Şimdi Ara

Dikkatsizlik, Verimsiz Ders çalışma!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
2
Favori
2.867
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar size bi konuda danışmak istedim herkezin ders çalışma sıkıntısı vardır ama benimki farklı ben ders çalışıyorum bazen 12 saat bile çalışabiliyorum ama mesela matematik çalışdığımda normalde 15 dkk da halletmem gereken bi konuya 1saat harcıyorum ve bu şekilde verimsiz oluyor onca saat nasıl hızlanabilirim 6 yaşında kardeşim var oda odama girip hep rahatsız ediyor dershanede çalışmayıda pek sevmiyorum, aklıma hep başka konular geliyor ve o konuda 30 dk boşa vakit geçirdiğimi farkediyorum dikkatsizliği nasıl yokedebilirim varmıdır bunun çaresi o kadar derse vakit ayırıyorum ama çok yavaş ilerliyorum sıkıntım burda :(

• Sendeki sıkıntı bende de vardı derse başlarsın mutfağa su içmeye diye gidersin 3-5 kez git gel yaparsın.

Kır dizini otur çalış başka çaresi yok.
  • yani 3 saate bir hava falan mı alıyım oturduğum yerden kalkmayayım ama odaklanma işini nasıl halledicem matematikde fazla sıkıntı olmuyorda paragrafları okurken uçuyorum yapana kadar geçmiyorum soruyu 1 soruyu 15 kez okuduğumu hatırlıyorum :/
  • Gözü pür dikkat acıp tek dersle ilgilen ve bir önceki günden hangi konuyu nerden calısıp kac saat calısacagını bir yere yaz.Bır dersle ilgili butun konuları kagıda yaz ve bıtırdıgın konuya tik at buda senı motive eder

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer 30 dk geç olacak şekilde anlıyorsan problem yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chariss

Gözü pür dikkat acıp tek dersle ilgilen ve bir önceki günden hangi konuyu nerden calısıp kac saat calısacagını bir yere yaz.Bır dersle ilgili butun konuları kagıda yaz ve bıtırdıgın konuya tik at buda senı motive eder

Chariss sağol dostum bi deneyim dediğini bakalım :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: EvoRoncatto

Eğer 30 dk geç olacak şekilde anlıyorsan problem yok

o 30 dk yı örnek niyetine yazdım ben konu üzerinde normal olmayacak değerde bekliyorum yavaş yapıyorum yani
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ders çalışırken okb sorunu
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Dread1 kullanıcısına yanıt
    Ben 60-70 dk da bir 10-15 dk mola veriyorum tavsiye ederim.
    Odaklanma için pek bir şey diyemeyeceğim ne bileyim okul bitince ne yapacağını düşün,kendinde biraz g*t korkusu oluştur sınavı kazanamassan herşeyin kötüleşeceğini düşün odaklanmana yardımcı olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bhdrygn11

Ben 60-70 dk da bir 10-15 dk mola veriyorum tavsiye ederim.
    Odaklanma için pek bir şey diyemeyeceğim ne bileyim okul bitince ne yapacağını düşün,kendinde biraz g*t korkusu oluştur sınavı kazanamassan herşeyin kötüleşeceğini düşün odaklanmana yardımcı olabilir.

tavsiyeler için teşekkürler :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dread1

Arkadaşlar size bi konuda danışmak istedim herkezin ders çalışma sıkıntısı vardır ama benimki farklı ben ders çalışıyorum bazen 12 saat bile çalışabiliyorum ama mesela matematik çalışdığımda normalde 15 dkk da halletmem gereken bi konuya 1saat harcıyorum ve bu şekilde verimsiz oluyor onca saat nasıl hızlanabilirim 6 yaşında kardeşim var oda odama girip hep rahatsız ediyor dershanede çalışmayıda pek sevmiyorum, aklıma hep başka konular geliyor ve o konuda 30 dk boşa vakit geçirdiğimi farkediyorum dikkatsizliği nasıl yokedebilirim varmıdır bunun çaresi o kadar derse vakit ayırıyorum ama çok yavaş ilerliyorum sıkıntım burda :(

evde bende çalışamam diyodum ama bi tarafların sıkışınca öyle bi ders oluyorki evde ben bu hafta şahit oldum kendimden aynı senin gibiydim bende her şey sana bağlı bilader

• bende aynısı var mesela biyolojinin bi yerine kadar bitirdim ama bitirene kadar neler çektim

bi başlıyorum ama kafam bişeye dalıyor onunla ilgilenirken 1-2 saat uçuyor işte dağınık ders
    nasıl düzenli dikkatli çalışabilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: messimessipuyol

bende aynısı var mesela biyolojinin bi yerine kadar bitirdim ama bitirene kadar neler çektim

bi başlıyorum ama kafam bişeye dalıyor onunla ilgilenirken 1-2 saat uçuyor işte dağınık ders

sen kendin istemediğin sürece olmaz ders yaptım demek için oturuyorsundur ondandır.Kendini ikna etmelisin bazı şeyler için o zaman sıkılmassın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bdoo

quote:

Orijinalden alıntı: messimessipuyol

bende aynısı var mesela biyolojinin bi yerine kadar bitirdim ama bitirene kadar neler çektim

sen kendin istemediğin sürece olmaz ders yaptım demek için oturuyorsundur ondandır.Kendini ikna etmelisin bazı şeyler için o zaman sıkılmassın

istiyorum çalışmayı da odaklanma sorunu var mesela 5-6 soru çözüp dalıyorum veya bişeyler atıştırıyorum tamamen dikkatli çalışamıyorum veya içimden şarkı söylüyorum dalıyorum

• Aynı sorun bende de var çözemedim gitti. Kafayı yicem bu gidişle :(

• Yazım kurallarından başla çalışmaya.

• quote:

Orijinalden alıntı: mr_sexyT

Yazım kurallarından başla çalışmaya.

Dostum yazım kuralını bana diyorsan telden yazdığım için hızlı hızlı yazıp gönderiyorum realde boyle değil merak etme vereceğin tavsiye varsa beklerim :)

• Şunları düşün.

İyi bir yeri kazandığında,seni sevmeyenlerin kıskançlıktan çatlayacağını.
    Sevenlerinin ve senin çok mutlu olacağını
    Eline ilk paranı aldığındaki heyecanını
    Kendi paran ile aldığın malı ister ,kır,ister at,ister her ay telefon al kimse karışamaz
    Para senin,ev senin,araba senin,her şey senin,kim karışabilir,al,çarp,vur,yırt, gönlüne göre harca
    İleride eve ... atacaksın (birlikte film izleme mahayetinde)
    Yeni laptop mu çıktı,al parayı çarp masaya al.
    Yeni araba mı çıktı,al parayı çarp masaya al.
    Yeni telefon mu çıktı al parayı çarp masaya al.
    Hastalandın mı,özel hastahaneye git rezil olmadan tedavi ol.
    Canın restorana mı gitmek istedi,atla arabaya git,ye,iç eğlen sonra evine geç aç tv izle,ps oyna,telefonla uğraş sabahlara kadar,kimse karışamaz.
    Canın güzel giyinmekmi istedi,al parayı vur masaya,en krallarını giyin.

Kazanamazsan dünyanın sonu olmadığını da bileceksin,daha yaşımızda ne var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oksygen -- 6 Ekim 2014; 1:33:29 >

• Teşekkürler pozitif düşünceden şaşma diyorsunuz yani

• Dread1 kullanıcısına yanıt
    Bak ben mezunum geçen sene aynı şeyleri tüm mezun arkadaşlar yaşamıştır. Evde sıkıntın varsa dershanede çalışmaya alış özellikle de evine yakınsa.Dış dünyayla bağlantını kes soru çözerken ve hiçbir şey düşünme. Bu zamanları iyi değerlendirirsen sınavdan önceki günlerde hatta sınav sırasında kaygın olmaz böylece rahat girersin ve dikkat hatası yapmazsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr_sexyT -- 6 Ekim 2014; 1:33:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: oksygen

Şunları düşün.

İyi bir yeri kazandığında,seni sevmeyenlerin kıskançlıktan çatlayacağını.
    Sevenlerinin ve senin çok mutlu olacağını
    Eline ilk paranı aldığındaki heyecanını
    Kendi paran ile aldığın malı ister ,kır,ister at,ister her ay telefon al kimse karışamaz
    Para senin,ev senin,araba senin,her şey senin,kim karışabilir,al,çarp,vur,yırt, gönlüne göre harca
    İleride eve ... atacaksın (birlikte film izleme mahayetinde)
    Yeni laptop mu çıktı,al parayı çarp masaya al.
    Yeni araba mı çıktı,al parayı çarp masaya al.
    Yeni telefon mu çıktı al parayı çarp masaya al.
    Hastalandın mı,özel hastahaneye git rezil olmadan tedavi ol.
    Canın restorana mı gitmek istedi,atla arabaya git,ye,iç eğlen sonra evine geç aç tv izle,ps oyna,telefonla uğraş sabahlara kadar,kimse karışamaz.
    Canın güzel giyinmekmi istedi,al parayı vur masaya,en krallarını giyin.

Kazanamazsan dünyanın sonu olmadığını da bileceksin,daha yaşımızda ne var.

Modern maddeci dünyanın köleleri gibi konuşmuşsun, Hocam bunları yapmak için okunur mu?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.