Şimdi Ara

DirectX ACİL YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
616
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar directx 9.c yi kuramıyorum aynı şekilde 9.b yi de kuramıyorum. şöyle bir hata veriyor. "directx could not find a file necessary for installation"

sistemde DirectX 7.0 var şu anda. çok acil yardımlarınızı bekliyorum. bu mereti manuel kuramazmıyız dosyaları klasörlerine atarak ?

DirectX ACİL YARDIM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stud -- 14 Kasım 2005, 18:55:48 >

• İşletim sistemini yazmamışsın ama windows xp ve windows 9x için olan directX ler farklı, doğrusunuwww.microsoft.com/directx adresinden indirebilirsin....
  • +1
    quote:

Orjinalden alıntı: real_kuru

İşletim sistemini yazmamışsın ama windows xp ve windows 9x için olan directX ler farklı, doğrusunuwww.microsoft.com/directx adresinden indirebilirsin....
  • işletim sistemim windows 2000, adresten indirdim 9b yide 9c yide olmadı ikiside

ayrıca sistem özelliklerimi yazıyorum

P4 3.6 ghz, Gigabyte Ga-8I925X-G, 4Gb DDR2 ram, Samsung Sata 120 gb 7200 rpm, Sparkle Nvidia Geforce 6200 128mb

çok acil yardım
  • sende kurulu olanın 7 değil , 9 olduğunu sanıyorum....cpuz, belarc veya
    everest programlarından biri ile önce bundan emin olmanı öneririm...
  • yok yav eminim 7 olduğundan ekliyorum everest ekranını
     DirectX ACİL YARDIM
  • Bu arada "+1" yazınca nooluyor ben anlayamıyorum?! Amaç boş mesaj atmak mı nedir?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Acil Yardım!!
    12 yıl önce açıldı
    Acil Yardım!!!
    16 yıl önce açıldı
    acil yardım
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • boş mesajlar yerine soruna bir çözüm önerisi getirirseniz sevinirim, hem bana hemde olası aynı problemle karşılaşacak olan arkadaşlara yardımınız dokunur.
  • biz işimize bakalım...benim sistem 98 olduğu için tam yardımcı olamıyorum...seni yanıltmış olmayayım ama ben yine de senin 7 'nin
    ekran kartı kurulurken 9 'a ekran kartı sürücüleri inerken yükseldiğini
    sanıyorum...bilmem 2000 benzer mi,ben sistem bilgileri>araçlar>directx
    diagnostic tool açınca genel sayfasında 9 kullandığımı görüyorum...
    ulaşabilirsen bir bak...7'yi sil sonra 9'u yükle diyeceğim ama problem olabilir...gelişmeleri yaz, bilelim...kolay gelsin...vaktin varsa bekle biraz ..
    daha bilgili biri çıkabilir..microsoft'a baktım, 9 , 2000 'de çalışıyor...
    zaten ben 98 'de kullanıyorum...
  • şimdi bi defa sistemde kesinlikle directx 9 yok bundan eminim. run'dan dxdiag çalıştırıp directx diagnostic'ten de bakıyorum versiyon 7.0

Bilmiyorum uninstall çözüm olur mu ki, bildiğim kadarıyla DirectX'i uninstall yapmakta kolay bi iş değil diye biliyorum, acaba nasıl silinir, silinse de düzelir mi off be off

nette araştırıyorumda benzer problemle karşılaşan herhangi bişey de görmedim çok ilginç, benim windows klasörü "c:\winnt2" baştan kurdum geçenlerde windowsu... diğer windows da duruyor onun klasörü "c:\winnt" eskisinde directx9 kullanıyordum sorunsuz ama acaba şimdi install etmeye çalışırken defult c:\winnt benim eski klasörü görüyor ve orada bir sistem olduğunu sanıp oraya kurmaya çalışıyor olabilir mi acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stud -- 14 Kasım 2005, 22:29:17 >

• haklısın...ben cümleyi directx güncelleştirecek bir dosya bulamadı...
    gibi algıladığım için böyle düşündüm...ancak şimdi ikna oldum...
    windows içinde yerine baktım...sistem klasöründe, silemezsin...zaten
    uninstall dosyası da göremedim...denemek istersen aşağıdaki 3D hızlandırıcısını silebilir sonra 9'u yüklemeye çalışabilirsin...nasıl olsa bu sürücü ekran kartı cd'sinde var...microsoft ve nette araştırdım
    benzer bir problem göremedim ben de...umarım bir an önce halledersin..
  • makinanda iki ayrı windows varsa sorun olabilir gerçektende...klasörlerin ismini değiştirmeyi dene diyeceğim ama ozamanda diğer programlar çalışmayabilir... diğer win neden kaldırmıyorsun?
  • 1- Bu makinaya bu işletim sistemi biraz ayıp olmuş.
    2- 4 GB RAM la windows XP bile saçmalıyor 2000 in saçmalaması daha normal (Tabii Windows 2000 Pref. tan bahsediyorum)
    3- Service pack 5 kur ondan sonra dene. (sanırım 2000 için en son çıkanı buydu ve eğer XP gibiyse içinde zaten directx 9 olması lazım)
    4- +1 demek "yukarıda yazılana aynen katılıyorum bende aynı şeyi diyecektim" demektir :)
  • @real_kuru:

1-Windows 2000'i Xp'ye herzaman tercih ederim. Xp'nin inanılmaz aptallıkları ve performans kayıpları yüzünden daha iyisi olana kadar en iyisi 2000. Ev kullanıcıları için Xp güzel, ama benim gibi yoğun grafik tasarım ağırlıklı çalışıyorsan maalesef başka bir şansın yok.
    2- Uzun süredir kullanıyorum 4gb ram ve hiç bir sorun yaşamadım 2000'de... Özellikle şu andaki DirectX sorununun ramle bağlantılı olmadığını düşünüyorum, şayet öyle bir şey varsa diğer 3ünü slotlarından söküp tekrar DirectX'i kurulabilir mi diyosun? Eskidende aynıydı ve bi sorun yoktu DirectX'te gayet rahat kullanıyordum 9.0c yi...
    3- 2000 için çıkan son service pack 4 tür. Sistemde kurulu zaten. İçinde DirectX 9 yok 7 var.
    4- Yönetici senin mesajların üstüne gereksiz mesajlar yazan bir arkadaşın mesajlarını sildi. Onunla ilgili yazmıştık.

@unsal:

Diğer windowsta gerekli bazı dosyalarım vardı mecburiyetten başka bir klasöre kurmak durumunda kaldım Windows'u ama sanırım problem onunla da ilgili değil, çünkü eski windows klasöründeki directx klasörünü tamamen sildim system32 nin altındaki ama gene kuramadım directx90.c yi...

neyse arkadaşlar önerileriniz için teşekkürler, araştırmaya devam edelim bakalım belki başka bir önerisi olan ya da çözüm getiren olabilir.

• şöyle bişey geldi aklıma; directx9 win2000 service pack 4 ile kurulmuyor olabilir, çünkü eski sistemde önce ekran kartı ve directxi kurmuş sonra service pack4 ü kurmuştum. yeni diskim gelsin ona baştan kuracağım windowsu o zaman anlaşılır bakalım
  • maalesef bu seferde benzer bir hata verdi 8.1 için "DirectX did not copy a required file" yani "DirectX gerekli bir dosyayı kopyalamadı" demek. internetten biraz daha araştırdımda benzer problemi yaşayan bi çok kişi varmış yeniden windowsu kurmadan çözememiş bir çoğu. benimde öyle görünüyor... Bill ölmeden rahat yok bize..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.