Şimdi Ara

dikkat! alkollü araç kullananlar yandı(ayrıntı içerir)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
113
Cevap
0
Favori
2.546
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, alkol ile ilgili düzenlemeleri de içeren 6487sayılı "Bazı Kanunlar ile 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun"u onayladı. Kanuna göre, 0,50 promilin üzerinde alkollü araç kullandığı tespit edilen sürücülere 700 TL idari ceza verilecek ve sürücü belgesi 6 aylığına geri alınacak. Yapılan tespit sonucunda, 1,00 promilin üzerinde alkollü olduğu tespit edilen sürücü ise 2 yıla kadar hapis cezasına çarptırılacak. Sigara ve diğer tütün ürünlerinin, özel araçların sürücü koltuklarında içilmesi de yasak olacak. EHLİYETSİZ SÜRÜCÜYE İZİN VEREN ARAÇ SAHİBİNE DE CEZA Kanuna göre, sürücü belgesi olmayanların, sürücü belgesi geçici ya da tedbiren geri alınanların, sürücü belgesi iptal edilenlerin, araç kullanarak trafiğe çıktıklarının tespiti halinde, bu kişilere bin 407 lira idari ceza verilecek. Ayrıca, aracın sürücü belgesiz kişilerce sürülmesine izin veren araç sahibine de tescil plakası üzerinden aynı miktarda idari para cezası verilecek. UYUŞTURUCU VE ALKOL YASAĞI Uyuşturucu veya uyarıcı maddeleri alan sürücüler ile alkollü sürücülerin karayolunda araç sürmeleri yasak olacak. Uyuşturucu veya uyarıcı maddelerin kullanılıp kullanılmadığı ya da alkolün kandaki miktarını tespit amacıyla kollukça teknik cihazlar kullanılacak. Kişinin yaralanmalı, ölümlü ya da kollukça müdahil olunan maddi hasarlı trafik kazasına karışması halinde muayeneye tabi tutulması zorunlu olacak. Teknik cihazla yapılan ölçüme itiraz eden veya bu cihaz ile ölçüm yapılmasına müsaade etmeyen sürücüler, en yakın adli tıp kurumuna, adli tabipliğe veya Sağlık Bakanlığı'na bağlı sağlık kuruluşlarına götürülerek, uyuşturucu, uyarıcı madde ya da alkol tespitinde kullanılmak üzere vücutlarından kan, tükürük veya idrar gibi örnekler alınacak. Kişinin trafik kazasında ölmesi veya teknik cihaza üfleyemeyecek kadar yaralanmış olması halinde, bu kişilerden kan, tükürük veya idrar gibi örnekler alınacak. 0,50 PROMİLİN ÜZERİNDEwww.rthaber.com ALKOLLÜ OLAN SÜRÜCÜYE 700 TL CEZA Yapılan tespit sonucunda, 0,50 promilin üzerinde alkollü olarak araç kullandığı tespit edilen sürücüler hakkında 700 lira idari para cezası verilecek ve sürücü belgesi 6 ay geri alınacak. Hususi otomobil dışındaki araçları alkollü olarak kullanan sürücüler bakımından promil alt sınırı 0,21 olarak uygulanacak. Alkollü olarak araç kullanma nedeniyle ehliyeti geri alınan kişiye, son ihlalin gerçekleştiği tarihten itibaren geriye doğru 5 yıl içinde; ikinci defasında 877 lira idari para cezası verilecek ve sürücü belgeleri 2 yıl geri alınacak. 3 veya 3'ten fazlasında ise bin 407 lira idari para cezası verilecek ve sürücü belgeleri her seferinde 5'er yıl geri alınacak. 1,00 PROMİLİN ÜZERİNDE ALKOLLÜ OLDUĞU TESPİT EDİLEN SÜRÜCÜYE 2 YILA KADAR HAPİS Yapılan tespit sonucunda, 1,00 promilin üzerinde alkollü olduğu tespit edilen sürücü ayrıca 2 yıla kadar hapis cezasına çarptırılacak. Hususi otomobil sürücüleri bakımından 0,50 promilin, diğer araç sürücüleri bakımından 0,20 promilin üzerinde alkollü sürücülerin trafik kazasına sebebiyet vermesi halinde ayrıca TCK'nın ilgili hükümleri uygulanacak. Uyuşturucu veya uyarıcı madde aldığı tespit edilen sürücülere 3 bin 600 lira idari para cezası verilecek ve sürücü belgesi 5 yıl geri alınacak. Uyuşturucu veya uyarıcı maddelerin kullanılıp kullanılmadığı ya da alkolün kandaki miktarını tespit amacıyla, kollukça teknik cihazlar kullanılmasını kabul etmeyen sürücülere 2 bin lira idari ceza verilecek ve sürücü belgesi 2 yıl geri alınacak. Alkollü olarak araç kullanması nedeniyle son ihlalin gerçekleştiği tarihten itibaren geriye doğru 5 yıl içinde sürücü belgeleri ikinci defa geri alınan sürücüler sürücü davranışlarını geliştirme eğitimine; 3 veya 3'ten fazla geri alınan sürücüler ise psiko-teknik değerlendirmeye ve psikiyatri uzmanının muayenesine tabi tutulacak. Kişinin alkol nedeniyle el konulan ehliyetini alabilmesi için idari para cezalarını ödemesi, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanmaktan el konulan ehliyeti geri almak için "sürücü olmasında sakınca bulunmadığına" dair sağlık kurulu raporu alması gerekecek. SÜRÜCÜ KOLTUĞUNDA SİGARA İÇMEK YASAK OLACAK Sigara ve diğer tütün ürünlerinin, özel araçların sürücü koltuklarında da içilmesi yasak olacak. Tütün içermeyen ancak tütün mamulünü taklit eder tarzda kullanılan her türlü nargile ve sigara, tütün ürünü kabul edilecek. Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkındaki Kanunu'nun cezaları gerektiren fiillerin bir yıllık dönemde tekerrürü halinde idari para cezası bir kat; ikinci tekerrürü halinde iki kat artırılarak verilecek. Aynı dönemdeki üçüncü tekerrürde de iş yeri 10 günden 1 aya kadar kapatılacak.

• Ben olsam direk asarım sorgulamam sormam gebersin içen şerefsiz araç kullanırken yada alkollü
  • ne gerekiyorsa yapılsın kimsenin başkasının hayatını tehlikeye atmaya hakkı yok
  • bencede yapılması gereken bu alkol konusunda çünkü ortada masum insan hayatı var ama hususi arabada sigara içmeyi yasaklamak nedir arkadaş ben hayatımda bu kadar saçma bi sistem görmedim. toplu taşıma tamam taksi tamamda ben kendi aracımda istediğim gibi sigara içerim arkadaş bunada kimse karışamaz..
  • http://www.youtube.com/watch?v=dJDyBlLaFyg

aklıma geldi bak yine çok iyi tavsiye ederim

• Yapılması gereken bu ancak yine devlet kazandı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: enesaydn

bencede yapılması gereken bu alkol konusunda çünkü ortada masum insan hayatı var ama hususi arabada sigara içmeyi yasaklamak nedir arkadaş ben hayatımda bu kadar saçma bi sistem görmedim. toplu taşıma tamam taksi tamamda ben kendi aracımda istediğim gibi sigara içerim arkadaş bunada kimse karışamaz..

izmaritini yola atmamak şartıyla yada otobanda savurmamak ve arabanda söndürmek şartıyla
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: cetiner19

Yapılması gereken bu ancak yine devlet kazandı.

bizden alıp bize biber gazı atıyorlar yine
  • Dahada ağırlasir umarim cezalar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemalnalga30

quote:

bencede yapılması gereken bu alkol konusunda çünkü ortada masum insan hayatı var ama hususi arabada sigara içmeyi yasaklamak nedir arkadaş ben hayatımda bu kadar saçma bi sistem görmedim. toplu taşıma tamam taksi tamamda ben kendi aracımda istediğim gibi sigara içerim arkadaş bunada kimse karışamaz..

izmaritini yola atmamak şartıyla yada otobanda savurmamak ve arabanda söndürmek şartıyla

öyle bir şart yok hocam şöför koltuğunda sigara içtiğin tespit edilirse ceza yersin

• quote:

quote:

bize değil sana güzel kardeşim sana bana atmıyorlar
  • quote:

quote:

quote:

öyle bir şart yok hocam şöför koltuğunda sigara içtiğin tespit edilirse ceza yersin

Peki sence memlekette bu kadar ayı varken napmak lazım , polise bu izmarit attı diyemessin değilmi otobanda polisi nerden bulucaksın.

Mesela ben istemiyorum atılmamasını senin çözümün nedir farzetki başbakansın.

Memlekette ayılar olduğu müddetçe kurunun yanında yaşta yanacak.

Yoksa ohoo ben neler istiyorum neler hocam

• quote:

quote:

quote:

bize değil sana güzel kardeşim sana bana atmıyorlar

öle olsun konu uzamasın :D

• quote:

quote:

quote:

quote:

Peki sence memlekette bu kadar ayı varken napmak lazım , polise bu izmarit attı diyemessin değilmi otobanda polisi nerden bulucaksın.

Mesela ben istemiyorum atılmamasını senin çözümün nedir farzetki başbakansın.

Memlekette ayılar olduğu müddetçe kurunun yanında yaşta yanacak.

Yoksa ohoo ben neler istiyorum neler hocam

sen bişe istersin ben farklı bişe isterim herkesin isteğine cevap veremessin ama benim hususi arabamda sigara içmeme karışma özgürlük kısıtlamadan ve devlete ödenek oluşturmaktan başka bişey değildir

• çok geç kalmış bikarar
    arasıra trafikde işe yarar kararlarda alıyorlar artık helal
  • "Uyuşturucu veya uyarıcı madde aldığı tespit edilen sürücülere 3 bin 600 lira idari para cezası verilecek ve sürücü belgesi 5 yıl geri alınacak. Uyuşturucu veya uyarıcı maddelerin kullanılıp kullanılmadığı ya da alkolün kandaki miktarını tespit amacıyla, kollukça teknik cihazlar kullanılmasını kabul etmeyen sürücülere 2 bin lira idari ceza verilecek ve sürücü belgesi 2 yıl geri alınacak."

Uyuşturucu kullananların teste girmemesi daha karlı.
  • enesaydn E kullanıcısına yanıt
    Değerli forumdaşım, bende sigara kullanan biri olarak bu yasağı destekliyorum. Çünkü sigara içerken insanın dikkatı dağılabiliyor veya daha önemlisi sigaranın külü üstüne düşüp kazaya sebebiyet verebilmekte ( başıma bir kez geldi neredeyse yoldan çıkıyordum sakın bana olmaz deme anlık olan şeyler bunlar ) ben şehir içinde araç kullanırken zaten içmem, uzun yolda da çekerim bir dinlenme tesisine molamı veririm. bunun dışında araçlarımıza çocuklarımız biniyor o kötü kokuyu tenefüs etmek zorunda kalmazlar. gibi gibi bi sürü şey sayılır. boşver dostum böylesi daha iyi, alışır gidersin sende :)
  • Alkol konusundaki kısıtlamaları destekliyorum. İçip direksiyon başına geçen insana gereği yapılsın açık ve net. Sigara biraz saçma olmuş ama, izmarit vs diyenler var ne alakaysa, sanki izmarit sadece sürücü koltuğunda camdan atılıyormuş gibi. Pek mantıklı gelmedi.

Sürekli polisin yorumuna açık kuralların konulmasının yanlış olduğunu savunanlardanım. Adam seni durdurup ağzından duman çıkıyordu gördüm diye ceza kesebilecekmi yani? polise ispat zorunluluğu getirilmiş mi? sanmam.

Sigara kısıtlamasının bir şekilde hukuken yoruma açık olduğunu ve davalar ile geri alınabileceğini ön görüyorum.
  • Alışırız sigarayla araç sürmemeye de. İlk tepkiler normal.

ilk sigara yasaklanması kanunu geçtiğinde de millet ayaklandı ama birçok yerde "nefes" alabiliyoruz artık. Bazı mekanlarda içiren içiriyor ama çoğunda artık sigara içilmiyor. Mesela beni düşünün. Şimdi gitsem bir adama desem lokantada kardeşim söndür şu sigarayı ben kanser hastasıyım adam tipime bakacak eşşek kadar adam yalan söylüyor diye içinden geçirip "s.git lan" diyecek. Diliyle demezse bile bakışlarıyla sülaleme tecavüz eder.

• alkol varsa her şey vardır.

tecavüz
    kaza
    kavga
    cinayet
    gasp

vs.......

çok daha ağır cezalar lazım...
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.