmiyor ondan sonra. Daha ne onlardan bir kötülük gördüm ne onlara bir kötülük yaptım.

Zamanında çok koyu inançlı bir arkadaşım da vardı ama o sizin kadar örümcek kafalı olmadığı için özgürlüğün ne demek olduğunu anlamıştı, hep beraber bara gittiğimizde de gelirdi o meyve suyu içerdi biz alkol içerdik kimse kimseye karışmazdı. Aynı zamanda sülalemden bile örnek verebiliirm mesela; yengem 5 vakit namazını kılar, orucunu aksatmadan tutar, kocası dayım ise rakısız yaşayamaz ama birbirlerine bir kere karışmamışlardır. Sizle Biz çok ayrı yerlerdeyiz, biz özgürlüğün ne olduğunu kavrayabilmişken siz değilsiniz yobazlık burada başlıyor işte. Ben hep derim yobazlık inançlı olmakla alakalı değildir, yobazlık sizin hoşlanmadığınz, sevmediğiniz şeyleri başkası yaptığında ona duyulan düşmanlıktır. Size zararı yok, başkasına zararı yok adam 1-2 bira içiyor, sonra da kimseye bulaşmadan etmeden kendi evine gidiyor. Bu düşmanlık niye?

Amerika'ya gittiğimde çok özenmiştim, çünkü orada Chicago'da herkes işinden çıkar sonra akşam bir barda 2-3 bira içer evlerine dağılırlar. Ne olacak ki.

Yalnız, yanlış anlaşılmasın ben alkol iyi bi şey demiyorum, sadece alkol içen herkes tecavüzcü, katil değil diyorum. Bu potansiyel alkolle gelen bir şey değil, bu potansiyel insanın içinden gelen bir şey. Bilimsel makalelere meraklısınız madem açında araştırın mesela; Amerika birleşik devletlerinde ateist oranı 8-16% arası iken, hapishanelerdeki ateist oranı 0,21% dir yani ateistler arasındaki suc oranı toplum ortalamasının cok altındadır. niye öyleymiş araştırın. Ya da bakın seri katillerin DNA'sında yapılan incelemeyle neler bulunmuş, okuyun. Katil olmak dış faktörlerden mi kaynaklanıyormuş yoksa insanın DNA'sından mı geliyormuş öğrenin.

Dediğim gibi sizle biz çoook farklı yerdeyiz. Tartışmayı keselim, bana fark etmez. Ben sizle 10 gün burada tartışsam siz 10 gün sonra da aynı şeyi söyleyeceksiniz, çünkü siz ve sizin gibiler sorgulayan, düşünen, yorumlayan insanlar değil, sizin gibiler kendilerine ne dayatılmışsa kabul etmiş insanlar. Size karanlık, çağdışı, örümcek ağlarıyla dolu dünyanızda mutluluklar, ne diyeyim. Denecek hiç bir şey yok.

Fazla söze gerek yok :)

• Çok bencilim ben be içkiyi bırakalı 3 sene oldu böyle cezalar yasaklar oldu mu mutlu oluyorum
  • mathematician_01 kullanıcısına yanıt
    çocuk varsa zaten gerisi teferruat :) bize yine yasak delme yolu göründü sen de mecburen çocuktan dolayı artık dışarda içersin :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: AntiFANBOY

Ya kardeşim arabada bile içki içmek yassssak. Nerede içecez biz biramızı yaff. Neyse yakalanana kadar devam olmadı ÇORBA PARASINI koyacaz ruhsatın arasına.

evde kardeşim evde
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lazarotti

Yasadan önce, iki duble rakı içip.2-3 saat sonra yola çıkardım ve ortalama promil .30-.40 arası çıkardı.

Fakat yasadan değilde, ne olursa olsun ne kadar kendimi bilsemde artık alkollü kullanmıyorum.Taksiyle gidiyorum yada eleman geliyor götürüyor beni.

Birşey olmaz mantığından çıkmak lazım birşey olmadan.

üstüne söz söylenmiyecek kadar iyi anlatmışsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: kestamit

Çevirmede alkol testi yapacakları zaman alkolmetrenin ucunu değiştiriyorlar mı acaba?

Gözünüzün önünde her seferinde yeni plastik çubuk açıyorlar. O konuda haklarını yemeyeyim. Ama eskisini ve yenisinin paketini yere atıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EvReN 7
    ALKOL BAĞIMLILARINDA SUÇ İŞLEME ORANI YÜZDE 68
    Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) yayınladığı veriler alkolün nasıl bela olduğunu ortaya koydu. Örgütün Türkiye dahil 30 ülkede yaptığı araştırma raporuna göre, cinayetlerin yüzde 85’i, tecavüz ve şiddet olaylarının yüzde 50’si, hırsızlık ve yankesiciliğin yüzde 71’i alkollü iken yapıldı. Ayrıca alkol bağımlılarında suç işleme oranı yüzde 68 iken, alkol bağımlısı olmayanlarda bu oranın yüzde 37 olduğu belirlendi.

DSÖ’YE GÖRE İNTİHAR EDENLERİN YÜZDE 90’I ALKOLİK
    Türkiye ve dünyada milyonlarca kişinin alkol kullanmaya meyilli olduğunun kaydedildiği araştırmada, intihar edenlerin yüzde 90’ının, mala yönelik suç işleyenlerin yüzde 77’sinin, eşine şiddet uygulayanların yüzde 70’inin, akıl hastalarının yüzde 60’ının, boşananların yüzde 80’inin, tutuklu olanların yüzde 78’inin ve işe gitmeyenlerin yüzde 60’ının alkol kullandığı saptandı. DSÖ’nün rakamlarını değerlendiren uzmanlar, alkol ve bağımlılık oluşturan zararlı maddelerin kullanımının günümüzde daha da arttığını dile getirerek, “Buna bağlı olarak söz konusu nedenle işlenen suçlarda da artış var.

CİNAYET VE TECAVÜZLERİN ÇOĞU ALKOLLÜ İKEN İŞLENİYOR
    Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) geçtiğimiz yıllarda, Türkiye’nin de içinde bulunduğu 30 ülkede yaptığı, alkolün suçlar üzerindeki etkisi araştırmasında; alkol bağımlılarında suç işleme oranı yüzde 68 iken, alkol bağımlısı olmayanlarda bu oranın yüzde 37 olduğu vurgulanmıştı. Araştırmaya göre, cinayetlerin yüzde 85’i, ırza tecavüzlerin yüzde 50’si, şiddet olaylarının yüzde 50’si, trafik kazalarının yüzde 60’ı ile hırsızlık ve yankesiciliğin yüzde 71’i alkollü iken yapılmış.

buyurun sizde okuyun...
    kaynak:http://www.habervaktim.com/haber/329485/korkutan-tablo.html

din kavramını ayrı tutuyorum. tamamen haram zaten herkesin bildiği gibi. bu inanmayanları ilgilendirmez tabi ona diyecek bir şeyim yok...

Camide grup yapıldı diyen siteyi referans mı veriyosun

• quote:

Orijinalden alıntı: panda34

Camide grup yapıldı diyen siteyi referans mı veriyosun

hahahaha!

Diyorum ya, bizim ortamlarda kimin eli kimin cebinde belli değil. Öyle böyle değil ortam.

Şaka bir yana, doğruları anlattı diye müezzin hakkında inceleme başlatan bir diyanetin ne kadar dini bütün olduğu da tartışılır.

• quote:

BUNLAR CIA’nın ÇOCUKLARI
    05 Haziran 2013 Çarşamba 00:05
    mustafadurdu@yahoo.com

Taksim’i bahane eden Kemalistler, Apocular, Amerikancılar, BDP’liler ve CHP’liler birleşerek darbe hazırlığı yapmak için arabaları ateşe verdiler, polisi linç etmeye çalıştılar. Eylemlere en büyük desteği Murat Karayılan ve ekibi verdi.

Taksim gezi parkı denilen yer fuhuş yuvası idi. Bu fuhuş yuvasının ortadan kaldırılmasından rahatsız olanlar da bu eylemlere destek verenlerdendir. Eylemlere saftirikçe destek veren bir diğer grup da antikapitalist Müslümanlar adı verilen zındıka grubudur. Şerlerinden Allah’a sığınırız.

Bu ne ya

http://www.habervaktim.com/yazar/59624/bunlar-cianin-cocuklari.html

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.