Şimdi Ara

Dinlere inancım yok diye kız konuşmayı kesti (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
1
Favori
4.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İslam'a göre bir kadının bırak müşrikle hristiyan ya da yahudiyle birlikte olması bile yasak. Kız inandığı dinin gereğini yerine getiriyor, bu niye zoruna gidiyor? Erkek bile müşrik yani Allah tanımaz kimseyle evlenemez.

Bunun islamfobiyle alakası ne bay kuduruk? Türkiye gibi yüzde doksanı Müslüman ülkede ateist biriyle sevgili olmak istemeyen kız senin islamafobini artırıyorsa bence bu senin sadece bahanendir, sen zaten müslümanlardan nefret ediyorsundur ve bunu kendini insanlara haklı göstermek için kullanan zavallı ve ergenlerden birisin.

Ateist arkadaşı olan bir insan olarak hepsiyle samimiyim ve din aramızda konuşulmaz, normali de bu. Kimse senin dini inancını ırgalamaz ama kız belki de bu çocukla evlenecek o yüzden hangi dine inandığı, neye inandığı önemli, kapiş?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • milyarderdahi M kullanıcısına yanıt
    Biraz saygı öğrenin kapiş vs. Çocuk musun sen

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sana ne oluyor, yanık kremi ister misin? Kız seni reddetti diye müslümanlara sallamaya başlamışsın, ateist kız mı yok da müslümanın başına bela olmuşsun?

• Xxdrap X kullanıcısına yanıt
    Kendim iki senelik non-teistlikten sonra (önce agnostik daha sonra da ateist olmuştum) islam'a tekrardan geri döndüm, ailem dindar da değil zaren yani "Ailen müslüman olmasa sen olmazdın" argümanı bana geçersiz kalıyor. Ayrıca kız dine inanmayan birisini hayatına almak istemiyor olabilir bu gayet anlaşılır birşey en azından tip-boy vs. gibi saçmasapan kriterleri bahane etmemiş. Arkadaşlarımdan dine inanmayanlar da var onlarla bunu asla sorun etmiyorum ama dine inanmayan birisiyle evlenmek istemem asla çünkü ileride kuracağım aile modeline aykırı bu ve kız da bunun için senden ayrı durmak istemiş.
    Aileden bunu görmüş olması veya kendi öğrenip bunu yapması yaptığını yanlış da yapmıyor çünkü birçoğumuz ailelerimizin bize öğrettikleriyle hayatta yasıyoruz. Senin de bir şekilde ailenden öğrendiğin ve günlük hayattd uyguladığın birçok sey vardır ama bunu fark edemezsin.

• Hocam dinlere inancim yok diye benle konusmayi kesti diyorsun, pencerede Allah'a inanmayan biriyle konusmam diyor kiz. Sen dinlere mi inanmiyorsun yoksa Allah'a mi inanmiyorsun?

İnançsız insana birkaç örnek

Mehmet Ali Güldalyoutube
    Bu Hikaye Sizi Rahatsız Edebilir - Son Otostop 15 yaşındaki Mary Vincent, Los Angeles'a gidip büyükbabasının yanında kalmak istediğine karar verdiğinde tarih 29 Eylül 1978'di. Anne ve babasına haber vermeden evden çıkıp elinde güneye doğru gittiğini bildiren bir yazıyla, otostop çekmeye kararlı bir şekilde karşıdan gelen trafiğe doğru bakıyordu. Koyu renk saçları ve kabarık perçemleri, uzun yüzünü ve yuvarlak yanaklarını vurgulayacak şekilde çerçeveleyerek, dönemin en sade haliyle göze çarpıyor. Bir süre sonra mavi bir minibüs kullanan bir adam, aynı yöne gitmeyi uman diğer iki otostopçunun yanında duran Mary'nin yanına yanaştı. Bu kişi biraz kilolu, saçları dökülmüş ve Mary'e dede tipli biri izlenimini vererek arkadaş canlısı, zararsız biri gibi göründü. Adamın adı Lawrence Singleton’dı. Katıla üye olmak için: 🚨 https://rb.gy/bw43oh Merhaba ben Mehmet Ali Güldal, Geçmiş, gelecek ve şimdiye dair bilinen ya da bilinmeyen konuları kendi perspektifimle yorumluyorum ve sizlere aktarıyorum. Her hafta birbirinden farklı konularla bambaşka duygular yaşayacağınıza eminim. İzlediğiniz videolardan keyif aldıysanız, kanalıma destek için beğenip, abone olmayı lütfen unutmayın... Desteklerinizi ihmal etmeyin... 📩 İletişim İçin: maag.iletisim@gmail.com
    https://www.youtube.com/watch?v=Mr3nVQwHb8c

Mehmet Ali Güldalyoutube
    ''DOLAPTAKİ KIZ'' Lauren, 12 Nisan 1993'te doğdu. Annesi Barbara onu evlat edindirmeyi daha o doğmadan önce planlamıştı. Sabrina Kavanaugh, 21 yaşındaki Barbara'yla aylar önce, onun hamile olduğunu öğrendikten hemen sonra tanışmış ve doğumdan önce evlat edinme konusunu görüşmek üzere birkaç kez bir araya gelmişlerdi. Merhaba ben Mehmet Ali Güldal, Geçmiş, gelecek ve şimdiye dair bilinen ya da bilinmeyen konuları kendi perspektifimle yorumluyorum ve sizlere aktarıyorum. Her hafta birbirinden farklı konularla bambaşka duygular yaşayacağınıza eminim. İzlediğiniz videolardan keyif aldıysanız, kanalıma destek için beğenip, abone olmayı lütfen unutmayın... Desteklerinizi ihmal etmeyin...
    https://www.youtube.com/watch?v=UhhpPFIAY2o

Hocam, herseyi yaratan Allah'a inaniyorum, sen inanmiyor musun deyip cevabi yapistirsaydin o zaman :), yoksa sen Allah'in erkek cinsiyetinde, baba falan olduguna mi inaniyorsun? O zaman seninle bu iliski yurumez, ben cok inancli biriyim, Allah'in insan olmadigina ve her yerde ve her zamanda bulunduguna inaniyorum deseydin kiz da kendi inancini sorgulardi :)

Amerikalilar hristiyan degil ki hocam, 400 milyon Amerika'lidan inanci olan toplasan 40%, onlarin da 70 tane kilisiesi var, kendi iclerinde 70 mezhebe bolunmusler, ortak bir inanc yok. Her Amerikaliyi katolik hristiyan sanmayin.

• Batman_Begins kullanıcısına yanıt

Haramı da geçiyor, tamamen küfr oluyor, yani iman gidiyor...Hem de kız evlenmeye niyet ettiği an imanının gittiği hakiki din kitaplarında yazılıdır.. Bunun şakası yok; cahil ana babalar ve kızları yüzünden imanları gidiyor haberleri bile yok, hala daha müslümanız sanıyorlar... Yabancı damat diyorlar bir de, ailesini ceddini bile araştırmışlardır amma yahu güzel dinimiz bu konuda ne diyor diye bir tanesi bile bir kitap karıştırmaz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekareme -- 3 Şubat 2025; 20:18:7 >
  • Sorguluyor olabilirsin normal hele ki şu zamanda aşırı normal . Ve kız da senin görüşüne saygı duymamış. Sen yine de saygı duy da hoşgörülü müslüman dininin hoşgörüsüz müslümanları gibi olma sakın . Hemen terk et ve kendine hoşgörülü birisini kabul et hocam. Kız haklı vs değil. Sen bir insansın o da insan. Sen dine saygılıysan o da senin dinsizliğine saygı duyacak. İnancı farklı yaşarsınız olur biterdi.

• SezerBey247 kullanıcısına yanıt
    Bunu savunan bir insanım tebrik ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xxdrap -- 3 Şubat 2025; 22:52:33 >
  • Öncelikle "insanları dinine göre yargılama" sözünden başlamak istiyorum : yahu ben bu insanı dinine göre yargılamayacaksam , benimsediği ideolojiye göre yargılamayacaksam ben bu insanı nasıl tanıyabilirim ? Kafamda bu kişinin taslağını nasıl çıkarabilirim ? Adamı dinine göre yargılama diyorsunuz belki adamın inancında ritüel olarak hayvan kurban etmek var bilmem ne. Bunları geçtim birçok insan din ile hayatı anlamlandırıyor, bu çok önemli bir şey yani. Ayrıca bir kişinin inançları o kişi ile ilgili çok şey söyler.

Kızın çocuktan ayrılması hakkında:

Öncelikle kızın inandığı kitapta inançlı olmayan birisinin onun için hayırlı olmadığı yazıyor, kızın yaptığı haraket gayet mantıklı. Konuda gördüğüm kadarıyla hiç kimse bu hareketin kötü olduğuna mantıklı bir açıklama getirememis ama herkes kızı elestirme peşinde , bu baya komik.

• beachbumbora kullanıcısına yanıt
    Biraz da sizin tiplerin sorunlarından bahsedeceğim:

Öncelikle dinden çıkınca otomatik olarak kendinizi zeki, filozof , bilim adamı gibi görmeye başlamanız, Allah'ın ilim verdiği insanların gözü ile bakılınca gerçekten komik duruyor. " Dinden çıktım ben. Artık felsefe - bilim biliyorum " tavrının altında , o insanların aslında bildiğini sandığı şeylerin çoğunu teistlerin sayesinde bildiğini bilmemesi kaynaklanıyor. Yüzyıllar önce, felsefe ve bilim teistler tarafından şekillendirildi ve temelleri atıldı. Önce bu kibirden bir çıkmak lazım. Ayrıca evet yukarıdaki yazdığım tavır sende olmayabilir ama sana söylüyorum diğerleri okusun farketmez. Bu arada mutlaka hepimizin hayatının parçasında din tartışması yaptığımız zamanlar oluyordur , sen bu tartışmalara hala nisa 34 argümanı ile çıkmaya utanmıyor musun ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iamsocio -- 4 Şubat 2025; 0:48:34 >

Öncelikle yaşam tarzını yargılamadan yazdığıma emin olabilirsin. Zira eleştirilerim öyle anlaşılabilir ancak niyetim o değil. Öncelikle seküler bir hayatı benimsediğin için bu konuşma sürecinin senin tarafından ve onun tarafından farklı olacağı kesin. Bahsettiğin sonraki mesajlarda bir şeyleri yapıyor olması insanı inançsız yapmıyor. Mesela senin onunla görüşmek istediğinde inançlı adam rolüne bürünmediğin gibi. Dolayısıyla bu süreci tek bir noktadan değerlendiriyor olabilirsin.

Bende inançlı bir insanım ama bu yukarıda bahsi geçen mesajdaki duruma yaklaşmadım. İşte bu noktada bu hanım efendi belki vicdanen bir anda rahatsız oldu böyle bir işe girişmekten ve bundan dolayı da vazgeçmiş olabilir. Yani konu senin kendince varsaydığın gibide olmayabilir. Bu noktada senin de yazdıklarından yola çıkarak şöyle bir çıkarımda bulunabilirim. Anladığım kadarıyla yazdıklarından da yola çıkarak yalan söyleyen biri değilsin. İşte bu noktada seküler yaşam tarzını benimseyen ve inançsız olan insanlar daha gerçekçi oluyor. Zira hayatın bu andan ve bu gerçeklerden ibaret olduğuna inanırlar. Biz Müslümanlar ise bu noktada yalan söylemenin günah olduğunu düşünürüz. Ama bazen yalan söyleriz. Yani hep öyleyiz demiyorum. Elbette ateist olupta yalan söyleyende vardır. Ancak biz de şöyle bir durum var. Ben mesela müslüman yalan söylemez diye düşünür ve inanırım. Dolayısıyla bu beni kandırabilir.

Bu noktada bu kızda gerçeklikten uzaklaştığını düşünüp sonra geri dönmüş olabilir. Yada sana yalan söylemişte olabilir. Senin burada garipsediğin durum ise senin gerçekçi bir karakter olup onun bu noktada senin düşünce yapına uymaması.

Yani burada bir noktadan yola çıkıp karar vermen yanlış. Onunda inancına göre bu süreci böyle ilerletmesi yanlış. Bazen bakış açını değiştirmen senin faydana olabilir.

• Ne önemi var ki? Altı üstü bir kız. Zaten böyle din min diyenden uzak duracaksın. Çünkü en pislik, ahlaksız olanlar sürekli dinden bahsedenlerden çıkıyor.

Cevaba bak hele hele. Ben de ateistlerin yaptığı hatayı atayım o zaman olur mu ?

Kız seninle çok bile konuşmuş. Yazık  

• abdullahors84 kullanıcısına yanıt
    Benim seküler yaşamı görüp kendi bildiğim bir şeyi ele aldığımı gösteriyor. Yalan söylemenin yanlış olduğunu bilen benim. Sizin cezalandırma, cennet ve cehennem arası gidip gelme korkusundan netliğiniz bozuluyor peki bunu size sağlayan görüp -evet bu doğru. Deyip geçiş sağladıktan sonra sorgulama yapmadan yaptığınız davranışları bir şeye ilişkilendirerek karar vermeniz ne kadar doğru olabilir. İki insanın yaşamını bir odada su ve elmek vererek toplumdan uzak tutsaydık dinler yine oluşur muydu ?

• SW4RTHY kullanıcısına yanıt
    Atesit o inancı yok ki zaten insan olarak cezalandırılması gereken bir hata yapmış hukuk o yüzden var cezasını çekecek. Peki bu attığım cevapta adam din kültürü öğretmeni Müslüman yani

• Hayırlısı olsun.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.