Şimdi Ara

Diş doktoruyum, sorularınızı bekliyorum.. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.063
Cevap
16
Favori
35.610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

uyuşukluk yavaş yavaş geçmeye başlar, bu aralar ağrın biraz artabilir..

yüzünün dışından buz koyabilirsin (15 dk koy, 5 dk bırak, 15 koy, 5 bırak şeklinde)

dediği gibi katı, sert şeyler yeme.. sıcak yeme, ılık çorba ekmekle falan idare edersin 1-2 gün..
  • İki diş kanal tedavisine 600₺ verdiğimden beri ekmeği emerek yiyorum. Çok kral meslek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yyildirayy kullanıcısına yanıt
    evet diş etini keserek, hatta bazen üzerinde kemik varsa onu da kaldırarak yapılıyor..
  • geçmiş olsun, umarım uzun süre kullanırsın dişlerini..
  • dtertac kullanıcısına yanıt
    Dışarıdan da belli oluyor. Sağ üst köpek dişim hiç çıkmadı ve çıkabileceği hiç bir yer yok. Ayriyetten alt çenem daha önde.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uncharitable U kullanıcısına yanıt
    kaç yaşındasın ?
  • dtertac kullanıcısına yanıt
    16,

• quote:

Orijinalden alıntı: dtertac

geçmiş olsun..

uyuşukluk yavaş yavaş geçmeye başlar, bu aralar ağrın biraz artabilir..

yüzünün dışından buz koyabilirsin (15 dk koy, 5 dk bırak, 15 koy, 5 bırak şeklinde)

dediği gibi katı, sert şeyler yeme.. sıcak yeme, ılık çorba ekmekle falan idare edersin 1-2 gün..

sagolun.
    peki normale donmem ne kadar zaman alır? cignedigim taraftaki dis cekildi de...
    ayrıca dis fırcalamayı nasıl halledicem, internette tukurmeyin sakın felan demisler ama doktorun verdigi ilaclar icinde antiseptik gargara var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Piyanist Kedi -- 22 Eylül 2016; 17:59:00 >
  • misvak hakkında ne düşünüyorsunuz

• Hocam 20lik dişleri çektirmek gerekli mi benim için pek bi sorunu yok. Arada yanağımi yara yapıyor yılda 1-2 kere yemek yerken bir iki gün acı veriyor. Arkadaş ilerliyor ondan aciyordur bana da yılda bir kac gün sıkıntı veriyor demişti. Çektirmek gerekli mi birisi diğer dişlere baskı yapıp yamuk hale getiriyormuş dişleri bu doğru mu? Çektirmem gerek mi?

@dtertac

• quote:

fırçalamayı ihmal ettiğin için sararmıştır, diş doktoruna gidip temizletebilirsin, eski haline döner..

temizlendikten sonra hala leke olan yerler varsa aşındırılıp dolgu yapılır.. (küçüklüğünden beri olan lekeler muhtemelen dolguyla yapılcak)

durumum nasıl hocam;

Diş doktoruyum, sorularınızı bekliyorum..

Diş doktoruyum, sorularınızı bekliyorum..

• 1 hafta sürer.. ama 2-3 gün sonra yemek işin normale dönmeye başlar..

dişlerini fırçalamayı ihmal etme ama o tarafını hafifçe fırçala, iyileşme için en önemlisi ağzını temiz tutmak..

tükürmeyin demesi kanama olmasın diye, bazı hastalar tükürme işini abartıyor, sürekli tükürüp yara üzerindeki pıhtıyı bozuyo ve kanama geçmiyo..

gargaranı da kullan, iyi gelir...

oy kullanırsan sevinirim..
  • quote:

diş muaynehanesi açmak şu anda sanırım en az bi 100.000 tl kadar tutar..

muaynehane açıp yürütemeyip kapatanlar da var, yılda milyon liralar kazanan da var..

o yüzden önemli olan bu mesleği yapmak isteyip istemediğin, sonrası senin becerine, insan ilişkilerine bakıcak..

Hocam kazancinizi söylemek istemiyorsunuz galiba. Şöyke sorayım 10.000 liranin üzerinde mi?

• Diş üzerinde bulunan siyahlıklar, sanıyorum diş taşı. Kahvaltıdan sonra ve yatmadan önce düzenli olarak fırçalarım en azından 5-6 senedir. Fakat dişlerim sarı ve diş taşlarım oluşmaya başladı. Aklımda nedense tükürük sebebiyle oluştuğu kalmış ama ne derece doğru bilemem. Doğruysa da belirteyim ağzım baya salyalıdır sürekli.

Kuzenim de 3 küsür senelik dişçi. Daha yeni o tabi. Fakat bi uzmanlık düşünmediğini söyledi. Sizin bi uzmanlığınız var mı?

• düşüncem şu ; o tarihlerde fırça olmadığı için insanlar güzel bir çözüm bulmuş..

ama artık teknoloji çok ilerledi. fırçaya karşı bir üstünlüğü yok..
  • GrMutu G kullanıcısına yanıt
    yarı gömük kaldıysa, yani yarısı çıkıp yarısı içerdeyse bir gün problem çıkarır, o zaman çektirmen gerekir..

ayrıca diğer dişlere baskı yapıp kaydırdığı da doğru. çektirme kararı senin ama ben yarı gömükse çekimini tavsiye ederim..
  • Dizlerim sağlıklı ve düzenli eksik çürük vb. şeyler yok lakin renk olarak tam beyaz değil hafif sarımsı beyazlatma işlemi ne kadar tutar ve zararı var mıdır ?
  • Diş teli taktırmak için gittim. 20 lik dişlerin alınması lazım dendi. Bilgi verebilir misin doc

• Hocam benim ön dişlerimin birinde beyaz bir nokta var. Bu noktanın yok edilmesi mümkün müdür?

Hangi macunu önerirsiniz?

• Uzmanlık yaptını mı acaba ?

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.