Şimdi Ara

DİL SINAVI (LYS-5) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
272
Cevap
4
Favori
11.458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese basarilar. Hedef ilk 100 hamda umarim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başarılar hepinize,ben de kendimi denemek için zevkine giriyorum merak etmeyin önünüze geçmem
  • İlk 100 bursu için ygs-lys ortalamasına mı bakılıyor yoksa örneğin sadece lys-5'ten hamda ilk 100'e girmek yetiyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: LeoMessi1037

Başarılar hepinize,ben de kendimi denemek için zevkine giriyorum merak etmeyin önünüze geçmem

bir dilci tarafindan gecilecegime sayisalci tarafindan gecileyim daha iyi reyiz (ygs farkiyla )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi If I Were Einstein -- 15 Haziran 2013; 17:03:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: miGma

İlk 100 bursu için ygs-lys ortalamasına mı bakılıyor yoksa örneğin sadece lys-5'ten hamda ilk 100'e girmek yetiyor mu?

Lys5 zaten ygs olmadan hesaplanamaz. Yani full cekip 1. olamiyorsun %40 ygs olayi sart.

Hamda 100e veriyorlar yarin almaya calisicam

• internette gördüğüm kadarıyla herkes 75-80 net yapıp ilk 100'ü hedefliyor. yanlışsam düzeltin ama moralimi bozuyorsunuz gençler
    özellikle sözlükte ne zaman dil sınavı entrilerini okudusam, hayatında reading sorusu bile çözmemiş adamlar ''her sene giriyom 75 net yapıyom'' gibi mesajlarla karşılaşıyorum. abi inanasım gelmiyor, belli bir temelin olmadan o sorulardan 75-80 net çıkarman imkansız. hiç benim gibi orta düzey yapan adam yok ya da yazmıyorlar mı karar veremedim.
    zira benim temelim yok 1-2 senedir yata kalka bir kaç test çöze çöze öğrendim ingilizceyi, sinemaya olan ilgimden de göz aşinalığı var.

bir de öyle bir yazıyorlar ki ''bana vız gelir bunlar, eğlenmek için giriyorum, dünyanın en eğlenceli şeyi hehe'' tarzında. abi gözünüzü seviyim ben kendimi dahil etmiyorum çünkü pek emek vermedim ama çevremde lys5 için 2 senedir adamlar rüyasında bile soru çözüyor, sözlük ezberleyeni gördüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hey Jude. -- 15 Haziran 2013; 17:30:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Hey Jude.

internette gördüğüm kadarıyla herkes 75-80 net yapıp ilk 100'ü hedefliyor. yanlışsam düzeltin ama moralimi bozuyorsunuz gençler
    özellikle sözlükte ne zaman dil sınavı entrilerini okudusam, hayatında reading sorusu bile çözmemiş adamlar ''her sene giriyom 75 net yapıyom'' gibi mesajlarla karşılaşıyorum. abi inanasım gelmiyor, belli bir temelin olmadan o sorulardan 75-80 net çıkarman imkansız. hiç benim gibi orta düzey yapan adam yok ya da yazmıyorlar mı karar veremedim.
    zira benim temelim yok 1-2 senedir yata kalka bir kaç test çöze çöze öğrendim ingilizceyi, sinemaya olan ilgimden de göz aşinalığı var.

bir de öyle bir yazıyorlar ki ''bana vız gelir bunlar, eğlenmek için giriyorum, dünyanın en eğlenceli şeyi hehe'' tarzında. abi gözünüzü seviyim ben kendimi dahil etmiyorum çünkü pek emek vermedim ama çevremde lys5 için 2 senedir adamlar rüyasında bile soru çözüyor, sözlük ezberleyeni gördüm.

Dostum moralin bozulmasin. onlarin çoğu(tümü demiyorum) oyunda filmde join initiate whats up ,hostage vs vs kelimeleri biliyorlar diye lys5te yuksek hedeflemeyi dusunenler. bunlar her sene var. çoğu fos...

lys5in cozum taktikleri vardir. asina oldugun kelimeler olmasina ragmen karsinda yapamadigin soru oluyor.

• Beyler paragraflar karışık olur mu ve vocabulary de çok kullanılmayan kazık kelimeler sorarlar mı? dilfemi in çoğu testi bu yönde çünkü
  • iwanthidan kullanıcısına yanıt
    ösymnin paragraflarını anlaması kolay ama sorularda şıkları çok alengirli koyuyorlar. mesela şıklarda doğru bir statement var ama soru kalıbının sonuna eklendiğinde anlamsız oluyor.
    O yüzden paragraf sorularını çözerken soru köküyle seçtiğin şıkkı birlikte okumak gerek hep.
    kazık sorup sormayacaklarını kimse bilemez tabi. ama kazık olursa herkese kazık olacak, sıkıntı yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguzcana

ösymnin paragraflarını anlaması kolay ama sorularda şıkları çok alengirli koyuyorlar. mesela şıklarda doğru bir statement var ama soru kalıbının sonuna eklendiğinde anlamsız oluyor.
    O yüzden paragraf sorularını çözerken soru köküyle seçtiğin şıkkı birlikte okumak gerek hep.
    kazık sorup sormayacaklarını kimse bilemez tabi. ama kazık olursa herkese kazık olacak, sıkıntı yok.

Paragrafları net şekilde anlayabiliyorum. İnşallah bu seneki ygs gibi olmaz paragraflar. Okuyup anladığım mantıklı paragrafları tercih ederim. Vocabulary ise tam bir kumar. Çok garip kelimeler soruyorlar bazen.
  • quote:

internette gördüğüm kadarıyla herkes 75-80 net yapıp ilk 100'ü hedefliyor. yanlışsam düzeltin ama moralimi bozuyorsunuz gençler

Hocam rahat gir, kendine guven yeter. Cok az istisna oluyor ki onlardan biri olduguma inaniyorum, 5 sene okuyup o sirada Ingilizceyi iyi ogrenenler ve ygssi iyi olanlar ilk 100 hedefliyor. Suan Upp. Int. seviyesindeyim ve sinava girmeden once A Dance with Dragons u okudum o yuzden readinglerde kendime guveniyorum Kelimeleri yapamiyorum yalniz salladiklarim tutar umarim..

Can senin durumlar nasil gorusemedik bayadir

• arkadaşlar ben 1 senedir ing dersi görmüyorum test falanda çözmedim bu konuda fakat ing temelim bilgim çok çok iyidir kendime güveniyorum sizden rica etsem şuraya 1-2 örnek soru koyarmısınız nasıl şeyler soruluyor ?

bundan 4-5 sene önce 2 sene sbsye girdim ikisindede ing 15 de 15 yaptım ama o zamanki gibimi çıkar bilmiyorum yarın..
  • son üç ayda tembelce çalışarak modality konularımı bitirdim . baktım olmuyor cloze test 'lere geçtim onlarda 5/3 yapıyorum , o biraz umut veriyor :D ne bileyim onca zaman possibilty , ability vs. konularını düşünüp boşluğa hangisini getireyim diyorum her şey iyi şu kelime bilgisi engel oluyor çözmeme . ancak bariz belli olan past,future yada present olduğunu belli eden kelimeler sayesinde çözebiliyorum . 3-5 taktik var aklımda işte onlarla ne kadar olacak bilemem , herkese başarılar .
  • Arkadaşlar öncelikle yarınki sınav için herkese başarılar umarım herkes istediği yeri kazanır. Sınavda çıkma olasılığı yüksek kelime grupları phrasal verbsler gramer yapıları hakkında kısaca bildiklerimizi yazsak herkes için hatırlatıcı olur kanaatindeyim.Ben başlıyayım

Only if arkadaşlar karşı cümlesini her zaman devirir notwithstanding=despite inasmuchas=because ayrıca so that , such that kalıplarına çok dikkat
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wirm

quote:

Hocam rahat gir, kendine guven yeter. Cok az istisna oluyor ki onlardan biri olduguma inaniyorum, 5 sene okuyup o sirada Ingilizceyi iyi ogrenenler ve ygssi iyi olanlar ilk 100 hedefliyor. Suan Upp. Int. seviyesindeyim ve sinava girmeden once A Dance with Dragons u okudum o yuzden readinglerde kendime guveniyorum Kelimeleri yapamiyorum yalniz salladiklarim tutar umarim..

Can senin durumlar nasil gorusemedik bayadir

rahatım hocam zaten, çünkü gözüm yükseklerde değil ama insan böyle şeyleri okuyunca ister istemez morali bozulur. benim de okuma parçaları hariç hepsiyle aram iyi, özellikle okuma parçalarında yanlış çıkardığım için boş bırakmaya karar verdim sınavda. bunun dışındakiler beni kurtarıyor. başarılar.

• Sayısalcıyım. Akademik hayatim boyunca bütün ingilizce notlarim 5 ve okulda ingilizce klubündeydim

Matematik sinavindan cikip ingilizceye giricem yarin. Kendimi deniyecem bakalim. Paslanmis miyim, görücez .

Herkese basarilar dilerim . Bahtiniz guzel olsun .

• quote:

Orijinalden alıntı: L5AK

arkadaşlar ben 1 senedir ing dersi görmüyorum test falanda çözmedim bu konuda fakat ing temelim bilgim çok çok iyidir kendime güveniyorum sizden rica etsem şuraya 1-2 örnek soru koyarmısınız nasıl şeyler soruluyor ?

bundan 4-5 sene önce 2 sene sbsye girdim ikisindede ing 15 de 15 yaptım ama o zamanki gibimi çıkar bilmiyorum yarın..

sbs'ye girmedim ama hiç karşılaştırma sbs ile lys 5'i. örnek soruları koyayım bir göz gezdir. 42. sayfadan sonrakiler ingilizce soruları

• arkadaşlar grammar soruları hakkında taktik verir misiniz? geçen sene grammar konularına baya aşinaydım bu sene unutuldu gitti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: L5AK

arkadaşlar ben 1 senedir ing dersi görmüyorum test falanda çözmedim bu konuda fakat ing temelim bilgim çok çok iyidir kendime güveniyorum sizden rica etsem şuraya 1-2 örnek soru koyarmısınız nasıl şeyler soruluyor ?

bende sbs de 1ini ful cektim ama lys zor geliyor bana yarın sınavda 30-40 yapsam iidir diyorum bakalım Hayırlısı
  • peki burdan aldığımız puan diğerleriyle karışacakmı sadece buradaki doğru yanlışlarmı baz alıncak
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.