Şimdi Ara

DirectX 10? Veya Bu Zamanda Ekran Kartı Alınırmı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
122
Cevap
0
Favori
3.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: melrock

benim dikkatimi ve aklımı çelen ilginç bir nokta da vistanın gereksinimleri arkadaşlar.
    Windows Vista Uyumlu Bilgisayar içi en az "DirectX 9 uyumlu bir grafik işlemci",
    Windows Vista Premium Sürümüne (aero ve diğer ek özellikler) Hazır Bilgisayar için ise en az "WDDM sürücülü ve 128 MB grafik belleği (en az) ile DirectX 9 grafik desteği, Pixel Shader 2.0 ve piksel başına 32 bit." diyor.

http://www.microsoft.com/turkiye/windowsvista/getready/capable.mspx

yani vistanın kullanımı için dx10 desteğinin gerekliliğinden hiç bahsetmiyor. bu ne anlama geliyor o zaman

quote:

Orjinalden alıntı: patateskabak

abi bugün microsoft un (windows vista) dünya üzerindeki kullanıcılardaki ağırlığını düşün neredeyse tekel ve bu d10 olayı vista yla birlikte hayat bulacak gibi bişey, ekran kartı firmalarıda artık bu yoldan devam edecek, benim fikrim bu artık yeni bir dönüm noktasıdır ve bundan sonra herşey d10 ve vista üzerinden gidecek. ha d9 lar 1-2 sene daha gider mi kesin gider bir anda herşey değişemez ama yavaş yavaş ömrü nü tüketecek şu noktada d9 lara yine de yatırım yapmak bence akıllıca değil.. sonuçta oyun ve görsel yazılım programları d10 la çalışacak diyoruz, ama ilerdeki işletim sistemimiz - bi çoğumuzun- windows vista olacak ve o da geri dönmemek üzere d10 a atlayacak diye düşünüyorum..

abi bu adamlar ne çakaldır:) şimdi daha tam olarak ortada yokken d10 falan muabbeti acarak milleti korkuturlar mı hiç ....... d9 u da destekler eski teknolojileride diye girecek mevzuya ama bu vista olayı tam oturduunda d10 olacak diğer herşey gibi..o yüzden ben beklemekten yanayım bi ton ekran kartına para bayılmak yerine üç beş ay daha bekleyin bi ton ekran kartı parasını d10 lu bir karta bayılın, çok daha verimli olacaktır benim fikrim bu...

• quote:

Orjinalden alıntı: makel

Değerli arkadaşlar dx 10 un ne zaman yerli yerine oturacağını falan bilemiyorum fakat geçmişe dönüp şöyle bir bakarsak bize rehberlik edebilecek bazı önemli noktaları görebiliriz.

Şimdi bundan önceki directx versiyonumuz kaç? 9.0 dimi...
    Kaç senesinde çıkmış bu dx9.0? 2003...
    Peki çıkar çıkmaz yerli yerine oturmuşmu? Hayır martta direct x 9.0 a çıkmış ve 2005 sonu dx9.0 c ye kadar uzanmış...
    Peki dx9.0 un çıktığı zaman yani 2002 sonu ki biz 2003 ocak diyelim çünkü aralık 24 te piyasaya çıkmış, takip eden ilk aylar içerisinde kaç tane dx 9.0 uyumlu ekran kartı varmış? 18! yani onsekiz adet! yani onsekiz ayrı chipset...
    Peki 2003 yılı ilk yarısından itibaren kaç tane dx9.0 destekleyen oyun çıkmış? birsürü ki ben yalnızca çok çok önemlileri örnek vericem; Call of Duty, NFS:Underground, Flight Sim 2004, POP:Sands of time, Star Wars: KOTOR, GTA:Vice City ......

Görüldüğü üzere dx9 da olduğu gibi dx 10 dada kimse yaw bu version yeni cıktı biraz otursun yerli yerine diyip ekran kartı veya oyun çıkartmamazlık etmeyecek arkadaşlar. Benzer şekilde dx9 da geçmiş yılların başında çıkmış yani dx 10 nasıl 2007 başında çıkacaksa dx9 da 2003 yılı başında çıkmış. Yani 2002 yılının sonlarında sistem toplayanlar 2003 yılının ilk yarısından itibaren şişmeye başlamışlar. Fakat 2003 yılının başlarında sistem toplayanlar günümüze kadar nispeten daha yumuşak ve heyecanlı bir iklim yaşamışlar....

Yorumlarınız değerlidir bekliyorum....

Bakın size geçmişten örnek de verdim...

• quote:

Orjinalden alıntı: atlasi
    bisey o seni 1-2 yıl götürsün 1-2 yıla kadar zaten ancak dx10 kartlar oturrur coğalır destekleyen zımpırtılarda coğalır.

1-2 yıla kadar PCI-E gider yeni bir slot gelir.
  • İşin bi de o yönü var tabi...ama şu an kesinlikle ekran kartına para verilmemeli bence
  • ya arkadaşlar sonuçta gelecekte ne olacak tam olarak bilen yok tamam; ama biraz ileriyi düşünürsek
    yeni çıkan ürün nekadar pahalı oluyor ve uygun fiyata düşmesi için nekadar zaman gerekiyor dx10 için bu muamma bunuda düşünmek lazım...
    ki dx9 destekli hala coook pahalıya satılan kartlar var ve biz burda yeni karttan değil dx10 dan bahsediyoruz
    yani sonuçta yeni teknoloji gelicek ve sadece gelmek le kalmıcak destekli oyunları ıvırı kıvırı da olucak
    o yuzden alınabilicek en iyi ileriye dönük sistem alınmalı ekran kartı mantıklı olan orta seviye bişey alınmalı dx10 çıkınca duruma göre hareket edilmelidir, yoksa çok beklersiniz...
    zaten bilgisayarı 8 sene koullanamıcaksın ki bekliyosun 1-2 sene götürse sonra dx10 ram vista derken
    eskicek bizim conroe lar toplam en fazla 4 sene diyorum....

edit: Yorumlarım acil bilg. ihtiyacı olanlar için eğer 1-2 sene beklerim sistemim iyi diyorsanız bekleyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caver -- 1 Ekim 2006; 15:14:45 >

• Mesela;
    bpiyasada oynanıcak bi dünya oyun var 7600gt bu oyunlardan keyif almanız için yeterli bir kart bilen bilir (Çok seçici ,titiz ve zengin değilseniz) fiyatıda uygun seviyelere indi benden söylemesi bende gidin 500-600 ytl verin demiyorum ekran kartına..
    http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=1721
  • Arkadaşlar bence kendimizi kandırmayalım, directx 10 çıktığında oyunlar ve kartlar için öyle 1-2 sene beklemeyi bırakın 3 ay bile bekleyeceğimizi sanmıyorum. Yukarıda verdim örneğini, directx 9.0 da kimse beklememiş.

Ve ayrıca directx10 tam bir bomba etkisi yaratıcak kaliteyi görünce millet directx10 kartlara resmen saldırıcak deniyor, bilginiz olsun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi makel -- 1 Ekim 2006; 15:35:30 >
  • tabi dx10 cok ileri teknoloji ama dx9 kadar cok ürünü olacağını sanmıyorum, eğer sana yeten sistemin varsa bekle ama ozamnda dicekler amd nin yeni işlemcisi geliyor az daha bekle süper sonra intel atak yaptı 500 çekirdekli işlemci geldi bekle sonra dx11 yolda falan ....
    bu iişler böyle, yaşadık hepsini biliyoruz..........
    bence conroe+anakart lar piyasası oturmuş ve ucuzlamışken orta seviye e.kartlar ucuzlamışken hdd ler den 60 $ 160Gb bulunuyorken dx10 u beklersen buyur bekle derim
    herkes alsın ucuzlasın sonra alırız biz

• quote:

Arkadaşlar bence kendimizi kandırmayalım, directx 10 çıktığında oyunlar ve kartlar için öyle 1-2 sene beklemeyi bırakın 3 ay bile bekleyeceğimizi sanmıyorum. Yukarıda verdim örneğini, directx 9.0 da kimse beklememiş.

Ve ayrıca directx10 tam bir bomba etkisi yaratıcak kaliteyi görünce millet directx10 kartlara resmen saldırıcak deniyor, bilginiz olsun...

yukarda 9c felan filan çıktı demişsin buda oturmadığının belirtisi işte. ilk çıkan dx9 lu fx serisinin ne kadar rezil olduğunuda biliyosun tamam dx9 u çalıştırabiliyodu ama performans rezildi. dx10 u giriş seviyesi veya düşük orta seviye kart almak için beklerseniz hata edersiniz. çünkü gerçekçi olacak felan diye dx 10 u bekleyip düşük çözünürlükte aa/af kapalı oynayacaksınız çünkü dx10 uyumlu adam akıllı oyunlar geç çıkacak ve ilk çıkan g. seviyesi kartlar takoz olacak napiyim ben iyi gölgelendirme efektini ozaman kenarları kare kare bi görüntü ne olursa olsun gerçekçi gelmez bana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi multeci -- 1 Ekim 2006; 16:32:39 >

• Hep birşeyleri konuşuyoruz merak ettimde atinin sitesindeki testi yaptım bilgisayarım ekrankartı hariç vistayı çok rahat bir şekilde çalıştırabilecek güçte yani bir tek ekrankartı yüzünden sistem değiştirmek zorunda kalacagım diğer yandan agp ye halen nvidia ekrankartı çıkarabiliyor 7600 gs 7600 gt en son 7950 çıktı galiba acaba dx10 a destek verebilen bir agp kart yapılması mümkün değilmidir
  • 7950, 7600gt! bunlar çıkmadı ama 7800gs çıktıki gayet iyi agp ye. öyle abartılı bi kart takacak biri zaten pcıe yede geçer o yuzden fazla kaliteli agp kart çıkarmıyolar ama orta sınıf bi dx10 kart çıkar bence.
  • quote:

Orjinalden alıntı: multeci

quote:

Arkadaşlar bence kendimizi kandırmayalım, directx 10 çıktığında oyunlar ve kartlar için öyle 1-2 sene beklemeyi bırakın 3 ay bile bekleyeceğimizi sanmıyorum. Yukarıda verdim örneğini, directx 9.0 da kimse beklememiş.

yukarda 9c felan filan çıktı demişsin buda oturmadığının belirtisi işte. ilk çıkan dx9 lu fx serisinin ne kadar rezil olduğunuda biliyosun tamam dx9 u çalıştırabiliyodu ama performans rezildi. dx10 u giriş seviyesi veya düşük orta seviye kart almak için beklerseniz hata edersiniz. çünkü gerçekçi olacak felan diye dx 10 u bekleyip düşük çözünürlükte aa/af kapalı oynayacaksınız çünkü dx10 uyumlu adam akıllı oyunlar geç çıkacak ve ilk çıkan g. seviyesi kartlar takoz olacak napiyim ben iyi gölgelendirme efektini ozaman kenarları kare kare bi görüntü ne olursa olsun gerçekçi gelmez bana.

doğru bide böyle bişey var

• quote:

7950, 7600gt! bunlar çıkmadı ama 7800gs çıktıki gayet iyi agp ye. öyle abartılı bi kart takacak biri zaten pcıe yede geçer o yuzden fazla kaliteli agp kart çıkarmıyolar ama orta sınıf bi dx10 kart çıkar bence.

çıktı ama tr de değil diye biliyorum; nezaman gelir kimbilir...
  • leadtek in ve bir çok üreticinin sitelerinde 7600 gs ve 7600 gt tdh agp kart ğözükmekte ama tr ye gelmez o başka

bu da linkihttp://www.leadtek.com/graphic.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-93911FC7B -- 1 Ekim 2006; 16:45:46 >
  • ya ne güzel donanim araştırıyordum, nerden çıktı bu dx10 ya şimdi bi süper sistem kursam 6 ay sonra o kadar da süper olmayacak mi? yani sağlam bi sistem kursam orta seviye bi ekran kartı alsam, gerektiğinde yenisiyle değiştirsem iyi olmaz mi ki? o kadar zaman bu donanimla devam edemem ya:( p4 2 ghz, 2x256 ram, 256 mb 6600LE, 80 gb hdd)
  • Arkadaşlar üzerine basa basa söylüyorum. Şu an alacağınız en iyi kart 2007 itibariyle tapon kalacak!!! Bu mallara bu kadar para vermeyin...

Bunu yalnızca ben demiyorum, sektörün önde gelen isimleride söylüyor.
  • amma yaptın ha benim fx5600 bile hala medium ayarlada idare ediyo 4 senelik ekran karti. :D:D

quote:

Orjinalden alıntı: caver

ekran kartı zaten pc'nin en çabuk eskiyen parçasıdır oyuncular için söyliyorum
    ekran kartı 1 sene götürür 1 sene de oc veya medium ile geçse en fazla 2 senedir ömrü
    bence al 7600gt 1-2 sene idare eder, hemde güzel güzel oynunu oynarsın...
    busırada dx10 çıkar fiyatları oturur ve oyunlarıda artar
    enazından ben öyle yapıcam
  • Şu an kullandığım bilgisayarı arkadaşın söylediği tarihte almıştım. 1 OCAK 2003

Sistem şöyle FX5200 80 DOLAR

P4 2 GHZ. 140 DOLAR

SİS 648 ÇİPSETLİ AGP 8X DESTEKLİ, DDR 400 DESTEKTİ P4 TİTAN GİGABAYTE 50 DOLAR

256 MB DDR 400 RAM 40 DOLAR

BENCE BU ZAMANIN 7900 GT si , 3 YIL ÖNCESİNİN; GEFORCE 4 DRECT X 8 128MB GEFORCE 4 TI4600
    KARTI FALANDI VE şun an borsapazar.com sitesinde 37 dolara satılmaktadır.

Ben bilgisayarı alacağım zaman GEFORCE 4 DRECT X 8 MX 440 64 MB ekran kartı da piyasadaydı. Benden 2,3 ay önce bu kartı alanlar çok pişman olmuştu. Bazı oyunları desteklemiyordu bu kart. Mesela Prince of Persia gibi.

Bence DRECT X 9'un en büyük katkısı performans olmuştu. 128MB GEFORCE 4 TI4600 ( şimdi 7900 GT ) gibi pahalı bir kartın yaptığı işi 80'lık bir kart yapabiliyordu.

Birde agp 4x diye bir şey vardı, daha sonra agp 8x çıkmıştı. Bu seferde 32 falan da çıkabilir.

Bilgisayarla beraber xp pro da almıştım. Bence geçmişle şimdi arasındaki en büyük fark, direc x değişiminin işletim sistemi değişimine denk gelmesi. Geçmişte direc x 9 ocak 2003'te çıktı, ya xp ne zaman çıktı ona bakmak lazım.

Yine bilgisayarı aldığım zaman fx 5600'un fiyatı 150 dolardı, sonra fx5700, onun dengi 9600 pro gibi kartlar çıktı. fx 5700 silindi fakat 9600pro şu an için çok güzel iş yapıyor ve hala satılıyor. ( ati nvidia farkı)

Bilgisayarı aldığım zaman arkadaşın yazdığı gibi bir sürü oyun çıktı. Nfs, Call of Duty, Rise of NATİONS gibi efsanevi oyunların çıkış tarihleri bu zamanın hemen öncesine denk gelir.

Peki hangi oyunlar bizi nekliyor, UNREAL 2007, generals 3, test drive unlimited, acaba bunları direcx 9 la mı yoksa direcx 10 la mı oynayacağız?

Bekleyip göreceğiz.

• quote:

Orjinalden alıntı: makel

Değerli arkadaşlarım o zaman yeni sistem toplamaya ne gerek var? Tüm sistemi 7600 gt ayarında toplarım 2 sene sonra komple update ederim sistemi... Bunun yanında 2007 ye bir sene yok 2 ay var... 2-3 ay sonra directx 10 kartlar boy göstermeye başlıcak, bence şu an ekran kartı almak ve sistem toplamak için en kötü zaman...

Sizin görüşleriniz nedir bu yorum karşısında?

dx10 oturması için ve ekran kartı fiatları tam piyasa fiatına inmesi için en az 1 sene var bu arada daha bunu destekleyen oyunlar v.s ler olacak bu da tam 1.5 seneyi hatta 2 seneyi bulur Şimdi aklaıma Geldi bir yerde okudum vista nin çıkışı 2007 de düşünülüyordu şimdi söyledikleri 2008nin başı diyorlar haberiniz olsun bu türkiye ve diğer orta asya ülkeleri için geçerlidir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uxexes -- 4 Ekim 2006; 12:10:37 >

• quote:

Orjinalden alıntı: caver

quote:

quote:

doğru bide böyle bişey var

kesinlikle böyle zaten geçmişe bakarsınız anlamayan bile anlar ozaman

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.