Şimdi Ara

Direksiyon düzken araç sağa gidiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Geçen hafta virajı alamayıp kaldırıma çıktım, lastik patladı jant biraz yamuldu (üstünde bir kaç km yol yaptım lastik patlakken). 2 lastik değiştirdim, jantı düzelttirdim ama sorun hala devam ediyor. Rot Balans yaptırsam düzelir mi? Serviste kontrol ettirmek istedim ancak 15 gün sonraya randevu veriyorlar ve 1 hafta sonra uzun yola çıkmam gerekiyor, böyle çıksam bir sorun olur mu?

• Değil uzun yol şehir içinde bile bu şekilde dolaşman çok riskli yetkili servis haricinde güvenilir bi ustaya git yarım saatte çözer işini yarı fiyatına.

• ön takım komple kontrol edilmeli...

rot,rotil, viraj kolları...

yetkili servise mi soruldu, özel servislere soruldu mu ?

hangi ildesin ?

• Rot ayarı bozulmuştur,ön takımda problem varsa da olabilir…Sanayide iyi bir rotçuya git hocam kontrol etsin ön takım sağlamsa ayarla düzelir,problem varsa arızalı parçayı değiştir ayara sok düzelecektir…

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar yazılacak şeyleri yazmışlar artı olarak lastik basınçları düzgün değil ise sağa sola çekme durumu ortaya çıkabilir. Kontrol etmenizi öneririm.

• Beyler 4 yaşında 35 binde bir pejo 3008 aldık. 1.2 otomatik.

Aynı şekilde sağa çekme problemi vardı, lastikler kabaktı sıfırladık, iyi bir rotçuya gittik ve problem geçmeyince, bir de direksiyon açı sıfırlama diye bir ayar yapıldı.

Bunlardan sonra 15 gün kadar araç hiç sağa çekmedi ama 2 gün önce yine başladı sağa çekmeye. Yolda giderken belli bi hızdan sonra kolu yoruyor düzde tutmak aracı.

Yetkili servise gitsek kim bilir neleri değiştirecekler ama 2 ayrı ustada dedi ki bunu bizim keşfetmemiz zor pejolarda bu ayar tutmuyor vs. Yetkili serviste tespit yapmaz her şeyi değiştirir çok masraf çıkartır dediler.

Ne yapmalıyız?

• ofs911_1 O kullanıcısına yanıt

Benim 208 de benzer problemler vardı hocam aynı sizin km’lerde başladı…Rotçuya götürdüm 2 sefer yok direksiyon hala biraz sola bakıyor en son memlekette eski tip cihazlarla çalışan bir ustaya gittim dedim abi böyle böyle hallederiz dedi aldı nasıl duruyor direksiyon göster dedi bak böyle dedim ayarladım, tamam bende dedi taktı lastiklere o sensörleri değerleri girdi ayarladı teste çıktı oldu dedi geldi cidden düzelmişti…Direksiyon açı sensörü falan da sıfırlamadık…

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • toyota16 T kullanıcısına yanıt

Vala ne yaptığını da tam anlamadım ama bu bilgi de yanımızda dursun :) İnş hallederiz biz de, başka başına gelen var mıdır? Özellikle Pejo araçlarda bu sorunlar ve çözümü olan ?

• ofs911_1 O kullanıcısına yanıt

Hocam çok fazla yerde duydum,servisten bile araba ok gibi çıkmıyor diyenler vardı sağa çekiyor diye gittik artık sola çekiyor diye  …Lastiklerde yeme yapmıyorsa çok takmayın bence…Bende yapıyordu hafif dıştan ondan 3.seferde çözdük…

• Askı rotlarını kontrol ettirin. Sorun muhtemelen bu parçada.

• Bende de aynı sıkıntı vardı. Düzenli gittiğim lastikçiden farklı bir lastikçiye gidip lastiklerin hepsine balans yaptırdım sorun düzeldi. Lastikçinin elindeki balans makinesi bozuktu veya usta iyi yapamıyordu.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.