Şimdi Ara

Dikkat! Sizin Başınızada Gelebilir...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
977
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Slm.. usb belleğim yandı sizinkide yanmasın...

2 ay önce toshiba u3 4gb lık usb bellek aldım. bu belleği yeni alınan bi bilgisayarın öndeki usb girişine taktım. bilgisayar tepki vermedi. hemen usb belleği cıkarmak yerine yazılımla ilgili bi sorun olup olmadığını arastırdım..

Sonra pes edip belleği elime aldığımda baya ısınmıstı ve kokuyodu
    sonra bilgisayarın içini konrol ettimde gördümki bilgisayarı toplayan kişi usb kablosunu anakarta ters bağlamıs...

Benden size tavsiye eğer herhagibir usb aygıtını bilgisayarınıza taktığınızda calısmassa hemen cıkarın ve "ilk" işinizde usb kablosunun ankarta ters bağlanıp bağlanmadığını konrol etmek olsun...

Umarım bu deneyimim, doğabilecek birçok sorunun engellenmesine yardımcı olmustur...

Bu arada, bu yanan belleğin tamiri mümkünmü???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tekno2 -- 2 Şubat 2008; 2:02:53 >

• İyi de bu nasıl ters olur
    Ters takılamaz ki
    Girmez çünki yanii
  • Allahtan anakarta bir şey olmamış.
  • Evet bazı usb girişlerini ters bağlamak mümkün değil ama bazılarının uçlarında emniyet engeli yok...
    Yani usb ucu iki parça halinde olanları kafanıza göre takabiliyosunuz...

quote:

Orjinalden alıntı: TiSKE

İyi de bu nasıl ters olur
    Ters takılamaz ki
    Girmez çünki yanii
  • Kablonun ucu tekli parçalar halindeyse ters takmak mümkün.
    Genelde kasa kabloları tekli parçalar halinde oluyor.
  • Benzer bir olayı bnde yaşamıştım sistemi toplarken kasanın onundeki usb girişinin kablosunu yannslıkla anakart uzerindeki firewire yerine takmıstım ve pc acılmıyordu kitapcıkta dikkat etmemiştim ve cok benziyorlardı iyiki yanma fln olmadı:)
  • @tekno2

kardeş aynısını bende yaşadım :D, ben belleği taktım tepki vermeyince çıkardım baktim ki usb ler ters bağlanmış ( kim bağlamış ben tabiki :D :D ) tabi artık iş işten geçti verdim bilgisayarcıya çalışmıo dio garantiye yolladı bana sağlam geldi. istersen sende bi yollat garantiye.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kendinize İyi Bakın
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 1 ay kadar önce Usb ye takılı durumdayken kırmayı başardım bende..elimde kaldı
    Geçmiş olsun dostum
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ugur851

@tekno2

kardeş aynısını bende yaşadım :D, ben belleği taktım tepki vermeyince çıkardım baktim ki usb ler ters bağlanmış ( kim bağlamış ben tabiki :D :D ) tabi artık iş işten geçti verdim bilgisayarcıya çalışmıo dio garantiye yolladı bana sağlam geldi. istersen sende bi yollat garantiye.

Benim de oldu. Ama bana kargo ile istanbul'a yollayın dedi bilgisayarcı. Kargo ücretini ben odeyecekmişim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ...loading

1 ay kadar önce Usb ye takılı durumdayken kırmayı başardım bende..elimde kaldı
    Geçmiş olsun dostum

Tavsiye için sağol dostum..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.