Şimdi Ara

DİL SINAVI (LYS-5) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
272
Cevap
4
Favori
11.438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • beyler fem grammer scanner ve quiz store hayvanlar gibi zor yine de full'e yakın çıkarıyorum. Gerçek sınav daha mı kolay olur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaceWindu

Evet yani net olmayan paragraflar oluyor mutlaka. Metini anlasanız soruları ve cevapları oturtamıyosunuz bazen. Bazen de metinler başlı başına karışık oluyor zaten. Ama malesef sınavda da net olmayan paragraf soruları oluyor her sene hazırlıklı olmak lazım.

sınavda bu sene o paragrafla karsilaasmamiz bittigimizin kanitidir (ki çıkma ihtimali bayağı yüksek. çünkü bu sene de 180kusur kişinin fullemesine izin vermezler.)

ama ben ELS kadar kastıracaklarını pek sanmam. Gercekten ELS in kısa paragrafları (5 6 cumlelik) korkutucu oluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar İngilizce öğretmenliği bölümü kesin olarak öğrenci almayacak mı? Bu durum bu tercih döneminde de geçerli mi? İngilizce öğretmenliği de kalkarsa ne okuyacağız, herkes çeviribilime abanacak, iyi bir üniversite kazanmak çok zorlaşacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sendromkaan

Arkadaşlar İngilizce öğretmenliği bölümü kesin olarak öğrenci almayacak mı? Bu durum bu tercih döneminde de geçerli mi? İngilizce öğretmenliği de kalkarsa ne okuyacağız, herkes çeviribilime abanacak, iyi bir üniversite kazanmak çok zorlaşacak.

Ben Boğaziçi'ni aradım, şu an yasa değil, tasarı halinde, yazışmalarımız devam ediyor, dedi. Fakat eğer yasalaşırsa, gelen genelgeye göre ing. öğretmenlikleri de alınmayacaklar listesindeymiş. Benim de kardeşim ve kuzenim istiyordu öğretmenlik, şimdi tam da dediğin gibi çeviribilim düşünüyorlar, hayırlısı bakalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: robe de chambre

quote:

Orijinalden alıntı: Sendromkaan

Arkadaşlar İngilizce öğretmenliği bölümü kesin olarak öğrenci almayacak mı? Bu durum bu tercih döneminde de geçerli mi? İngilizce öğretmenliği de kalkarsa ne okuyacağız, herkes çeviribilime abanacak, iyi bir üniversite kazanmak çok zorlaşacak.

Ben Boğaziçi'ni aradım, şu an yasa değil, tasarı halinde, yazışmalarımız devam ediyor, dedi. Fakat eğer yasalaşırsa, gelen genelgeye göre ing. öğretmenlikleri de alınmayacaklar listesindeymiş. Benim de kardeşim ve kuzenim istiyordu öğretmenlik, şimdi tam da dediğin gibi çeviribilim düşünüyorlar, hayırlısı bakalım.

İngilizce öğretmenliği yok galiba. Biz yöke mail atmıştık, gelen cevap bu:

Eğitim Fakültelerinin ortaöğretim alan öğretmenliği (Biyoloji, Fizik, Kimya, Matematik, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih,coğrafya, Felsefe Grubu Öğretmenlikleri ) programlarının öğrenci alımı durdurulmuş olup, diğer öğretmenlik programlarının öğrenci alımı devam etmektedir. Programlara ilişkin ayrıntılı bilgiye ÖSYM tarafından yayımlanacak olan 2013 ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzundan ulaşılabilir.

İngilizce ilkokul ve üniversitede de okutulan bir ders o yüzden ortaöğretim alan öğretmenliğinin içinde değil galiba.

• ingilizce öğretmenliği kalkmaz ya en önemli öğretmenlik branşlarından biri. Eğer kalkarsa ben zıçtım demektir. bu sene ve diğer sene birşey değişmez inş
  • Aynen İngilizce öğretmenliği kalkarsa Boğaziçi Çeviribilim'in kontenjanı 52'yse, tercih yapanlar arasında en son 90.'yı falan alır. Bu da okul puanımın 44 olduğunu hesaba katarsam, benim fenden çok ekstra net yapmamı gerektirir. Zor iş yani. İnşallah kalkmaz.
  • öğretmenlik kapatılırsa ingiliz dili ve edebiyatı fırlar çünkü formasyon geri geldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: soft_machine

öğretmenlik kapatılırsa ingiliz dili ve edebiyatı fırlar çünkü formasyon geri geldi.

onun da garantisi yok iste. bi bakmissin mezun olacagin sene formasyon kaldirilmis :)

ing ogretmenligi yok bu arada o listede.

• hurarsiv.hurriyet.com.tr
    YÖK, ortaöğretim alan öğretmenliği bölümlerine öğrenci kontenjanı vermeyecek
    http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/ShowNew.aspx?id=23424673

Burada var gibi görünüyor.

• Başka bi forumda da konuşuldu bu konu,araştırdığını söyleyen bi üye olayın hiç de böyle olmadığını ve hala öğretmen alımının devam edeceğini söyledi.Net bilgiyi öğrendiğim zaman buraya da eklerim ama bence de öğretmenlik kalkmayacak,kalkarsa şu an okuyanlar ne yapacak ki sonuçta?! işte bahsettiğim üyenin yazdığı bi yorum:"BU BASINA O KADAR ÇOK KIZIYORUM Kİ ANLATAMAM . HER ŞEY NE KADAR CAHİL CAMEKAN İNSANLARIN ELİNDE ALLAH BELASINI VERSİN BU HABERİ BU ŞEKİLDE HABER YAPAN YAYIN ORGANLARININ.

HABERİ BU GÜNKÜ GAZETELERDEN BEN DOĞRU DÜZGÜN ARAŞTIRDIM. ŞU AN 72 ÜNİVERSTEDE EĞİTİM FAKULTESİ BULUNMAMAKTA VE EĞER OLA Kİ BU ÜNİVERSTELER ORTAÖĞRETİM ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMLERİ AÇIP KONTENJAN TALEBİNDE BULUNACAK OLURLAR İSE 5 ALAN DAHİLİNDE SINIRLANDIRILACAKLAR. BU BÖLÜMLER DE DİN KÜLTÜRÜ , MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ , özel eğitim öğretmenlikleri TEKNOLOJİ VE CART CURT.

AYRICA ŞU AN EĞİTİM FAKULTESİ MEVCUT BULUNAN ÜNİVERSTELER DE YENİ BÖLÜMLER AÇMAK İSTEDİKLERİNDE BU BÖLÜMLER DIŞINDA BÖLÜM AÇMA VE KONTENJAN TALEP ETME HAKKINA SAHİP OLMAYACAKLAR. YÖKÜN ALDIĞI KARAR BU BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL.

İNSANLARI APTAL YAPTILAR YALAN YANLIŞ HABER YAPA YAPA ARKADAŞ GEL DE KIZMA ."

Bu arada ELS denemeleri çözenlerin netleri ne durumda,hangi seriyi çözüyosunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: dilci1

Başka bi forumda da konuşuldu bu konu,araştırdığını söyleyen bi üye olayın hiç de böyle olmadığını ve hala öğretmen alımının devam edeceğini söyledi.Net bilgiyi öğrendiğim zaman buraya da eklerim ama bence de öğretmenlik kalkmayacak,kalkarsa şu an okuyanlar ne yapacak ki sonuçta?! işte bahsettiğim üyenin yazdığı bi yorum:"BU BASINA O KADAR ÇOK KIZIYORUM Kİ ANLATAMAM . HER ŞEY NE KADAR CAHİL CAMEKAN İNSANLARIN ELİNDE ALLAH BELASINI VERSİN BU HABERİ BU ŞEKİLDE HABER YAPAN YAYIN ORGANLARININ.

HABERİ BU GÜNKÜ GAZETELERDEN BEN DOĞRU DÜZGÜN ARAŞTIRDIM. ŞU AN 72 ÜNİVERSTEDE EĞİTİM FAKULTESİ BULUNMAMAKTA VE EĞER OLA Kİ BU ÜNİVERSTELER ORTAÖĞRETİM ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMLERİ AÇIP KONTENJAN TALEBİNDE BULUNACAK OLURLAR İSE 5 ALAN DAHİLİNDE SINIRLANDIRILACAKLAR. BU BÖLÜMLER DE DİN KÜLTÜRÜ , MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ , özel eğitim öğretmenlikleri TEKNOLOJİ VE CART CURT.

AYRICA ŞU AN EĞİTİM FAKULTESİ MEVCUT BULUNAN ÜNİVERSTELER DE YENİ BÖLÜMLER AÇMAK İSTEDİKLERİNDE BU BÖLÜMLER DIŞINDA BÖLÜM AÇMA VE KONTENJAN TALEP ETME HAKKINA SAHİP OLMAYACAKLAR. YÖKÜN ALDIĞI KARAR BU BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL.

İNSANLARI APTAL YAPTILAR YALAN YANLIŞ HABER YAPA YAPA ARKADAŞ GEL DE KIZMA ."

Bu arada ELS denemeleri çözenlerin netleri ne durumda,hangi seriyi çözüyosunuz?

Els dergilerin sonundaki practice exam`ları çözüyorum, netlerim cok degisken. 71 - 9(en dusuk) / 76 - 4(en yuksek) arası dolanıyor , daha da artmaz o karisik metinlerden oldugu surece

sizinki nasil?

• Hangi yılın serisini kullanıyorsunuz? Benim de geçen hafta çözdüğüm 2012serisinden birkaç practice exam sonucu 74/6 ve 73/7 şeklindeydi.Tabii çok moralim bozuldu,hedeflediğim yer için hiç de yeterli değil bu sonuçlar.Bu hafta ELS 2010-2011serisini çözdük 7-8 tane.Genel itibariyle 2-3-5 yanlış şeklinde gitti.Bilmiyorum daha ne kadar değişebilir ama son ana kadar çabalamalıyız bence.Bu hafta tekrar 2012serisine dönüyorum,bakalım gelişme var mı gerçekten:)

Bu arada hedeflediğiniz bölüm ve üniversiteler neler?
  • Bu arada bahsettiğim üye durumu açıkladı,bi sorun yok bu durumda.Gönül rahatlığıyla öğretmenlik seçilebilir:
    Mevcut sistem aynen devam etmekte. Değişen bir şey yok yani planlarınızı devam ettirebilirsiniz.

Fakat önce formasyonu sonra eğitim fak.lerinin ikinci öğretimlerini kaldırıp sonra da ortaöğretim öğretmenlikleri hepten lav etmeye kalktıkları / çalıştıkları ortada. Bunu yapmak istiyorlar çünkü o öğretmenlerin hepsini atamayacaklar. Öğretmenlik düşünenler için aslında bu iyi bir haber çünkü kpss ye tabi bir güruh sonuçta .

Ama şu an dil edebiyatlar ve öğretmenlikler iki koldan öğretmen yetiştirecek gelinen son nokta bu. Böyle de olmak zorunda başka türlüsü mümkün görünmüyor. Kapatamazlar ama kontenjanları sabitlediler işte. Artık yeni öğremenlik bölümü açılmayacak geçen mesajda saydığım 5 alan dışında.

Mevzu ide ya da elt hangisini bitirirsen bitir kpss ve atanmak. Tabi büyük şehirlerde dershanelerde çalışmak , yurt dışında öğretmenlik , özel ders ve serbest mütercim-tercümanlık gibi kollarda çalışmak niyetinde değilsen.

Başarılar.

• Arkadaşlar hepinize şimdiden başarılar. Çok zor bi sınav beklemeyin derim ben. Belirli bir standartı var malesef
  • quote:

Arkadaşlar hepinize şimdiden başarılar. Çok zor bi sınav beklemeyin derim ben. Belirli bir standartı var malesef

Hocam dilfemden kolay olur mu dilfemde karışık paragraflar var fakat yapıyorum bunuda yapabilirmiyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iwanthidan -- 15 Haziran 2013; 5:12:29 >
  • bende yarın dile girecem asıl amacım o ama birazdan sos2 yede gidicem inş hepsi normal sınav olurda yapabiliriz.

ayrıca ben son 10yılın lys5 cıkmış sorularını aldım. ortalam 48-58 net arasında gittim geldim.acaba gerçek lys5 de ne kadar yapabilirm ??
  • quote:

Arkadaşlar hepinize şimdiden başarılar. Çok zor bi sınav beklemeyin derim ben. Belirli bir standartı var malesef

hocam iyi bir sey soyledin. ama neden cumle sonunda 'malesef' dedin ki ?

• arkadaşlar başarılar, tembel bir dil öğrencisi olarak hedefim 320-330 puan yapmak. geçen seneye göre nispeten daha zor olacak gibi geliyor bana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hey Jude. -- 15 Haziran 2013; 14:52:34 >
  • seçiceğim alan lys 2 ama sayısalım berbat lys 5 ten puan hesaplanması için kaç net yapmalıyız tercih yapmak için malum 180 barajını aşmak gerekli her hangi bir lys den
    bu yuzden zaten ygs den belli bir getiri oluyor lys puanları için bana dil puanından ygsden gelme puanla zaten barajı aşıyoruz dil 200 puan geliyor tabi bu puanın hesaplanması için kaç net yapmam lazım 2 net yeterlimi
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.