Şimdi Ara

DİKKAT!!!; Türkiyede PALM LIFEDRIVE 699 $+KDV ile 200 $ + KDV kazıklıyorlar...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    direk olaya giriyom;

Türkiyede PALM LIFEDRIVE CEP BİLGİSAYARI 699 $ + KDV ile 200 $ + KDV fiyat ile resmen kazıklıyorlar. Bukadarına da pes doğrusu ... Palm Lifedrive ın resmi sitesinde bu ürün 499 $ a satılmaktadır.

Hepsiburada.com'da da satılmaktadır. İşte linki
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=88624&productid=bd60176

İlla 4GB lık bir hardiskli bu pocket pc almayı istiyorsan. Yurtdışından 499 dolara 2 yıl garantili satın alın derim...

Türkiyede bu fiyatı belirleyen yetkililer yaptıkları kazıklamayı kimse farketmeyeceklerini mi düşünüyorlar ne ????!!!!....

İşte resmi sitesinde belirtilen fiyat 499 dolar.... site linkide işte;

http://www.palm.com/us/products/mobilemanagers/lifedrive/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nemir -- 30 Mayıs 2006; 11:04:38 >

• bu satıcılardan kaynaklanan bir durum değil, devletin ithalat politikasıyla ilgili bir durum 699 dolar olması 499 doların üzerine kdv+ötv+gümrük bedeli binmesinden kaynaklanıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: laconf

bu satıcılardan kaynaklanan bir durum değil, devletin ithalat politikasıyla ilgili bir durum 699 dolar olması 499 doların üzerine kdv+ötv+gümrük bedeli binmesinden kaynaklanıyor.

tabiki bunlar eklenince 699$ normal bir fiyat
  • Mantıklı düşünüyorsun tabi ama, Bu tüm ürünlerde böyle. İstediğin örneği bulup verebilirm. En alakasız örneği vereyim. Nike Hammer saat arat internette. Amerika satış fiyat $119 falan. Türkiyede 268 YTL. Anlatabilmişimdir inşallah.
  • yazdıklarınızı( ötv,kdv, dolaylı vergiler..) zaten bilmekteyim... Ama sizlerde biliyorsunuzki perakende fiyat üzerinden Türkiye ye kimse herhangi birsey ıthal ettiğini sanmıyorum . Hangi ürün alınacaksa toptan fiyatı üzerinden anlaşılarak getirilmektedir.... Mesela bilgisayar parçalarından İşlemciler anakart vs. parçalar için iki tip fiyat belirlenmiştir. Toptan ve perakende fiyat gibi... Dediğim mevzu bilgisayar dünyası olmasından ötürü ama çok tezat bir örnek vermek gerekirse ithal arabaların son kullanıcı fıyatları( avrupada epey ucuz olupta bizde epey pahalıya satılması...)

Ayrıca söz konusu sitede sadece 699 $ + kdv yazılmıştı.. 499 $ +KDV + ÖTV GÜMRÜK vergisi filan belirtilmemişti ....

KDV hariç net 40% ötv filan olamaz. Yani ithalatçı firma gidip perakende satış bir mağazadan 499 $ a satın alıp Türkiyeye getirdığını sanmıyorum. Makul bir fark olabilirdi ama bu kadarı bence pes... Burda ÖTV giderleri fialn belirtilmemiş.. Yani ÖTV birkere yok (belirtilmemiş)... Gümrük bedeli ve TOPTAN alış üzerinden kar olmalı bu kadar olmamalı...

Herkesinb düşüncesine saygılıyım ama bence bu işte bir bit yeniği var...... Fazla uzattım galiba ...

• quote:

Orjinalden alıntı: nemir
    KDV hariç net 40% ötv filan olamaz.

Kuşkusuz araçlardaki en büyük vergi dilimi ÖTV. (Özel Tüketim Vergisi) Bugün motor hacmi 1600 cc’ye kadar olan otomobillerdeki ÖTV oranı yüzde 37, 1600-2000 cc arasında yüzde 60, lüks otomobiller sınıfına giren 2000 cc’nin üzerindeki binek otomobiller için ise yüzde 84. ÖTV’nin üzerine yüzde 18’lik KDV’yi de eklediğiniz zaman vergi yükü iyice artıyor.

Olur, olur...

Yukarıdaki cümleyi bir siteden alıntı yaptım.

Zaten tüm bunları bir kenara bırakalım, konu çok farklı bir yere gitmesin ama;
    bu devletin de bir yerden vergi toplaması lazım değil mi ?

Mantık basit : parası olmayan bana zaten vergi ödeyemez; o zaman parası
    olan ve lüks yaşamak isteyen varsa, benim de payımı versin...

Avrupa'da orta kademe bir yöneticinin bir yıllık maaşı ile son model Bmw 5 serisi alabilirken,
    Türkiye'de normal şartlarda maaşla bu arabalara asla binilememesinden ben de memnun değilim,

Ancak mahkemede bulunan yemin ile dayak... Güzel Türkiye'mizde durum bu...

• quote:

Orjinalden alıntı: signore
    Olur, olur...

Yukarıdaki cümleyi bir siteden alıntı yaptım.

Zaten tüm bunları bir kenara bırakalım, konu çok farklı bir yere gitmesin ama;
    bu devletin de bir yerden vergi toplaması lazım değil mi ?

Mantık basit : parası olmayan bana zaten vergi ödeyemez; o zaman parası
    olan ve lüks yaşamak isteyen varsa, benim de payımı versin...

Avrupa'da orta kademe bir yöneticinin bir yıllık maaşı ile son model Bmw 5 serisi alabilirken,
    Türkiye'de normal şartlarda maaşla bu arabalara asla binilememesinden ben de memnun değilim,

Ancak mahkemede bulunan yemin ile dayak... Güzel Türkiye'mizde durum bu...

Doğru diyon... konu kayabilir ama son birşey yazmasam olmaz ....
    Devlet vergiye muhtaç bu kesin. Devlet vergileri zaten dolaylı vergilerle toplamakta... Benzinde 70% dolaylı olarak vergi bedeli olaak devlete gitmekte... Herşey benzinle taşınmıyormu,,, herşeyde petrol yokmu deterjan, plastik gibi... Zaten Devlete kimse adam akkılı vergi vermediğinden Devlet te DOLAYLI VERGİ almaktadır. Birde üstüne ekstradan vergi istemeleri mantıksız haksız...
    Boğaz köprülerinin kendi bedelini Türkiye halkı ödemesinden yıllar geçmesine rağmen hala, kimse bu köprülerdeki ücretli geçişi dur diyen yok... Devlet açığını kapatmakta bence başka yöntemler denemeli .....

Konu iyicene dallandı ve saptı.. Kusura bakmayın... Birdaha olmaz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • fotoğraf makinelerinde durum daha vahim aslında...yarı yarıyadan daha fazla satılıyor neredeyse...
  • arkadaşlar hepsiburada da fiyat abartılı estore'da 1050ytl iken orada 1300 ytl
    http://www.estore.com.tr//product.asp?sku=CE00708&dept%5Fid=44000000&bid=&mscssid=E7ENXFGPD3UT9N6LGES7P4HTSLPQ3GUC
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.