Şimdi Ara

DirectX 10? Veya Bu Zamanda Ekran Kartı Alınırmı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
122
Cevap
0
Favori
3.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tamam iyi hadi son model bi sistem topladık diyelim, ekran kartınıda en babasından seçelim diyoruz ama piyasada directx 10 destekleyen bi kart yok, 2007 de vistayla directx 10 çıkınca o kadar para verdiğimiz son model kartımızı nereye takıcaz??

Sizce de yeni ekran kartı için directx 10 u beklemek gerekmiyormu???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi makel -- 5 Ekim 2006; 23:26:52 >

• beklemeye değer şimdilik bir ikinci el kart kullanabilirsin ileride pişman olmamak için
  • isteyen bekler istemeyen beklemez maddi durum uygunsa d10 u 1 yıl beklemenin anlamı yok
  • ekran kartı zaten pc'nin en çabuk eskiyen parçasıdır oyuncular için söyliyorum
    ekran kartı 1 sene götürür 1 sene de oc veya medium ile geçse en fazla 2 senedir ömrü
    bence al 7600gt 1-2 sene idare eder, hemde güzel güzel oynunu oynarsın...
    busırada dx10 çıkar fiyatları oturur ve oyunlarıda artar
    enazından ben öyle yapıcam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caver -- 30 Eylül 2006; 19:55:43 >
  • Değerli arkadaşlarım o zaman yeni sistem toplamaya ne gerek var? Tüm sistemi 7600 gt ayarında toplarım 2 sene sonra komple update ederim sistemi... Bunun yanında 2007 ye bir sene yok 2 ay var... 2-3 ay sonra directx 10 kartlar boy göstermeye başlıcak, bence şu an ekran kartı almak ve sistem toplamak için en kötü zaman...

Sizin görüşleriniz nedir bu yorum karşısında?
  • d10 gelince hemen göstermeyecek etkisini en az 1 yıl sürer ayrıca teknolojinin sınırı yok
  • Eğerki sık aralıklarla parça değiştirmeyen biriysen bekleneblir ama bu sana enaz 4ay a patlar gibime geliyor. Ben olsam beklemem zaten dx10 çıkınca illaki alacaksın diye bir kural yokki hem destekli kartlar çıktığında ona uyumlu oyun sayısı ne kadar olur orasıda muamma
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GTA 4 için ekran kartı tavsiyesi
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Öylede arkadaşlar ama dikkatinizden kaçan bir nokta var o da şu; bence piyasadaki hiçbir kartı yeni bir sistemi haketmiyor, ki yeni sistemden kastım en az core 2 duo 6600 2Gb Ram etc.

Yani demem o dur ki mevcut ekran kartları bence işlemci teknolojisinin gerisinde kaldı. Pahalı fiyatlara hala eski teknolojiyi giydiriyorlar gibi geliyor. Eskisi gibi diil, eskiden birbiriyle yarışanlar sanki şimdi ortak soyma planı peşindeler.

Şimdi topladım sistemi diyelim, arkadaşlar diyorki; "eski ekran kartı tak", yaw eski takıcaksam niye topladım yepisyeni sistemi???? Yeni ekran kartı takacağım zaman toplarım. Ha diyelim son model ekran kartı taktım 2 ay sonra directx 10 gelip cıkacak piyasaya, e hadi oturması şusu busu diyosunuz ki bence mart 2007 de herkes dx10 peşinde olacak, e ben yeni 3500 ytl ye sistem toplamışım 5 ay sonra efektlerden ödün vermeye başlıycam olurmu böyle şey?????

Yorumlarınız çok değerli bekliyorum...

• quote:

Orjinalden alıntı: makel

Öylede arkadaşlar ama dikkatinizden kaçan bir nokta var o da şu; bence piyasadaki hiçbir kartı yeni bir sistemi haketmiyor, ki yeni sistemden kastım en az core 2 duo 6600 2Gb Ram etc.

Yani demem o dur ki mevcut ekran kartları bence işlemci teknolojisinin gerisinde kaldı. Pahalı fiyatlara hala eski teknolojiyi giydiriyorlar gibi geliyor. Eskisi gibi diil, eskiden birbiriyle yarışanlar sanki şimdi ortak soyma planı peşindeler.

Şimdi topladım sistemi diyelim, arkadaşlar diyorki; "eski ekran kartı tak", yaw eski takıcaksam niye topladım yepisyeni sistemi???? Yeni ekran kartı takacağım zaman toplarım. Ha diyelim son model ekran kartı taktım 2 ay sonra directx 10 gelip cıkacak piyasaya, e hadi oturması şusu busu diyosunuz ki bence mart 2007 de herkes dx10 peşinde olacak, e ben yeni 3500 ytl ye sistem toplamışım 5 ay sonra efektlerden ödün vermeye başlıycam olurmu böyle şey?????

x1950xtx cf yap tanından yenmez

• quote:

Öylede arkadaşlar ama dikkatinizden kaçan bir nokta var o da şu; bence piyasadaki hiçbir kartı yeni bir sistemi haketmiyor, ki yeni sistemden kastım en az core 2 duo 6600 2Gb Ram etc.

YERDEN GÖĞE KADAR HAKLISIN.

bu ekran kartı üreticisi firmalar işlerini iyi biliyolar.
    skyw@lkere de katılıyorum. bu bütçe meselesi. parası çok olan şimdi gider en baba kartı alır.3-5 ay sonra 10X çıkınca yine değiştirir.
    ama para kolay kazanılmıyo.
    benim fikrim elimizdeki donanımları gittiği yere kadar kullanmak.gittiği derken tabiki makul ölçülerde.çünkü firmalar arz olayını gördükçe gereksiz yere ürettikleri malları pahalı fiattan piasaya sürüyorlar.
    bu da son kullanıcı olarak bizlerin ceplerinden fazla para çıkması demek oluyor.
    selamlar.

• makel bende seninle aynı fikirdeyim, paran çok değilse, ki çok olsa bile akıllı değerlendirmek gerek diye düşünüyosan bekle, sonuçta şunun şurasında d10 lu kartlar bugün yarın ortama düşer yılbaşına kadar işin rengi hafiften belli olur ki yılbaşına ne kaldı...seneye şubat mart gibide sistemi toplarsın , bu d10 olayı görünüş o ki bir dönüm noktası olacak, bence 5-6 ay beklemek bunun için değer...bende bir sistem almak istiyorum ve dediğim gibi bekleyip şubat gibi alıcam..
  • quote:

Orjinalden alıntı: patateskabak

makel bende seninle aynı fikirdeyim, paran çok değilse, ki çok olsa bile akıllı değerlendirmek gerek diye düşünüyosan bekle, sonuçta şunun şurasında d10 lu kartlar bugün yarın ortama düşer yılbaşına kadar işin rengi hafiften belli olur ki yılbaşına ne kaldı...seneye şubat mart gibide sistemi toplarsın , bu d10 olayı görünüş o ki bir dönüm noktası olacak, bence 5-6 ay beklemek bunun için değer...bende bir sistem almak istiyorum ve dediğim gibi bekleyip şubat gibi alıcam..

şubat gibi dx10 un çıkıp adam gibi ekran kartlarının çıkacağını mı zannediyorsun ?
  • ya d10 lu kartların yılbaşına kadar çıkacaını düşünüyorum, olayın oturması 1-2 sene sürer zaten, ama şimdi bu dönüm noktasında bence yeni bir sistem alınmamalı ilk seri bile olsa d10 lu kartlardan alınmalı benim fikrim bu..
  • acaba dx10'ün faydası ne olacak. bir de dx10, oyun harici diğer uygulamalarda ve programlarda ne kadar gerekli olacak, ne kadar hızlı yayılacak. yani eğer ben pek oyun oynayan birisi değilsem, oynadığımda da öyle en güncel ağır grafik ve efekt içeren oyunlarlar oynamıyorsan, ancak film işleme, grafik ve görsel tasarım programları ile uğraşıyorsam (profesyonel düzeyde değl) dx10 benim için ne kadar gereklidir. dx9 destekli güncel bir kartı şu anda alsam beni ne kadar götürür. acaba bundan sonra çıkacak olan tüm görsel programlar mutlaka dx10 desteği mi gerektirir yoksa dx9 ile de 1-2 sene daha kullanılabilir mi?
  • quote:

x1900 serisi x1800'ün devamı...7900 serisi 7800'ün devamı...yine yeni çıkan x1950 ve 7950'ler de öyle...aynı mimari,performansları gıdım gıdım artırıyorlar....eminim bu adamlar 1-1.5 yıl önce 7950'yi de 1950'yi de geliştirdiler...

danışıklı dövüş,azar azar veriyorlar dozu damardan...aynı şey cep telefonlarında da var,2megapiksel foto çekenler çıkıyor,ardından 3megapiksel çekenler...seneye 4megapiksel çekenler çıkacak...ağır ağır,taksit taksit soyuyorlar bizleri...yoksa isteseler cebimizdeki telefonlara yarın 7megapiksel kamera koyup üretebilirler...

• quote:

Orjinalden alıntı: melrock

acaba dx10'ün faydası ne olacak. bir de dx10, oyun harici diğer uygulamalarda ve programlarda ne kadar gerekli olacak, ne kadar hızlı yayılacak. yani eğer ben pek oyun oynayan birisi değilsem, oynadığımda da öyle en güncel ağır grafik ve efekt içeren oyunlarlar oynamıyorsan, ancak film işleme, grafik ve görsel tasarım programları ile uğraşıyorsam (profesyonel düzeyde değl) dx10 benim için ne kadar gereklidir. dx9 destekli güncel bir kartı şu anda alsam beni ne kadar götürür. acaba bundan sonra çıkacak olan tüm görsel programlar mutlaka dx10 desteği mi gerektirir yoksa dx9 ile de 1-2 sene daha kullanılabilir mi?

abi bugün microsoft un (windows vista) dünya üzerindeki kullanıcılardaki ağırlığını düşün neredeyse tekel ve bu d10 olayı vista yla birlikte hayat bulacak gibi bişey, ekran kartı firmalarıda artık bu yoldan devam edecek, benim fikrim bu artık yeni bir dönüm noktasıdır ve bundan sonra herşey d10 ve vista üzerinden gidecek. ha d9 lar 1-2 sene daha gider mi kesin gider bir anda herşey değişemez ama yavaş yavaş ömrü nü tüketecek şu noktada d9 lara yine de yatırım yapmak bence akıllıca değil.. sonuçta oyun ve görsel yazılım programları d10 la çalışacak diyoruz, ama ilerdeki işletim sistemimiz - bi çoğumuzun- windows vista olacak ve o da geri dönmemek üzere d10 a atlayacak diye düşünüyorum..

• benim dikkatimi ve aklımı çelen ilginç bir nokta da vistanın gereksinimleri arkadaşlar.
    Windows Vista Uyumlu Bilgisayar içi en az "DirectX 9 uyumlu bir grafik işlemci",
    Windows Vista Premium Sürümüne (aero ve diğer ek özellikler) Hazır Bilgisayar için ise en az "WDDM sürücülü ve 128 MB grafik belleği (en az) ile DirectX 9 grafik desteği, Pixel Shader 2.0 ve piksel başına 32 bit." diyor.

http://www.microsoft.com/turkiye/windowsvista/getready/capable.mspx

yani vistanın kullanımı için dx10 desteğinin gerekliliğinden hiç bahsetmiyor. bu ne anlama geliyor o zaman

quote:

Orjinalden alıntı: patateskabak

abi bugün microsoft un (windows vista) dünya üzerindeki kullanıcılardaki ağırlığını düşün neredeyse tekel ve bu d10 olayı vista yla birlikte hayat bulacak gibi bişey, ekran kartı firmalarıda artık bu yoldan devam edecek, benim fikrim bu artık yeni bir dönüm noktasıdır ve bundan sonra herşey d10 ve vista üzerinden gidecek. ha d9 lar 1-2 sene daha gider mi kesin gider bir anda herşey değişemez ama yavaş yavaş ömrü nü tüketecek şu noktada d9 lara yine de yatırım yapmak bence akıllıca değil.. sonuçta oyun ve görsel yazılım programları d10 la çalışacak diyoruz, ama ilerdeki işletim sistemimiz - bi çoğumuzun- windows vista olacak ve o da geri dönmemek üzere d10 a atlayacak diye düşünüyorum..

• arkadaş dx10 u microsof yaptığı için program vistayla beraber gelecek onu demeye çalışıyor
    ve sanırım xp dx10 u tam olarak çalıştırmayabilir bu durumda vista yüklemek gerekir
    vista yükleyince de deli gibi bilgisayara sahip olmak gerekir en az 2000ytl lik deli gibi bilgisayara vista yükleyen adamın dx19 kartı yoksa çatlar ne yapar ne eder gider bir tane demo da olsa dx10 kartı alır(fx5200) gibi. Aldığında da dx9 oyununu daha az performansla oynar.
    1-2 sene yeni oyun bekler ki bir oyunun yazlıması yaklaşık 5-6 ay sürüyor. sonra bu arada adam gibi kartlar çıkar (6000 serisi gibi). Bu süre zarfında da bizi kazıklarlar.
    Ancak tabi millet akıllanıp ps3 xbox felan alıp da oyun oynarsa bu da ekran kartı üreticilerini zarara uğratırsa o zman ps3 olmayan deli gibi ekran kartalrıyla aynı kalitede oynanamayan oyular birden deli gibi oynanmaya başlar bu da yeni high end kart çıkma zorunluluğunu ortadan kaldırır bizde rahatlarız her halükarda deli gibi oynarız ama AH NERDE O GÜNLER.....

En iyisi sen bekle dx10 kartı al zaten okullar felan var daha 2 ay oynamsan bişey olmaz...
    şubat tatilinde oynarsın.

bu arda bir soru soracam bu crisiy otyunun videolarını herkes izlemiştir hangi ekran kartıyla oynuyorlar bu oyunu??

• Değerli arkadaşlar dx 10 un ne zaman yerli yerine oturacağını falan bilemiyorum fakat geçmişe dönüp şöyle bir bakarsak bize rehberlik edebilecek bazı önemli noktaları görebiliriz.

Şimdi bundan önceki directx versiyonumuz kaç? 9.0 dimi...
    Kaç senesinde çıkmış bu dx9.0? 2003...
    Peki çıkar çıkmaz yerli yerine oturmuşmu? Hayır martta direct x 9.0 a çıkmış ve 2005 sonu dx9.0 c ye kadar uzanmış...
    Peki dx9.0 un çıktığı zaman yani 2002 sonu ki biz 2003 ocak diyelim çünkü aralık 24 te piyasaya çıkmış, takip eden ilk aylar içerisinde kaç tane dx 9.0 uyumlu ekran kartı varmış? 18! yani onsekiz adet! yani onsekiz ayrı chipset...
    Peki 2003 yılı ilk yarısından itibaren kaç tane dx9.0 destekleyen oyun çıkmış? birsürü ki ben yalnızca çok çok önemlileri örnek vericem; Call of Duty, NFS:Underground, Flight Sim 2004, POP:Sands of time, Star Wars: KOTOR, GTA:Vice City ......

Görüldüğü üzere dx9 da olduğu gibi dx 10 dada kimse yaw bu version yeni cıktı biraz otursun yerli yerine diyip ekran kartı veya oyun çıkartmamazlık etmeyecek arkadaşlar. Benzer şekilde dx9 da geçmiş yılların başında çıkmış yani dx 10 nasıl 2007 başında çıkacaksa dx9 da 2003 yılı başında çıkmış. Yani 2002 yılının sonlarında sistem toplayanlar 2003 yılının ilk yarısından itibaren şişmeye başlamışlar. Fakat 2003 yılının başlarında sistem toplayanlar günümüze kadar nispeten daha yumuşak ve heyecanlı bir iklim yaşamışlar....

Yorumlarınız değerlidir bekliyorum....

• dx 10 cıkacak diye ekran kartı almamak olmaz. eger en iyisini almak istiyosanda ekran kartı alınmaz. önceki arkadasların söyledği gibi al bir tane normal bisey o seni 1-2 yıl götürsün 1-2 yıla kadar zaten ancak dx10 kartlar oturrur coğalır destekleyen zımpırtılarda coğalır.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.