Dilekçe yazarken üstümüze arz ederiz, altımıza rica ederiz, aynı konumda isek arz/rica ederiz. Peki ast-üst ilişkisi yoksa ne yazapacağız ?
11.sınıfa mı geçtin?
Senin gibi gerksizler her yerde var. Seni yadırgamıyorum...
quote:
Orijinalden alıntı: hisar73
Senin gibi gerksizler her yerde var. Seni yadırgamıyorum...
quote:
Orijinalden alıntı: hisar73
Dilekçe yazarken üstümüze arz ederiz, altımıza rica ederiz, aynı konumda isek arz/rica ederiz. Peki ast-üst ilişkisi yoksa ne yazapacağız ?
aynı konumda olmaktır ast-üst ilişkisi olmaması da
Resmî yazışmalarda:
Alt makama yazılan yazılar "Rica ederim.", üst ve aynı düzey makamlara yazılan yazılar "Arz ederim.", üst ve alt makamlara dağıtımlı olarak yazılan yazılar "Arz ve rica ederim." biçiminde bitirilir.
aynı konumda olmaktır ast-üst ilişkisi olmaması da
Konum olarak benim altım lakin amiri değilim bu durumda da "arz-rica ederim" demek mi uygundur? "Gereğini bilgilerinize sunarım" demek bana daha mantıklı geliyor böyle durumda.
quote:
Orijinalden alıntı: Ömer
Resmî yazışmalarda:
Alt makama yazılan yazılar "Rica ederim.", üst ve aynı düzey makamlara yazılan yazılar "Arz ederim.", üst ve alt makamlara dağıtımlı olarak yazılan yazılar "Arz ve rica ederim." biçiminde bitirilir.
Tşk ederim kardeşim benim merak ettiğim ast-üst ilişkisi olmayan durumlarda ne yazacağımız. Ast-üst ilişkisi mevcut ama amirlik memurluk söz konusu değilse yada farklı bir kurumda birisine ast-üst amir-memur gibi hiçbir ilişki söz konusu değilse????
Denk kurumlar ya da sınıflama yapılamayan durumlarda "Arz etmek" gerekir.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme