bir harddisk aldım; samsung sata2 model. 2 harddiskim daha vardı birini çıkardım, windows kurulu olanı kaldı yanına da bunu taktım, disk yönetiminden biçimlendirdim(üstelik hızlı biçimlendirme bile yapmadım) fakat diskin düzeni basit(diğerleri için bölüm diyor), türü de dinamik(diğerleri için temel diyor) gözüküyor. dinamik disk yapısı windows 2000 de kullanılıyormuş herhalde ama ben xp kullanıyorum. bu hdd kullanılmış olabilir mi? daha önemlisi mümkünse format atmadan düzeltilebilir mi? format atmak şartsa özel ayar gerekiyor mu? anlatabildiysem ne mutlu bana hızlı bir biçimde yardımcı olabilirseniz sevinirim, çünkü format atmak için bile 200 gb veriyi diğer hdde taşımam ve 400 gblık hddyi biçimlendirmek için 1 saatten fazla zaman daha kaybetmem gerekiyor.. teşekkürler.
öncelikle Dinamik disk sökülemez yani başka bir sisteme takarsan sorun olabilir içindekileri başka bir yere alıp işleme başlayalım disk yönetiminden diskin harfini veya portunun takılı olduğu kutuya gidip diski dönüştür dersen tekrar ham hale getirip normal disk şekline döner ama tekrar sölüyorum içindekileri kesinlikle al sonra hızlı veya yavaş format atsan da olur
Kolay Gelsin
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme