Şimdi Ara

Diş doktoruyum, sorularınızı bekliyorum.. (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.063
Cevap
16
Favori
35.665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Diş hekimliği öğrencisiyim ve çekilmiş diş lazım yardımcı olabilir misiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dtertac kullanıcısına yanıt
    Tam olarak nerede? Diş temizliği düşünüyorum da

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yurtdışında diş konusunda uzman olan 3 -5 kişi Türkiye ye getirip fiyat kırabiliyor muyuz?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam 2 gün önce yemek yerken acıma ve ağrımak arasinds sızlayan disim icin doktora gittim. Röntgen çekti hafif çürüme baslangici var o yapıyordur dedi ve o dişe dolgu yaptı. Sızlama yari yariya azaldı ancak tam geçmedi. Ne yapmam lazım tekrar gidiyim mi dişçiye?

Büyüksün hocam teşekkürler cevap için...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhaba, 26 yaşındayım düzenli olarak dişlerimi fırçalıyorum. Diş macunumu değiştirmemeye çalışıyorum, oral b'nin şarjlı fırçasını kullanıyorum. Evet kısa bilgilendirmeden sonra probleme geçeyim :) hocam benim ağzımda hiç çürük yok, dişlerim çarpık onu maddi durum el verince düzelticem. Sıkıntı şu dişlerim hep çok sağlıklı olmuştu ta ki son 6 aya kadar, neredeyse aynı anda tüm dişlerimin iç kenarlarında siyah lekeler oluştu. Bu lekelerden bazıları dişlerimin ön tarafına da sıçradı, sorun ne anlamış değilim.

• Hocam üstteki sağ ve sol olmak üzere azı düşlerim kırıldı ama kökleri duruyor uygulanacak tedavi nedir ?
  • çocuklara yazık ya kaybedince çok üzülüyorlar sonra
  • RamseygR kullanıcısına yanıt
    Doktorunun bi bildiği vardır diyim, görmeden öyle olmaz böyle olur demek doğru olmaz.

• Benim 3 yaşında oğlum var geceleri yatmadan önce dişlerimizi fırçalarız ama buna rağmen öndeki dişlerinden birinde iç kısmında siyahlık var dışı beyaz herhangi bir leke yada çürük yok ama diş kararmaya başladı.
    Bu neden olur?
    Saygılar...
  • 1-2 yıl arası, 5000 tl den başlar.

Evet çoğu porselen lamina denen özel bir işlem le yapılıyor.

• hocam diş etlerim çok hassas en ufak şeyde kanıyor tedavisi nedir ?
  • Hocam dhaa yeni 4 disime dolgu yaptirdim birisi agriyor gidicem tekrar muhtemelen tekrar sokup yenisini yapacak degil mi

• Hocam kemik erimesi olan adamlara neden implant yapıyorlar?
    Neden kliklerde kullanılan malzemeler tam sterilize edilmiyor?
    Neden en asağı 150 tl alarak yaptığınız dolgularda 3 dolar lık dandik malzemeler kullanılıyor?
    Neden 100 dişhekiminden 95 i dogru dızgın kanal yapmayı bılmıyor ?
    Neden diş hekimleri gidip teknisyenin yanında çalışıyor yada teknisyene diplomasını kiralıyor (yeminleri bu kadar ucuz mu) ?
    Neden TDB aidat toplamaktan birşey yapmaz ?
    Neden sağlık bakanlığından teftişe gelenler malak olur işletmecinin fırıldaklarına uyanmaz ?
    Ne zaman düzelir bu düzen ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bakar niye bakmasın

Nehir 11 yaş mı ya?

6-7 yıl beklemen lazım karşim
  • veliusta kullanıcısına yanıt
    yazıklar olsun demene gerek yoktu, arada atladığım sorular olmuş, elimden geldiğince cevap vericem.

1- evet biliyorum, iğne vurmadan önce o spreyi sıkıyoruz, hatta onun jelleri var, ondan sürüyoruz

2- kullanmadım, ama kullanılan yerlerde bulundum, aşırı tedirgin hastalarda tavsiye ederim, sistemik hastalığı olmayan kişilerde kullanılabiliyor.

3- ayda bir kez ağrı varsa çektirmeni tavsiye ederim

4- çok üzücü bir durum, nedenini bilmiyorum, sadece diş çektirmekten kimse ölmez, altında yatan başka bir sebep mutlaka vardır (başka bir hastalık ya da alerji gibi)

5- gidemezsiniz
  • ulas19879 kullanıcısına yanıt
    evet tahmin ettiğim gibi gingivitis denen dişeti rahatsızlığın var, fırçalamaya dikkat edersen tedavisi kolay, diş hekimine git..
    Bir insanın işi diş doktoruna düştüğü zaman neden tüm ağzımızın bir tarafına koyup, elimize veriyorsunuz?
  • Dişlerimi fırçalarken diş etimde kanama oluyor.

• ascdm kullanıcısına yanıt
    dişeti hastalıkları uzmanı arkadaşlar var, birini bulup muayene olmanı tavsiye ederim, ya da üniversite hastanesine git, tedavisi mümkün..
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.