Şimdi Ara

DirectX 10? Veya Bu Zamanda Ekran Kartı Alınırmı? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
122
Cevap
0
Favori
3.489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 4mb pcı kart var elimde 1024x768 yeterli düzeyde görüntü veriyor bekliyoruz bakalım çok değil max.2 ay içinde raflarda kartları görürüz 1,5 hafta sonra da fiyatlar biraz düşer.
  • arkadaşlar bide şunu söyleyim dx9 kartlar tamamen dx10 görüntülerden yoksun olmayacaktır. bi kısmını işleyebilecektir. dx10 kartlarda özel bi yapı sayesinde gölgelendirme/yansıma görüntülerinde bi gelişme olacak ve bu yapıya(çip) sahip dx10 kartlar hızlı çalışacak. buna benzer bişey okumuştum. ama sm 4 konusunda aynı şey geçerli değil heralde sm4 ün getireceklerini yavaşta olsa görme imkanı şuanki kartlarda yok sanırsam.
  • quote:

Orjinalden alıntı: bekir2050

DX10 gelecekse gelsin yaw,
    bence fazla abartmamak lazım bu dx10 olayını,
    ona kalırsak hiç birşey almamaız gerekiyor,
    ben suan core duo2 aldım ama yakında 4 çekirdekliler geliyormuş
    bu teknoljıye bütcenize ve ihtiyacımıza göre ayak uydurmamız lazım..

4 Çekirdek Gelse Bile Onlar 2+2 Şeklinde Yapılmış....
  • walla arkadaslar 2 hafta önce bende sistemimi yeniledim ama ekran kartı almadım dx10 nu beklicem acaba dx10 kartlar cıktıgında sistemimi yenilemem gerekirmi yoksa benim sisteme uyarmı ?

sistemim imzagımda yazıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackF!Re -- 9 Ekim 2006; 16:39:39 >
  • anlamayanlar var tekrarlıyorum xp için bir dx10 sürümü olmayacak
    dx10 ile kullanılacak birleşik shader teknolojisi bu gün kullandığımız grafik teknolojisinden çok farklı ve ancak vista ile mümkün
    bir dx10 kart ve dx10 oyunu aldığınızda xp üzerinde dx9c desteği ile oynayabileceksiniz hepsi o kadar
  • gokhanweb arkadasim
    dx10 ciktiginda kimse dx9 oyun sistem kart konusmaz heleki biz tr de cabuk eskitmeyi seven insanalriz dx9 un adi bile konusulmaz
  • Valla sürüyle yorum yapılmış.Eğer elimde yeterli bir para olsaydı dx9 iyi performanslı bir kart almaktan çekinmezdim.Çünkü benim şu an x1900xtx'e yetecek param yüksek ihtimalle dx10 özellikli bir 1800xl ayarında karta ancak yetecek.Zaten o parayı veren kişi DX10'un getirisini performans kaybı ile ödeyecek,fitleyecek.Buraya ekran kartı konusundaki çelişkilerini dile getiren arkadaşlardan %95'i ekstrem oyuncu değil benim kanaatimce.x1600 pro alacaktım ama Dx10..Ya senin paran dx10'a yetmeyecek zaten...Ne diye kasıyorsun kardeşim?İş DX10'a kalana kadar sürüyle iş çıkacak...Bunun yanında her zaman söylemişimdir,yeni teknolojiyi yüksek fiyata alanlar kobaydır.Tecrübeyle sabit konularda tecrübe sahibi olanlar,bizzat yaşayıp saç baş yolanlardır.Bunu unutmayın..şimdi bizim conroe sistemlerde yaptığımız öneriler sorun yaşayanların tecrübesinden yola çıkmıştır.DX10'un oturması,fiyatlarının makul bir düzeye gelmesi vb.(birisi etc yazmış Türkçe'de öyle bir kelime veya kısaltma yok) durumlar 1 seneyi bulacaktır.Zaten şu anda alınabilecek 7600GT ayarında bir kart da 1 sene gibi götürür insanı.Eğer ekstrem bir kullanıcı iseniz 1900XTX aldınız diyelim,zaten bir seneye bu da genel ihtiyaçları karşılamakla beraber sizi kesmeyecektir.Bu yüzden x1900xtx alınsa bile dx10 açısından bir kayıp olmaz.Yani standart kullanıcıyı çok ırgalamaz.Ekstrem oyuncuysanız zaten muhtemelen şu anda bu yazıyı SLI'lı Crossfire'lı hız delisi bilgisayarlarınız aracılığıyla okuyorsunuzdur;sözüm de size değil zaten...

Nokta

• bu 384 bit hafıza arabirimi nerden çıktı şimdi... şimdiye kadar bu değerler 2 nin kuvvetleri şeklinde yükseliyordu...
  • quote:

Orjinalden alıntı: seasoul

bu 384 bit hafıza arabirimi nerden çıktı şimdi... şimdiye kadar bu değerler 2 nin kuvvetleri şeklinde yükseliyordu...

256 + 128 = 384 gibi bişey mi?
  • Ben yazmıştım, 32x falan çıkabilir diye, çünkü eskiden agp4x vardı daha sonra agp 8x çıkmıştı.

PCI Express 2.0 çıkıyormuş?

Makel akadaş haklı olabilir ama, dx10 sadece Vista'da çalışacak. Vista büyük bir ihtimalle bugün alınmış bir PC'nin tüm sistem kaynaklarını anormal derecede kullanacaktır.Alınan makina epey bir zorlanacaktır diye düşünüyorum. Vistanın daha bir sürü de yaması falan çıkacaktır.

Eğer Xp'ye bir patch sayesinde Dx10'u destekleseydi o zaman işler değişirdi fakat buna da Bill amca izin vermiyecektir.
  • @Digiali arkadaşımız önemli bir noktaya dikkat çekmiş. bence de bu nokta göz ardı ediliyor. özellikle de orta ve alt seviye kart almayı düşünenlerin, yani parası üst seviye kart almaya yetmeyen ve de ödediği her $ kendisi için önemli olan kişilerin dikkatli olması lazım. sebebi ise yeni vista ile gelecek olan aktif güvenlik önlemleri. microsoft'un açıklamalarına bakılırsa vista ile birlikte ilk defa aktif lisans kontrolü uygulamasına geçilecekmiş. yani tıpkı kolanlanmış cep telefonlarının tespit edilip kullanıma kapatılması gibi microsoft'da vista'da benzer bir kontrole gitmeyi planlıyormuş.
    http://www.hurriyet.com.tr/teknonet/5211012.asp?gid=58
    eğer bu uygulama gerçekten işe yararsa, artık kopya cd alıp, lisanssız vista kullanmak mümkün olmayacaktır. bu durumda geriye 2 seçenek kalır. ya lisans ücretini ödeyerek orjinal bir vista almak (ki xp pro ayarında olanı kesinlikle 100$'ın üzerinde olur) yada xp pro kulanmaya devam etmek.
    1. seçeneğin tercihinde bunun orta ve alt seviye kullanıcılara ek bir yük getireceği kesin.
    2. seçeneğin tercihinde ise zaten directx 10 kullanamıyacaksınız demektir.

ayrıca ilk duyurulan directx10 destekli 8800 serisi kartların enerji gereksinimi ve güç tüketim değerleri hiç de iç açıcı değil. eğer orta ve alt seviye kartlar da bunun gibi yüksek güç değerlerine ihtiyaç duyarsa bu durumda çoğu kişinin mevcut sistemlerindeki en azından güç kaynaklarını değiştirmeleri gerekir ki bu da orta ve alt seviye kullanıcılar için yine ek masraf demektir.
    yani örneğin directx10 destekli 250$'lık bir kart almak isteyen orta seviye bir kullanıcı için 100-150$ işletim sistemi bedeli + 50-100$ arası güç kaynağı bedeli harcaması gerekebilir.

yeni teknolojiyi beklerken bunlara da dikkat etmek gerekir diye düşünüyorum.

quote:

Orjinalden alıntı: Digiali

anlamayanlar var tekrarlıyorum xp için bir dx10 sürümü olmayacak
    dx10 ile kullanılacak birleşik shader teknolojisi bu gün kullandığımız grafik teknolojisinden çok farklı ve ancak vista ile mümkün
    bir dx10 kart ve dx10 oyunu aldığınızda xp üzerinde dx9c desteği ile oynayabileceksiniz hepsi o kadar

• Alcohol 120% softda es zamanli lisans kontrolu yapiyor artik yapiyordu diyorum 3. parti yazilimlarla bu blok edilir vistada olsa bile merak etme guc konusuna gelince orta sinifin 200w guc tuketmiyecegini saniyorum sadece kocaman olan bi model var 8800gts o muhtemeln cekicek asiri gucu yani orta sinifta xtr guc kaynagi ihtiyaci olmicaktir ayrica 300dolar civari verilir orta sinif dahi olsa hala 300dolardan kurtulamadi xtreme dx9 kartlar yinede dx9 kartlar icin omur 1 seneden bahsediyorlar 1 sene surmez dx9 un yasami malesef keske surse vista ciktigindan itibaren gorreceksiniz tum gecislerde boyle olduki 15 gunle 1 ay icerisinde dx9 bence bitmistir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaan84 -- 10 Ekim 2006; 11:43:27 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: melrock

@Digiali arkadaşımız önemli bir noktaya dikkat çekmiş. bence de bu nokta göz ardı ediliyor. özellikle de orta ve alt seviye kart almayı düşünenlerin, yani parası üst seviye kart almaya yetmeyen ve de ödediği her $ kendisi için önemli olan kişilerin dikkatli olması lazım. sebebi ise yeni vista ile gelecek olan aktif güvenlik önlemleri. microsoft'un açıklamalarına bakılırsa vista ile birlikte ilk defa aktif lisans kontrolü uygulamasına geçilecekmiş. yani tıpkı kolanlanmış cep telefonlarının tespit edilip kullanıma kapatılması gibi microsoft'da vista'da benzer bir kontrole gitmeyi planlıyormuş.
    http://www.hurriyet.com.tr/teknonet/5211012.asp?gid=58
    eğer bu uygulama gerçekten işe yararsa, artık kopya cd alıp, lisanssız vista kullanmak mümkün olmayacaktır. bu durumda geriye 2 seçenek kalır. ya lisans ücretini ödeyerek orjinal bir vista almak (ki xp pro ayarında olanı kesinlikle 100$'ın üzerinde olur) yada xp pro kulanmaya devam etmek.

Bunu kafaya takan tek kişi sen değilsin;el altından verilen Beta sürümlerin kırıcı yazılımları yapıldı,hiç merak etme online kontrolcü(bana göre matrixteki sentineller) de devre dışı kalır...Kopya XP'yi windowsun kendi kontrolcüsüne orijinal olarak gösteren programlar mevcutken vista bundan fazlasıyla nasibini alır

• Son olarak bende kendimden birşeyler eklemek istedim... Yaklasık 2 aydır bilgisayar toplamak icin bekliyorum nedeni ise DX10 kart almak istemem. Aslında suandaki butcem ile rahatca X1900XT alabiliyorum fakat DX10 komutlarının DX9 'a oranla cok daha gelişmiş oldugunu, SM4.0 'ın yeni bir cag actıgını yabancı forumlardan okudugumdan ve oyunların 64bitlik bir işletim sistemi ile cok daha performanslı calısacagını bildigimden suanda beklemedeyim. Bu arada kafamdaki E6600 fiyatı dusmus olacak ve ASUS 'un PB32 anakartı piyasaya girmiş olacak. Sonuc itibariyle suanda X1900 seviyesi veya 7900 serisi( özellikle XT, inteln icin GTX) serisi kart alan arkadaslar uzerine bir bardak soguk su içsin cunku bugun verdiginiz 400 dolar ile DX10 destekli aynı seviyedeki kartı belki 420 dolar verecek 2 ay icersinde alabilecektiniz.

Bu arada bilmiyorum DX9 'un piyasaya giriş donemini hatırlayan var mı aranızda fakat ben cok net hatırlıyorum... DX9 destekli kartlar DX9 surumu yayınlanmadan 1,5 ay önce piyasada zaten bulunuyordu.

• quote:

Orjinalden alıntı: TorwaK

Son olarak bende kendimden birşeyler eklemek istedim... Yaklasık 2 aydır bilgisayar toplamak icin bekliyorum nedeni ise DX10 kart almak istemem. Aslında suandaki butcem ile rahatca X1900XT alabiliyorum fakat DX10 komutlarının DX9 'a oranla cok daha gelişmiş oldugunu, SM4.0 'ın yeni bir cag actıgını yabancı forumlardan okudugumdan ve oyunların 64bitlik bir işletim sistemi ile cok daha performanslı calısacagını bildigimden suanda beklemedeyim. Bu arada kafamdaki E6600 fiyatı dusmus olacak ve ASUS 'un PB32 anakartı piyasaya girmiş olacak. Sonuc itibariyle suanda X1900 seviyesi veya 7900 serisi( özellikle XT, inteln icin GTX) serisi kart alan arkadaslar uzerine bir bardak soguk su içsin cunku bugun verdiginiz 400 dolar ile DX10 destekli aynı seviyedeki kartı belki 420 dolar verecek 2 ay icersinde alabilecektiniz.

Bu arada bilmiyorum DX9 'un piyasaya giriş donemini hatırlayan var mı aranızda fakat ben cok net hatırlıyorum... DX9 destekli kartlar DX9 surumu yayınlanmadan 1,5 ay önce piyasada zaten bulunuyordu.

+1

• quote:

Orjinalden alıntı: metin abi

quote:

Orjinalden alıntı: makel

Öylede arkadaşlar ama dikkatinizden kaçan bir nokta var o da şu; bence piyasadaki hiçbir kartı yeni bir sistemi haketmiyor, ki yeni sistemden kastım en az core 2 duo 6600 2Gb Ram etc.

Yani demem o dur ki mevcut ekran kartları bence işlemci teknolojisinin gerisinde kaldı. Pahalı fiyatlara hala eski teknolojiyi giydiriyorlar gibi geliyor. Eskisi gibi diil, eskiden birbiriyle yarışanlar sanki şimdi ortak soyma planı peşindeler.

Şimdi topladım sistemi diyelim, arkadaşlar diyorki; "eski ekran kartı tak", yaw eski takıcaksam niye topladım yepisyeni sistemi???? Yeni ekran kartı takacağım zaman toplarım. Ha diyelim son model ekran kartı taktım 2 ay sonra directx 10 gelip cıkacak piyasaya, e hadi oturması şusu busu diyosunuz ki bence mart 2007 de herkes dx10 peşinde olacak, e ben yeni 3500 ytl ye sistem toplamışım 5 ay sonra efektlerden ödün vermeye başlıycam olurmu böyle şey?????

Yorumlarınız çok değerli bekliyorum...
    YERDEN GÖĞE KADAR HAKLISIN.

bu ekran kartı üreticisi firmalar işlerini iyi biliyolar.
    skyw@lkere de katılıyorum. bu bütçe meselesi. parası çok olan şimdi gider en baba kartı alır.3-5 ay sonra 10X çıkınca yine değiştirir.
    ama para kolay kazanılmıyo.
    benim fikrim elimizdeki donanımları gittiği yere kadar kullanmak.gittiği derken tabiki makul ölçülerde.çünkü firmalar arz olayını gördükçe gereksiz yere ürettikleri malları pahalı fiattan piasaya sürüyorlar.
    bu da son kullanıcı olarak bizlerin ceplerinden fazla para çıkması demek oluyor.
    selamlar.

bende 9800 pro var iki yildir kullaniyorum, ve 1 yil daha beklerim.
    ne olur yeni cikan oyunlari biraz dusuk oynarim o kadar. zaten oyuna kaptirdin mi konu atmosfer insana yetiyor.
    para tuzagi, tamamen ticari bu adamlar bu goruntulerle oturmus oyunlari bile bitirmislerdir 3-5 yil onceden.
    dx10 cikti mi degistirmek gerekir o baska.. o zaman kuzu kuzu alacaz, ama simdi degil!

• quote:

Demişsiniz ki...

quote:

yukarda 9c felan filan çıktı demişsin buda oturmadığının belirtisi işte. ilk çıkan dx9 lu fx serisinin ne kadar rezil olduğunuda biliyosun tamam dx9 u çalıştırabiliyodu ama performans rezildi. dx10 u giriş seviyesi veya düşük orta seviye kart almak için beklerseniz hata edersiniz. çünkü gerçekçi olacak felan diye dx 10 u bekleyip düşük çözünürlükte aa/af kapalı oynayacaksınız çünkü dx10 uyumlu adam akıllı oyunlar geç çıkacak ve ilk çıkan g. seviyesi kartlar takoz olacak napiyim ben iyi gölgelendirme efektini ozaman kenarları kare kare bi görüntü ne olursa olsun gerçekçi gelmez bana.

Multeci

* Verdiğim örnek dikkatli okunursa dx9.0 piyasayı çıktığı yılın ilk yarısında (yani ilk 6 ay içerisinde) piyasayı ele geçirmiştir. Yani çıkan sürümün stabil olmaması veya yerli yerine oturmamış olması bu zaman zarfında çıkan oyun ve ekran kartı sayısını etkilememiştir. Bir başka deyişle dx9.0 çıktığı ilk günden itibaren artarak desteklenmiştir ve piyasada ilk çıktığı günden itibaren bol sayıda ekran kartı ve oyunu olmuştur. Ayrıca çıkacak olan dx10 kartların dx9.0 oyunlarında takoz olacağını kimse iddia edemez. Nitekim hangi babayiğit ocak 2003 te çıkan radeon 9500 9700 serilerine takoz diyebilir?

Burada benim görüşüm dx10 çıktığı zaman yani 2007 nin ilk günlerinde de, yeni bir sürüm olmasından dolayı büyük dezavantajlara sahip olmayacağı yönündedir.

Tarihte böyle olmuştur yine böyle olacaktır...

Demişsiniz ki...

quote:

dx10 oturması için ve ekran kartı fiatları tam piyasa fiatına inmesi için en az 1 sene var bu arada daha bunu destekleyen oyunlar v.s ler olacak bu da tam 1.5 seneyi hatta 2 seneyi bulur Şimdi aklaıma Geldi bir yerde okudum vista nin çıkışı 2007 de düşünülüyordu şimdi söyledikleri 2008nin başı diyorlar haberiniz olsun bu türkiye ve diğer orta asya ülkeleri için geçerlidir

Uxexes

* Bu konuda bence kendimizi kandırıyoruz. Tekrar belirtmek isterim ki dx9.0, çıktığı yılın ilk yarısında piyasada hakimiyetini kurmuş hiç de öyle 1 sene falan beklememiştir (Biraz verdiğim örneklere bakın arkadaşlar). Bununla birlikte ekran kartı üreticileri, dx10 ürünlerini çıkarmak için vista yı beklemeyeceklerini belirtmişlerdir. Yani siz 2007 de itibariyle dx10 destekli kartları bulacaksınız. Ve bu kartlar sandığınız gibi uçuk fiyatlara satılmayacaklar. Şu an para verdiğiniz tapon malların fiyatı düşecek ve o fiyat bandına veya biraz üzerinde dx10 kartlar yerleşecektir.

Tarihte böyle olmuştur yine böyle olacaktır...

Sonuç olarak, uyanalım arkadaşlar sizin normal dediğiniz aşırı yüksek fiyatlara eski teknoloji satın alıyorsunuz. Biraz sabır tavsiye ediyorum size biraz tarihten ibret alın. Bakın tekrar söylüyorum 2002 sonunda sistem toplayan adamla 2003 başında sistem toplayan adamın arasında dağlar kadar fark var. Biraz açın gözlerinizi ve görün.

Bakın değerli dostlarım ben taa o zamanlar söylememişmiyim???

* Bu konuda bence kendimizi kandırıyoruz. Tekrar belirtmek isterim ki dx9.0, çıktığı yılın ilk yarısında piyasada hakimiyetini kurmuş hiç de öyle 1 sene falan beklememiştir (Biraz verdiğim örneklere bakın arkadaşlar). Bununla birlikte ekran kartı üreticileri, dx10 ürünlerini çıkarmak için vista yı beklemeyeceklerini belirtmişlerdir. Yani siz 2007 de itibariyle dx10 destekli kartları bulacaksınız. Ve bu kartlar sandığınız gibi uçuk fiyatlara satılmayacaklar. Şu an para verdiğiniz tapon malların fiyatı düşecek ve o fiyat bandına veya biraz üzerinde dx10 kartlar yerleşecektir.

Söylemişim,

Şimdi bakın bakalım fiyatlara

8800GTX ve GTS Fiyatları...

• +1
  • quote:

Bakın değerli dostlarım ben taa o zamanlar söylememişmiyim???

Söylemişim,

Şimdi bakın bakalım fiyatlara

başka bişeyi aratırken şans eseri gördüm bu mesajını.
    şimdi sen ne demişsin biz ne demişiz?

dx10nun oturması uzun sürer demişiz, sende demişsinki hayır uzun sürmeyecek dx10 kartlar erken çıkacak ve daha ucuza olacak demişsin.

dx10 kartlar erken çıktı dediğin gibi ama dx10 sence oturdumu?

oyunlar geç çıkar demiştik ve yeni çıkacak oyunları ilk çıkan giriş ve orta seviyesi dx10 kartlar oynatamayacak demiştik ve bu yüzden orta ve düşük seviye kartlar için beklenilmemeli dx10 demiştik. bunlar aynen olmadımı?

bu topic geçen sene eylülde açılmıştı. şimdi o eylülde bu topici okuyup dx10 u bekleyip bu kadar uzun süre oyunlardan mahrum kalanlar pişman değilmidirler? beklediklerine değecek bişey varmı ortada?

halbuki o dönemde benim dediğim gibi orta sınıf mesela bi 7600gt alsalardı dx10 oturuncaya kadar oyunlarını rahatça oynayıp, yeni dx10 kartlar çıkıncaya kadar bekleselerdi vede oyunların çıkmaya başlayacağı dönemi bekleselerdi daha iyi bişey yapmış olmazlarmıydı?

o zamandan bu güne dx10 u bekleyen ve dx10 a şimdi veya öncesinde geçenler; kaç tane dx10 oyun oynayabildiler?
    heleki orta veya giriş seviyesi bi dx10 kart için bekleyenler dx10 oyunlar çıktığında kaç tanesini oynananabilir şekilde oynayacaklar?

biz üzerine basa basa "ilk önce hıgh end kartlar çıkar ve itelenir dx10 ismi için, orta sınıflar geç çıkar ve beklemeye değmez bu kartları" demiştik. ama seni dinleyip fx5200 ünü elden çıkarıp 9600 almaya korkanlar çıkmadımı? bu arkadaş sence beklediğine değer bişey buldumu. ki zaten agp dir veriyolu ve bekleme süresi ne kadar sen hesapla ve bekleme amacına değecek bi dx10 performansı alacakmı sence?

ben şuan beklemeye değmiş hiçbirşey göremiyorum. dx9 kartlarını o zamanlar alel acele ucuz fiyattan elinden çıkaranlar şimdi pişman değilmidir? bu ilk seri dx10 kartlar ikinci nesil dx10 kartlar çıktığında para edecekmi? dx9 lar ne kadar ucuzlarsa bu kartlarda o kadar ucuzlayacak.

ben sırf bazı görüntü efektlerini görecem diye bi oyunu dx10 da açıp 4 kat düşük performansa razı olmam. onun yerine dx9 açıp aa af abanırım daha gerçekçi olur. buna benzer bişeyide yazmıştım bu topicte hatırlarsan. bu dediğimi emin ol bu ilk seri dx10 kartları alanlar yapacak mantıklı olan bu. o zaman dx9 kartların bu ilk seri dx10 kartlara karşı pek bi dezavantajı yok demektir. üst düzey kartların bile hali ortada.

insanları bekletmeye yöneltme yapman yanlış demiştk. ihtimaller üzerine yönlendirme yapma dediğimizde sen hala: "uyanın dx 10 bomba gibi düşecek" diyordun. hatta "bu dönemde kart alan akılsızdır" da demiştin ama uyarılardan dolayı o mesajını editlemiştin.

ilk dx10 kartlar 7-8 ay önce çıktı ve dx10 oturmadı hala deniyor ve bi süre dahada oturmamış olarak kalacak. daha ortada oyun yok oysa sen 2-3 ay içinde piyasa dx10 oyun kaynamaya başlayacak demiştin. dx10 ancak yeni nesil kartlardan sonra iş görecek.

2-3 ay sonra tapon kartlar kelepir olacak demiştin dx10 yüzünden ama hiçte öyle olmadı. evet ucuzlama oldu ama bu her yaz olan ucuzlamalarla orantılı bi şekilde oldu pc dünyasında bu böyledir 1 ay bile herşeyi değiştirir.

asıl ucuzlama yeni nesil dx10 kartlar çıktığında olacak ve şuanki dx10 tapon lar bak nasıl ucuzlayacak hemde dx9 kartlarla aynı oranda..

DX10 UN BOMBA ETKİSİ YARATTIĞI DOĞRU AMA NE YÖNDEN BOMBA ETKİSİ YARATTI ŞİMDİ BİDAHA DÜŞÜN VE SORULARIMA BUNA GÖRE CEVAP VER...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi multeci -- 28 Haziran 2007; 6:29:01 >

• peki,
    orta seviye DX10 kartların bile DX10 oynatamadığını kabul edersek,
    1 ay içinde yeni sistem toplayacak birisi,
    X1950 Pro gibi yüksek çözünürlükte de üzmeyecek bir kart mı almalı -ve 1 sene sonra adam gibi DX10 oynatan bir kart-
    ya da yeni teknoloji deyip 8600GT, X2600XT gibi bir kart alıp - mesela 1.5-2 sene sonra yine adam gibi DX10 kartına terfi etmeli???
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.