|
Bildirim
|
Konuyu tamamlarken kesin bir şeyler unuttum diyordum. Yeni yeni hatırlamaya başladım. Kusura bakmayın.
Sınava Stoacı Bir Bakış Stoacılık felsefesine göre hayattaki her şeyi kontrol edebildiğimiz/ elimizde olan şeyler ve kontrol edemediğimiz/ elimizde olmayan şeyler olmak üzere iki kategoriye ayırabiliriz. Bu temel üzerine stoacılar hayatta kontrol edemediğiniz şeyler üzerine çok kafa yormamanızı bunun yerine bütün eforunuzu elinizde olan/kontrol edebildiğiniz şeylere vermenizi söyler. Sınav için bu felsefe nasıl çalışır? Biliyorsunuz ki sınava 3 milyon kişinin giriyor ve sizin sınav başarınız da bu 3 milyon kişi arasında yaptığınız sıralamaya bakılarak ölçülüyor. Ama bu sizin elinizde olan bir şey değil sıralmanızı büyük oranda diğerlerinin ne yaptığı belirliyor. Sizin elinizde olan şeyse sınava olabildiğince iyi bir şekilde hazırlanmak yani elinizden gelenin en iyisini yapmak. Bundan sonraki kısımda artık iş sizden çıktığı için sonuçtan bağımsız olarak mutlu olun çünkü siz yapabileceğinizin en iyisini zaten yaptınız. Günlük sorunlarla başa çıkmak stresi daha iyi yönetmek adına burda özetleyemeyeceğim kadar geniş bir içerik üreten bir de podcast tavsiye etmek istiyorum. ODTÜ psikolojiden sosyal psikoloji çalışan Emre Selçuk hoca ile onun ODTÜ lisans yıllarından kankası Melih Kavukçu'nun Kaçık Prens adlı podcastini. Okul şehre yarım saat mesafedeydi dolmuş beklerken indirip açıyordum bir bölüm. Genelde 50dk civarı oluyor bölümler. Dinlemesi çok zevkli, adamlar makara zaten üstüne bir de bilimsel araştırmalardan örnekler verip tavsiyelerle de süsleyince ortaya harika bir program çıkıyor. Aşırı tavsiye ediyorum. |
Anlattıkların diğer anlatanlardan gerçekten farklı ve yararlı ancak önceki konundaki aşağılayıcı ve egoist tavrın olmasa emin ol daha çok kişiye ulaşıp yarar sağlarsın.
Sokrat'ın (ya da Platon'un) meşhur sözünü hatırlatırım iyi günler dilerim |
Eski konulara bak bide şimdiki konulara bak 2021 GİBİ GELECEK EĞEĞEĞ YIGILMA KARAMBA007 şu konunun kalitesine bakar mısınız ? Tebrik ederim hocam fava attım |
Einar Solberg demiş ki; Mesajı Yerinde Gör
|
konuyu açanın saddlemaker olduğunu görünce beyin bi doz dopamin attı vücuda
|
|
|
|
|
|
|
|
|