Şimdi Ara

Diş doktoruyum, sorularınızı bekliyorum.. (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.063
Cevap
16
Favori
35.612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba hocam.ben birkaç gün önce özel bir dişçiye gittim fakat kafama iki üç şey takıldı.
    1-dişçinin metal aletlerinin üzerinde yanığa benzer siyah lekeler vardı.bunlar ne olabilir yeterli sterilize edilmemiş olabilir mi?
    2-Dolgu ışın cihazı diye bişey soktu ağzıma dolguyla alakalı bir iş için.bu cihazın ucu herkesin ağzına mı değer yoksa ucu değiştirilebiliyor mu?(görselini yükledim)
    3-dolguyu yaptırdığım dişte Diş doktoruyum, sorularınızı bekliyorum..
    birşey çiğnediğimde acayip bir ağrı farkettim işin ilginci birkaç gün sonra başladı ordaki ağrı.şimdi ağzım açıkken hızlıca hava aldığımda orası sızlıyor.sizce neden olabilir?

• quote:

Orijinalden alıntı: dtertac

diş macunu veya fırçasıyla dişlerini beyazlatamazsın..

ayrıca mevcut lekeleri de çıkaramazsın..

yine de bu işlere meraklıysan opalesence diye bir diş macunu var..

bu marka bizim beyazlatma yaparken kullandığımız jellerin markası, onun diş macunu diğerlerine nazaran daha iyi diyebilirim..

sen boşa okumuşsun o okulu blok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mokıta -- 22 Eylül 2016; 19:03:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • böyle bir şey olmaması lazım, ya da istenmeyen bir durum ama olduysa size bilgisinin verilmesi lazım.. hiçbir hekim bunu kolay kolay yapmaz..

ama o his niyeyse çok hastada oluyor, sen biraz bekle, bir hafta sonra hala ağrın varsa bi sorarsın hekimine..
  • Merhaba,

Küçükken ön dişlerden birisi yamuk çıktı. O zaman maddiyat vs. yaptiramadik. Ayrıca hemen yanındaki de bir kaza sonucu kırıldı. Yani üst ön iki disin biri kırık biri yamuk (20° civarı). 24 yaşındayım. Seneye düğün öncesi yaptırmak istiyorum. Tel tedavisi işe yarar mı? Kırık dis için de kaplama düşünüyorum. Fikriniz nedir?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam 3 tane gömülü dişim var ve aldırmak için fırsatım olmadı.Dişlerden 2 tanesi çenede.Çenede olanlardan biri ötekinin üstüne yamuk şekilde çıkmış.Gömülü olanların üstünde kaplama var.Üste çıkan dişin çıkma ihtimali var mıdır yoksa orada gömülü mü kalacak?Bir de devlet hastanesi mi yoksa özelde mi ameliyat olayım?
  • 1- bilmiyorum
    2- ucu değişmez, üstüne tek kullanımlık kılıf geçirilir, ya da sprey dezenfektanla dezenfekte edilir.
    3- ilk 1-2 hafta bu tip şeyler olabilir, azalmaz artarsa hekimine başvurabilirsin..
    l..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dtertac -- 23 Eylül 2016; 10:05:31 >
  • Hocam dolgun düşmüş olabilir . Bir göster bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkyTech74 -- 22 Eylül 2016; 19:10:10 >
  • Hocam 22 yaşındayım saçlarım çok dökülüyor hangi şampuanı kullanayım? Ayrıca minoxidil kullanmak saç çıkarır mı?

• Sanki Bana Pele kullanıcısına yanıt
    kırık çok büyük değilse dolguyla da yapılabilir..

tel tedavisi işe yarar ya da yaramaz demem için bi hekimin görmesi lazım.. kaza sonucu kırılan dişlere farklı problemler olabiliyor.. röntgenle vs incelemek lazım..

düğün öncesi yaptırmak istiyorsan çok geç kalma bence..
  • dtertac kullanıcısına yanıt
    tmm hocam oy verdim
    bundan aldım
    urun.n11.com
    Opalescence Beyazlatıcı Diş Macunu Büyük Boy 133gr Skt: 2023 - n11.com
    http://urun.n11.com/dis-macunu/ultradent-opalescence-beyazlatici-dis-macunu-buyuk-boy-133gr-P102890808

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iso227 -- 22 Eylül 2016; 19:12:18 >

• Hocam Merhaba ;

Yaklaşık 2 haftadır dişlerimi sıkıyormuşum geceleri dün gecede yastıktan kan gördüm biraz fazla sıkmışım sanırım dişlerimi, ne yapmam gerekiyor?
  • instance kullanıcısına yanıt
    onu bilsem ben kendime çözüm bulucam

hiç araştırmadım ama ben bi şampuanın saç çıkaracağına inanmıyorum..
  • iso227 kullanıcısına yanıt
    ben de kullanıyorum arada, güzel bi macun..
  • ulas19879 kullanıcısına yanıt
    sıkmaktan diş kanamaz, yanağını falan mı ısırdın, diş fırçalarken kanaman oluyor mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dtertac -- 23 Eylül 2016; 10:05:49 >
  • yok hocam diş fırçalarken kanama oluyor, hatta dişciye gittiğimde diş etlerimden kan geldiğini ve temizlik yapılması gerektiğini söylemişti.
  • Sormak istediğim merak ettiğim sorular;

1) Küçükken dişçiye gitmiştim ağzıma sprey sıkıp süt dişimi çekmişti. Hiç acımamıştı. Bu spreyin adını biliyormusun? Neden iğne vurmadan önce bu spreyi ağza sıkmıyorsunuz? Böylelikle sıfır acı ile diş tedavisi yapabiliceğini düşünüyorum.

2) Sedasyon hiç kullandın mı? Kafası nasıl? Her hasta isterse verilebilen birşey mi? Çok merak ediyorum.

3) 20'lik dişleri çektirmessek ne olur? Benim 20'lik dişlerim sadece ayda bir kez ağrı yapıyor. Çektirmem gerekir mi?

4) Bu adam niçin öldü? ;
    Ensonhaber
    Aynı gün 5 dişi çekilen polis hayatını kaybetti
    http://www.ensonhaber.com/ayni-gun-5-disi-cekilen-polis-hayatini-kaybetti-2016-04-18.html

5) Diş tedavisi yapılacak gün alkol içip sarhoş olup gidebilirmiyiz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veliusta -- 22 Eylül 2016; 19:23:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: SkyTech74

Hocam dolgun düşmüş olabilir . Bir göster bence.

ağzımda hissederdim ama ayrıca görünürde düşmüşe benzemiyor.
  • 1.soru; merkezi üst kesici dişimin biri birinin üstünde tel takılır demişti yıllar önce doktor. takılırsa da ücreti ne kadar olur ve kaç yıl kalır?
    2.soru ; nasıl oyuncuların dişleri bembeyaz oluyor özel bi işlem mi uyglanıyor ? uygalınırsa ortalama ücret nedir?
  • quote:

1- bilmiyorum
    2- ucu değişmez, üstüne tek kullanımlık kılıf geçirilir, ya da sprey dezenfektanla dezenfekte edilir.
    3- ilk 1-2 hafta bu tip şeyler olabilir, azalmaz artarsa hekimine başvurabilirsin..

https://gapcastingcalltr.com/galeri?sayfa=6&kategori=&q=

oy verirsen sevinirim, ilk sıradaki eylül..

peki özel muayenehanelerde sterilize zorunluluğu var mı mesela bana birşey bulaşsa dişçiden sonra ben suç duyurusu yapabilir miyim?

• quote:

böyle bir şey olmaması lazım, ya da istenmeyen bir durum ama olduysa size bilgisinin verilmesi lazım.. hiçbir hekim bunu kolay kolay yapmaz..

ama o his niyeyse çok hastada oluyor, sen biraz bekle, bir hafta sonra hala ağrın varsa bi sorarsın hekimine..

sagolun hocam hic agrim yok fakat oyle bir his vardi zamanla anlarim dediginiz gibi

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.