Şimdi Ara

Direksiyonun kendini toplamaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
5.090
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Araç 97 corolla yıllardır özellikle son 3 yıldır kafama takılan konu var. Arabanın direksiyon kutusu komple değişti .(2 ay önce) fakat direksiyon kendini bırakınca neden toplamıyor anlamıyorum. 2 ay önce caddy aldık. Giderken direksiyonu hafif sağ-sol manevra yapsam hemen kendini merkezde topluyor. Corollada da hidrolik direksiyon olmasına rağmen ve direksiyon kutusunun komple yeni değişmiş olmasına rağmen halen kendini toplamaması canımı sıkıyor. Bu sorunu aşmanın bir yolu var mıdır ?

• galiba mafsal arızalı. değişmesi çok pahalı diye biliyorum. benim aracımın mafsalı 900 YTL kadardı. ama tamiri de yapılabiliyor. sanayide iyi ustalar var bu işte anlayan. kolay gelsin..
  • direksiyonun kendini toplamaması bildiğim kadarıyla direksiyon kutusuyla alakalı değil.Kamber kaster ayarlarına baktırman gerekli.ön takımı bir elden geçirt.özellikle kaster ayarına bir baktır.direksiyonun toparlamamasının teorik olarak nedeni kaster ayarının düzgün olmamasıdır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: br251

direksiyonun kendini toplamaması bildiğim kadarıyla direksiyon kutusuyla alakalı değil.Kamber kaster ayarlarına baktırman gerekli.ön takımı bir elden geçirt.özellikle kaster ayarına bir baktır.direksiyonun toparlamamasının teorik olarak nedeni kaster ayarının düzgün olmamasıdır.

bu ayar, rot ayarı içinde geçmiyormu acaba ? Rot ayarı da yeni yapıldı ön ve arka. Bu sorun bayağıdır var.
  • amortisör takozları eskimiş bence. 97 vectrada toplamıyodu. siltik baktık takozlar çökmüş. değiştik düzeldi..
  • Başka cevap verebilecek varmı yardımcı olabilecek ?
  • İş aracımda vardı aynı sorun citroen berlingo ön lastikler inikmiş. Bastık havayı düzeldi. Hiç tahmin etmiyordum şaka gibi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Galiba bu aracın kendi özüyle ilgili birşey. Ben anladım :)
  • Sorun direksiyon kutusundan değil gibi duruyor.Araç duruyorken direksiyonu sağ sol yaptığın zaman hızlı bir şekilde eğer tekerler buna cevap veriyorsa direksiyon kutusu sağlam demektir.Senin sorunun alt takım ile alakalı.Bir rot-balansçıya gitmen lazım.Bunun birsürü sebebi olabilir.Fakat genelde pahalı sorunlar değildir.Neden dersen ayarsızlık varsa hem lastiklerin çabuk eskir hemde gereksiz yere yakıt tüketirsin.
  • amortısor takozlarıyla alakalı bir durm
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.