Şimdi Ara

dikkat! alkollü araç kullananlar yandı(ayrıntı içerir) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
113
Cevap
0
Favori
2.546
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cemalnalga30

quote:

Orijinalden alıntı: Hemican

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Nirvana333

quote:

Orijinalden alıntı: EvReN 7

alkol varsa her şey vardır.

tecavüz
    kaza
    kavga
    cinayet
    gasp

vs.......

çok daha ağır cezalar lazım...

hatta alkol alanları direk elektrikli sandalyeye gönderilmeli bence!

Arabada içip sürüyorsa yahut mahalle kenarında içip yoldan geçen karıya kıza asıyorsa elektrikli sandalye az.

Bir adet mitsubishi canter kiralanır kasasına dıştan çiviler çakılır içine o namussuz atılır otobana çıkılır gaz fren yapılır çözüm budur demeye geldik

Potansiyel katil adaylarınımı savunuyorsun aracında içen yahut yol kenarında içen benim karımın kızımın geçtiği yerde pinekleyen.

içen içermişmiş kime neymiş ? Varmı garantin bi bilimsel dayanağın bu ülkede alkol içenlerin benim karıma kızıma laf atmayacağına dair ?? Alkolün herkeste aynı etkiyi gösterdiğine dair ?

Nirvanaya ulaşmışsın maşallah nickin gibi kusura bakma biz biraz geri kaldık bu işlerde yobazız

Ayıp ayıp hepimizin karısı çoluğu çocuğu var zihniyetinden utan

Sizin ayik kafa ile bunlari yapmayacaginizin garantisi var mi? O zaman sizi de o Cantere atmak lazim. Sanki laf atanlarin hepsi alkollu. Bir cok ulkede ukkemizden daha cok alkol tuketiliyor ve bizim ulkemizde tecavuz cocuk gelinler ve kadina siddet o ulkelerden kat kat fazla. Sorun alkol degil yani. Adaletsizlik suclarin cezasiz kalmasi.ve baskici yetistirme tarzi sorun.

Alkollu arac kullanimina agir cezalar olsun tabiiki. O suctur ama alkol almak suc degil.

Huyu suyu iki eşit insan düşün ikiz gibi.

Alkollü olanımı suç işlemeye meyillidir alkolsüz olanımı ?

Alkollüyken viraja 150 yle gir birde viskiliyken dene bakalım ne oluyor sonucuda bize karacaahmetten yazarsınız.

Ülkemizdeki cinayetlerin çoğunun alkolden çıktığını göremeyecek kadar bilgisizmisin hocam numaramı yapıyorsun.

Suçların cezası konusu onu ayrıca tartışırız hele yılanın başını bi bitirelim.

Ben alkollu araba kullanilmasina zaten karsiyim.

Hadi diyelim deduginiz gibi huyu suyu bir adamlardan alkol alan suca daha meyilli.

O zman bunun sonu neresidir. Istatistik ile tahmin yurutulup yapilmamis bir sucun cezasi olamaz.

Sokak cocugu mu ileride suc isleme ihtimali fazla yoksa ogretmen cocugu mu? At birini cantere

Universitr ogrencisi sinif birincisi her gun tras olan kiz arkadasi ile aksam yemek yiyen mi karina kizina laf atmaya daha meyilli yoksa saci sakali birbirine girmis ilkokul mezunu hayatinda kiz arkadasi olmamis adamin mi? At birini cantere

Gercek nedir bunlarin hepsi suc isleyebilir. Olasiligi azdir coktur farketmez. Suc islefikleri zaman cezalandirilmalari gerekir. Suc islemesinler diye onlemler alinir ama haklari kisitlamadan. Sen diyemezsinki bu adam suca yakin cezalqndiralim. Ya da bu adamin hic kiz arkadsi olmamis azmis laf atar kizlardan uzak dursun. Demokratik ulkelerde bu sekilde olur. Bizim ukkemizde suc isleyen cezasini cekmedigi icin suc islemek kolay hale gelmistir. Eger suc isleyen cezasini cekerse suc azalir.

Bir gün doktorun birisi ailenizden birini ameliyat ederken bir bardak viski çekmesine bişi demessiniz değilmi nasılsa ayıkkende yanlış kesebilir

boş boş konuşmayalım sırf muhalefet olmak için

beni provake etme birader lazım ben susmaz ağzım

Konustukca batiyorsunuz zaten. Devam edin. Doktor is yaprken icki icsin dedim mi ben. Icmesin tabiiki. O da suc.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Demekki üniversite okumuş onca eğitimi alan bir doktor yine aynı şekilde alkollü bir doktor.

Hangisinde yaptırırsın kalp ameliyatını diyorum cevap vermiyorsun.

Öyle bir medeni adamı bile bozuyorsa alkol elinin titremesine bulanık görmesine yol açıyorsa bizim yoldaki keresteleri ailenin gezdiği parklarda zıkkımlananları sen düşünüver.

Sizin zihniyetin kafasıyla yönetilen bir memlekette çıkıp çıkacağınız yer en fazla musalla taşı olur. Ya birisi laf atar gelir bıçaklar ya siz dayanamaz katil olursunuz böyle biline.

Sen çıkadur biz batalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemalnalga30 -- 11 Haziran 2013; 17:32:58 >
  • Bugüne kadar direksiyon başına geçerken bir yudum alkol almadım, bundan sonra da almam. Karar yerinde, sözüm yok ama zamanlama sizce de enteresan değil mi? Niye şimdi? Yapılanlar, yapılacakların teminatı diyebiliriz.

• quote:

Normalde çok kibar beyefendi olan eniştem biraları dikince yolun ortasında halay çekiyor buna ne diceksin peki.

Norveç konusunda aynı şeyi söyledim norveç bizim gibi 35 sene törerle yaşasın anlarsın norveçe ne olduğunu

İnsan içince şenlenir. Halay da çeker, nara da atar. Bir iki rahatsızlık da verir. "Ya yat zıbar arkadaşım" diyince "pardon abi" diyip ses kesiyorsa mesele yok.

Kimse yolun ortasında halay çekme demiyor. Ayık kafayla da gayet yapabileceğim bir eylem. Sağa sola, gelen arabalara bak yeter.

Herkes içince sapıtacak diye birşey yok. İçince sapıtıyorsanız içmezsiniz veya sapıtmayacak kadar içersiniz. Bilinçle alakalı bir konu bu.

Televizyonda tasvip etmediğiniz sevmediğiniz birşey varsa yasaklatmazsınız, kanalı değiştirirsiniz. Zira uzaktan kumanda sizin elinizdedir. GERİZEKALI iseniz birilerinin sizin adınıza yasakçılık yapması ve size hamilik etmesi gerekir. İşte buna RTÜK diyoruz. Normal şartlarda baz bir etik anlayışı ile televizyonlardaki akışı ve edepi yönetmek mümkündür. Ancak herhalde halk kumandayı kullanmayı bilmiyor gözüyle bakıyor devletlülerimiz, katı filtrelemeler söz konusu. Halbuki kumanda izleyenin elinde. Sevmezseniz, tasvip etmezseniz kanalı değiştirirsiniz.

İçki içmeyebilirsiniz. Bunu günah veya tehlikeli bulabilirsiniz. Ama içene karışamazsınız. İçip rahatsızlık verene karışabilirsiniz. Ama bunun faturasını toplama kesemezsiniz. Memleketteki içki tüketimi ortadadır. Çeşitli suç oranları ortadadır. İran, Fas, Tunus, Cezayir'de benzer suç oranlarının bir hayli daha yüksek olduğunu göreceksiniz. Baskı rejiminin etkileridir. Baskı psikopat insanlar yetiştirmek için birebirdir. İdeali kontrollü serbestliktir. Alman halkı buna örnek gösterilebilir. Değerlerine ve inanışlarına bağlı, ama özgür bir halk. O derece büyük bir nüfusa sahip, suç oranının bayağı düşük olduğu enteresan bir örnektir.

Kısaca içki bütün kötülüklerin anası değildir. Neye inanacağınıza ben karışamam tabi. Ama savlarınız bilimsel değildir. Tüme varım kullanıyor, ajitasyon yapıyorsunuz. Yemezler agalar...

• quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

quote:

Normalde çok kibar beyefendi olan eniştem biraları dikince yolun ortasında halay çekiyor buna ne diceksin peki.

Norveç konusunda aynı şeyi söyledim norveç bizim gibi 35 sene törerle yaşasın anlarsın norveçe ne olduğunu

İnsan içince şenlenir. Halay da çeker, nara da atar. Bir iki rahatsızlık da verir. "Ya yat zıbar arkadaşım" diyince "pardon abi" diyip ses kesiyorsa mesele yok.

Kimse yolun ortasında halay çekme demiyor. Ayık kafayla da gayet yapabileceğim bir eylem. Sağa sola, gelen arabalara bak yeter.

Herkes içince sapıtacak diye birşey yok. İçince sapıtıyorsanız içmezsiniz veya sapıtmayacak kadar içersiniz. Bilinçle alakalı bir konu bu.

Televizyonda tasvip etmediğiniz sevmediğiniz birşey varsa yasaklatmazsınız, kanalı değiştirirsiniz. Zira uzaktan kumanda sizin elinizdedir. GERİZEKALI iseniz birilerinin sizin adınıza yasakçılık yapması ve size hamilik etmesi gerekir. İşte buna RTÜK diyoruz. Normal şartlarda baz bir etik anlayışı ile televizyonlardaki akışı ve edepi yönetmek mümkündür. Ancak herhalde halk kumandayı kullanmayı bilmiyor gözüyle bakıyor devletlülerimiz, katı filtrelemeler söz konusu. Halbuki kumanda izleyenin elinde. Sevmezseniz, tasvip etmezseniz kanalı değiştirirsiniz.

İçki içmeyebilirsiniz. Bunu günah veya tehlikeli bulabilirsiniz. Ama içene karışamazsınız. İçip rahatsızlık verene karışabilirsiniz. Ama bunun faturasını toplama kesemezsiniz. Memleketteki içki tüketimi ortadadır. Çeşitli suç oranları ortadadır. İran, Fas, Tunus, Cezayir'de benzer suç oranlarının bir hayli daha yüksek olduğunu göreceksiniz. Baskı rejiminin etkileridir. Baskı psikopat insanlar yetiştirmek için birebirdir. İdeali kontrollü serbestliktir. Alman halkı buna örnek gösterilebilir. Değerlerine ve inanışlarına bağlı, ama özgür bir halk. O derece büyük bir nüfusa sahip, suç oranının bayağı düşük olduğu enteresan bir örnektir.

Kısaca içki bütün kötülüklerin anası değildir. Neye inanacağınıza ben karışamam tabi. Ama savlarınız bilimsel değildir. Tüme varım kullanıyor, ajitasyon yapıyorsunuz. Yemezler agalar...

Kabul ediyormusun seni ameliyat eden doktora bir şişe viski vermeyi delikanlı gibi ameliyat esnasında içecek öyle yapacak ameliyatı sözünün erimisin

Nasılsa ayıkkende kesebilir alkollüykende

Varmısın Yokmusun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemalnalga30 -- 11 Haziran 2013; 17:38:02 >

• quote:

Demekki üniversite okumuş onca eğitimi alan bir doktor yine aynı şekilde alkollü bir doktor.

Öyle bir medeni adamı bile bozuyorsa alkol elinin titremesine bulanık görmesine yol açıyorsa bizim yoldaki keresteleri ailenin gezdiği parklarda zıkkımlananları sen düşünüver.

Sizin zihniyetin kafasıyla yönetilen bir memlekette çıkıp çıkacağınız yer en fazla musalla taşı olur. Ya birisi laf atar gelir bıçaklar ya siz dayanamaz katil olursunuz böyle biline.

Sen çıkadur biz batalım

Hahahahahah! Süpper! iyice saçmalamaya başlamışın. Sen konuşadur. Benim konuşmama gerek kalmamış...

Alkollü araba kullananı içeri tıkalım istersek, haketmiştir. Alkollü doktorluk yapanın diplomasını alabiliriz. Bunlar medeni tüm ülkelerde var. Çünkü özgürlüklerin sınırı vardır. Ancak sana dokunmayana dokunma hakkın yoktur. Ben içki içiyorsam ve senin özgürlük alanına girmiyorsam bu seni hiç mi hiç ilgilendirmez. Aynı doktor akşam evinde içiyorsa, seni hiç mi hiç ilgilendirmez.

Saçma sapan örneklerle ajitasyon yapıyorsun.

• ne gerekiyorsa en sert şekilde yapılması tarafındayım.
  • Kabul ediyormusun viskili doktorda ameliyat olmayı hüseyinciğim. Kusura bakma ben lazım ince yerden çalışıyorum.

Bizde diyoruzki sen ailemin gittiği parkta içiyorsan özgürlük alanıma giriyorsun her an alkolün verdiği etkiyle laf atma yahut bulaşma yada ben orda ailemle çay içerken rahatsız etme şansın yükseliyor alkol miktarı attıkca.

Bilimedemi karşı geliyorsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemalnalga30 -- 11 Haziran 2013; 17:42:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lord66

quote:

Alkol yasağını savunanları yada alkol yasaklarını sanki alkol tüketimi tamamen yasaklansın gibi algılamışsınız.Ortada alkol yasağı yok isteyen istediğini istediği kadar içebilir bunda sıkıntı yok zaten bunlar yapılmış olsa sonuna kadar haklı olurdunuz.Konuda ki mesele alkollü araç kullanımıdır ve alkollü araç kullanmak bilimsel olarak ta tehlikelidir.Yapılan bu tehlikeli durumu engellemektir sadece.Ben şöyle içerim,böyle içerim demek mazeret değildir.Alkollü araç kullanımının engellenmesi özgürlüğün kısıtlanması olmayıp aslında insanların haklarının,özgürlüğünün teminat altına alınmasıdır.

Kesinlikle katılıyorum. Bu konuda hiçbir lafım yok. Sokakta içki içmenin yasak olmasına da karşıyım. Daha doğrusu yasağın uygulanmasına karşıyım. Yoksa eskiden de yasaktı... Yoksa içkili araba kullanma konusunda yapılanları destekliyorum. Aynı yasada Alkollü mekanlara her yıl ruhsat yenileme ve ek olarak polis teşkilatından da onay alma gibi süper hırt maddeler getirmişler. Bunlara da karşıyım. Tavrım net.

Lafım "içki kötülüklerin anası, kompil yasaklıyalım, içkili doktor mu içkisiz doktor mu?" falan şeklinde saçmalayıp olayı genele yaymaya çalışan, genellemelerle hareket eden ve ajitasyon yapanlara.

• Bırak ajitasyon gibi medeni cümleleri kabul ediyormusun dedik alkollü doktorda ameliyat olmayı , madem yolda içenin zararı yokmuş içer medeni medeni evine gidermiş aklı bulanmazmışya

Sana aileni alıp sultangazi çevresinde bir tur atmanı tavsiye ediyorum o zaman anlarsın yasa haklımı haksızmı.

Muhalefetsiniz ama neye kime kendinizde bilmiyorsunuz

Sorumada hala cevap vermediğinin farkındayım :) biz alıştık sizde alışın bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemalnalga30 -- 11 Haziran 2013; 17:47:56 >
  • quote:

quote:

quote:

Kabul ediyormusun seni ameliyat eden doktora bir şişe viski vermeyi delikanlı gibi ameliyat esnasında içecek öyle yapacak ameliyatı sözünün erimisin

Nasılsa ayıkkende kesebilir alkollüykende

Varmısın Yokmusun

Yok sen ne dediğimi anlamıyorsun. Ayran mı içtin. Ben de aynı şeyi söylüyorum. Oku önce. Sana gönderildiğine inandığın kitabın ilk cümlesi. "Oku!"

Neyse,

Medeni ülkelerde olduğu gibi, içkimi içerim. Başkasının özgürlük alanına girmediği sürece kimsenin haddi değil karışmak.

Doktor da içer arkadaşım. İş başındayken içmez. Evinde içer. Ertesi gün gelir seni paşalar gibi amelyat eder. En ufak bir şüphe duymam. Hipokrat yeminine saygısı olmayan doktor değil, kasaptır.

Profosyonellik denen şeyi biliyor musun? İnsanlar çalışırken içmezler. Boş zamanlarında içerler. Buna karışmak ne senin, ne inançlarının, ne bağlı olduğun topluluğun, ne de hocabeyinin haddidir.

Açık ve nettir umarım. Yorum yaparken de sana verilen emre uy. OKU!

• Biz okuyoruzda sen anlama güçlüğü çekiyorsun evinde iç kimse bir şey demiyor.

Garanti veriyormusun sokaklarda içenler için alkolün etkisiyle laf atmayacak bulaşmayacak kavga çıkarmayacak diye ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemalnalga30 -- 11 Haziran 2013; 17:52:42 >
  • Vatandaşların kanımca kişisel alkolmetresi olmalı, alkol içtiyse kendisi üfleyip baştan kendini kontrol etmeli, yasal sınır 50 promil üzerinde ise baştan binmemeli, çözüm budur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sight -- 11 Haziran 2013; 17:51:56 >
  • Alkollü araç kullanma hakkında ne diyorlarsa az diyorlar, kimsenin masum insanların hayatını riske atmaya hakkı yok fakat sigara konusunu çok saçma şahsen ben içmeye devam edicem yoğun trafikte kaldıkça. Cezası ne kadarmış peki, açıklandı mı? Ne ödeyeceğimizi bilelim.
  • quote:

Demekki üniversite okumuş onca eğitimi alan bir doktor yine aynı şekilde alkollü bir doktor.

Sen çıkadur biz batalım

alkollu doktora ameliyat yaptirtmam. Doktorun eli titrer bu yuzden gorev basinda icmesi yasaktir. Doktor aksam.oturup yemegin yaninda sarap ictiyse bir sorun etmem. Buyrun cevap siz hala iki onceki mesajima cevap vermediniz.

Bunun sonu neresidir. Hic kiz arkadasi olmamis adami tecavuz etmesin diye hapise mi atcaz.sokak cocugunu ileride suc islemeye meyilli diye dikenli canter icinde mi oldurecegiz.

Doktor ickili ameliyat yapmasin. Napalim ickiyi yasaklatalim. Ickili adam kiza laf atiyor napalim ickiyi yasaklayalim. Ne kadar sig bakiyorsunuz olaylara. Saniyorsunuzji icki yasaklaninca her suc bitecek. Baska ulkelerden ornekler ortada bizden cok icji icenlerde var icki yasak olanlarda bakin bakalim suc orani nerelerde daha fazla. Biraz arastirin at gozluklerinizi cikartin.

Doktorun eli ritriyirsa gorev basinda icki ixnesi yasak olur. Alkollu araba kullanmak yasak olur. Tecavuz zaten suctur icjili ickisiz farketmrz. Mesela taksicilerin sigara icmesi yasaklandi. Neden cunku hizmet veriyor. Ama evinde sokakata istedigi yerde icer sadece huzmet verirken icemez.

• quote:

quote:

Sen çıkadur biz batalım

alkollu doktora ameliyat yaptirtmam. Doktorun eli titrer bu yuzden gorev basinda icmesi yasaktir. Doktor aksam.oturup yemegin yaninda sarap ictiyse bir sorun etmem. Buyrun cevap siz hala iki onceki mesajima cevap vermediniz.

Bunun sonu neresidir. Hic kiz arkadasi olmamis adami tecavuz etmesin diye hapise mi atcaz.sokak cocugunu ileride suc islemeye meyilli diye dikenli canter icinde mi oldurecegiz.

Doktor ickili ameliyat yapmasin. Napalim ickiyi yasaklatalim. Ickili adam kiza laf atiyor napalim ickiyi yasaklayalim. Ne kadar sig bakiyorsunuz olaylara. Saniyorsunuzji icki yasaklaninca her suc bitecek. Baska ulkelerden ornekler ortada bizden cok icji icenlerde var icki yasak olanlarda bakin bakalim suc orani nerelerde daha fazla. Biraz arastirin at gozluklerinizi cikartin.

Doktorun eli ritriyirsa gorev basinda icki ixnesi yasak olur. Alkollu araba kullanmak yasak olur. Tecavuz zaten suctur icjili ickisiz farketmrz. Mesela taksicilerin sigara icmesi yasaklandi. Neden cunku hizmet veriyor. Ama evinde sokakata istedigi yerde icer sadece huzmet verirken icemez.

İçki yasaklanınca suçlar bitecek demiyoruz biz tedbirimizi alalım bir kişi bile sokakta içmez gider evinde içerse onun bile bu millete faydası var diyoruz.

Sokakta falan içemez, benim çocuğum senin ayyaş tipini elinde bira şişesi oraya buraya işerkenki halini görmek zorundamı hemşerim ?

Senin medeniyet anlayışın bumu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemalnalga30 -- 11 Haziran 2013; 18:03:35 >

• quote:

quote:

hocam boş yere uğraşmayın. "Ne kadar alim ile tartıştıysam hep yendim. Ne kadar cahil ile tartıştıysam hep yenildim" demişler zamanında

• quote:

Biz okuyoruzda sen anlama güçlüğü çekiyorsun evinde iç kimse bir şey demiyor.

Garanti veriyormusun sokaklarda içenler için alkolün etkisiyle laf atmayacak bulaşmayacak kavga çıkarmayacak diye ?

Sen garanti veriyor musun alkol almayan adam laf atmayacak bulaşmayacak kavga çıkarmayacak diye? Sen buna kefil olabilir misin ? Garanti verebilir misin?

Ayrıca soruma hala cevap vermedin, kızını sanayiye mi yollasan laf atan çok olur yoksa Reina'ya mı?

İnsanlar sana cevap veriyor, hala aynı şeyleri söylüyorsun.
  • Arabada kendim haric herkese efil efil sigara icirtecegim. İzmaritlerini ve kullerini de yol attirticam.

• quote:

Orijinalden alıntı: Beamer

quote:

Biz okuyoruzda sen anlama güçlüğü çekiyorsun evinde iç kimse bir şey demiyor.

Sen garanti veriyor musun alkol almayan adam laf atmayacak bulaşmayacak kavga çıkarmayacak diye? Sen buna kefil olabilir misin ? Garanti verebilir misin?

Ayrıca soruma hala cevap vermedin, kızını sanayiye mi yollasan laf atan çok olur yoksa Reina'ya mı?

İnsanlar sana cevap veriyor, hala aynı şeyleri söylüyorsun.

Kana karışan alkol (ml/dl)

Yaptığı Etki

50 ml.

(Çakır Keyif)

Sıcaklık hissi, yüz kızarması, algı yavaşlaması, rahatlama

100 ml.

(Açık Sarhoşluk)

Algılama yavaşlaması, kendini dizginleyememe, dikkatini verememe, kontrolsüzlük. Reflekslerin yavaşlaması, kaslara hakim olamama.

150 ml.

(Sarhoşluk)

Sersemleme hissi, kaslara, hareketlere hakim olamama, konuşmanın bozulması, çift görme, hafıza ve anlayış kaybı.

250 ml.

(Aşırı Sarhoşluk)

Ayakta duramama, kusma, sızma.

350 ml.

(Koma)

Bilinç kaybı, idrar kaçırma, düşük ateş, düşük tansiyon, solunum yavaşlaması, terleme

500 ml.

Ölüm ihtimali

En azından alkolün verdiği etkiyle fazla şerefsizlik yapılacağını bildiğim için veririm evet.

Ben senin sokağımda içip içip oraya buraya işerkenki halini görmek zorundamıyım ??? Veyahut elindeki bira şişesini soran çocuğuma cevap vermek zorundamıyım ?

Ben senin mahallende balkonunun karşısına geçip elimde şişe içsem sabaha kadar hoşuna gidermi ?

Ne anlatıyor sana yukarıdaki bilimsel makale ? Sanamı inanıcaz bilimemi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemalnalga30 -- 11 Haziran 2013; 18:24:14 >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.