Şimdi Ara

Dinamik DNS kullanamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.904
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yaklaşık 3 senedir Superonline fiberdeyim, şu anda 100Mbit bir hattım var, 3-4 ay öncesine kadar da gayet memnundum.

Ancak Superonline tarafında birşeyler olmuş olacak ki, artık evdeki uTorrent web sunucusuna noip.com DNS'im üzerinden bağlanamamaya başladım.

noip.com DNS'ine güncellenen İP adresine ping veya trace atmak istediğimde artık istekler bir yerde takılıyor, modeme ulaşamıyor.

Bir gariplik daha fark ettim. Mesela modemin aldığı WAN İP si 100.73.xxx.xxx gibi gözüküyor ve bu blok superonline değil. Ancak internet üzerinden WAN IP'sini gösteren sitelerde ise bilindik 212.252.xxx.xxx veya 176.234.xxx.xxx superonline ipleri geri dönüyor. DNS yerine direk IP üzerinden bağlanmak istesem yine giremiyorum, yani bir şekilde beni bloke ediyorlar.

Fark eden başka kimse var mıdır? Superonline'a şikayet attım ama "uzaktan masaüstü desteğimiz yoktur" diye cevap döndüler

• Ortak IP havuzuna girmişsiniz.
    Bu şekilde IP havuzunda olunca, uzak masaüstü, port yönlendirme, IP kamera gibi özellikleri kullanamazsınız.
    Maalesef Türkiyede bu soruna ISS'lerin verdiği tek çözüm parayla statik IP almak.

Aşağıdaki konuda bu sorunla ilgili detaylı bilgi var:https://forum.donanimhaber.com/ortak-ip-den-haberiniz-var-mi-yenilendi--122199863

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suphion -- 18 Temmuz 2017; 12:7:17 >
  • Aynen bu olaymış işte, ismini öğrenmiş oldum, teşekkürler

statik IP alacağım gibi gözüküyor o zaman :(
  • Statik IP hizmeti almayın!

Superonline müşterisi artmaya başladığından beri bu üçkağıda sardı. Statik IP satıp ekstra ücret talep ederek, IP havuzunu genişletmeden ve hat rahatlatarak, yüksek fiyata müşteri topluyorlar bence...

Müşteri hizmetlerini arayarak havuzdan çıkayı talep edin. Zorlarlarsa iş yerinizde VPN bağlantısı olduğunu ve bağlantı kuramadığınızı belirtin.

Modem içerisinden kullanmadığınız bir porta M.H. yönlendirmesiyle veya M.H.'nin yapacağı yapacağı yine kullanılmayan bir porta yönlendirmeyle havuzdan çıkıyor ve bu havuza bir daha düşmüyorsunuz... (Daha önce forumda konusu açılmıştı. Bu yolla çözüm sağlayanlar var.)

Statik IP böyle bir dönemde başınıza bela olur, her yönüyle sıkıntılı bir iş... Web sunucunuz v.b. yok ise kullanmayın, tercih etmeyin!
  • Dün MH ile baya mesajlaştık. En sonunda "istediğiniz portları bize yazın, yönlendirmeyi yapalım" dediler. Şu anda bekliyorum. Statik IP almayacağım.

Olmazsa İngilterede bir VPS'im var, onun üzerinden ULTILIX'in çözümüne benzer birşeyler ayarlarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperuzi -- 19 Temmuz 2017; 10:36:52 >
  • alperuzi A kullanıcısına yanıt
    Sağladığınız çözüm ile ilgili daha sonra detay bilgisi verebilirseniz, aynı sorunu yaşayan başka arkadaşlar da faydalansınlar. Daha önce benzer konu vardı fakat birçoğumuz işlem hakkında detay bilgi sahibi değiliz. Aynı işlem modem içerisinden de sağlanabiliyor diye biliyorum ben mesela...

Siz hangi portları verdiniz mesela?

Ayrıca Statik IP almamak doğru bir karar olmuş. Web hizmeti sağlamıyorsanız, sunucu barındırmıyorsanız size her türlü zarardır değişmeyen IP... İnternet üzerinden IP'nizi tespit eden kötü niyetli kişilere hedef olabilirsiniz, bloklandığınız oyun sunucularına bağlanamazsınız, CGNat'ta olduğu gibi birçok hizmetten mahrum kalırsınız... Ayrıca bağlı bulunduğunuz santralde zaten mevcutta aşırı yük varsa ayrıca bir de ekstra para ödemiş olursunuz ki bu en acısı... Gördüğüm kadarıyla genelde 50-100 arası hız aralığındaki abonelere illet oluyor bu CGNat... Genelde 25 ve altına pek bulaşmamışlar gibi gözüküyor...

• 8081 portunu verdim, ama isterseniz değiştirebilirim de dedim. Dün 5-6 mesaja birden cevap vermişlerdi. Son mesajım ise dün akşamdan beri yanıt bekliyor.

Benim modem de bu arada verilen modem değil, TP-Link'in bir router'ı. Onun içinden port yönlendirmesi yapılmıştı zaten, ancak SOL tarafındaki NAT'e etki etmiyor doğal olarak.
  • alperuzi A kullanıcısına yanıt
    Anlıyorum. Superonline'ın modemlerinde genelde modem içerisinden yapılan yönlendirmelerde etki ediyor diye biliyorum. Sanırım bir tür sisteme modem bilgisi girişi yapıyorlar ya da özel bir ayarı mevcut.

Genelde gelen Superonline modemleri de son dönem sıkıntılı olduğundan pek tercih eden olmuyor, kullanıcı kendisi alıyor. Gerçi onu da M.H. ile görüşüp kabul ettirmek ayrı bir dert. Malum bağlantı kurulmuyor v.s. muhabbetleri... Nasipse ben de TTNET'ten kurtulup geçeceğim inş...

Hayırlısı...

Son bir sorum, ADSL gibi kopma v.s. gibi sorunlar mevcut mu fiberde? TTNET'ten alışkanlık oldu, yok parazit, yok sinyal düştü v.s. Var mı böyle sorunları? Sinyalizasyonu görüntüleyebildiğimiz bir arayüz var mı modemde? Var ise ideal sinyal değerleri konusunda bilginiz var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uyemuyedegil -- 19 Temmuz 2017; 16:46:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: uyemuyedegil

Statik IP hizmeti almayın!

Superonline müşterisi artmaya başladığından beri bu üçkağıda sardı. Statik IP satıp ekstra ücret talep ederek, IP havuzunu genişletmeden ve hat rahatlatarak, yüksek fiyata müşteri topluyorlar bence...

Müşteri hizmetlerini arayarak havuzdan çıkayı talep edin. Zorlarlarsa iş yerinizde VPN bağlantısı olduğunu ve bağlantı kuramadığınızı belirtin.

Modem içerisinden kullanmadığınız bir porta M.H. yönlendirmesiyle veya M.H.'nin yapacağı yapacağı yine kullanılmayan bir porta yönlendirmeyle havuzdan çıkıyor ve bu havuza bir daha düşmüyorsunuz... (Daha önce forumda konusu açılmıştı. Bu yolla çözüm sağlayanlar var.)

Statik IP böyle bir dönemde başınıza bela olur, her yönüyle sıkıntılı bir iş... Web sunucunuz v.b. yok ise kullanmayın, tercih etmeyin!

Bu dediğiniz hizmeti tam anlamadım, neyi nereye yönlendiriyor.

Örneğin IP adresim 145.xxx.xxx.232 olsun, ddns kullaniciadi.ddns.org alan adını otomatik bu ipye yönlendiriyor seçilen port ile beraber.
    ben şu anda ddns ile.
    kullaniciadi.ddns.org:80 portuyla çıkış yapınca modemime
    kullaniciadi.ddns.org:5050 portuyla çıkış yapınca NAS sürücüme
    kullaniciadi.ddns.org:9090 portuyla çıkış yapınca NAS içindeki transmission torrent istemcime
    kullaniciadi.ddns.org:3389 portuyla MSTSC ile çıkış yapınca Evdeki PCme
    kullaniciadi.ddns.org:6060 portuyla çıkış yapınca IP kameraya bağlanıyorum.

Evde de modem ayarlarımdan, her bir portu bağlı bulunan cihazın ipsine ve gerekli portuna yönlendiriyorum.
    Örneğin NAS sürücüm 192.168.1.45 lokal adresinde ve 8080 ile WEB istemci kabul ediyor diyelim.
    ben gelen 5050 portunu 192.168.1.45:8080 portuna yönlendiriyorum.
    Yani kullaniciadi.ddns.org:5050 yazdığımda 145.xxx.xxx.232:5050 isteği gidiyor, modemim de bunu 192.168.1.45:8080 lokaline yönlendiriyor.

Şimdi müşteri hizmetleri neyi nasıl yapıyor da ben bu uzak erişimi hallediyorum tam anlamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suphion -- 19 Temmuz 2017; 17:18:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: uyemuyedegil

Anlıyorum. Superonline'ın modemlerinde genelde modem içerisinden yapılan yönlendirmelerde etki ediyor diye biliyorum. Sanırım bir tür sisteme modem bilgisi girişi yapıyorlar ya da özel bir ayarı mevcut.

Genelde gelen Superonline modemleri de son dönem sıkıntılı olduğundan pek tercih eden olmuyor, kullanıcı kendisi alıyor. Gerçi onu da M.H. ile görüşüp kabul ettirmek ayrı bir dert. Malum bağlantı kurulmuyor v.s. muhabbetleri... Nasipse ben de TTNET'ten kurtulup geçeceğim inş...

Hayırlısı...

Son bir sorum, ADSL gibi kopma v.s. gibi sorunlar mevcut mu fiberde? TTNET'ten alışkanlık oldu, yok parazit, yok sinyal düştü v.s. Var mı böyle sorunları? Sinyalizasyonu görüntüleyebildiğimiz bir arayüz var mı modemde? Var ise ideal sinyal değerleri konusunda bilginiz var mı?

Yok, kopma ilk tesisatların döşendiği zaman ara sıra olmuştu, sonrasında çok sağlam çalışmaya başladı. 2-3 aylık uptime aldığım zamanlar oldu. Hız ve kalite olarak memnunum.

@suphion

SOL tarafında ikinci bir router olduğunu düşün, o router üzerinde de aynı portların senin router'ına yönlendirilmesi gerekiyor. MH bunu yapacağım dedi, ancak sonra cevap vermedi.

Bu port açma olaylarını network içinde otomatik yapan bir protokol varmış, RFC 6887 - Port Control Protocol. Superonline'ın modemleri bunu kullanıyor olabilir. Yani siz port açtığınızda modem otomatik olarak bir üstteki routerda da aynı portları size yönlendiriyor olabilir.

• Biraz önce aradılar, modemin seri numarasını istediler. Ben de kendi aldığım, başka marka modem olduğunu söyleyince yine destek veremeyiz dediler
  • quote:

Orijinalden alıntı: alperuzi

Biraz önce aradılar, modemin seri numarasını istediler. Ben de kendi aldığım, başka marka modem olduğunu söyleyince yine destek veremeyiz dediler

Yani günün sonunda yine aynı kapıya çıktı.
    Ne yapacakmış senin modem bilgini hayret valla.

• Sonuçta ne yaptığımı da anlatayım, belki ilerde birinin işine yarar.

bir iki tane web sitesi çalıştırdığım bir VPS'im var yurt dışı lokasyonlu.

VPS'e (centos) OpenVPN server kurdum. Evdeki torrent sunucusuna (ubuntu) OpenVPN client kurdum, böylece aralarında VPN ağı oluşturdum.

VPS üzerinde nginx koşuyor. Domainlerden birine subdomain ekledim ve bunu nginx üzerinden proxy_pass ile evdeki torrent sunucusuna yönlendirdim (10.x.x.x gibi lokal VPN IP'sine yani).

DDNS'i çöpe attım. Artıkhttp://subdomain.benimdomain.com adresine girince eve yönleniyor.

The End

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperuzi -- 30 Temmuz 2017; 18:6:28 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.