Şimdi Ara

Dilekçe Arz/Rica etme...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
24.509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dilekçe yazarken üstümüze arz ederiz, altımıza rica ederiz, aynı konumda isek arz/rica ederiz. Peki ast-üst ilişkisi yoksa ne yazapacağız ?

• 11.sınıfa mı geçtin?
  • Senin gibi gerksizler her yerde var. Seni yadırgamıyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: hisar73

Senin gibi gerksizler her yerde var. Seni yadırgamıyorum...

• quote:

Dilekçe yazarken üstümüze arz ederiz, altımıza rica ederiz, aynı konumda isek arz/rica ederiz. Peki ast-üst ilişkisi yoksa ne yazapacağız ?

aynı konumda olmaktır ast-üst ilişkisi olmaması da
  • Resmî yazışmalarda:

Alt makama yazılan yazılar "Rica ederim.", üst ve aynı düzey makamlara yazılan yazılar "Arz ederim.", üst ve alt makamlara dağıtımlı olarak yazılan yazılar "Arz ve rica ederim." biçiminde bitirilir.

http://mevzuat.meb.gov.tr/html/25658_0.html
  • quote:

Orijinalden alıntı: StewieG.

quote:

Dilekçe yazarken üstümüze arz ederiz, altımıza rica ederiz, aynı konumda isek arz/rica ederiz. Peki ast-üst ilişkisi yoksa ne yazapacağız ?

aynı konumda olmaktır ast-üst ilişkisi olmaması da

Konum olarak benim altım lakin amiri değilim bu durumda da "arz-rica ederim" demek mi uygundur? "Gereğini bilgilerinize sunarım" demek bana daha mantıklı geliyor böyle durumda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ömer

Resmî yazışmalarda:

Alt makama yazılan yazılar "Rica ederim.", üst ve aynı düzey makamlara yazılan yazılar "Arz ederim.", üst ve alt makamlara dağıtımlı olarak yazılan yazılar "Arz ve rica ederim." biçiminde bitirilir.

http://mevzuat.meb.gov.tr/html/25658_0.html

Tşk ederim kardeşim benim merak ettiğim ast-üst ilişkisi olmayan durumlarda ne yazacağımız. Ast-üst ilişkisi mevcut ama amirlik memurluk söz konusu değilse yada farklı bir kurumda birisine ast-üst amir-memur gibi hiçbir ilişki söz konusu değilse????

• Denk kurumlar ya da sınıflama yapılamayan durumlarda "Arz etmek" gerekir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.