Şimdi Ara

direnci degistirmeli miyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

http://www.mitedu.freeserve.co.uk/Circuits/Power/boosti.htm

su adresteki gibi bir guc kaynagi yaptim.
    7805'e ek olarak cikis akimini arttirmasi icin mje 2955 kullandim.fakat 1R yazan direnc yerine 100 ohm kullandim (devrenin orjinalinde 30 ohm ama olmadigi icin 100 ohm taktim)fakat bu direnc de 30 ohm'daki gibi cok isiniyor.bunun icin direnci degistirmeli miyim? yoksa ne yapmam gerekir yardiminizi alabilir miyim ??

• Öncelikle kaç amper çekmeyi düşünüyorsun ?Ayrıca ben o devrede 30 ohm göremedim.Bir tane 1R,bir tane de 10R var.Sana aşağıdaki devreyi öneririm.780xx'ten herhangi birini kullanabilirsin.Oradaki çıkıştaki 100 ohm direnç senin yükünü belirtmek içindir.Mesela bir lamba gibi.
    780xx'in eksisine seri bir diyot(1N4001) gibi bağlayıp öyle eksiye verirsen daha iyi olur.

http://img443.imageshack.us/my.php?image=7ab0c9be952c4a13b4a91680604df1.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ters İntegral -- 3 Mart 2006; 0:30:50 >
  • bu direnç tamamen , transistörün iletime geçmesi gereken akımı belirliyor. aslında buraya mesela 4.7Ohm/1W gibi bir direnç en ideali. bu durumda mesela 1150-200mA den sonraki akım , transistörden çekilmeye başlanır. 100 veya 30 Ohm olursa da ısınması gayet doğal.100 Ohm direnciniz çok ise , 10-15 tanesini paralelleyin. böylece en az 2.5W lık bir 10 Ohm olur ve baş ağrıtmaz hiç olmazsa... Ya da 3.3 , 4.7 ya da mesela 5.6 Ohm ve 2W lık bir direnç alın.
    Bu arada... çıkışı kısadevre etmeyin çünkü devrenin kısadevre koruması olmadığından transistör yanabilir...
    Saygılar.
  • ben bi ekran karti faniyla 2x16 lcd backlight'ti calistircam.gerisi akim cekmiyo fazla..onemli olanlar onlar
  • bence o zaman sadece soğutucunuzu büyütüp , 7805 e mesela 8-9VDC uygulayın. yüksek voltaj uyguladığınızda ilk girişe , entegrenin üzerinde çok voltaj kalıp entegrenin çok ısınmasına sebep olacaktır. normal şartlarda bir adet 7805 yeterli gelmeli...
  • lcd'de 7805 biraz isiniyodu sogutucu taktim ve fan kullanacagim icin o transistoru ekledim garantiye almak icin.ama umarim o direnci dediginiz gibi takarsam sorun kalmaz tesekkur ederim..iyi calismalar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.