Şimdi Ara

Diş doktoruyum, sorularınızı bekliyorum.. (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.063
Cevap
16
Favori
35.716
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    hakkında binlerce kitap yazılmış, yıllar süren araştırmalar yapılmış bir konu hakkında aklına takılan tek soru "bunun malzemesi kaç para tutuyor" mu ?
  • Genelde ön üst dişlerimde tam diş etiyle diş in birleştiği noktanın yakındalarında ( daha çok diş kısmında ) ne olduğunu bilmediğim krem renginde bir madde oluşuyo. Fırçalamamda sorun yok günde 2 kere fırçalıyorum (Diş etlerim kanadığı için paradontax kullandım muayeneye de gittim ama doktor bir şey söylemedi. Paradontax kullanıyorken bu bahsettiğim krem rengi şey oluşmaya devam etti tabi ondan önce de vardı yaklaşık 1 2 yıldır oluyor. Bahsettiğim şeyi belli aralıklarla kürdanla alıyordum yani yapışkan dille temizlenmiyor ama aynı zamanda çok yumuşak. Yemek artığı filan değil. Son zamanlarda colgate maxwhite kullanıyorum ve artık bu bahsettiğim şey oluşmuyor ancak bu diş macunlarında da diş minesine zarar verme durumu varmış sanırım. Sizce ne yapmalıyım bu dişlerimin üst kısmında oluşan şey ne olabilir, temizlemelimiyim? Bu arada üst dişler eskisi kadar sert değil gibime geliyor doktor her ne kadar bir şey yok dese de ben emin olamıyorum. Elma yerken de her zaman kanar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NoNickMan -- 23 Eylül 2016; 19:02:45 >

• Ön dişim kırıktı 12 yıldır sonunda dolgu yaptırdım ama doktor bununla kesinlikle bir şey ısırma dedi üstüne basa basa bende tedirgin oldum hamburger falan yersem düşermi acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Draqonn -- 23 Eylül 2016; 19:25:05 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dtertac kullanıcısına yanıt
    kanal tedavisi yaptırdıktan sonra dolgu düştü kalan dişte kırıldı sadece iç tarafa giden diş kaldı. nerdeyse kalmadı yani bu dişi yerine nasıl getirebiliriz ne gibi bişey uygulanır yapay dişmi takılır ancak nasıl olur
  • aloha44 kullanıcısına yanıt
    kliniklerde kullanılan malzemenin steril edilme sorumluluğu hekime ait, benim tanıdığım bütün hekimler bu konuda bütün önlemleri alıyorlar.

kendi adıma konuşayım steril olmayan, ya da tek kullanımlık olmayan hiçbir şeyi hastaya temas ettirmiyoruz..

150 tl lik dolguda 3 dolarlık dandik malzeme kullanılmıyor, dolgu maddeleri daha pahalı, ayrıca o bilgi birikimine ulaşmak çok çok daha pahalı, istersen ben sana gönderiyim 3 dolarlık,evde kendin yap bakalım..

diş hekimlerinin bir çoğu kanal yapmayı iyi bilir..

teknisyen yanında çalışma olayı artık çok azaldı, keşke bütün yeni mezun hekimlerin imkanı olsa da bu tip şeylere başvurmak zorunda kalmasalar, cezalar daha da arttırılmalı bu konuda..

TDB konusuna çoğunlukla katılıyorum, ben de memnun değilim, diş hekimlerinin sorunlarıyla uğraşmaktan çok siyasetle uğraşıyorlar..

teftişe gelenler malak değil, içlerinde bir doktor, bir de diş hekimi olur..

bu düzen düzelir demeyim de, zamanla daha iyi olur.. geçen sene mevzuat değişti, bazı şeyler düzeltildi.. zamanla daha da iyi olacağına eminim..

ancak emin ol, düzelmeye devam ettikçe hekimlerin sırtındaki yük artacak ve 150 tl dolgu fiyatları da artacak..

• sahinbey66 S kullanıcısına yanıt
    geçmiş olsun, umarım çürük değildir, yaşı çok küçük..

demir ilacı ya da vitamin kullanıyorsanız onun lekesi olabilir.. bi hekime danışın..
  • bence şart değil..

ben onunla daha iyi fırçalıyorum diyorsan kullan..
  • İmplant 4 adet ust cene diş taşı temizleme 1-2 dolgu fiyat ne olur acaba_?Sinir den bır kısı saıkat kalmıstı o yuzden korkumdan ımplant yaptırasım yok.Kanal tedavisi yapılırken adamın sınırıne denk gelmıs bısı olmus adam sakat kalmıstı ogundur böyle dişsizim korkudan
  • tam anlamadım ama sadece kökleri kaldıysa ve kökler de birbirinden ayrıldıysa çekim yapılır.. çekim fiyatı 50 tl den başlar..
  • sağ azı dişime kanal tedavisi yaptırdım. ilerde çürür diye korkuyorum. ne yapmalıyım ?
  • Öztürk Bilgisayar Ö kullanıcısına yanıt
    4-5 gün ilacını içiyorsun, iltihapın geçiyor ve dişini çektiriyorsun.. ilaç bittikten sonra beklersen muhtemelen tekrar iltahaplanır.
  • HeroTech kullanıcısına yanıt
    dolguyla olabilecek bişey değil o, tel takman gerekebilir çok rahatsızsan..
  • dişeti çürüğüyle neyi kastettiğini anlamadım, fırçalayınca kanıyor mu?
  • guguk kullanıcısına yanıt
    bayıltmadan daha iyisi bilinçli sedasyon diye bir yöntem var.. araştır derim..
  • ben dişimi 3 yıl önce çok hızlı vurdum sonra diş ölmüş dediler kanal tedavisi yapıldı ama dişimde siyahlaştı tam ön dişim olduğu için kötü duruyor. ne yapabilirim . kaplama dediler ondan başka çaresi yok mu dur acaba ? son olarakda 18 den yukarı olmak lazımmı kaplama için ?
  • türk malı implantlarla gayet iyi sonuçlar alıyoruz..
  • Duratorq_ kullanıcısına yanıt
    tme(çene eklemi) konusunda uzmanlaşmış diş hekimleri var.. üniversite hastanelerini araştır..
  • onu doktorundan başka kimse bilemez..
  • elonardo kullanıcısına yanıt
    ağrı kesici ilaç kullanabilirsin, aspirin hariç.. zamanla geçicek, hafifçe fırçala, temiz tut, sigara içme..
  • çapa mezunuyum, sen nereyi kazandın.. hayırlı olsun bu arada..
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.