Şimdi Ara

DİL SINAVI (LYS-5) (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
272
Cevap
4
Favori
11.438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: DeTaXs

quote:

Orijinalden alıntı: sosyomuhendis

quote:

Orijinalden alıntı: DeTaXs

Rica ederim Kartları hazırladıktan sonra 5-6 kere tekrar et zaten kelimeleri öğrenmeme şansın yok

8 günde 3000 kelime sence mümkün mü

Dostum ne yaptın 3000 kelimeyi otursan yazamazsın bile 8 günde Ama mesela günde 50 civarı kelime öğrenebilirsin. Bi gün öğrendiklerini de her gün tekrar etmen lazım bi süre. Sonra hafta da 1 tekrar edersin

2 aya mı ihtiyacım var

• 22-23 Haziran'da canlı çözümler olacakmış, herhalde dil de olur.

https://www.youtube.com/watch?v=5TqgpRhQTt4
  • Bugün siteye girdim birkaç bi'şey yazdım, günah keçisi ilan edildim. Tartışmanın sonucu nereye gidecek bakalım.
  • Sen memnun musun genel olarak ?

Edit: okudum şimdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HenüzÖlmedik -- 20 Haziran 2013; 2:04:31 >
  • Memnunum diyebilirim ama hocaların fakültedeki tutumları hiç hoşuma gitmedi okuduklarıma dayanarak. Bakalım, orda kalırsam göreceğim gerçekten anlatıldığı gibi mi durumlar.
  • DuranDilciler sabırla beklemeye devam ediyor
  • yok mu cevaplar daha
  • Bugün yapılan sınavların sonuçları bile açıklanmış. Terbiyesizlik midir bu artik şerefsizlik midir ne diycem bilemiyorum çözemediyseniz bari soruları verseydiniz biz kendi aramızda hallederdik.
  • Yahu soruları vermemesinin gerekçesi olarak : ösym kapalı bilmemneye geçti dil sınavından itibaren dediler.
    ulan madem öyle neden bugünkü sınavın cevaplarını hemencecik verdiniz adi herifler ! karşınızda salak mı var
  • acaba ösym dil sorularını kim hazırlıyo merak ediyorum ösym nin başındaki adam daha türkçe konuşamazken
  • Ulan ne oluyor ya 1 hafta oldu?
  • ulan adamlar 2 coğrafyanın cevabını bile verdi hala dil yok
  • LYS-5'te soru muamması

LYS maratonu sona erdi. 2 haftadaki 5 ayrı oturumda yapılan sınavların soruları açıklandı. Biri hariç. ÖSYM, 2013 LYS-5 (Yabancı dil- İngilizce) sorularını aradan bir hafta geçmesine rağmen açıklamadı...

Üniversiteye girişte ikinci aşama sınavı olan Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) dün yapılan Edebiyat-Coğrafya Sınavları (LYS-3) ile sona erdi. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), iki haftada üst üste yaptığı sınavların hemen ertesinde soruları kamuoyuyla paylaştı. Ancak 53 bin 308 kişinin başvurduğu LYS-5'in (Yabancı dil-İngilizce) soruları hariç.

16 Haziran 2013 tarihinde yapılan ve her yıl sınavdan sonra açıklanan LYS-5 sınav soruları aradan bir hafta geçmesine rağmen açıklanmadı. Buna rağmen herhangi bir açıklama da yapılmadı. Soruların paylaşılmaması beraberinde tartışmaları getirdi. Akıllara "YDS'ye benzer bir sorun mu yaşandı" sorusunu getirdi.

YDS'DE KRİZ ÇIKMIŞTI

ÖSYM'nin bu yıl ilk kez uyguladığı Yabancı Dil Sınavı (YDS), uzman doktor krizine dönüşmüştü. Başta uzman doktor adayları olmak üzere, kamuda uzman olmak isteyen 300 bin 653 adayın katıldığı sınavda, 220 bin kişi 50'nin altında puan alarak başarısız oldu. Bu sonuçla binlerce doktor Tıpta Uzmanlık Sınavı'na (TUS) girme hakkını yitirdi.

Nitekim İngilizce sınavında 100 tam puan alan çıkmadı, sadece 2-3 kişi 97 puan aldı, ortalama puan ise sadece 30 oldu. Bu durum adayları kızdırırken Sağlık Bakanlığı, Devlet Personel Başkanlığı ve YÖK konuyla ilgili ÖSYM'den bilgi istedi.

'Müfredat dışı sorular çok soru vardı'

LYS-5 soru ve cevaplarının açıklanmamasına adaylar tepkili. Tepkilerini sosyal medya üzerinden aktaran adaylar ayrıca soruların zorluğundan yakınıyor. FEM Yayın Merkezi Rehberlik Koordinatörü Faruk Ardıç, dil sınavına giren öğrencilerden gelen geri dönüşlere göre bu yılki sınavın 2012 LYS-5 soru dağılımı ile aynı standartta olduğunu belirtti.

Ardıç, "Ancak sorulardaki kelime dağarcığı daha üst düzeyde tutulmuş. Ayrıca müfredat dışı çok soru soruldu. Öte yandan ÖSYM diğer branşlarda olduğu gibi Yabancı Dil'de de yeni bir yapılanmaya gitti. Yeni soru hazırlama ekibi oluşturuldu. Belli ki bu değişikliğinden dolayı denge sağlanmış değil. Bütün bunların sonunda gelecek tepkiler dikkate alınarak soruların açıklanmaması tercih edilmiş olabilir" diye konuştu.

http://egitim.bugun.com.tr/lys-5te-soru-muammasi-haberi/690496

ARdıç açıklanmaması tercih edilmiş olabilir diyosa açıklamayacaklar geçmmiş olsun

• Cevaplar yarın ya gazetelerde , ya da internette olacakmış. Bilginize.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Twigg

Cevaplar yarın ya gazetelerde , ya da internette olacakmış. Bilginize.

DİL CEVAPLARI YAYIMLANDI !!!!!!!!!

http://www.osym.gov.tr/dosya/1-69263/h/lys5ingilizcetesti.pdf
  • 1 yanlis sarkastik sorusu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: If I Were Einstein

quote:

Orijinalden alıntı: Twigg

Cevaplar yarın ya gazetelerde , ya da internette olacakmış. Bilginize.

DİL CEVAPLARI YAYIMLANDI !!!!!!!!!

http://www.osym.gov.tr/dosya/1-69263/h/lys5ingilizcetesti.pdf

Teşekkür ettim dostum. Ben TRT'nin yalancısıyım :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaceWindu

1 yanlis sarkastik sorusu

güya metinler zormuş peeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeh

• Merhaba,
    LYS-5 sınavından (İngilizce) kaç net çıkarttınız? Lütfen paylaşır mısınız?
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.