Şimdi Ara

Diş ağrısı nasıl geçer

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2-3 gündür dişim ağrıyor. yıllar önce çürümüştü sonra geçmişti ağrı sızı yoktu şimdi ağrımaya başladı soğuk su içince falan sızlıyor ne yapmak gerek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kanal tedavisi yapmadan geçmez ne yazık ki. Şimdilik tuzlu su ile gargara yapın. Ağrı kesici de alabilirsin. Ancan en kısa zamanda diş hekimine gitmen gerek. Röntgen çekip bir haftalık antibiyotik tedavisi uygulayacak. Sonra duruma göre bir ya da iki seansla kanal tedavisi yapılır. Anca öyle geçer ağrı.

• Dolorex al gecer

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Antibiyotik ne alaka?

• arsızdentist kullanıcısına yanıt

Ağrı oluştuğuna göre enfeksiyon oluşmuştur. Onu gidermek için yapıyorlar. En azından sorduğumda öyle cevap vermişti hekim.

• Sıvazla

• 4F3 kullanıcısına yanıt
    Sensodyne falan kullan

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Diş Ağrısı YARDIM
    2 yıl önce açıldı
    AYAK MANTARI NASIL GEÇER ??
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Senelerce diş ağrısı çekerken apranax ı keşfetmiştim.

Her ağrı kesici, her bünyede farklı etki yapıyormuş. Biraz araştırmıştım. Örneğin beni parol kesmiyor, 3 tane alsamda diş ağrısına zerre etkisi olmuyor.

Ama apranax 1 tane aldım mı, yarısı çürümüş/kırılmış dişimi bile hissetmiyordum.

Bunun sebebi de, yanlış olmasın ama; her ağrı kesicinin içindeki uyuşturucu madde aynı değilmiş, örneğin apranax ta sıvı morfinden elde edilen bilmem neler varmış herhalde. İnternet araştırmasının yalancısıyım tabi.

Valhasıl apranax hala satılıyorsa al kullan, günde 5-6 taneye kadar kullanıyordum bazen ben dişim ağrıdığında.

-6-7 sene bu diş ağrısını çektikten sonra, baktım diş iyice kırıldı, artık dilim gitti mi kırık kesiyordu o derece. Eh ağız kokusu da yapmaya başlayınca dişçiye gittim, adam bunu kurtaramam dedi   Tamam canın sağolsun çek dedim, 5-6 ay sonra implanta gidecektim, de uzun iş ya kim uğraşır onunla dedim gitmedim.

Şuan dilimle o boşlukta göbek atıyoruz  

-----

Acil çözüm arıyorsan, vodka, viski, rakı al ağzında beklet. Bende çok işe yarıyordu bu yöntem. Orası iyice yanana kadar, gerekirse 2 dakika falan tutmaya çalış.

Nedense tuzlu su gargarası, karanfil ezmek vs. Hiç işe yaramıyor bende ya.

Hele o karanfil var ya sanki daha çok ağrıtıyor. Garip.. 

• quote:

Orijinalden alıntı: ChevyLacetti

Senelerce diş ağrısı çekerken apranax ı keşfetmiştim.

Her ağrı kesici, her bünyede farklı etki yapıyormuş. Biraz araştırmıştım. Örneğin beni parol kesmiyor, 3 tane alsamda diş ağrısına zerre etkisi olmuyor.

Ama apranax 1 tane aldım mı, yarısı çürümüş/kırılmış dişimi bile hissetmiyordum.

Bunun sebebi de, yanlış olmasın ama; her ağrı kesicinin içindeki uyuşturucu madde aynı değilmiş, örneğin apranax ta sıvı morfinden elde edilen bilmem neler varmış herhalde. İnternet araştırmasının yalancısıyım tabi.

Valhasıl apranax hala satılıyorsa al kullan, günde 5-6 taneye kadar kullanıyordum bazen ben dişim ağrıdığında.

-6-7 sene bu diş ağrısını çektikten sonra, baktım diş iyice kırıldı, artık dilim gitti mi kırık kesiyordu o derece. Eh ağız kokusu da yapmaya başlayınca dişçiye gittim, adam bunu kurtaramam dedi   Tamam canın sağolsun çek dedim, 5-6 ay sonra implanta gidecektim, de uzun iş ya kim uğraşır onunla dedim gitmedim.

Şuan dilimle o boşlukta göbek atıyoruz  

-----

Acil çözüm arıyorsan, vodka, viski, rakı al ağzında beklet. Bende çok işe yarıyordu bu yöntem. Orası iyice yanana kadar, gerekirse 2 dakika falan tutmaya çalış.

Nedense tuzlu su gargarası, karanfil ezmek vs. Hiç işe yaramıyor bende ya.

Hele o karanfil var ya sanki daha çok ağrıtıyor. Garip.. 

çektirmezsek kendi kendine düşer mi peki bu diş

Çürüyen diş düşmez. Millet kafasına göre ilaç ismi yazmış. Sen en iyisi doktora git. Kafana göre ilaç kullanma. İlaç yerine doğal yollarla ağrılarını aza indirebilirsin. Karanfil dişini uyuşturup ağrını dindirecektir. Aç iken günde 2 diş sarımsak yut. Çiğnemeden, hap yutar gibi yut. Çok büyük olmasın, yoksa zorlanırsın. Şu lanet haplardan da mümkün mertebe uzak dur. Doktorun verdiği ilacı da söylediği şekilde, tarif ettiği kadar kullan. Şimdiden geçmiş olsun.

• Diş kendi kendine düşmez. Çürük pulpaya doğru ilerler üstü çürüyüp kopsa da kökü durur. Bu şekilde çekilmesi daha da zorlaşır.

İlaç mevzusuna gelirsek dolarex diş ağrısında oldukça etkili ve ucuz bi ilaçtır.

Ama bi-profenid diye bi ilaç vermişti doktor içtiğimde anında ağrıyı kesiyordu. Ağrıdan üzerine diş fırçası bile süremediğim dişimle fındık kıracak düzeye geliyordum.

Parol ve vermidonun hiç etkisi olmadı.

Fakat bunlar geçici çözümler. En kısa sürede hekime git. Sonra çekmesi de çok sıkıntı olur.

Ha doğal yollarla ağrı geçer diyenlere sadece gülüyorum. O diş çürüyüp enfeksiyon kapmışsa ağrı kesici almadan dinmez. Doğal yol falan hikaye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cingozzz -- 23 Temmuz 2020; 11:18:16 >
  • Dişlerini özellikle çürük-kırılmış dişini her yemek yediğinde veya gazlı içecek içtiğinde mutlaka fırçala.Böylece çürük dişinin ağrımaması için ilk önlemi almış olursun.İlaç olarak ise Andorex'i tavsiye ederim.Bu ilacı doktor bana normalde boğazım şiştiğinde vermişti fakat ağrı kesici-antibiyotik özelliği de var.Bu ilacı ne zaman çürük dişim ağrısa ağzıma alırım ve birkaç dakika çürük dişimin olduğu bölgede tutarım.Sonrada tükürürüm.İnan birçok ağrı kesiciye göre daha hızlı ve etkili ağrıyan dişi rahatlatır.

Not:Andorex şurup şeklinde bir ilaçtır.Yani yutmamanız gerekir.Ağzınızda gargara yaptıktan sonra tükürmelisiniz...

• Long Nightt kullanıcısına yanıt

Gazlı içcecekten sonra hemne fırçalanmaz diş minesi yumuşar ve fırçayla zarar verirsiniz.

• Eğer diş kırıksa fırçalanır.En azından ben ne zaman öyle yapsam ağrı-sızı kalmıyor.Gazlı içeceklerden sonra bir yarım saat vs beklesem hem ağrıyor hem de ağrının geçmesi uzun sürüyor.

• Sirke ile gargara yapılır. Sonra zeytin yağ , karanfil konulur. Tuz basılır sıcak balmumu dökülür sonra 112 aranıp acile gidilir. Teçrübe edindim her ne yaparsanız yapın daha beter olur. En iyi giidip çektirin.

Pamuğa jetokain damlat dişine tut sık.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.