Şimdi Ara

DirectX 10? Veya Bu Zamanda Ekran Kartı Alınırmı? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
122
Cevap
0
Favori
3.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: fortress34

dx10 çıktığı zaman üreticilerin düşük bütçelere de hitap edeceklerinden eminim..
    sonuçta her kullanıcıyı hedefleyen bir ürün portföyü oluşturmak zorundalar..
    tabi bu ilk zaman güzelce sövüşlenmeyeceğimiz anlamına gelmiyor..
    üst düzey kartlar için ne paralar isteyeceklerini düşünmek bile istemiyorum..

katılıyorum aslında ekran kartı üretiçileri asıl parayı bu orta ve giriş seviyesi kartlardan kazanıyo bu sınıfı görmezden gelmezler merak etmeyin ama çok az bir zaman alabilir.
  • http://forum.donanimhaber.com/m_9737476/tm.htm

Biz boşa konuşmuyoruz hocam
  • sana dx10 kötü olacak boşuna beklemeyin diyenmi oldu. güzel olacağı tabiki aşikar.
  • arklar yeni bi konu açmıyım dedim burdan soruyum ben 512 lik 1900xt bekliodum uretimden kalkımış dediler eldede 350 dolar gibi bi para var ben şimdi 256 lık alsammı yada başka bi karta mı yönelsem yoksa beklesemmi beklersem daha ne kdr beklerim
  • bence bekle üst düzey bi kart için dx10 u beklemek daha mantıkl.ı şuan bi xfx 7600gt xt al seneye satarsın onuda üstüne koyar dx10 lu orta düzey bi kart alırsın yok orta düzey istemem dersen o zamana 1950xtx ler ofiyata düşer daha iyisini almış olursun. bunlar benim yorumum ben zaten her zaman için çok zengin olunmadığı sürece orta düzey bi kart alınıp sık aralıklarla değişilmesini tavsiye ederim zaten. yüksek çözünürlükten ve filtrelerden biraz mahrum kalırsın ama dx10 için bi süre için katlanabilirsin önerdiğim kartta kötü değil zaten.
  • benim zaten 2 sene sora askerliğim geldiğini vede alıcağım kartı 2 sene kullanacağımı düşünürsek bide öle bi yorum yapın çünkü ben bu 2 sene içinde oyunları full detay oynamak istiom ok
  • Bence bitane Leadtek 7600GT al 165$ a. 4-5 ay sonra satarsın bu kartı ve dx10 u destekleyen bir kart alırsın. (Ben öyle yapacağım.)

quote:

Orjinalden alıntı: ultrAslan-BH

benim zaten 2 sene sora askerliğim geldiğini vede alıcağım kartı 2 sene kullanacağımı düşünürsek bide öle bi yorum yapın çünkü ben bu 2 sene içinde oyunları full detay oynamak istiom ok
  • quote:

Orjinalden alıntı: ultrAslan-BH

benim zaten 2 sene sora askerliğim geldiğini vede alıcağım kartı 2 sene kullanacağımı düşünürsek bide öle bi yorum yapın çünkü ben bu 2 sene içinde oyunları full detay oynamak istiom ok

Koca adam olmuşun askere gidecen hala oyun diosun be şef
  • napalım be kardeş oyun hayatımızın son dönemlerini yaşıoz işte
  • Bende aynen, iyi bi sistem toplıayalım dedik, tıkandık kaldık, toplasak bi türlü toplamasak bi türlü...
  • DX 10 Çıkar Çıkmaz Bütüüün Oyunlar Bizi Bekliyor Dimi.....

Çıktıktan EN AZ 1,5 Yıl Sonra Alınır DX10...!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogameci -- 8 Ekim 2006; 23:59:23 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ogameci

DX 10 Çıkar Çıkmaz Bütüüün Oyunlar Bizi Bekliyor Dimi.....

Çıktıktan EN AZ 1,5 Yıl Sonra Alınır DX10...!

Abartma.

Daha dx10 çıkmadan dx10 destekli oyunlar çıkmaya başlayacak. Örnek: Flight Simulator X. 13 Ekimde çıkıyor.
    Dx10 bence 4-5 ay içinde iyice oturur.
  • vista gelmeden dx10 kullanamayacağız o yüzden yılbaşına kadar dx10 oyunları dx9c desteği ile oynanacaklar tam bir geçiş döneminde olduğumuz için sistem toplamayı düşünenlerin yıl sonunu beklemeleri önerilir
    kasım sonu 8800 ler görülmeye başlayacak 1-2 ay sonrada tr de görmeye başlarız tabi ati daha erken davranırmı bilinmez
  • tttttt,

Çok iyi bir Bilgisayar konfigürasyonun var. Ayrıca AMDyi tercih etmende güzel. Bende bi arkadaşa seninkine benzer bişey toplayacağım. Nasıl bilgisayarından memnun musun?
    Benim toplayacağım Bilgisayar;
    AMD 3500+ AM2
    MSI Anakart
    2* 512 Kingston RAM
    NVidia Geforge Ekran Kartı
    Samsung HDD
  • BEYLER BENIM KULLANDIGIM 3 YILLIK EKRAN KARTIM BI ZAMANLARIN MESHUR FX 5200 U WALLA BUGUN GIDIP EKRAN KARTI ALACAKTIM SIRF BASLIKTAN TIRSTIM DUSUNME MODUNA GECTIM SIMDI BU KART ARTIK BENI ILLET EDIYOR..BUNUN YERINE SOYLE GUZELINDEN 256MB ATI Radeon 9550 Ekran Kartı YADA 256MB ATI Radeon 9600 PRO Ekran Kartı ALSAM BENI BAYA BI GOTURUR YAKLASIK 100 MILYON CIVARINDALAR IKISIDE BU VİSTAYI BEKLERSEK DAHA COK BEKLERIZ GIBI GELIYOR BUGUN RC2 KURDUM RC1 BILE BUNDAN DAHA SAGLAMDI O DAYANMISTI 10 GUN AMA RC2 SADECE 25 DAKKA KALABILDI BILGISAYARDA ADAMLAR BENDE GITGIDE BATIYOR BU ARADA HERKESTE VİSTA KULLANACAK DIYE BI SART YOK..BEN 100 MILYON ICIN 2 YIL DAHA FX5200 UN KAHRINI CEKEMEYECEM GALIBA

• quote:

Orjinalden alıntı: makel

quote:

Orjinalden alıntı: multeci

benim dediğim şu oturması uzun sürecek meselesi. nasılki dx9 geç oturduysa. daha sonraları dx9a dx9b dx9c felan filan çıktı dx 10 dada bunlar olacaktır eski teknolojiye para vermemek için onlarıdamı beklyeceğiz. şuan o kadarda kritik bir dönem değil şuan bi orta seviye kart alıp 1 sene idare edilir. geleceğe dönük diye bi şartta aramazsın rahatça bütün oyunları oynarsın ama dx10 çıkınca değişirsin zarar etmezsin. bu dx10 a özgü bişey değildir parası bol olmayan için en iyi seçenektir. kısa zaman aralıklarında ki bu (1-1.5) mainstream bi kart alırsın her zaman doyurucu bi performansla oynarsın ve geride kalmazsın. ben kimseye gidin 1900xtx alın 5 sene kullanın boşverin dx10 u demiyorum. eğer orta seviye bi dx10 kart için beklerseniz hata edersiniz diyorum. dediğim gibi ilk çıkan orta seviye kartlar yakın zamanda eksik kalacak hem perf olarak hem destek açısından. çünkü dx10 nunda türevleri çıkacak beklediğiniz boşa gidecek. 2 senedir millete bekleyin diyolar yazık, teknolojide beklemek olmaz ben kendimi kandırıyor olabilirim ama sen milleti kandırıyosun dediklerinde haklı değilsen ki ben haksız olduğunu düşünüyorum ve bunu izah etmeye çalışıyorum. bu devirde ekran kartı almamak akılsızlık diye bişeyi söylemek ne kadar akıllıca anlamıyorum herkes yalanmı söylüyor oturması uzun sürecek.

Değerli arkadaşım, önceden söyledim yine söylüyorum; dx9.0 un geç oturması diye birşey bence sözkonusu değil, dx9.0b ye ve dx9.0c ye, dx9.0'a yapılmış ufak makyajlar olarak bakabiliriz.

Yaw arkadaşlar bakın örneklere yaw, ilk 6 ay diyorum size, dx9.0 denilen adam yakıp kavurmuş ortalığı. Siz hala 1 sene 1.5 sene diyorsunuz. Yok böyle bişey kardeşim, kesinlikle yok. Çıkmış 2002 aralıkta dx9.0, 2003 ocak ta radeon serileri gelmiş ( Ki radeon serilerine mesela bir r9500 e nasıl oturmamış bir kart dersiniz anlayamıyorum) ve 2003 şubatında radeon dx9.0 sistem toplayanlar açıkça ilerleyen dönemde -üstüne basa basa söylüyorum- ilk 6 ay içinde hem çıkan oyunlar bakımından hemde dx9.0 efektleri bakımından çok daha avantajlı olmuşlar. Hem 9a 9b 9c çıkmışta noolmuş, yaw bi 9700 hala iş yapıyo bugun bile cayr cayır ya, bunudamı görmüyosunuz. Neresi eksik kalmış?????

Bu olay bu kadar açık arkadaşlar, yok öyle 1 sene 1.5 sene fln, 2 ay sonra ortalıkta dx10 dicekler başka bişey demiycekler. Ayrıca sırf performans diilki bu olay, bi bakın dx10 lu oyunlara, adamlar resmen devrim yapmışlar. Adamlar basbas bağırmış millet kendini parçalıycak dx10 kart almak için diye....

Hikaye dostum bunlar, yok dx10 çıkacakta teknolojisi oturacakta vs vs... Devlerin iteleme politikası bunlar... Tarih yazmış bunları ben kafamdan uydurmuyorum. 2003 yılında dx9.0 ne yapmışsa 2007 de dx10 onu yapacak. Sizin alacağınız tapon kartlarda dx10 un çıktığı ilk gün itibariyle birer enkaz olacaklar.

Görüşlerinin çoğuna katılıyorum. Dediğin gibi Dx10'un 1-1,5 yıl sonra felan oturması hikaye. Bence bunu böyle gösterenler dx9 destekli üst sınıf kartları olanlar. zorlarına gidiyo olabilir. buda normal zaten. bende 2 gün önce 315ytl ye 7600gt aldım. hatta daha elimede geçmedi. ama bi konuda görüşlerine katılmıyorum @makel. "Sizin alacağınız tapon kartlarda dx10 un çıktığı ilk gün itibariyle birer enkaz olacaklar.". Bence öyle olmayacak. Üst sınıf dx9 kartlarda gene yüksek detay ve çözünürlükle görevlerini yapacaklar. ama dx10 ile gelen bazı teknolojilerden yoksun olacaklar. Bence Dx9 destekli kartı olanlarda kartlarını zevkle 5-6 ay kullanabilecekler.hatta bu süre 1 yılda olabilir.

• Dereyi görmeden paçaları sıvamayın
  • DX10 gelecekse gelsin yaw,
    bence fazla abartmamak lazım bu dx10 olayını,
    ona kalırsak hiç birşey almamaız gerekiyor,
    ben suan core duo2 aldım ama yakında 4 çekirdekliler geliyormuş
    bu teknoljıye bütcenize ve ihtiyacımıza göre ayak uydurmamız lazım..

• quote:

Orjinalden alıntı: BeyazBüyü
    Dereyi görmeden paçaları sıvamayın

Sıvamak zorundayız ama. Dereye gelmemize az kaldı. Sonra paçaları sıvamadan girmek zorunda kalırız. Hatta ayakkabılarımızı bile (X1900XTX) çıkaramayız.
  • quote:

Orjinalden alıntı: bekir2050

DX10 gelecekse gelsin yaw,
    bence fazla abartmamak lazım bu dx10 olayını,
    ona kalırsak hiç birşey almamaız gerekiyor,
    ben suan core duo2 aldım ama yakında 4 çekirdekliler geliyormuş
    bu teknoljıye bütcenize ve ihtiyacımıza göre ayak uydurmamız lazım..

Tabiki fazla abartmamak lazım. Katılıyorum sana.

Aslında olay Dx10un çıkıp çıkmama olayı felan değil. Olay şu: Üst düzey bir kart alıp daha sonra Dx10 çıkınca bu üst düzey kartın yarı fiyatının altına düştüğünü görme korkusudur. (Kazık yeme duygusunu tatmaktan korkma) Kimse bu duruma düşmek istemez. O yüzden herkes şimdimi alayım yoksa bekleyeyim mi derken bakıyoruz ki kaynağı olmayan heryerden bilgiler fışkırıyo. Bide bakıyoruz ki ateşli tartışmalar felan...

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.