Şimdi Ara

Diş doktoruyum, sorularınızı bekliyorum.. (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.063
Cevap
16
Favori
35.639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    diş ipi fırçanın giremediği diş aralarını temizlemek için çok önemli, her gece kullanılmalı..

sakız çiğnemenin bir faydası olmaz..

ağız gargarası da fırçalama yerine geçmediği sürece kullanabilirsiniz, ama en önemlisi fırça macun..
  • quote:

Orijinalden alıntı: dtertac

14 yıllık diş doktoruyum.. ağız diş sağlığı ile ilgili her türlü sorunuzu cevaplamak istiyorum..

sorularınızı bekliyorum..

Benim şöyle bir sorunum var diş dolgusu falan yaptırdığımda ortaya çıkıyor.Hekim aletleri falan kullanmaya başladığında kusasım geliyor.Bir kaç defa da kustum istem dışı gerçekleşiyor.
    Bu durumun geçmesi için bir öneriniz var mı korkulu rüyam haline geldi.Yada bu durumun geçmesi için bir ilaç falan var mı bildiğiniz ?
  • senede bir diş temizletmenin dişlere zararı varmıdır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ben çok korkuyorum ya :( bir sürü sorunum var dişlerimle ilgili. Bitanesi kırıldı diş etimin içinde kaldı. bu dişi çekmek için ameliyat mı olması lazım :(
  • SaB0 kullanıcısına yanıt
    gümüş dolgu yani amalgam nedeniyle dudak kenarında yara olmaz..

amalgam dolguların içinde evet civa var, tartışmalı bir konu, zararlı diyen de zararlı değil diyen çalışamalar var..

çoğu hekim bıraktı kullanmayı.. ben de 4-5 yıldır kullanmıyorum..

istersen beyaza çevirebilirsin, ama benim ağzımda da var, çevirmeyi düşünmüyorum..
  • cnrgndz C kullanıcısına yanıt
    olabilirim, istanbul'da mısın ?
  • respectable_man kullanıcısına yanıt
    biraz bekle, geçmezse gidersin.. ilk 1-2 hafta oluyor..
  • Tavsiye edeceginiz iyi bir dis macunu ve firca modeli var mi ?

• Doktoranı nerede yaptın ?
  • seyfiican kullanıcısına yanıt
    yediğin ya da içtiğin bişeyden, kullandığın bir ilaçtan, ya da fırçalama durumuna göre olmuş olabilir..

doktora gidersen temizler, sonrasında daha iyi fırçalarsın..
  • Hep dış doktoru olmak istemişimdir çünkü elinin altında herzaman güzel Bir hatun var. Zaten işlerinde kendine ait nazaran istersen emrine amade bir hatun dünyada daha güzel ne olabilir sıkıldınmı bulursun bir bahane çıkarırsın işten yeni bir hatun alırsın

• 20 lik yaş dişi ne gibi durumlarda çekilmelidir ağrı yapmadığı sürece sorun yaratır mi?

Birde bende diş eti çekilmesi var genetik sanırım kanal tedavisi mi uygulanması gerekir bana ne kadara mal olur alt ön dişlerde olan bi operasyon için.

• Hocam kolay gelsin,

Dün doktara gittim arka dişimde oluşan kırık için. Doktor bana dolgun düşmüş kırılmamış dedi. Tamam dedim, yapalım tekrardan dediğşm zaman, röntgen çekmeden bişey yapamayacağını söyledi kanal filan olabilirmiş 350 tl fiyat çıkardı.

Neyse sorum şu ki; bu diş 1 ay civar böyle kalsa çürüme yaparmı? Korumak iöin ne yapabilirim. Şeker vb şeyler tüketmezsem geçme ihtimali nedir. Teşekkür ederim

• elimden geldiğince cevapladım, akşam üstüne kadar yoğunum, sonrasında tekrar cevaplamaya çalışıcam..
  • Hocam 5 gündür antibiyotik icmeme rağmen iltihap geçmedi ve ağrı yapıyor disimde şişlik mevcut 29 eylülde çekim için randevu almıştım ne yapmalıyım ağrı dayanılmaz hâl alıyor ve şişlik hergun artıyor nerdeyse

• Tartar temizliği .

Sonrasında özellikle et yemeğinden sonra mutlaka diş ipi .

Diş ipi kullandığın zaman ağır bir koku gelirse dişlerinin arasından tartar kokuyordur .
  • shifisitert S kullanıcısına yanıt
    Ulkemi seviyorum ama insanların emeğinin tam karşılığını aldığını dusunmuyorum
    Bir kısım hayati uçuk seviyede yaşarken diğer kısım bu seviyenin çok altında kalıyor
    Bu yüzden gelir dağılımı hemen hemen eşit ve her insanın eşit görüldüğü bir yerde yaşamak istiyorum
    Türkiye de parana gore işlerini yapıyorlar.
    Neyse konu sahibinin konusunu dagitmayayim

• Renegade Havoc R kullanıcısına yanıt
    çene ve boynun birleşim noktasında ise büyük ihtimalle lenf düğümüdür
  • Hocam amalgam dolgu zararlı mı?
    Ayrıca kanal tedavisi yapılan dişimdeki dolgu düştü yediğim şeyler direk ete değiyor ve ara sıra şişiyor üşengeçlikten ilgilenemedim. aciliyeti var mıdır?
    teşekkürler kolay gelsin.
  • dtertac kullanıcısına yanıt
    Maalesef antalyadayim hocam kargo ile yollama sansiniz falan var mi acaba?

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.