Mantıksız. Diyelim çok ani bir şey oldu. Önüme bir çocuk atladı. Debriyaja basamadan direk frene abandım zamanım yoktu çünkü. İstop etsin, ne çıkar? Sonuçta araç durdu ve belki bir can kurtuldu. Aracı tekrar çalıştırmak yarım saniyemi alır. Zaten yine kavrama noktası vites atma filan zaman kaybedicem kaldırmak için. Niye böyle saçma bir kural var? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CSB yazmayan adam -- 2 Aralık 2021; 1:44:50 > |
Ehliyet sınavında debriyajla fren yapmayınca kalmak çok saçma
-
-
Bu gibi ani durumlarda da geçerli olması saçma ve salakça olmuş, bırak adam sadece frene odaklansın,
sanki seni askeri eğitime tabi tutuyor da arabayı stop ettirmeni istemiyor.
Eskiden böyle saçma ve salakça şeyler çok daha fazlaydı, kimisi "türk-iş" deyip dalga geçiyordu.
-
Zaman kaybı yok süremiyorsan kullanmayacaksın acemi kaynıyor yollar boş yolda fren yapandan tut aynasını kontrol etmeyen ehliyet almak dahada zor olmalı acemiyle uğraşamam bu trafikte.
-
2 kere stop hakkın var stop etmek kırmızı hata değil zaten
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ehliyet kurslarında araba sürmeyi öğretmiyorlar ki sınavdan geçmeyi öğretiyorlar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Harbiden öyle hocam
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Kesinlikle saçma, aktif araç kullanıcısıyım, ani fren için 3-4 kere istop ederek durduğum oldu, önemli olan fren o esnada. Şehir içinde zaten ayağım debriyajın üstünde bekleyerek gidiyorum ani fren ihtimaline karşı, ama çevre yolu vs yerlerde önüne bir şey çıktığında o an debriyajla vakit kaybetmek ölümcül olabilir.
Genelde ani durumlarda önce frene abanırken hemen peşinden debriyajı yetiştiriyorum, yani araba istop etmeden debriyaja basılmış oluyor. Ama basılamadığı durum da olur elbette.
-
Freni sağ ayak yapıyor debriyaja sol ayak basıyor. İkisini aynı anda yapabildiğine göre vakit kaybı diye birşey yok.
Sınavdan bıraktıracak bir kusur mu dersen bence değil, orası ayrı.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
debriyaj ve frene bastığında araç daha kısa mesafede durur o yüzden böyle bir fark var zaten
-
Yeni direksiyon eğitimleri bitmiş biri olarak söylüyorum o kurslarda verilen eğitim boş eğitmenler sadece bağırarak, azarlayarak sana bir şey öğretmek istiyorlar, eğitim sadece sınavdan geçmeye yönelik park olaylarına hiç girmiyorum sadece ezber, şunu görünce şunu yap bunu görünce şunu yap , debriyaj, fren, gazı kursa kadar bilmiyordum , youtube da bazı eğitmenlerden daha çok şey gördüm, öğrendim yine de emeklerine sağlık ne diyeyim , kalmak için asla bir sebep değil bence sizin ki , henüz sınava girmedim, ama kalacağıma çok eminim.
-
Otomatik vites ehliyeti al
Debriyaj a basıp durman araçı boş a alman için zaten vitesten araçı ayırıp güç aktarımını kesmen e daha kolay durmak için.
Saçma filan değil olması gereken o zaten motor gitmek isteyecek güç verecek sen fren yapacaksın atiyorum 3.2 saniye sürecek durmak ama sen debriyaj ile fren yaptın 3.1 saniye sürecek gibi bir şey öyle de düşünmek lazım
saçma sapan kurallar getirmişler 2014 ten beri sanırım var. Üstelik bazılarını bırakıyorlar ve bundan kazanç sağlıyorlar. Kaza oranı çok mu düştü hayır! çöp bi uygulamayı daha hayata geçirdiler. Üstelik çoğu şehirde uygulanmıyordur(küçük ve doğudaki şehirlerde). Araba içindeki insanlar sürekli hata yapacakmışsın gibi davranıyorlar haliyle heyecanlı olan şoförde bu baskı ortamından etkilenip hatayı yapıyor ve kalıyor. Araba sürmeyi bilse bile kalıyor.
-
kaç öğretmen var ki ülkede adam gibi işini yapan. eğitim sistemi deniyor da hayır eğiten kişiler sıkıntılı. belli standartın altındaki eğitmenler eğitilmeli. üniversitedeki at gözlüklüler eğitilmeli. profesyonellik olmadığı için bir adım gitmek için on adım atmak gerekiyor. yazık bu öğretmenlerin eğittiği öğrencilere.
Tam tersi, debriyaja bastığın zaman vites boşta sayılır ve frene daha çok iş düşer, o yüzden fren mesafesi uzar. Debriyaja basmadan fren yaparsan aynı zamanda motor freninden de faydalanırsın. Ama bu dediğim şey ani bir durum olmadığı zamanlarda ve nispeten daha yüksek hızlarda uygulanabilir.
Konu sahibi arkadaşın bahsettiği şey, şehir içi 30-40 veya 50 km hızlarda yapılan ani fren. Bu hızlarda motor frenine çok gerek yoktur, aynı zamanda debriyaja basılmasına da gerek yoktur. Sonuç olarak aracın stop etmesinden başka kimseye bir zararı yok. Amaç sadece durabilmek, nasıl durursan dur.
-
Yanlış bilgi. Ayağını gazdan çektiğin zaman güç kesiliyor zaten, debriyaja basmana gerek yok.
Hiç araba kullandın mı bilmiyorum ama kullanma imkanın varsa şu ikisini dene;
1- sabit bir hızla giderken belli bir noktada debriyaja basmadan yalnızca ayağını gazdan çek ve ne kadar mesafe gideceğine bak
2- sabit bir hızla giderken belli bir noktada debriyaja bas ve ne kadar mesafe gideceğine bak
Eğer deneme imkanın yoksa ben sana sonucu söyleyeyim, araç vitesteyken daha az mesafe gidersin
-
Ehliyet kursunda 2 elle araba sürdürmeleri yüzunden belli bir sure arabayi düzgün kullanamadim ne ara vites aticam ben 2 elle araba mi sürülur sürekli.Benim teyze oglu elimi 1 elimi zorla sabitledi anca alişkanligi biraktim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnergyHill -- 1 Aralık 2021; 18:10:22 >
abi sert frene debriyajla basılır zaten. bunu bilmen şart. niye arabayı stop ettiriyon? seri ve tetikte olacaksın her zaman.
-
Valla bizim hocalar çok iyi, ilk başta çok tırsaktım ama adamlar çok iyi öğretti ben bile bu kadar iyi süreceğimi beklemiyordum, 3. derste artık 50-60 ile 3. viteste gider oldum. Dur kalkta uzman oldum. Durgun trafikte yapamam diyordum ona da girdim. Şu anda verseler ehliyeti yol çok uzun değilse sürerim. Tek sorunum biraz parkta var şu an.
-
Manuel alam otomatik de kullanayım daha iyi
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Ehliyet kurslarında araba sürmeyi öğretmiyorlar ki sınavdan geçmeyi öğretiyorlar.
|
Freni sağ ayak yapıyor debriyaja sol ayak basıyor. İkisini aynı anda yapabildiğine göre vakit kaybı diye birşey yok.
Sınavdan bıraktıracak bir kusur mu dersen bence değil, orası ayrı. |
Zaman kaybı yok süremiyorsan kullanmayacaksın acemi kaynıyor yollar boş yolda fren yapandan tut aynasını kontrol etmeyen ehliyet almak dahada zor olmalı acemiyle uğraşamam bu trafikte. |
Benzer içerikler
- glory hole
- yıllar sonra ameliyat yerinin ağrıması
- tinder"da nasıl eşleşilir
- bira bozulur mu
- göz bebeği büyüten damla etkisi geçmiyor
- prompt mühendisliği
- 5g nedir zararları
- para sayma makinesi bim
- elektrikli bebek arabası
- türk çay emojisi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X