Şimdi Ara

DirectX 10? Veya Bu Zamanda Ekran Kartı Alınırmı? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
122
Cevap
0
Favori
3.489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende fx5200den geçtim ve 3 sene kullandım az çok bilirim;
    medıum oynarsın ama hangi oyunu ona kalırsa age of mitology fuul da oynarsın??
    akıcı oyunları oynayamazsın (doom3, oblivion, dmc3 arkadaşım takılmaktan gözlerin kamaşırpır pır eder zor yani ben kaçtane öyle oyun silmiştim..
    ayrıca benim yorumum devamlı oyun oynuyan ve çözünürlük ve ultra high kasan antianalising takılanlar için .......

Birde konu gene hortlamış başlık değişmiş sadece cok uzadı bu konu herkes bildiğini yapsın kesin değil hiç bişey ama oyun nynamak için beklemek zor iş........

quote:

Orjinalden alıntı: hardware-man

amma yaptın ha benim fx5600 bile hala medium ayarlada idare ediyo 4 senelik ekran karti. :D:D

quote:

Orjinalden alıntı: caver

ekran kartı zaten pc'nin en çabuk eskiyen parçasıdır oyuncular için söyliyorum
    ekran kartı 1 sene götürür 1 sene de oc veya medium ile geçse en fazla 2 senedir ömrü
    bence al 7600gt 1-2 sene idare eder, hemde güzel güzel oynunu oynarsın...
    busırada dx10 çıkar fiyatları oturur ve oyunlarıda artar
    enazından ben öyle yapıcam

• Alın kardeşim, bakın ne yazıyor burda. Biraz çevremize bakalım yaw, alın işte geliyor kartlar!!!!
    Ne demiş adam ilk örnekler KASIM ayında geliyor demiş.
    Göz var izan var ya.

Nvidia Geforce 8800GTX(G80) serisi detayları

05.10.2006 09:27
    Ömer Faruk Yıldız
    Kaynak:http://www.dailytech.com/article.aspx?newsid=4440

Nvidia'nın 8. nesil ekran kartı serisi olacak Geforce 8800 serisi için ilk detaylar duyurulmaya ve üretim örnekleri incelenmek üzere dağıtılmaya başlandı. Windows Vista ile birlikte gelen DirectX 10 ve Shader Model 4.0'a tam destek verecek yeni seri için ilk planda iki model duyurulması gündemde: 8800GTX ve 8800GTS. Öyle görünüyor ki 7xxx serilerinde kullanılan GT takısı yerini en son Geforce 2'lerde gördüğümüz GTS takısına bırakacak.

8800GTX modeli 575 Mhz çekirdek hızına ve 768 MB GDDR3 bellek kapasitesine sahip. 384 bit hafıza arabirimi kullanacak olan ekran kartı 900Mhz bellek hızıyla 86GB/sn. hafıza bant genişliğine sahip. Kartın 128 adet 1350 Mhz hızında "unified" shader ünitesine sahip.

Üst modelin biraz kırpılmış versiyonu olarak karşımıza çıkacak 8800GTS modeli ise 500 Mhz çekirdek hızına ve 640 MB (320bit) belleğe sahip ve 96 unified shader ünitesi taşıyor.

Yeni kartların HDCP destekli, çift DVI, VIVO ve HDTV destekleri bulunacak. Kartların ilk örneklerinin Kasım ayının 2. haftasında ortaya çıkması bekleniyor. Yeni kartların boyut ve güç gereksinimi olarak gerçek bir canavar olduğu bildiriliyor. Her iki kart ta çift slot soğutma kullanıyor ve 9 inç uzunluğunda. Ayrıca kartların güç tüketimleri de oldukça yüksek düzeyde. GTX modeli minimum 450W güç kaynağı gerektirirken, GTS modeli için ise bu rakam 400W olarak belirtiliyor. Dailytech'e göre bu canavlarlardan ikisini SLI modunda çalıştırmak yaklaşık 800W'lık bir güç kaynağı gerektirebilir.

Güncelleme:(05,10,2006 20:24)

G80'in yeni marifetleri ortaya çıkıyor. Son gelen açıklamalara göre kart 128 bit HDR ve 16x AA destekleyecek. Şu an ki Geforce 7 serisi ve Radeon serisi 64 bit HDR teknolojisi kullanırken yeni Geforce 128 bit gelişmiş HDR'ı aynı anda AA ile birlikte sunabilecek. Daha önce sadece SLI sistemlerde mümkün olan 16xAA 'da ilk kez tek bir kartta üstelik HDR ile aynı anda kullanılabilir olarak sunulacak. Ayrıca kartın günümüzdeki diğer kartlara oranla daha karmaşık ve komplike yeni HDR efektleri yaratabildiği açıklandı. Kartın Nvidia'nın entegre fizik hesaplama teknolojisi Quantum Physics Engine'de destek vereceği açıklandı.

• Beyler tum fikirlerinize ve goruslerinize katılıyorum ancak sunu aklımızdan cıkartmayalım Dx10 DX9 dan cok farklı yani Dx10 'a geçiş DX 9 ' unki gibi kolay olmayacak neden ?
    Konuyu takip edenler bilir ''FX57''verdigi Nvidia G80 haberindeki kartı kullanabilecek kac tane guc kayagı var pc lerimizde sagdece Nvidia degil RD600'ünde 250W gibi bir guc harcayacagı soylentileri dolaşıyor...
    Ama ilerde daha uygun fiyatlı ve daha uygun modeller cıkarsa asıl gecişler ozaman olur.Ben asıl bombayı DX10 destekli bir intel ekran kartından bekliyorum bu sagdece bir tahmin ama yine konuyu yakından takip edenler bilir intel core 2 dou'lar cıkmadan 956 chipli dx 10 destekli onboard ekran kartına sahip bir anakart tanıtmıstı bide benim anlamdıgım konuda ekran kartı ureticilerinin neden X1950XTXolsun 7950 gt olsun bunların neden dx10 dan evvel cıktıgını anlamdım...Acababizim tahmin ettigimiz gibi dx10 yılbasında mı yoksa bir aksilik sonucunda daha ilerki bir zamanda cıkacak kapalı kapılar ardında ne oluyor bilimiyoruz ama Dx10 'a geciş biraz sancılı olcak galiba.

''makel'2guzel bir konuya deginmişin ama bence başlıgı biraz töpüle istersen cunku isteyen istedigi modeli alamakta istedigi yolu izlemekte ozgurdur...

• Törpülendi görüldüğü üzere,
    benim amacım kimseye akılsız demek diil arkadaşlar. Ama acıyorum ya verilen paralara yazık.
    Biraz uyanık olalım arkadaşlar konuşalım bildiğimizi paylaşalım, yoksa herkes herşeyi yapmakta tabii ki özgür...
    Kim ne karışır
  • @makel, iyi diyorsun, geliyor diyorsun da.
    o bahsettiğin g80 kartları 200watt harcıyor. Benim power supply'ım 330 watt. 100 dolardan çok para verip yeni power supply almam gerek. kartın kendini 300-400 dolar civarı olacaktır.

Peki 500 dolar fazladan para vermek bana ne kazandıracak sorabilir miyim?
    oblivionu 30 fps yerine 60 fps de oynayacam. Saol ben almıyım.

Ayrıca g80'in nvidia için intelin prescott hezimeti gibi olacağı da söylenenler arasında. Herkes gider mersine nvidia ve ati gider tersine. Bilgisayar sektöründe son 2 yıldır, düşük enerjili yüksek performanslı çözümler üzerine çalışılırken 200-250 watt harcayan ekran kartı çıkarmak hiç ama hiç akıl karı değil.

Piyasa bu durumda iken tek yapılması gereken oturup hayatın diğer yönleriyle ilgilenmektir. Vista çıkmadan ilk dx10 lar piyasaya çıkıp bütün internette testleri yapılmadan, dx10 kart almak üzerine plan yapmak hiç ama hiç mantıklı değil.

• Belirli bir kaç nokta var. Kullanıcılara bilgi vermesi açısından şu sorular cevaplandırılmalıdır.

1 - Dx9 kartlarla Dx10 oyunlar yüksek performansta oynanabilecekmi?Dx9 lu kartlarla oyun oynarken, oyunun Dx10 lu kartlardan tek eksiği Dx10 ile gelen bazı özelliklerden mahrum olmak mı olacak?
    2 - Çıkacak olan Dx10 lu kartların fiyatları tahminen ne civarda olacak. İnsanlar 2-3 ay bekleyip sonra 500-600$ lık kartlarlamı karşı karşıya olacaklar.
    3 - Gerçekten Dx10 2006 bitmeden çıkabilecek mi? Bu konuda kimse emin değil. Bunu biliyorum ama en azından sektördeki büyüklerin yorumlarına bakıldığında bi tahmin yapılabilir.

Dx10'u bekleyip Dx9 lu kart almayan kişilerin kaybedecekleri:

1 - En az 2 ay oyun oynayamayacaklar.
    2 - Yeni çıkacak olan Dx10 lu Ekran kartlarının fiyatları el yakabilir. Ayrıca bu ekran kartlarını aldığınızda en az 550-600 watt lık birde PSU almanız gerekecek.

• quote:

Orjinalden alıntı: gokhanweb

Belirli bir kaç nokta var. Kullanıcılara bilgi vermesi açısından şu sorular cevaplandırılmalıdır.

1 - Dx9 kartlarla Dx10 oyunlar yüksek performansta oynanabilecekmi?Dx9 lu kartlarla oyun oynarken, oyunun Dx10 lu kartlardan tek eksiği Dx10 ile gelen bazı özelliklerden mahrum olmak mı olacak?
    2 - Çıkacak olan Dx10 lu kartların fiyatları tahminen ne civarda olacak. İnsanlar 2-3 ay bekleyip sonra 500-600$ lık kartlarlamı karşı karşıya olacaklar.
    3 - Gerçekten Dx10 2006 bitmeden çıkabilecek mi? Bu konuda kimse emin değil. Bunu biliyorum ama en azından sektördeki büyüklerin yorumlarına bakıldığında bi tahmin yapılabilir.

2 - Yeni çıkacak olan Dx10 lu Ekran kartlarının fiyatları el yakabilir. Ayrıca bu ekran kartlarını aldığınızda en az 550-600 watt lık birde PSU almanız gerekecek.

işte bu söylediğin konularda kesinlik olmadığı için beklemek gereksiz kesin olsa bekle deriz kesin değilse oyun beklenmez
    sanki yeni cıkan 200 $'lık dx10 300$ dolarlık dx9 dan daha mı perforamnslı olacak bunlar soru işareti????,,,
    emin olmağınmız şey için beklenmez işlemci için bekle -- işlemci darboğazı yok--
    ıvır kıvır için bekle oyun için tekrar söyliyorum BEKLENMEZ hadi beklediğini bulamadın cok pahalı geldi ya da yapımcılar piyasada dx10 oyun sayısı artırmadı yada ilk çıkan seri çok pahalı ya da alanlar kobay durumuna düştü işte bunlar belli değil o zaman napıcksın işte bunlara cevap ver önmli olan beklemek değil beklediğin zaman sonuçtan emin olmandır.....
    oyun için beklenmez piyasada dx9 bi dünya oyun var alın 7600gt keyfinize bakın pişman olmazsınız diyorum.....................

• quote:

Orjinalden alıntı: caver

quote:

Orjinalden alıntı: gokhanweb

Belirli bir kaç nokta var. Kullanıcılara bilgi vermesi açısından şu sorular cevaplandırılmalıdır.

işte bu söylediğin konularda kesinlik olmadığı için beklemek gereksiz kesin olsa bekle deriz kesin değilse oyun beklenmez
    sanki yeni cıkan 200 $'lık dx10 300$ dolarlık dx9 dan daha mı perforamnslı olacak bunlar soru işareti????,,,
    emin olmağınmız şey için beklenmez işlemci için bekle -- işlemci darboğazı yok--
    ıvır kıvır için bekle oyun için tekrar söyliyorum BEKLENMEZ hadi beklediğini bulamadın cok pahalı geldi ya da yapımcılar piyasada dx10 oyun sayısı artırmadı yada ilk çıkan seri çok pahalı ya da alanlar kobay durumuna düştü işte bunlar belli değil o zaman napıcksın işte bunlara cevap ver önmli olan beklemek değil beklediğin zaman sonuçtan emin olmakdır.....
    oyun için beklenmez piyasada dx9 bi dünya oyun var alın 7600gt keyfinize bakın pişman olmazsınız diyorum ben .....................

• Dediğiniz gibi oyun sayısı ne durumda olacak?

Sonuçta Dx10 un ne zaman çıktığı çokta önemli değil. Önemli olan Dx10 u ne zaman kullanacağımız. Yani ne zaman Dx10'lu oyunlar çıkacak?
  • ben kurarim süper sistemimi alırım ortalama bir grafik kartı zamanı geçince değiştiririm şimdi bu kadar zaman oyun oynamamak olmaz oyun çok zaman yok
  • makel yukarıladakileri okuduysan kandırma lafıyla anlatmak istediğimi anlarsın. sen kendinizi kandırıyosun diyosun ben eğer dediğin gibi olmazsa sen milleti kandırıyosun dedim çünkü 1 senedir bekle diyolar bunu diyenler bekleyip sonuç alamayınca şuan sistemlerini toplamaya başladılar. halbuki bu yaz işlemciler ucuzlayacak o zamanada dx 10 çıkacak deniyodu. beklemeyle olmaz dediğim gibi. oyunlar çıkmadan aylar öncesinde haberleri görüntüleri felan çıkar. ortada bi crysis var onunda çıkması epey sürer erken çıkacak bi kaç oyun var kaliteli olarrak bi kaç oyun için millet bekletmenin manası yok. bahsedilen g80 lerinde en üst seviye kartları olacak ve çok pahalı olacak. ben zaten orta veya alt sınıf bi dx10 kartı bekleyecekseniz boşuna beklemeyin diyorum. onun yerine şimdi bi 120 dolar seviyesinde kart alın, tam anlamıyla dx 10 oturunca(sen kabul etmiyosun ama oturma süreci olacaktır) oyunlar çoğalınca dx 10 a geçin diyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi multeci -- 6 Ekim 2006; 12:56:01 >

• MESELA SU ANDA 1900xtx si olanlar neden satıyorlar boyle super kartları az düşünün kart superde neden satılır boyle kart zaten buna bu kadar para veren kartlardan anlar az bir sey degılmi satan soyle düşünüyor Dx10 cıkınca bu kartlar en az 200-250 dolar sevıyesıne düşecek mesla gforce 8600gt 1900xt yi gecerse 1900xt 150 dolara bıle alan olmaz nasılmı soyle 9800pro harıka kartı ılkcıktıgında 450-500 dolar gibiydi neyse ılerleyen zamanda 6600gt cıktı gectimi 9800pro ve tx yi gecti fiyatı nasıl oldu peki söylermısınız aynı durum yine yaşıyacagız filim aynısı şimdi 1900xt lerı satan lar kar edecek sonrada Dx10lu ati veya nvidia alıcak ha şimdi 1900xt alanlar ne olcak ne biliyim sanırım kartlarına cıkarıp cıkarıp bakacaklar yok yok bu kart baba bır kartır dx10 desteklemesede baba bır kart dır dıyıp duracaklar ama g8600gt bunu gecerse o zaman kartı kıracak sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unixx -- 6 Ekim 2006; 15:42:02 >

• quote:

Orjinalden alıntı: unixx

MESELA SU ANDA 1900xtx si olanlar neden satıyorlar boyle super kartları az düşünün kart superde neden satılır boyle kart zaten buna bu kadar para veren kartlardan anlar az bir sey degılmi satan soyle düşünüyor Dx10 cıkınca bu kartlar en az 200-250 dolar sevıyesıne düşecek mesla gforce 8600gt 1900xt yi gecerse 1900xt 150 dolara bıle alan olmaz nasılmı soyle 9800pro harıka kartı ılkcıktıgında 450-500 dolar gibiydi neyse ılerleyen zamanda 6600gt cıktı gectimi 9800pro ve tx yi gecti fiyatı nasıl oldu peki söylermısınız aynı durum yine yaşıyacagız filim aynısı şimdi 1900xt lerı satan lar kar edecek sonrada Dx10lu ati veya nvidia alıcak ha şimdi 1900xt alanlar ne olcak ne biliyim sanırım kartlarına cıkarıp cıkarıp bakacaklar yok yok bu kart baba bır kartır dx10 desteklemesede baba bır kart dır dıyıp duracaklar ama g8600gt bunu gecerse o zaman kartı kıracak sanırım

Çünkü o x1900xtx i olanlar onları almakta hata yaptıklarını anladılar.Tabi bu kartı yakın geçmiş zamanda alanlar için söylüyorum bunu. Zaten ortada konuşulan şey dx10un çıkıp çıkmayacağı değil. Yakın bir zamanda çıkacağı belli. Tartışmadaki taraflardan hiç biri üst düzey bir kart alın demiyor zaten. şuanda gidipte 1 milyara x1900xtx almak zaten yanlış bir hareket olur. Bu yüzden elinde x1900xtx i olanlar kartlarını ellerinden çıkarmak istiyolar.

Eğer tartışma konusu dx10 un çıkıp çıkmayacağı olsaydı senin dediğin dx10un çıkacağını gösteren bir kanıt olabilirdi.

• Ati ve nvidia düşünmüyomu sanki bunları arkadaşlar. Bakın buraya yazıyorum; ilk çıkacak dx10 kartların en ucuzu bile şu zamanın en baba kartını geçecek. Demedi demeyin...

Tapon teknoloji satıyorlar şu anda.

Ha siz diyorsunuz ki, ucuz kart alalım verelim 200 dolar. Güzel kardeşlerim dx10 çıkınca bu şimdinin 500 dolarlık kartını alcaksınız o fiyata...

Her halukarda dx10 beklenmeli diyorum ben. Kesinlikle.

Ki bekleyeceğiniz 1 ay 2 ay...
  • yukardada elli kere dedim gidip üst düzey kart alın demiyorum eğer dx10 u bekleyecekseniz hemde orta seviye bikart için, şuan 120 dolar seviyesinde işinizi görecek bi kart alın 1-1.5 sene sonra dx10 tam oturunca vede ucuzlamaya başlayınca geçersiniz dediğiniz gibi 1-2 ay sonra dx10 viva olmayacak hemde. üst seviye düşünüyosanızda bu geçerli gidip 1950xtx alın bişe olmaz demiyorum. ama orta seviye bi kart için beklemeyin daha çook bekleme ihtimaliniz var ilk önce üst seviye kartları çıkartıp itelemeye çalışacaklar.
  • Öyle ya da böyle,
    Sonuçta olay iteleme olayı
  • şimdi kim DX10 cıkınca 1900xtx e 250 dolar verır o var
  • quote:

Orjinalden alıntı: makel

Törpülendi görüldüğü üzere,
    benim amacım kimseye akılsız demek diil arkadaşlar. Ama acıyorum ya verilen paralara yazık.
    Biraz uyanık olalım arkadaşlar konuşalım bildiğimizi paylaşalım, yoksa herkes herşeyi yapmakta tabii ki özgür...
    Kim ne karışır

yürekten tebrik ederim cok tesekkur ederim onerimi dikkate aldıgın için...
    Yine haklısın ne diyim sonuçta bizi sömürüyorlar zaten en için ekarn akrtı işlemci cıkartıyorlar kendime ne kadar kızsamda yine gidip işlemcimi yeni cıkan modeli ile degiştiriyorum bana
    DX 9 zamanındada geciş donemi oldu ama bu kadar sancılı degildi acaba kendi kendime diyorum ki artık millette bilinçlendi gibi parasını bilinçsizce harcamıyor gibi...
    Ama pc üreticileri allem edip gallem edip yeni ürünlerini satıyorlar...Benim anlamadıgım ve her yerde dile getirdigim bir konuda hem bir kaç ay sonra Dx10 destekli kartlar gelecek diyoruz hepimiz hemde Nvidia olsun Ati olsun neden 1950XTX/7950GT gibi yüksek performanslı ürünler cıkarttı bir anlam veremedim...

• dx10 çıktığı zaman üreticilerin düşük bütçelere de hitap edeceklerinden eminim..
    sonuçta her kullanıcıyı hedefleyen bir ürün portföyü oluşturmak zorundalar..
    tabi bu ilk zaman güzelce sövüşlenmeyeceğimiz anlamına gelmiyor..
    üst düzey kartlar için ne paralar isteyeceklerini düşünmek bile istemiyorum..
  • slm kardeş hiç düsünme x1900xt al çünki duyumlarıma göre dx10 için en kısa zaman da uyacak yazılım lar da çıkacaktır by
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.