Şimdi Ara

Diş doktoruyum, sorularınızı bekliyorum.. (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.063
Cevap
16
Favori
35.631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: BlindGuardianNN

Dişe tel taktırmak istiyorum ama yaş 26, daha geç düzelir sanırım 12 yaşında tel takılan bir çocuğa göre. çocuk 2 yılda düzelir ben belki 4 yılda. Ama sonuç olarak düzelir mi?

Dostum sana cevap verme ihtiyacı hissettim. Ben 23 yaşındayım ve 1 yıl önce tel tedavisine başladım. Dişler öyle hızlı pozisyon değiştiriyor ki inanamazsın. Kesinlikle yaşından dolayı umutsuzluğa kapılma. Bir adet köpek dişim çok derinlerde gömülüydü ve ağzımın içinde en ufak şekilde bile görünmüyordu. Çeşitli operasyonlardan sonra o diş bile yerine çok yaklaştı. İnşallah bir kaç ay içerisinde iyice gelmiş olacak. Neredeyse tüm dişlerimde fazlaca yamukluk vardı (3. derece. Zaten 3 derece var.) ve şimdiki görüntünün başlangıç ile alakası yok. İnsan büyük özgüven kazanıyor. Bana başlangıçta 2,5 yıl sürebilir dediler. Şimdi biraz daha kısa sürebileceğini söylüyorlar. Eskiden ergenlikten sonra bu işin yapılamayacağını sanardım. Şimdi daha önce araştırıp başlamadığım için çok pişmanım. Evet biraz ağrılı, alışması biraz zor bir süreç ama her bir anına değer. Sosyal olarak da hiç korkma. Ben adını hepinizin bildiği kurumsal bir şirkette takım elbise ile çalışan biri olarak dişlerimde telle geziyorum ve şimdiye kadar bir olumsuzluğunu yaşamadım. Yalnızca bu işin kişiden kişiye değişebileceğini de bil. Her insanın yapısı aynı olmuyor. Fakat muhtemelen her şeyi düzeltmen mümkün. En azından gidip muayene olmaman için hiç bir sebep yok.

Özelden yazarsan her türlü yardımcı olabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gkon -- 23 Eylül 2016; 10:43:20 >

• 2 yıldır tel takıyorum doktor durmadan küçük bir değiştirme yapıp gönderiyor. Üniversiteye başladım artık, dişlerim de baya düzgün gözüküyor. Ne zaman biter sizce? Bana cevap vermiyor doktor...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam 20 lik dişi çektirdim ağrısı sürüyor nasıl geçer?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dtertac kullanıcısına yanıt
    3 yıl önce arkada taraftan bir dişimi çektirdim kırıldığı için, şimdi yerine ne yaptırmalıyım implant mı yoksa başka bir şey mi ?
  • Hocam önümüzdeki hafta itibariyle ben de diş hekimliği okumaya başlıyorum, siz hangi okuldan mezun oldunuz?

Bu arada konu popülerlere girmiş, diş hekimine gitmeyi pek sevmeyen (belki korkan) tüm arkadaşlar çözümü bu konuda aramaya çalışmış gibi geldi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gin and tonic -- 23 Eylül 2016; 10:45:37 >
  • Sol ust taraftaki 8 disim de kocaman maymun dişi gibi tırtıkları bile tuhaf.
    Bu yuzden maxillary central incisor ve maxillary lateral incisor iceriye bukuldu ve ust dislerimin orta hatti alt ile eşleşmiyor.
    Orantisiz dis olmasi mumkun mu?
    Tel yaptiracaktim 5500 lira istediler. 19 yasindayim

• Hocam günaydın.
    Dişler arasında gün geçtikçe ayrıklaşma başlıyor. Kendi diş hekimim tahmin yürütemedi ve şaşırdı neden olabilir ?

• yani bunun en güzel bilgisini tedaviyi yapan arkadaş verir, yavaş yavaş hepsi yerini bulucak merak etme..
  • Diş hekimi eğerki sağlam diş teknisyenleri ile çalışıyorsa yaptığı işin kalitesi ve müsteri memnuniyeti de o yönde artar.

• iyi günler doktor bey,annem için haziran ayında tüm ağız için implant tedavisine başlandı,önce dişleri çekildi doktor antibiyotik verdi ve 1 ay sonra gel dedi,temmuz ayında da ağzına 13 tane vida takıldı,şimdi ise dişlerin takılması için aralık ayını bekliyor,bu bekleme sürecinde nelere dikkat etmesi lazım,annem ağız çalkalama suları ile bakım yapıyor bunun dışında ağız bakımını nasıl yapabilir,herhangi bir ağrısı ve sızısı yok ama diş etlerinin bazılarında ufak grilikler var,ayrıca bu vidaların konulduğu yerlerin belli olması normal mi azılarındaki diş etleri büyük karelere benziyor.Bundan sonra annemi nasıl bir tedavi bekliyor,işin zor kısmını atlattık mı,annem çok kilo verdi en çok buna üzülüyorum biraz fazla oldu ama yanıtlarsanız çok sevinirim doktor bey.
  • Al-Yeleli Arslan kullanıcısına yanıt
    kanal tedavinde bir sorun olabilir, ya da komşu dişlerden birinde çürük vardır.. hekimine gidebilirsin..
  • bende dişin yanında diş çıkmış fazladan dişim var :D çektirmem gerekir mi yemek yerken diğer tarafıyla yiyorum çünkü hassas fazla diş olan taraf

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amalgam dolgunun vücuda zararları var deniyor doğru mu ? bi keresinde dolgu yaptırıken amalgam istemiyorum demiştim doktora o da fırçalamıştı beni bizden iyi biliyorsunuz diye ?
  • On dişimin arka tarafinda 2 yan alt cenedeki dislerimin ise orta kisimlarinda küçük çürümeler var neler yapilabilir ?

• hocam yakın zamanda 2 adet çürük dişime dolgu yaptırdım kanal tedavisiz, sol üst arka dişime baya uğraştı doktor 1-2 ay falan bekledim bu dolgu için bazı sebeplerden o süre boyunca hep sağ taraf ile yedim yemekleri sağda da solda da çürük vardı ama sağ daha rahattı sol çok hassastı ılık su bile içsem hassasiyet yapıyordu, dolgu yaptıralı 1 ayı geçti ama soldaki dişte hala hassasiyet var soğuk sıcak içemiyorum yiyemiyorum sebebi nedir dolgu düzgün değil midir yoksa çürük derindi de doktor derine inmedi mi?
  • Yirmilik dis cekimi sonrasi olusan bosluk kapanir mi ve hangi universiteden mezun oldugunuzun cok onemi var mi??

• dişim zamanla kendi kendine delindi orası çürüdü ve ağzım kokmaya başladı.Şimdilerde ise o delik olan yerden et parçası şişti ve delik gözükmez oldu.Şuan için sadece koku rahatsız ediyor çürüdüğü için.Bu diş çekilirmi nasıl bi tedavi uygulanır zor olur mu dişçi fobim varda..Teşekkürler şimdiden cevap için
  • ağustos ayının başında dişim ağırmaya başladı 1 hafta sonra aşırı şiddetlendi dişçiye gittim apse yapmış dedi antibiyotik verdi geçti tabi gitmem gerekiyordu gitmedim çünkü diş çekimi iğne gibi konularda aşırı derecede korkum var. sonra 1 hafta kadar normaldi tekrar aynı şeyi yaptı tekrar ilaç kullandım ilaç bittikten sonra dişlerimi fırçalıyorum sürekli özellikle çürük olanı temizliyorum şuanda 3 hafta oldu bir ağrı yok sizce ilerde yaparmı tekrardan birde diş çok kötü durumda tek çözüm çekilme gibi duruyor bende hastane gibi ortamlardan nefret ediyorum korkumdan dolayı.
  • ağzımda 3 tane köprü var. 2005 yılında takılmıştı üzeri porselen kaplama. bu köprü vs lerin süresi var mı? yenileme gibi bişi?
  • Mayıs gibi üst sol azı dişimden 2 tanesi arasında minik çürük vardı. Doktor köprülü dolgu yaptı. İçten derinmiş dedi. (Özelde bu tarafların çok meşhur hekimlerinden biriydi. Şimdi içeride olduğu için gidemiyorum malum hrrkes fetö diye tutukladılar)
    Şimdi o tarafla sert şeyler yiyemiyorum.

1- o tarafta neden sert şeyler yiyemiyorum? Sızlatıyor.

2- enteresan şekilde naneli mentollü bişry çiğneyemiyorum o tarafta. Fena şekilde ağrı sızı yapıyor. Mahvediyor.
    Çirük yok.
    Koku yok.
    Dile gelen pütür yada eksiklik yok.

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.