Şimdi Ara

Diş doktoruyum, sorularınızı bekliyorum.. (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir (1 Mobil) - 7 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.063
Cevap
16
Favori
35.644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Alttaki kesici dişi kırmıştım kenarından, çatalı ısırdığım için:) estetik dolgu yapıldı ancak sakınıyorum artık, yeteri kadar sağlam mıdır bu dolgular Zamanla yenilemek gerekir mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

Yaklaşık 1,5 yıl ortodontik tedavi gördüm sonucunda önceden haber vermemişlerdi retainer takıldı , üst alt ön 6 lıya.. kırılması konusunda kesin bir bilgi yok ama kolay kırıldığını söyliyorlar , üst altın yapıştırılamaz onarılamaz durumda birkaç yerden kırılması durumunda üstlü altlı 600 liraya maal oluyor yaklaşık olarak az bu birşey değil..

Tel taktığım günlere nazaran , çok daha iyi diyorum ön dişleri hiç kullanamıyordum ozamanlar şimdi ufakta olsa ısırıyorum çok hafif güvenemiyorum korkuyorum ama bu seferde bişey ısırmayınca elma vs..

Alt ön 2 dişte ufak sarma benzeri çürük başlangıcı oldu fırçalayarak geçmiyor , ağzımda şu son birkaç haftadır acı bir tat oluşmaya başladı çürüktenmidir acaba diye düşünüyorum.. Görüşlerinizi önerilerinizi bekliyorum hocam..

Edit: Retainer diş arkası yapıştırmalı olandan , büyük geçmeli tel lerden değil , 5 yıl minimum takmam gerektiğini söylemişti doktorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psycho53 -- 23 Eylül 2016; 15:05:41 >

• cassiyer97 kullanıcısına yanıt
    tabi , misal içine kaçmış dişler üst damak bölgesinde komple sorunlu bölümü çektirebilmek için braketleri alt çene üst çene hangi bölümse bütün dişlerine taktırılıp çektiriliyor , güc en arka azılardan alınıyor o yüzden malesef.. Çektirme tel den başka çözüm ameliyat olabilir , kafadışına takılan farklı bir tel yöntemi var ama günümüz şartlarında kullanılabilecek birşey değil pek amerikan filmlerinde gençlere çok takarlardı :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psycho53 -- 23 Eylül 2016; 15:09:41 >
  • Bazzzingaaa kullanıcısına yanıt
    Hocam meraktan soruyorum fazladan derken ? Normalde insan ağızında 4 tane 20 lik ile toplam 32 diş olur,

20 lerin hepsini çektirirseniz 28 kalır , fazladan derken 32 yi geçiyormu ? Yoksa çektirmediğiniz 2 tane 20 lik içinmi böyle dediniz
  • diş temizliği yaptırmayı tavsiye ediyor musun?
  • Kimse yere düşen dişleri ne yapıyorsunuz?
    Diye sormadı mı?
  • Merhaba! 29 yaş tel taktırmak için geç mi sizce?

• implant tehlikeli mi ve tutmama ihtimali var mı?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam oğlanın (6yasinda) ön dişler çıkarken biri arkadan geldi ve ortodontiye gitmesi ve plak takılması lazım dedi dış hekimi nasıl bir işlemdir bu kaç TL ye çıkar sizce ve hemen mi yapılmalı

• quote:

Orijinalden alıntı: SSky

Diş fırçalama neden beyazlatmıyor açıklar mısınız? Peki neden bizi kandırılıyoruz, devlet bir şey yapmıyor neden acaba?

buna ben cevap verebilirim
    dünya genelinde çok büyük bir sektör diş macunu fırçası vs. sektörü dişçisinden reklamcısına üreticisinden işçisine herkes nemalanıyor
    diş fırçalamak işe yarıyor tabiki temziliyor sonuçta ama beyazlatmıyor malesef
    çok nadir bi kaç ton açanlar var ama o kadar
    devlet neye tepki göstermiş ki buna bir şey yapsın :) tüm dünyada böyle ama bu o kadar büyük firmalar bu işleri yapıyor ki insanın aklı ermiyor milyarlarca dolarlık bir sektör

benimde sormak istediğim bir soru var dolgu yaptırdığım dişim kırıldı sağ dış tarafı bunu çekerler mi yeni dolgu mu yaparlar yardımcı olursanız sevinirim çiğneme dişim

• Beyler buradaki muhabbet ne nereden oy veriyoruz

• hocam öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. Uzun zamandır ağız kokusu problemim var. Mide de ya da sindirim sisteminde herhangi bir problemim yok doktora gittim. Ne yaptıysam ağız kokusunu geçiremedim. Dişlerimde çürük yok sadece bir adet sağ alt arka azı dişimde dolgu var. Öncelikle size çözüm yolunu sormadan önce bu konuyla ilgili nette gördüğüm bir videoyu paylaşmak istiyorum. Böyle birşey mümkün müdür ne yapmam gerekir?

http://www.haberinbizden.tv/agiz-kokusunun-iste-asil-nedeni-hemen-aynaya-kosacaksiniz

Not: Mide bulandırıcı

• bartin744 kullanıcısına yanıt
    Benim yan cikmisti disim. Sadece ucu gozukuyodu. Disimi çektirdim 1.5 ay oldu

• Diş doktoruna gittiğimiz zaman sordukları ilk soru neden 'dişlerini fırçalıyormusun' ?

Dişleri fırçalayınca dişler çürümüyormuş.Bence yanlış.Dişlerimi 2 senedir düzenli fırçalıyorum.2 sene öncesinde ciddi bir çürük dalgası daha çıkmıştı.Onları yaptırdıktan sonra fırçalamaya başladım.Günde 2 kez fırçalıyorum.Özellikle yatmadan önce.Diş ipiyle didik didik temizlerim.Kola,cips ve abur cubur yemiyorum.Geçen bir gittim 6 çürük çıktı,3 tane kanal tedavisi oldum.

Bu duruma ne diyorsunuz?

Dişe verdiğim paralar ile kendime araba alırdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R-10 -- 23 Eylül 2016; 15:55:33 >
  • Çok soru birikmiş bana sıra gelir mi bilmem soru kalsın burda

Hocam dudağıma yakın bir kısımda diş izi var..Dişim kapandıkça o izin üstüne geliyor yemek yerkende bazen ısırıyorum..Bunun tedavisi var mı ilerde sıkıntı yaratabilir demişlerdi ?
  • Son zamnanlard diş etim çok kanamaya başladı. Bazen yemek yerken kanamaya başlıyor ufak çapta çok hassaslaştı. Bazen de durduk yere oluyor. Dişlerimi fırçalarken oluk oluk kan akıyor. Tüm diş macunu kan olduğu için birkaç kez aynı işlemi yapmak zorunda kalıyorum. Birkaç dişimin dibinde siyah lekeler gördüm. Bayağı diş etiyle birleştiği noktada hemen kanamaya başladı fazla kurcalamadım. Sigara alkol yok. Günde 3-4 litre ice tea tüketiyorum. Sorunum tam olarak nedir?

• Hocam özelden dönsen ya da özelden bana bi mail adresi versen sana görüntü atsam ?

küçükken dişçiye gittiğimde tele gerek olmadığını söylemişti ama şu anda biraz rahatsızım açıkçası geri dönüşünü bekliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: dtertac

quote:

Orijinalden alıntı: einsteinwashere

kaç para kazanıyorsun

kendi muaynehanem olduğu için belirli bir kazancım yok, aydan aya değişiyor.. ortalamanın üzerinde tabiki ama çok abuk subuk paralar değil..

Arkadaşlar miktarı söyleyemez ama ben min ve maks size söyeyeceğim
    özel yeri var hadi kira vs olduğunu ve diğer giderleri de var.

net en az 15 bin ile 50 bin arası, bunun çok daha fazlası da olabilir çalışkan biri ise:) Bakın net diyorum brüt desem miktarlar uçar gider:)

eğer çalışkan biri iseniz ve sınava girecekseniz kesinlikle diş hekimliği seçebilirsiniz.
  • Diş teli taktırmak istiyorum

fiyatları hakkında bilgi verebilirmisiniz
  • Oy olayo nedir yae link bulamadım?

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.