Şimdi Ara

DİREKSİYON SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
854
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar.Aracım 2001 toyota.Ücretsiz check-up günleri sebebiyle servise uğradım. Aracımın direksiyonundaki tıkırtının bir arıza olduğu söylendi.Açıkcası benim o kadar dikkatimi çekmemişti. Bunun için direksiyon "direksiyon kolon burcu'nun" değişmesi gerektiği söylendi.
    Bu gün servise gittim ve değiştirdim. Arabayı teslim alacağım zaman "direksiyon mili" ve "direksiyon kolu" nun da değişmesinin gerektiğini söylediler.550 TL. gibi bir masraf çıkardılar. Arabaya bindiğimde sesin daha da arttığını farkettim. Hatta araç dururken direksiyonu sağa-sola çevirdiğimde de tıkırtı- takurtu sesi geliyor. Anlayamadım gitti.Yolda ustayla görüştüm "ben direksiyonu söktüğüm için parçalar birbirinden ayrıldı o ses ondan dolayı geliyor" dedi ve ancak diğer parçaları değiştirirsem sesin kesileceğini söyledi. Anormallik ben de mi onlarda mı anlayamadım gitti. Söylenen parçaları değiştirmem gerekir mi?

• direksiyon kutusu tamir edenler var google den arayın
  • Araç çalışır sabit dururken direksiyonu hızlı bir şekilde sağa sola çevirdiğinizde tak tuk vb sesler geliyorsa direksiyon sisteminde mutlaka problem vardır ki genelde bu aşınan burç sorunu oluyor.Fakat size usta direksiyon dişlilerinde de sorun olduğunu söylemiş ki bu birazda enteresan geldi.Çünkü bu parçalar o kadar kolay kolay bozulmaz,aşınmaz.Tabi direksiyon sistemini düzgün toplayabildiler mi söktükten sonra bu da önemli.Bunu öğrenmek için hafif süratten viraj döndükten sonra direksiyonun kendi kendine düz şekilde toplayıp toplamadığını gözlemleyin,birde rot balansa baktırın baktırdıktan 1 hafta sonra tekrar baktırın bakalım ayar tutuyor mu.

Rot balançıya gitmeden veya gittikten sonra elbette başka servise gidip gösterme imkanınız varsa gösterin,bilgi alın.Çünkü ortada değişik bir durum var.Madem böyle bir problem var niye burcu değiştirip aracı topluyor size teslim ediyor ve sonra da bunları bunları da değiştirmem gerek diyor sorun çözümü için diyor?Çünkü o dediği parçaları değiştirmek için o taktığı burcu yine sökecek,yine sök tak için işçilik kaybı olacak,yine işlem bittikten sonra araç rot-balansa girecek.Tek seferde yapılacak iş için ekstra iki maliyet ve takılan burcun tekrar çıkarılması hiç mantıklı bir iş değil.

Direksiyon sisteminde ses gelmesi önemli değil ama eğer sorun varsa mutlaka giderilmesi lazım çünkü.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Megane 2 Direksiyon Sorunu
    12 yıl önce açıldı
    ACİL.......Direksiyon Arızası
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.