Şimdi Ara

DirectX 10? Veya Bu Zamanda Ekran Kartı Alınırmı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
122
Cevap
0
Favori
3.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu zamanda ekran kartı alanın aklı olmayabilir ama parası olduğu kesin
  • quote:

Orjinalden alıntı: Uxexes

quote:

Orjinalden alıntı: makel

Değerli arkadaşlarım o zaman yeni sistem toplamaya ne gerek var? Tüm sistemi 7600 gt ayarında toplarım 2 sene sonra komple update ederim sistemi... Bunun yanında 2007 ye bir sene yok 2 ay var... 2-3 ay sonra directx 10 kartlar boy göstermeye başlıcak, bence şu an ekran kartı almak ve sistem toplamak için en kötü zaman...

Sizin görüşleriniz nedir bu yorum karşısında?

dx10 oturması için ve ekran kartı fiatları tam piyasa fiatına inmesi için en az 1 sene var bu arada daha bunu destekleyen oyunlar v.s ler olacak bu da tam 1.5 seneyi hatta 2 seneyi bulur Şimdi aklaıma Geldi bir yerde okudum vista nin çıkışı 2007 de düşünülüyordu şimdi söyledikleri 2008nin başı diyorlar haberiniz olsun bu türkiye ve diğer orta asya ülkeleri için geçerlidir

+1

• @achfighter
    dx10 çıkarçıkmaz ona uygun ekran kartlarının ve oyunların hemen piyasaya girip uygun fiyatlı olabileceğini mi zannediyorsun
    dx10 çıktı diyelim 2 ay sonra ekran kartları çıktı ya performansları 7600gt gibi olursa fiyatıda (dx10 desteklediği için) 500$ olursa ne yapacaksın o zaman akılsızlık yapmış olursun
    dx10 çıkacak ona uygun oyunlar çıkacak adam gibi ekran kartları çıkacak ve problemler halldilecek (yazılımsal donanımsal) rahat 1 sene hatta 1.5 seneyi bulur

@makel in yazısını oku

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Resrous -- 4 Ekim 2006; 14:48:16 >

• iyide directx 10 uyumlu kartlar kim bilir fiyatları ne kadardan çıkıcaktır piyasaya en iyisi şimdiki ekran kartıyla bir süre daha idare edip beklemektir gerçi insan sabırsızlanıyor şimdiden ama olsun çıkıtıgında deger heralde gözle görülür bir çok fark olur işallah
  • Yani ne alakası var arkadaşlar. Kart alanın aklı yok falan. Misal şu an 6600gt olan biri olsun pci-ex kart. Bu adam 200ytl verip palit 7600gs alsın. gelecek seneye kadar nerdeyse çıkacak tüm oyunları tatmin edici fps ler ile oynayabilme şansı olmuş olacak.

Kimse çıkıp da bana, bu adam akılsız demesin. (Ve hayır "bu adam" ben değilim. Ben anakartımın da bozulması neticesinde agp sistemden pci-exe geçtim. Palit 7600gs sonic aldım. Çok da iyi ettim)

Madem akıl yoksunluğundan dem vuruyoruz. Ben de bir örnek vereyim. Bilgisayar sektöründe en yanlış hamlelerden biri de, yeni bir teknolojiyi çıkar çıkmaz almaktır. Buna dx10 kartlar da dahil. 2007 başında bu kartlar piyasaya çıkmaya başlasınlar. Siz sanıyor musunuz ki çıkar çıkmaz bu kartlardan birinden edinmek akıllıca ve mantıklı bir hareket olacak. sanmayın.

Kişi kendi durumuna bakmalı. Yeni bir sistem ne zaman alacağım diye kendine sormalı. (daha doğrusu en yakın ne zaman 1000 dolar üzeri para harcayıp yeni bir pc alırım sorusu sorulmalı). Bu süre zarfında, şu anda kullandığı sistem kendisini tatmin edecek mi, ihtiyaçlarını karşılayacak mı buna karar vermeli. Tüm bunların ışığında da bir sonraki sistem değişikliğine kadar ekran kartı alıp almamaya karar vermeli.

Ama "dx10 gelecekmiş abi, şu anda ekran kartı alan aptalmış abi" tarzı kulaktan dolma sözler ile kimse bir yere varamaz.

• quote:

Orjinalden alıntı: resrous

@achfighter
    dx10 çıkarçıkmaz ona uygun ekran kartlarının ve oyunların hemen piyasaya girip uygun fiyatlı olabileceğini mi zannediyorsun
    dx10 çıktı diyelim 2 ay sonra ekran kartları çıktı ya performansları 7600gt gibi olursa fiyatıda (dx10 desteklediği için) 500$ olursa ne yapacaksın o zaman akılsızlık yapmış olursun
    dx10 çıkacak ona uygun oyunlar çıkacak adam gibi ekran kartları çıkacak ve problemler halldilecek (yazılımsal donanımsal) rahat 1 sene hatta 1.5 seneyi bulur

@makel in yazısını oku

@makel'in ve senin yazını okudum ikinizin de anlattığınız şeylere katılıyorum
    şu an param olsa ekran kartı alır mıydım tabi ki almazdım 5 sene sonra alacak mıyım tabiki almayacağım, neden mi artık pc için donanım ve yazılım üreten firmalar iyice sapıttı bir ekran kartı alıyorsunuz 6 ay sonra çöplük bir model oluyor yanlışsa düzeltin
    en yenisini alsanız bile yeni bir teknoloji ve yeni bir özellik çıkartacaklar, mesela HDR neden HDRnin çalışması için bir driver zorunlu tutuldu halbuki bütün ekran kartlarına entegre edilebilirdi
    daha önce dediğim gibi benim için pcde oyun bitti, artık bundan sonra oyun oynarsam ps3 alırım o da en az 1 yıl sonra olur
    ve ya artık hiç oyun oynamam, bıkkınlık geldi gereksiz donanımlara para savurmaktan

bundan önce yazdığım mesaj başlığa olan cevabımdı kötü anlaşılmasın

• arkadaşlar sanırım bu topic yüzünden ekran kartımı alamayacağım çünkü kafam karıştı x1600 pro alacaktım 240 ytl ye şimdi ise dx10 uyumu diyorsunuz ama o kartlar rahatlıkla 500-600 ytl olacaktır ki türkiye ye ne zaman gelir kim bilir almayı yinede düşünüyoprum çünkü bi ekran kartına hemde daha yeni çıkmış ne olduğu belli olmayan bi karta yarım milyar verilmez diye düşünüyorum sizce x1600 pro ile 2007 oyunlarını hiç mi oynayamayacağım ?

sanırım yüksek ayarda olmasada düşük ayarda oynanır diye tahmin ediyorum

sizce şimdi bu x1600 pro yu alsam ve 2-2,5 sene kullanabilir miyim ?

çünkü çıkması 1 seneyi bulur türkiyeye gelmesi de kesin uzun zaman alır bende 1 sene idare etsem sanırım yeter bu kart bana 2-2,5 sene ne dersiniz ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: nolamaz

arkadaşlar sanırım bu topic yüzünden ekran kartımı alamayacağım çünkü kafam karıştı x1600 pro alacaktım 240 ytl ye şimdi ise dx10 uyumu diyorsunuz ama o kartlar rahatlıkla 500-600 ytl olacaktır ki türkiye ye ne zaman gelir kim bilir almayı yinede düşünüyoprum çünkü bi ekran kartına hemde daha yeni çıkmış ne olduğu belli olmayan bi karta yarım milyar verilmez diye düşünüyorum sizce x1600 pro ile 2007 oyunlarını hiç mi oynayamayacağım ?

çünkü çıkması 1 seneyi bulur türkiyeye gelmesi de kesin uzun zaman alır bende 1 sene idare etsem sanırım yeter bu kart bana 2-2,5 sene ne dersiniz ?

bence 2 sene kullanılmaz o kart, eğer çok kaliteli olmasa oynarım diyorsan 1 yıl kullanabilirsin çünkü crysis gibi çok yüksek grafikli oyunlar geliyor tabiki crysisi bende oynamak isterdim ama nasip olmayacak

• quote:

Orjinalden alıntı: achfighter

quote:

Orjinalden alıntı: nolamaz

arkadaşlar sanırım bu topic yüzünden ekran kartımı alamayacağım çünkü kafam karıştı x1600 pro alacaktım 240 ytl ye şimdi ise dx10 uyumu diyorsunuz ama o kartlar rahatlıkla 500-600 ytl olacaktır ki türkiye ye ne zaman gelir kim bilir almayı yinede düşünüyoprum çünkü bi ekran kartına hemde daha yeni çıkmış ne olduğu belli olmayan bi karta yarım milyar verilmez diye düşünüyorum sizce x1600 pro ile 2007 oyunlarını hiç mi oynayamayacağım ?

bence 2 sene kullanılmaz o kart, eğer çok kaliteli olmasa oynarım diyorsan 1 yıl kullanabilirsin çünkü crysis gibi çok yüksek grafikli oyunlar geliyor tabiki crysisi bende oynamak isterdim ama nasip olmayacak

sanırım şu durumda 2. el almak en mantıklısı ucuzundan bi x1600 veta x800 gto mu ne varya onu denk getirdik mi sanırım beni o idare eder sonrada bütçeyi tekrar topladık mı alırız dx10 destekli ama kardeşim onlarda yarım milyarı geçcek alma şansım sıfıra yakın

250-300 gibi fiyatlara bakalım ne zaman düşer onlar ki düşceği belli değil

• crytek duy sesimizi şu crysis dx9'da da çalışsın
    ben oynayamıycam bari millet oynasın
  • quote:

Orjinalden alıntı: plateau

quote:

Orjinalden alıntı: makel

Öylede arkadaşlar ama dikkatinizden kaçan bir nokta var o da şu; bence piyasadaki hiçbir kartı yeni bir sistemi haketmiyor, ki yeni sistemden kastım en az core 2 duo 6600 2Gb Ram etc.

Yani demem o dur ki mevcut ekran kartları bence işlemci teknolojisinin gerisinde kaldı. Pahalı fiyatlara hala eski teknolojiyi giydiriyorlar gibi geliyor. Eskisi gibi diil, eskiden birbiriyle yarışanlar sanki şimdi ortak soyma planı peşindeler.

Şimdi topladım sistemi diyelim, arkadaşlar diyorki; "eski ekran kartı tak", yaw eski takıcaksam niye topladım yepisyeni sistemi???? Yeni ekran kartı takacağım zaman toplarım. Ha diyelim son model ekran kartı taktım 2 ay sonra directx 10 gelip cıkacak piyasaya, e hadi oturması şusu busu diyosunuz ki bence mart 2007 de herkes dx10 peşinde olacak, e ben yeni 3500 ytl ye sistem toplamışım 5 ay sonra efektlerden ödün vermeye başlıycam olurmu böyle şey?????

Yorumlarınız çok değerli bekliyorum...

x1900 serisi x1800'ün devamı...7900 serisi 7800'ün devamı...yine yeni çıkan x1950 ve 7950'ler de öyle...aynı mimari,performansları gıdım gıdım artırıyorlar....eminim bu adamlar 1-1.5 yıl önce 7950'yi de 1950'yi de geliştirdiler...

danışıklı dövüş,azar azar veriyorlar dozu damardan...aynı şey cep telefonlarında da var,2megapiksel foto çekenler çıkıyor,ardından 3megapiksel çekenler...seneye 4megapiksel çekenler çıkacak...ağır ağır,taksit taksit soyuyorlar bizleri...yoksa isteseler cebimizdeki telefonlara yarın 7megapiksel kamera koyup üretebilirler...

Ya arkadaşım haklısın ama ne diyelim daha aşağıdaki mesajlardan birinde bir oyunun yazılması 5-6 ay sürüyor demiş halbuki 1 yıldan fazla sürüyor senaryo, karakterlerin belirlenmesi, ortamlar, oyun döngüsü, çevre tasarımı ve tüm bunların kodlara dökülmesi 5-6 ayda olacak işler değil. DX10 oyunları eminim 2005 in en geç son çeyreğinde yazılmaya başlamıştır. Mirrosoftun DX10 u firamalara çoktaaan bildirilmiştir. Ama eğer microsoft DX10 a geçmede son an kararı verdiyse oyunlar yazılmaya yeni başlamıştır ki o zaman 1 yıldan önce tek bir oyun bulamayız (Ki şu an tek bir oyun var bu da son an hamlesi olmadığını gösteriyor ya da ertelenmesinin nedeni DX10). Bir hadise anlatayım Samsung P850 ilk çıktığında almaya niyetlendim. Fiyat araştırdım 800YTL ye almayanı dövüyorlar (niye dövüyorlar onu anlamadım hala ama neyse) birkaç haftaya kalmadı telefonun fiyatı 1000YTL nin üzerine çıktı dolar dalgalanmasından çok etkilendi herhalde dedim. Ancak dolar indi çıktı yolunu sapıttı çıldırdı manyadı ama vel hasıl tüm bu iniş çıkışlarda o hep 1000YTL nin üzerinde kaldı hatta bir ara telefon ilk çıktığı andakinden daha düşük seviyeye indi dolar. Ama hiç bir zaman 800YTL y inedi peki ne oldu ya samsung piyasada ki 2.0 megapiksel telefonlardan daha ucuz olmasını hata olarak algıladı ya da bizim satıcılar gene fiyat etiketlerini elleriyle değilde oturma organları ile hazırladılar. Şimd ne alakası var derseniz daha 2 megapikseli yeni görmüşken samsung hızlı bir çıkış yakalamak için böyle bir telefon sürdü piyasaya şu an 3 megapiksel lik D900 1000 lira 3.2Mp lik P850 de 1000 lira ama bu telefonlardan biri çok ama çok önce çıktı ve şimdi yeni birşey gibi 3.2Mp kameralı telefonlar piyasaya sürülüyor. Demekki yıllar önce de 3.2Mp kameralı telefon yapılabilirmiş hemde 800 liraya. Ki ben şunu biliyorum Sonyericsson S700 (şu döner kapaklı ve dev ekranlı 1.3Mp kaneraya sahip olan) Türkiyede satışa sunulmadan 5 yıl önce japonya da vardı. Bunu bir internet sitesinde okumuştum telefonun incelemesinin başında yazıyordu. [İki yıldır japonyada görüntülü görüşme yapıldığını (Türkiye deki MMS den daha yaygın bir şekilde kullanılıyor benim bildiğim iki sene tabiki bu daha az ya da çok olabilir.) ve bizde kullanılmaya başlanması için daha çok süre olduğunu düşünürsek çok mantıklı bir hal alıyor.]

• Hazırlanan hangi sistem için beklemek/hemen almak çelişkisinde kalınmıyor ki ? Bu iş zevk işi ise paraya da kıyarsın keyfine de bakarsın.
  • Bence en doğrusu Acele değilse 2007 nin altın anahtar olduğunu bilmekten geçiyor.Çünkü bu ürünlerin anavatanında yılbaşı bir bayramdır ve herkez tatile çıkıp deli gibi alışveriş yapar .Bu dönem firmaların stok eritme dönemidir o yüzden 2007 başından itibaren birçok gelişmeye şayit olacaz gibi geliyor bana haksızmıyım dersiniz. ??
  • ben onu bunu bilmem topladım sistemi 20 gündür aslanlar gibi full ayarlarda bütün en yeni oyunları oynuyorum,vista çıkacak(ertelenme durumu her an var tabiki), dx10 gelecek,ona göre oyunlar piyasada yayılacak v.s ben almışım 367 dolara 8 taksit kartımı gel keyfim gel...
  • yaw bu konunu sonu gelmez duruma ve şartlara göre alınabilirde alınmazda. adam sonra ekran kartımı değiştiririm diyip alabilir, veya 1 yıl sonra ekran kartımı değiştireceğime şimdi kötü bi sistem alıp 1 yıl sonra o ekran kartına uygun daha iyi bir sistem alabilirim diyebilir. dx10 çıkacak sakın kart almayın demek yanlış bence. yada dx10 beklemeye gerek yok demek te yanlış. kişiye göre değişir. bu bu kadar basit.
  • Merhaba beyler,

Öncelikle ekran kartı almak demek, param var yada para bulabilirim demek, ekran kartını bir çizimci asla araştırmaz en iyisini alır.

Oyun oynayacaksan patlama bekle derim , vista çıktığında hemen arkasına ekran kartı üretilmeyecek, kafana göre takıl artık ne diyim
  • Demişsiniz ki...

quote:

yukarda 9c felan filan çıktı demişsin buda oturmadığının belirtisi işte. ilk çıkan dx9 lu fx serisinin ne kadar rezil olduğunuda biliyosun tamam dx9 u çalıştırabiliyodu ama performans rezildi. dx10 u giriş seviyesi veya düşük orta seviye kart almak için beklerseniz hata edersiniz. çünkü gerçekçi olacak felan diye dx 10 u bekleyip düşük çözünürlükte aa/af kapalı oynayacaksınız çünkü dx10 uyumlu adam akıllı oyunlar geç çıkacak ve ilk çıkan g. seviyesi kartlar takoz olacak napiyim ben iyi gölgelendirme efektini ozaman kenarları kare kare bi görüntü ne olursa olsun gerçekçi gelmez bana.

Multeci

* Verdiğim örnek dikkatli okunursa dx9.0 piyasayı çıktığı yılın ilk yarısında (yani ilk 6 ay içerisinde) piyasayı ele geçirmiştir. Yani çıkan sürümün stabil olmaması veya yerli yerine oturmamış olması bu zaman zarfında çıkan oyun ve ekran kartı sayısını etkilememiştir. Bir başka deyişle dx9.0 çıktığı ilk günden itibaren artarak desteklenmiştir ve piyasada ilk çıktığı günden itibaren bol sayıda ekran kartı ve oyunu olmuştur. Ayrıca çıkacak olan dx10 kartların dx9.0 oyunlarında takoz olacağını kimse iddia edemez. Nitekim hangi babayiğit ocak 2003 te çıkan radeon 9500 9700 serilerine takoz diyebilir?

Burada benim görüşüm dx10 çıktığı zaman yani 2007 nin ilk günlerinde de, yeni bir sürüm olmasından dolayı büyük dezavantajlara sahip olmayacağı yönündedir.

Tarihte böyle olmuştur yine böyle olacaktır...

Demişsiniz ki...

quote:

dx10 oturması için ve ekran kartı fiatları tam piyasa fiatına inmesi için en az 1 sene var bu arada daha bunu destekleyen oyunlar v.s ler olacak bu da tam 1.5 seneyi hatta 2 seneyi bulur Şimdi aklaıma Geldi bir yerde okudum vista nin çıkışı 2007 de düşünülüyordu şimdi söyledikleri 2008nin başı diyorlar haberiniz olsun bu türkiye ve diğer orta asya ülkeleri için geçerlidir

Uxexes

* Bu konuda bence kendimizi kandırıyoruz. Tekrar belirtmek isterim ki dx9.0, çıktığı yılın ilk yarısında piyasada hakimiyetini kurmuş hiç de öyle 1 sene falan beklememiştir (Biraz verdiğim örneklere bakın arkadaşlar). Bununla birlikte ekran kartı üreticileri, dx10 ürünlerini çıkarmak için vista yı beklemeyeceklerini belirtmişlerdir. Yani siz 2007 de itibariyle dx10 destekli kartları bulacaksınız. Ve bu kartlar sandığınız gibi uçuk fiyatlara satılmayacaklar. Şu an para verdiğiniz tapon malların fiyatı düşecek ve o fiyat bandına veya biraz üzerinde dx10 kartlar yerleşecektir.

Tarihte böyle olmuştur yine böyle olacaktır...

Sonuç olarak, uyanalım arkadaşlar sizin normal dediğiniz aşırı yüksek fiyatlara eski teknoloji satın alıyorsunuz. Biraz sabır tavsiye ediyorum size biraz tarihten ibret alın. Bakın tekrar söylüyorum 2002 sonunda sistem toplayan adamla 2003 başında sistem toplayan adamın arasında dağlar kadar fark var. Biraz açın gözlerinizi ve görün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi makel -- 5 Ekim 2006; 21:57:28 >

• benim dediğim şu oturması uzun sürecek meselesi. nasılki dx9 geç oturduysa. daha sonraları dx9a dx9b dx9c felan filan çıktı dx 10 dada bunlar olacaktır eski teknolojiye para vermemek için onlarıdamı beklyeceğiz. şuan o kadarda kritik bir dönem değil şuan bi orta seviye kart alıp 1 sene idare edilir. geleceğe dönük diye bi şartta aramazsın rahatça bütün oyunları oynarsın ama dx10 çıkınca değişirsin zarar etmezsin. bu dx10 a özgü bişey değildir parası bol olmayan için en iyi seçenektir. kısa zaman aralıklarında ki bu (1-1.5) mainstream bi kart alırsın her zaman doyurucu bi performansla oynarsın ve geride kalmazsın. ben kimseye gidin 1900xtx alın 5 sene kullanın boşverin dx10 u demiyorum. eğer orta seviye bi dx10 kart için beklerseniz hata edersiniz diyorum. dediğim gibi ilk çıkan orta seviye kartlar yakın zamanda eksik kalacak hem perf olarak hem destek açısından. çünkü dx10 nunda türevleri çıkacak beklediğiniz boşa gidecek. 2 senedir millete bekleyin diyolar yazık, teknolojide beklemek olmaz ben kendimi kandırıyor olabilirim ama sen milleti kandırıyosun dediklerinde haklı değilsen ki ben haksız olduğunu düşünüyorum ve bunu izah etmeye çalışıyorum. bu devirde ekran kartı almamak akılsızlık diye bişeyi söylemek ne kadar akıllıca anlamıyorum herkes yalanmı söylüyor oturması uzun sürecek.

• bu arada bişey ekliyim dx10 kartlar dx9 oyunlarda takoz olmayacak demişsinde dx9 kartlarda dx10 oyunlarda takoz olmayacak dx9 efektleriyle oynanacak ama performans kaybı olmayacak. sm2 sm3 arasıda bi devrim sayılır dediklerine bakarsak ama ben sm2 li kartların takoz olduğunu görmüyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: multeci

benim dediğim şu oturması uzun sürecek meselesi. nasılki dx9 geç oturduysa. daha sonraları dx9a dx9b dx9c felan filan çıktı dx 10 dada bunlar olacaktır eski teknolojiye para vermemek için onlarıdamı beklyeceğiz. şuan o kadarda kritik bir dönem değil şuan bi orta seviye kart alıp 1 sene idare edilir. geleceğe dönük diye bi şartta aramazsın rahatça bütün oyunları oynarsın ama dx10 çıkınca değişirsin zarar etmezsin. bu dx10 a özgü bişey değildir parası bol olmayan için en iyi seçenektir. kısa zaman aralıklarında ki bu (1-1.5) mainstream bi kart alırsın her zaman doyurucu bi performansla oynarsın ve geride kalmazsın. ben kimseye gidin 1900xtx alın 5 sene kullanın boşverin dx10 u demiyorum. eğer orta seviye bi dx10 kart için beklerseniz hata edersiniz diyorum. dediğim gibi ilk çıkan orta seviye kartlar yakın zamanda eksik kalacak hem perf olarak hem destek açısından. çünkü dx10 nunda türevleri çıkacak beklediğiniz boşa gidecek. 2 senedir millete bekleyin diyolar yazık, teknolojide beklemek olmaz ben kendimi kandırıyor olabilirim ama sen milleti kandırıyosun dediklerinde haklı değilsen ki ben haksız olduğunu düşünüyorum ve bunu izah etmeye çalışıyorum. bu devirde ekran kartı almamak akılsızlık diye bişeyi söylemek ne kadar akıllıca anlamıyorum herkes yalanmı söylüyor oturması uzun sürecek.

Değerli arkadaşım, önceden söyledim yine söylüyorum; dx9.0 un geç oturması diye birşey bence sözkonusu değil, dx9.0b ye ve dx9.0c ye, dx9.0'a yapılmış ufak makyajlar olarak bakabiliriz.

Yaw arkadaşlar bakın örneklere yaw, ilk 6 ay diyorum size, dx9.0 denilen adam yakıp kavurmuş ortalığı. Siz hala 1 sene 1.5 sene diyorsunuz. Yok böyle bişey kardeşim, kesinlikle yok. Çıkmış 2002 aralıkta dx9.0, 2003 ocak ta radeon serileri gelmiş ( Ki radeon serilerine mesela bir r9500 e nasıl oturmamış bir kart dersiniz anlayamıyorum) ve 2003 şubatında radeon dx9.0 sistem toplayanlar açıkça ilerleyen dönemde -üstüne basa basa söylüyorum- ilk 6 ay içinde hem çıkan oyunlar bakımından hemde dx9.0 efektleri bakımından çok daha avantajlı olmuşlar. Hem 9a 9b 9c çıkmışta noolmuş, yaw bi 9700 hala iş yapıyo bugun bile cayr cayır ya, bunudamı görmüyosunuz. Neresi eksik kalmış?????

Bu olay bu kadar açık arkadaşlar, yok öyle 1 sene 1.5 sene fln, 2 ay sonra ortalıkta dx10 dicekler başka bişey demiycekler. Ayrıca sırf performans diilki bu olay, bi bakın dx10 lu oyunlara, adamlar resmen devrim yapmışlar. Adamlar basbas bağırmış millet kendini parçalıycak dx10 kart almak için diye....

Hikaye dostum bunlar, yok dx10 çıkacakta teknolojisi oturacakta vs vs... Devlerin iteleme politikası bunlar... Tarih yazmış bunları ben kafamdan uydurmuyorum. 2003 yılında dx9.0 ne yapmışsa 2007 de dx10 onu yapacak. Sizin alacağınız tapon kartlarda dx10 un çıktığı ilk gün itibariyle birer enkaz olacaklar.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.