Sıralamam 25000 geçen sene 15000le kapatmış bölüm marmara alman dili ve edebiyatı puan olarak yaklaşık 50 puan ondeyim ama sıralama durumu böyle dilde yerleşme imkanım nedir sizce
imkansız.
Geçen sene 220 puan yapmış insan 15000seymen bazı 270 puanla bu sıralama oluyor anlayamiyorum
quote:
Orijinalden alıntı: esahcn
Geçen sene 220 puan yapmış insan 15000seymen bazı 270 puanla bu sıralama oluyor anlayamiyorum
bu şu demek oluyor. geçen sene dil sınavı bu senekinden daha zormuş. yani bunda anlamayacak birşey yok. atıyorum 10 neti 100 kişi yapmışsa geçen sene aynı 10 neti bu sene 500 kişi yapmış. bu da yukarıdaki sıkışmayı sağlamış.
quote:
Orijinalden alıntı: VVGGRR
bu şu demek oluyor. geçen sene dil sınavı bu senekinden daha zormuş. yani bunda anlamayacak birşey yok. atıyorum 10 neti 100 kişi yapmışsa geçen sene aynı 10 neti bu sene 500 kişi yapmış. bu da yukarıdaki sıkışmayı sağlamış.
Yanlış düşünüyorsun katsayı kalktığı için sadece dil puan türünde tercih yaparken 0.12 yi baz alıcaktı adaylar.
Bunun nedeni, katsayı kalktığı için anadolu lisesi ve yabancı dil gören liselerde okuyan öğrenciler puanım hesaplansın diye dil sınavına girdi. Dediğim 0.12 hesabı sadece diller için.
Peki bu dediğiniz anadolu liseleri ve yabancı dille eğitim yapan liselerden puan hesaplansin diye dil sınavına giren öğrenciler öylesine girdiyse siralamalar değişir o zaman gelme ihtimali olabilir mi
quote:
Peki bu dediğiniz anadolu liseleri ve yabancı dille eğitim yapan liselerden puan hesaplansin diye dil sınavına giren öğrenciler öylesine girdiyse siralamalar değişir o zaman gelme ihtimali olabilir mi
Gelme ihtimali tabiki var. Umarım puana göre tercih yapmışsındır çünkü bu alandışı olayından dolayı dildeki sıralamalar yanıltıcı. Ama gelmeme ihtimali de var tabi ki
Dediğim gibi 0.12 sıralamasından yola çık bir fikir edinirsin.
quote:
Orijinalden alıntı: QPR
quote:
Dediğim gibi 0.12 sıralamasından yola çık bir fikir edinirsin.
Alıntıları Göster
Bölüm daha bu yıl açılmış.
quote:
Orijinalden alıntı: anyother-way
Bölüm daha bu yıl açılmış.
Alıntıları Göster
Marmara Üniversitesi Alman Dili ve Edebiyatı bölümünün geçen sene kontenjanı tam olarak dolmadığından belli bir başarı sırası ve taban puanı yok. 15000 başarı sırasını nereden çıkardınız ki siz? Ek olarak bu bölümü, eğer sınava almancadan girdiyseniz tercih edebilirdiniz. Son olarakta şunu söylim, 25000 sıralamayla bu bölüme çok rahat girersiniz.
quote:
Sıralamam 25000 geçen sene 15000le kapatmış bölüm marmara alman dili ve edebiyatı puan olarak yaklaşık 50 puan ondeyim ama sıralama durumu böyle dilde yerleşme imkanım nedir sizce
O bölümün sıralaması veya puanı yok klavuzda. 2010'da da yok. Büyük ihtimalle bölümün kontejanı iki senedir tamamen dolmuyor.
quote:
Orijinalden alıntı: JustBeCooL
quote:
O bölümün sıralaması veya puanı yok klavuzda. 2010'da da yok. Büyük ihtimalle bölümün kontejanı iki senedir tamamen dolmuyor.
Merhaba
Dilde bu sene sıralamalar çok yanıltıcı. 0.12 sıralamasına göre tercih yapılması gerekiyordu. Siz eğer o bölümü yazdıysanız içiniz rahat olsun %90 yerleşirsiniz
Arkadaşlar kılavuzda görünmüyor ama internete yazdığınızda direk çıkıyor 2011-2012 diye puan 220 sıralama 15000 , sinava zaten almancadan girdim bide
Arkadaşlar başka yardım edip fikir soylicek yok mu
quote:
Arkadaşlar başka yardım edip fikir soylicek yok mu
sınava almancadan mı girmiştin?
Evet almancadan girdim 25000deyim
quote:
bu sene katsayılar kalkınca kendini demek için giren çok oldu sıralamalarda çok fark yarattı bu ama onların büyük çoğunluğu tercih yapmayacak büyük ihtimal bence istediğin bölüme girme ihtimalin çok yüksek