Şimdi Ara

DIREKSIYONDAN KALDIM ACIL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2 kez sinava girdim. Hersey guzel devam ediyoruz baya iyisin dedi direksiyonun falan neyse park yerine geldik tam park ediyorum kaldirima fazla yanastim tam sollu gelecek alan kalmadi 2 ci sinav icin 260 tl verdim ilk sinavada 100 arkadaslar gercekten cok agir geliyor ogrenciyim 360 gitti bu parkin bi taktigi falan yokmudur arka kelebege ayarliyip tam sagli geliyorum olmuyor arkadaslar en sonunda cildiricam bi kez daha deniyim dedim izin vermediler simdi bi 260 daha gidicek ne yapabilirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam ben aralıkta aldım ehliyeti ben her sınav için 160 tl veriyordum (60 meb +100 kurs) 4. Seferde geçtim her şey dahil 1700 civarına b sınıf ehliyete sahip oldum ailemi maddi yönden baya zarara uğrattım.direksiyon sınavından kalmanın duygusunu iyi bilirim siz nerede eksik hissediyorsanız o konuda pratik yapın kurs hocası ile konuşun çalıştırsın çalıştırmak zorunda sınavda tek hatada eliyorlar af ve ya şans tanımıyorlar o yüzden eksiğinizi kapatın ve umidinizi kaybetmeyin bu sınavdan da geçersiniz

• Aynalarina hakim ol. Sert hareketler yapma araba dizelse isini debeiyajla hallet gaz vermene bile gerek yok. Ayrica dur kalk yerine park calis. Gecersin cok asiri zor bir sinav degil.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • U.C.Y kullanıcısına yanıt
    Arkadaşa katılıyorum parkda yarım debriyajda tut sürekli fren kontrollü giriş yap ben öle yapmıştım.
    Benim kursumdaki araç yarım debriyajda cok hızlı fren kontrolsüz olmaz park bitene kadar yarım debriyajda tuttum.
    Rolanti devri yüksek herhalde.

• Bende 4. Sınavdan almıştım. Son sınavda hoca yardımcı oldu bana geri gelirken durmam gereken yerlerde arkamda oturduğu için koltuğun altından bi kez vuruyordu anlıyordum. Sende deneyebilirsin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende kaldırıma fazla yanaşmıştım az öne al dedi yardımcı oldu geçtim.

• Parkın taktiği sınavdan önce 20 kere sıfır hatayla park yapacaksın. Aynaları ve mesafeleri ayarlayıp duracağın ve direksiyonu çevireceğin noktaları çok iyi tespit etmelisin.

Arka kelebek camı öndeki duba hizasına geldiğinde duracaksın. Dubayla araba arasındaki uzaklık 40-50cm falan olmalı. Direksiyonu tam sağ yapıp hafif debriajdan ayağı alarak geri geri geleceksin, bu sırada kural gereği arkaya bakman gerekiyor, göz ucuyla hafiften sol aynayı keseceksin. Arkadaki 2 dubayı sol aynada gördüğün an durcaksın. Tam sol yapıp yavaşça gerei geleceksin ve tamamlıycaksın. Bu sistemi kendince oturt duracağın, yeri iyice ezberle, sorunsuz geçersin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ishal oldum cok acıl yardım
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ilk gordugum an 2 dubayida tam sollu girsem yanasirmiyim cizgiye deyecek diyorlar kelebek cama dubayla ayni hiza yapip tam sagli geliyorum ama durucagim yeri ayarlayamiyodum sol aynadan 2 dubayi ilk gordugum anda tam sollu mu giriyim

• actuqial A kullanıcısına yanıt
    Evet. Sol aynadan 2. dubayı gördüğün an durcaksın. Ama bazı parkurlarda daha değişik olabiliyor. Onun için direksiyon derslerinde parkurda iyiysen hocana sadece park yapmak istediğini söyle, yapabildiğin kadar yokuş ve park yap. Kendine göre sistemi ayarla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: s.uzun

Parkın taktiği sınavdan önce 20 kere sıfır hatayla park yapacaksın. Aynaları ve mesafeleri ayarlayıp duracağın ve direksiyonu çevireceğin noktaları çok iyi tespit etmelisin.

Arka kelebek camı öndeki duba hizasına geldiğinde duracaksın. Dubayla araba arasındaki uzaklık 40-50cm falan olmalı. Direksiyonu tam sağ yapıp hafif debriajdan ayağı alarak geri geri geleceksin, bu sırada kural gereği arkaya bakman gerekiyor, göz ucuyla hafiften sol aynayı keseceksin. Arkadaki 2 dubayı sol aynada gördüğün an durcaksın. Tam sol yapıp yavaşça gerei geleceksin ve tamamlıycaksın. Bu sistemi kendince oturt duracağın, yeri iyice ezberle, sorunsuz geçersin.

ilk önce park edilecek kısma yanaşsak sonra biraz geri gelip arka kelebek camını dubaya hizalasak. Ardından direksiyonu 2 hamleyle park etsek oluyor mu? yoksa bu saydıklarım 3 hamle mi oluyor?

• Onu tam bilmiyorum, o şekilde izin vermeyebilirler.
  • Dubaya bir karış boşluk kalacak şekilde yaklaş, arka kapının ortasına denk getir, tam sağ yap, arka tekerin en üst noktasıyla kaldırımı sağ aynadan bakarak birleştir ve tam sol yapıp kaldırıma paralel gelene kadar devam et. Park etmek aslında en kolayı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ø -- 23 Şubat 2016; 15:23:57 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.