Şimdi Ara

DİL SINAVI (LYS-5) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
272
Cevap
4
Favori
11.438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • haber yok mu sorulardan, niye hep dilciler dışlanıyor
  • Soru ve Cevaplar haftaya imiş.

http://www.memurlar.net/haber/382650/
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasreyt

Soru ve Cevaplar haftaya imiş.

http://www.memurlar.net/haber/382650/

Allah kahretsin yahu
  • If I Were Einstein kullanıcısına yanıt
    Öncelikli hedef Ankara'da tercümanlık. Sonra sırasıyla Ankara ya da Eskişehir'de yine şu anki bölüm olabilir. Amerikan Kültürü de fena değil diyorlar, bakalım. İmzadaki şu an okuduğum bölüm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Whole Lotta Rosie

Öncelikli hedef Ankara'da tercümanlık. Sonra sırasıyla Ankara ya da Eskişehir'de yine şu anki bölüm olabilir. Amerikan Kültürü de fena değil diyorlar, bakalım. İmzadaki şu an okuduğum bölüm.

Bu koü'den ayrılmanın sebebi şu dilforumda tartışılan hocalar meselesi mi?
  • quote:

• O meseleden haberim yok. Ankara'da ailemin yanında okumak istiyorum. Forumda tartışılan mesele neymiş ?
  • quote:

Geçen seneye göre çok çok daha kolay geldi sorular. 70 üstü bekliyorum. Yıl kaybı olmadan bölüm değiştirmek lazım.

Dalga mı geçiyorsun hocam, 2012 çok kolay bir sınavdı , 2011 zordu baya diğerlerine göre. Bu sınav da 2011 kadar zor olmasa da, ondan daha tuhaf, şıkları olmayan bir sınavdı.
  • Ricardo Diaz kullanıcısına yanıt
    Bilmiyorum ki dostum. 2012'de ilk kez girmiştim hiç çalışmadan. Sayısal okudum lisede, ona rağmen KOÜ'yü kazandım. Bu sene tekrar girdim çok basit geldi sorular. Hazırlık çok şey kattı, eğer öyle bir şansınız olursa kesin kullanın.
  • quote:

Bilmiyorum ki dostum. 2012'de ilk kez girmiştim hiç çalışmadan. Sayısal okudum lisede, ona rağmen KOÜ'yü kazandım. Bu sene tekrar girdim çok basit geldi sorular. Hazırlık çok şey kattı, eğer öyle bir şansınız olursa kesin kullanın.

Ben dil okuyorum zaten hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ricardo Diaz

quote:

Ben dil okuyorum zaten hocam.

Dostum benim sınıfımdaki herkes dil çıkışlı ben hariç, sizin derslerde gördüğünüzden çok daha farklıymış bölüm, onların yalancısıyım. Dediğim gibi eğer ilk yılında İDE kazanırsan ve hazırlığını okursan kendini geliştirmek için çok çok iyi bir şey yapmış olursun. Akademik kelime haznesi olsun, konuşma yeteneği olsun, gramer olsun her konuda yardımı dokunacaktır. Sonraki sene yine sınava girip çok daha iyi bir puan yapıp yıl kaybın olmadan üniversite ya da bölüm değiştirebilirsin.

• beyler bayanlar merhaba beni tanıyanlar vardır mutlaka imzam da ki konumdan hazırlık öğrencisiyim listening çok zayıf nasıl geliştire bilirim bir de kelimeleri nasıl akılda daha kalıcı hala getirebilirim yardım edin siz dilcisiniz hazırlıktan kalıcam yoksa alıntıyarak cevaplarsanız çok mutlu olurum
  • quote:

Orijinalden alıntı: sosyomuhendis

beyler bayanlar merhaba beni tanıyanlar vardır mutlaka imzam da ki konumdan hazırlık öğrencisiyim listening çok zayıf nasıl geliştire bilirim bir de kelimeleri nasıl akılda daha kalıcı hala getirebilirim yardım edin siz dilcisiniz hazırlıktan kalıcam yoksa alıntıyarak cevaplarsanız çok mutlu olurum

Listening'i tabi ki listening yaparak geliştirebilirsin İnternetten araştır biraz çok rahat bulursun. Kelimeler için de öğretmenimin yaptırdığı bi yöntem var. Silgi boyutunda kağıtların bi yüzüne kelimeyi, diğer yüzüne de İngilizce veya Türkçe karşılığını yazıyorsun. Birikince sırayla aralarından çekerek ezberliyorsun. Kalıcı oluyor baya tavsiye ederim.

Ayrıca üniversiteyi kazanan, kazanacak, kazanmak isteyen veya İngilizce öğrenmek isteyen herkese önerebileceğim en önemli şey ingilizce kitap okumak. İngilizce kitap okumayı sevenlere de kindle edinmelerini öneriyorum. Ben sene başında aldım ve içine ücretsiz olarak yüklediğim 2 kitap serisi fiyatını amorti etti neredeyse. (Game of Thrones ve Sword of Truth serisi). Diğer klasikleri vs. saymıyorum bile. Dünyadaki tüm ingilizce kitaplara ücretsiz erişiminiz oluyor resmen. Şarjı da 2-3 hafta gidiyor çok kullanışlı.

• quote:

Orijinalden alıntı: DeTaXs

quote:

beyler bayanlar merhaba beni tanıyanlar vardır mutlaka imzam da ki konumdan hazırlık öğrencisiyim listening çok zayıf nasıl geliştire bilirim bir de kelimeleri nasıl akılda daha kalıcı hala getirebilirim yardım edin siz dilcisiniz hazırlıktan kalıcam yoksa alıntıyarak cevaplarsanız çok mutlu olurum

Listening'i tabi ki listening yaparak geliştirebilirsin İnternetten araştır biraz çok rahat bulursun. Kelimeler için de öğretmenimin yaptırdığı bi yöntem var. Silgi boyutunda kağıtların bi yüzüne kelimeyi, diğer yüzüne de İngilizce veya Türkçe karşılığını yazıyorsun. Birikince sırayla aralarından çekerek ezberliyorsun. Kalıcı oluyor baya tavsiye ederim.

Ayrıca üniversiteyi kazanan, kazanacak, kazanmak isteyen veya İngilizce öğrenmek isteyen herkese önerebileceğim en önemli şey ingilizce kitap okumak. İngilizce kitap okumayı sevenlere de kindle edinmelerini öneriyorum. Ben sene başında aldım ve içine ücretsiz olarak yüklediğim 2 kitap serisi fiyatını amorti etti neredeyse. (Game of Thrones ve Sword of Truth serisi). Diğer klasikleri vs. saymıyorum bile. Dünyadaki tüm ingilizce kitaplara ücretsiz erişiminiz oluyor resmen. Şarjı da 2-3 hafta gidiyor çok kullanışlı.

bu yöntemi denicem hazırlığı geçersem duacınım

• sosyomuhendis kullanıcısına yanıt
    Rica ederim Kartları hazırladıktan sonra 5-6 kere tekrar et zaten kelimeleri öğrenmeme şansın yok
  • quote:

Rica ederim Kartları hazırladıktan sonra 5-6 kere tekrar et zaten kelimeleri öğrenmeme şansın yok

8 günde 3000 kelime sence mümkün mü
  • quote:

quote:

Dostum ne yaptın 3000 kelimeyi otursan yazamazsın bile 8 günde Ama mesela günde 50 civarı kelime öğrenebilirsin. Bi gün öğrendiklerini de her gün tekrar etmen lazım bi süre. Sonra hafta da 1 tekrar edersin

• Hocaların tutumlarından memnun değillerdi üstelik baya kişi bu yüzden tekrar sınava girmiş
  • quote:

quote:

dostum 3000+ kelimelik bilinmeyen kelime defterim var. o kelimeleri tekrar etmek bile ölüm gibi. kaldı ki 8 gün içinde ezberlenmesi imkansız.

• quote:

Orijinalden alıntı: If I Were Einstein

quote:

quote:

dostum 3000+ kelimelik bilinmeyen kelime defterim var. o kelimeleri tekrar etmek bile ölüm gibi. kaldı ki 8 gün içinde ezberlenmesi imkansız.

o zaman hazırlıktan kaldım

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.