Şimdi Ara

Diş doktoruyum, sorularınızı bekliyorum.. (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.063
Cevap
16
Favori
35.715
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    hocam doktorun dediğine göre normalden fazla 2 tane daha varmış bende anlayamadım ama adam baya şaşırmıştı:) 2 yıl oldu o yüzden çok detaylı da hatırlayamıyorum o yüzden sorayım dedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi günler hocam ,dün oy kullanmıştım

öncelikle tüm sayfaları ve yazılanları okudum daha önce sorulmadığı için sormak istiyorum.Piyasada satılan sarjlı diş fırçaları

idaa ettikleri gibi normal fırçalardan daha iyi temizleme yapabiliyormu ve bu sarjlı diş fırçalarını kullanılmasını tavsiye edermisiniz.

Diş ipini ve listerini her fırçalamadan sonra kullansak zaralı olurmu?Sadece gecelerimi kullanılması gerekiyor.Kola,bira,soda gibi asitli içeçekleri

içerken ve çikolata ,tatlı yerken dişlerimizin zarar gördüğü sonrasında dişlerimizi fırçalasakta yerken ve içerken oluşan zararı gideremiyormuyuz?

Verdiğiniz bilgilerden dolayı teşekkür ederim.
  • Adam anketi kaldırdı

Burası dh hocam adamın aklını alırız...

• Hocam benim sorum için vereceğiniz cevap çok önemli. Geçen hafta diş hastanesine gittim çürük dişime dolgu yaptıracaktım. Doktor tam uyuşturucu iğne vuracakken aklıma alerjik rinit olduğum geldi ve bunu söyledim doktora. O da fakülte hastanesinde test yaptır gel dedi bu şekilde uyuşturamam dedi. Yalnız benim alerjim sadece bahar ayında başlıyor sonbahara kadar sürüyor yani polen yüzünden. Hapşırık burun akıntısı göz kaşıntısı oluyor. Bazen göz altımda veya göz kapağında yara oluşuyor ve gözüm mikrop kapmış gibi kızarıyor iltihaplanıyor. Sizce bu kullanılan uyuşturucu iğneler şiddetli alerji yapar mı? İlaca karşı alerjim yok cok şükür. Küçükken penisilin filan vurunmustum. Antibiyotikler de kullanırım ama sadece bahar alerjisi yüzünden uyuşturucu iğne ye alerjim olur mu aceba?Teşekkürler.

• dişler için en iyi bakım dişmacunu harici ne olabilir nedir
  • GoldenParsTR kullanıcısına yanıt
    Hocam benim sorumada cevap verirmisiniz merak ediyorum. Dişte iltihabı nasıl önleriz

• @dtertac

hocam diş beyazlatma diye bi yöntem varmış adı bleaching tavsiye edermisiniz işe yarıyor mu

yoksa para tuzağımı birde ortalama diş beyazlatma fiyatları nedir ?
  • Killer_Elite kullanıcısına yanıt
    diş teli varken mi çektirdin hocam benimde tel var çektirmek istiyorum. Lakin devlette çekiyorlar mı özel çok pahalı 500 tl bir dişe alıyor
  • hocam dişlerde tel varken 20 lik dişleri mizi çektirebilir miyiz ? Birde özel çok pahalı ondan sadece birini çektirdim[*500 tl aldılar] devlet çekiyor mu acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: BlackGhost12

Dişim çok kötü ağrıyor bazı zamanlar. Ve beynime baskı yaptığını hissediyorum. Acayip bir acı.

Doktor kanal tedavisi olman gerek demişti. Bendede para yoktu. Bunun üstüne 5.5 yıl geçti. Hala arada ağrır.

Tedavi olmam gereklimi?

Hocam tedavinizi maddiyat yönünden geciktirmek durumunda kalıyorsanız ve devlet hastahanesinde ki kalitesiz hizmetten dolayı tedirginseniz bu kadar yüksek paralar ödemeden de tedavi olabilirsiniz Devlet Üniversite'si var ise diş konusunda hizmet verdiği fakültede bulunuyorsa oraya gidip Gss ile hiç bir ücret ödemeden kanal,dolgu,temizlik vb. bir çok işlemi yaptırabilirsin. Devlet hastahanesi, Ağız ve diş sağlığı merkezlerinden kat kat iyi olduğunu söyleyebilirim en azından size sorununuzu anlatacak kadar ilgilenir yüzünüze bakarlar.

• 4 tane dolgum var bide çivili kırık dolgum lakin devlette dolguları deniz kumuyla yaptıkları için 3-4 ayda patlıyor ufacık toz gibi...

Ayrıca her iki yanda da boşluklar var doktor kesip köprü yapılacak dedi ki..köprüde çok zahmetli..

Ayrıca dolgunun biri amalgam...bunu çıkarttırıyım diyorum cıva vs .nedenlerle..ne dersiniz? Gerçi çıkarmak daha sakatmış..

Bide şu meşhur köpekbalığı dolgusu nedir kaça yapılır?

Koca başkentte devlette önereceğiniz iyi bir doktor referans varmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi righteous@ -- 23 Eylül 2016; 17:07:51 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kolay gelsin,

ağız temizliğine önem veren biriyim buna rağmen beklenmedik problemler yaşıyorum bazen. Sol azı dişimde kırık vardı, apse yaptı şişti vs. doktora gittim temizlendi bir güzel iyileşti. Ama kırık kısım hala boş duruyor, ara sıra soğuk şeyler sızlatıyor. Şimdi doktor bunu bu şekilde bıraktı ve tamam dediyse varsayıyorum ki sıkıntı giderilmiştir. Ama buranın böyle açık kalmasını niye tercih eder bir doktor? Yani kırık yer olmasına rağmen, tamam temizlendi iyileşti de hala o boşluk orada duruyor dolguyla falan kapanmadı. Dolgu varsa bile çok dipte galiba, üst kısımlarda dilimle hissediyorum baya açık duruyor. Bu şekilde bir tedavi yöntemi normal mi?

Son dönemlerde de sağ azı diş kısmında apse oldu burada kırık yok sağlam diş, iş yoğunluğu yüzünden doktora gidemedim bu sefer. Antibiyotiklerle ve temiz tutmayla apsenin geçmesini sağladım şu an bir sorun yok. Ancak önceden apse yapmış bir diş, kendi yöntemlerinle geçirilmişse bile yine de doktora göstermek gerekir mi? Daha sonradan aniden beklenmedik bir problem çıkarabilir mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: AdiGe38

Hocam benim sorum için vereceğiniz cevap çok önemli. Geçen hafta diş hastanesine gittim çürük dişime dolgu yaptıracaktım. Doktor tam uyuşturucu iğne vuracakken aklıma alerjik rinit olduğum geldi ve bunu söyledim doktora. O da fakülte hastanesinde test yaptır gel dedi bu şekilde uyuşturamam dedi. Yalnız benim alerjim sadece bahar ayında başlıyor sonbahara kadar sürüyor yani polen yüzünden. Hapşırık burun akıntısı göz kaşıntısı oluyor. Bazen göz altımda veya göz kapağında yara oluşuyor ve gözüm mikrop kapmış gibi kızarıyor iltihaplanıyor. Sizce bu kullanılan uyuşturucu iğneler şiddetli alerji yapar mı? İlaca karşı alerjim yok cok şükür. Küçükken penisilin filan vurunmustum. Antibiyotikler de kullanırım ama sadece bahar alerjisi yüzünden uyuşturucu iğne ye alerjim olur mu aceba?Teşekkürler.

aynı alerji bende de var..lakin alerji testi yaptırdınızmı neye alerjiniz olduğunu bilmelisiniz..bunu doktora söylersiniz ona göre vurur iğneyi..önce o işi halledin..

• selam dislerimi fircalamadigim için diblerinde kahverengi benzer lekeler oldu artık fircalasamda cikartamiyorum sigara alkol kullanmiyorum

kullandığım dış fırçası sarjli oral b ama fayda etmiyor yardiminizi bekliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: OzWall

hocam yakın zamanda 2 adet çürük dişime dolgu yaptırdım kanal tedavisiz, sol üst arka dişime baya uğraştı doktor 1-2 ay falan bekledim bu dolgu için bazı sebeplerden o süre boyunca hep sağ taraf ile yedim yemekleri sağda da solda da çürük vardı ama sağ daha rahattı sol çok hassastı ılık su bile içsem hassasiyet yapıyordu, dolgu yaptıralı 1 ayı geçti ama soldaki dişte hala hassasiyet var soğuk sıcak içemiyorum yiyemiyorum sebebi nedir dolgu düzgün değil midir yoksa çürük derindi de doktor derine inmedi mi?

Hocam beni iplememissiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: dtertac

yanlış bir bakış açısı; o işlem 100 liradan fazla tutar ayrıca 2 dk sürmez, 30-60 dk arası sürer.

hekim sana o işlemin yapılacağı ortamı hazırlamak için ve ayrıca bilgi birikimi için çok paralar harcıyor..

60 dk mı? Diş taşı temizlemekten bahsediyorum.

• doktor olmadığınızı biliyorsunuz dimi?
  • Diş macunu öner hocam..

• Ben üniversitede istedigim bölüm.Okuması çok zor diyorlar doğrumu?

• quote:

Orijinalden alıntı: ne diyorum

Diş macunu öner hocam..

Colgate misvak

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.