Şimdi Ara

Direksiyon sınavından haksız kaldığımı düşünüyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
680
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar direksiyon sınavım vardı,sınava katıldım tüm kurallara uyarak yolculuğa başladım ve tüm parkları sorunsuz şekilde tamamladım tüm parkları,ani freni, 25 metre geri'yi tamamladıktan sonra son aşama olan yokuşta araç kaldırma kalmıştı oraya doğru ilerliyordum ışıklarda yeşil lamba yanıyordu ve yeşilde 2 saniye gösteriyorken sarı da geçmek istemediğim için durdum çünkü durmasaydım ışığın olduğu hizada sarıda geçmiş olacaktım,sarıda geçmenin kalma sebebi olduğunu bildiğim için önlem olması için sarıya gelmeden yeşilin bitmesine 2 saniye kalmışken geçmeyip durdum. Bu sebeple sınav hocası yeşilde geçmediğim için beni sınavdan bıraktı? hızım düşük olduğu için geçseydim sarıda geçmiş olacaktım ama bunun riskine girmek istemediğim için yeşilin sarıya dönmesine 2 saniye kala durdum, bu sebeple sınavdan kaldım.Trafik akışında hiçbir sorun olmamasına rağmen trafiği riske soktuğum hiçbir durum olmamasına rağmen, her şey normalken sınavdan kaldım. Haksızlığa uğradığımı düşünüyorum. Ne düşünüyorsunuz yazarsanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 15 Ekim 2024; 0:0:5 >

• Sarıdan 2 sn önce durdum demek "yeşil de durdun" demek değil mi?

Sarı ışığın faydalarindan biri de böyle "ara da kalma durumları" içindir.

Sarıda gecmek her şekilde yeşilde durmaktan çok daha Doğru harekettir. (en azından anlattığınız durum için)

Tamam her şekilde arkadan çarpan kusurlu olur ama sizin yaptığınızda en hafif tabiri ile "trafiği tehlikeye sokmak" olur.
  • Yeşilde durmak kazaya direk zemin hazırlar.
    Kırmızı da durdum. Arkadan çarpan neden durdun ki dedi. Kırmızı ışık yandığı için olmasın mı dedim. Ben seni geçeceksin sanmıştım dedi. Böyle gerizekalılar yüzünden araba hasar görüyor.

Kusura bakma bende bırakırdım.
  • ozgutozkan kullanıcısına yanıt

Dostum kusura bakma ama bu olay senin anlattığın gibi bir senaryo da olmadı insanlar sarıda geçtiği anda kalıyor bende sarıda geçmemek için sarıdan 2 saniye önceden durdurdum aracı. Arkadaki araçlar zaten olması gerektiği gibi durdu yani herhangi bir kazaya sebebiyet verebilecek bir olay yaşanmadı,yaşanamazdı.Eğer sürmeye devam etseydim bu sefer de sarıda geçtin kaldın diyecekti baya bi şansızlık oldu ama bırakması doğru değildi.

• Sarıdan 2 sn önce durdum demek "yeşil de durdun" demek değil mi?

Sarıda gecmek her şekilde yeşilde durmaktan çok daha Doğru harekettir. (en azından anlattığınız durum için)

Tamam her şekilde arkadan çarpan kusurlu olur ama sizin yaptığınızda en hafif tabiri ile "trafiği tehlikeye sokmak" olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi True_Sun -- 14 Ekim 2024; 0:13:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: True_Sun

Sarıdan 2 sn önce durdum demek "yeşil de durdun" demek değil mi?

Dostum sarıda geçmekten bahsediyorsun da, ehliyet sınavında sarı olduğunda geçersen sarı da geçtiğin için bırakıyorlar. Orada durmayıp geçmeye devam etseydim sarı ışığa denk geleceği için sarı da geçtin diyip yine bırakacaklardı. Yeşilin sarıya dönmesine 2 saniye varken erken durduğum için kaldım. En öndeydim ve arkamdaki araçlar da zaten normal şekilde durdu burada sınavdan kalınacak bi durum olduğunu düşünmüyorum.

• Işıkta geri sayım var mıydı? Yoksa 2 saniye sonra yeşilin sarıya döneceğini nasıl anladınız?
  • True_Sun kullanıcısına yanıt
    Sınavda sarıda geçersen direkt elenme sebebi, arkadaş aslında mantıken doğru olanı yapmış ama kıl bir komisyon üyesine denk gelmiş. Ben olsam bırakmaz trafik bilincinde olduğu için geçirirdim aksine.
  • auto_man A kullanıcısına yanıt

evet ışıkta geri sayım vardı 2 saniye sonra yeşil sarıya dönecekti.

• Hızın kaçtı bu önemli
  • 28 sene evvel girdiğim direksiyon sınavında 2 defa denememe rağmen aracı kaldıramadım ve stop etti.

Doğal olarak sınavdan bıraktılar.

"Piskilet sürmeyi bile beceremiyon neyine gerek senin ehliyet" deyip bırakıverecektim.

Ailemin ısrarı ile yeniden kursun ücretsiz verdiği direksiyon eğitimlerine katıldım.

Direksiyon öğretmeni "Sen gayet güzel kullanıyorsun, sınavdan kalman şanssızlık olmuş" demişti.

İkinci sınavda 86 puan ile geçmiştim...

• O zaman dediginiz gibi şanssız bir durum olmuş.
  • Keşke 2 saniye kaldıgını gördüğünde hızını durmayacak kadar düşürüp sarıyı gördüğünde dursaydın  

• 2 sn yede muhtemelen geçişini tamamlardın. Bu nedenle bırakmış olabilirler
  • Ozbo7 O kullanıcısına yanıt

Hızımı tam olarak hatırlamasam da hızım düşüktü,direksiyon sınavında ışıklara hızlı girmemem lazım zaten.

• Akan trafikte, trafik ışığı sana yeşil yanarken duruyorsan ehliyet almaman hayırlı olur.

• Pablo Vader kullanıcısına yanıt

Sen yazdığım şeyleri okumuyor musun birader? durmayıp sürmeye devam etseydim geçerken sarı görüneceği için sarı da geçiyor olacağım için bırakacaktı diyorum.Günlük sürüşün ile direksiyon sınavındaki aynı değil,yeşilde geçilmesi gerektiğini biliyorum ama geçerken sarı olacağı için 2 saniye önlem alıp erken durdum(süreli lamba bu arada). bu sebeple kaldığımı söylüyorum.Bencilce yorum atmadan önce empati yapmalısın.

• Işıklara gelirken 300 metreden bakacaktın. ona göre gelmen lazım. Haydi tekrar gir şimdi. Parasını da öde. Mis. Zart diye duranlar yüzünden kaza oluyor.

• RCRICOS kullanıcısına yanıt

Dostum istersen sana da okuduğunu anlaman için özel türkçe dersi parası ödeyebilirim. Mis.

• Burada bir bilgi kirliliği var , sen tam olarak isiklardayken sarimiydi yesilmildi ? Yeşil ise bırakmaları normal sarı ise birakmamalilar , tam olarak ışıklardan bahsediyorum .
  • Yeşil yanarken 2 saniye sonra sarı yanacak diye durmuş ve haklı olarak git çalış gel demişler. Burada hata yaptığını söyleyenlere Türkçe öğrenin diye çemkiriyor hala.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.