Şimdi Ara

Diş doktoruyum, sorularınızı bekliyorum.. (42. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.063
Cevap
16
Favori
35.662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kızımın dişinde çürük vardı küçük , dolgu yaptırdık 5 ay sonra düştü. Tekran yaptırdım ama gene düşebilir dedi çünkü çok küçük dedi 5 gün sonra düştü ne yapmalıyım hep düşecek mi böyle

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ev tipi beyazlatma kitleri adı gibi ev kullanıcısı için mi ? İnternetten alıp kendimiz kullanabilir miyiz ?
  • Vay beleş teshiş koyacak doktor buldum kaçırır mıyım
    Şaka bi yana öncelikle merhabalar, benim 4 dişim küçükken dolgu yapıldı ve sonrasında kırıldı şuan kırıklar, 2 tanesinin kökü çekildi.. Diğerleri de bekliyor ama ben dişçilerden ölesiye korkuyorum evet yanlış duymadınız 25 yaşındayım 26 olacağım korkuyorum sorum şu bu kırık dişlere ne etmeli? dişler sol üst orta ,sol alt arka 3 ve sağ 3-4 şimdiden teşekkür eder , iyi akşamlar dilerim
  • Ek olarak diş taşları oluşmaması için ne yapmalıyız? teşekkürler
  • Diş beyazlattırmayı düşünüyorum, evde de beyazlatma gibi seçeneklerde var. İkisi arasında çok fark olur mu? Hangisini tavsiye edersiniz?
  • Merhaba hocam yyaşım 25 alt çenem biraz önde normalde üst önde olur bende tam tersi nasıl bir ttedavi uygulanabilir acaba cerrahi ooperasyon mu gerektirir

• Dis hekimligi 1. Sinif ogrencisiyim. Kyk yurdunda kaliyorum. Belki bilginiz vardir. Bireysel bi calisma ortami gerekli mi yurttan devam edilir mi yoksa ev, ozel yurt gibi bi ortama ihtiyacım var mi sizce?

• electricheater E kullanıcısına yanıt
    Ben de birinci sınıfta kyk yurdunda kaldım, çok sorun olmaz, bi masa bi sandalye, bir de ispirto ocağıyla çözersin, hangi üniversite?

• bzkrt1903 B kullanıcısına yanıt
    Çektirebilirsniz, devlette randevu almak falan zor olabilir, tam bilmiyorum.

• Karadeniz Teknik Universitesi hocam

• Merhaba
    Diş Eti çekilmesinden dolayı ön alt 4 dişi kaybettim ve diş Eti tedavisi gördüm. Şimdi bunlara implant yaptıracağım. Gazi üniversitesi bunun için iyimi ? Özeldemi yaptırmalıyım ? İmplant ı öğrencinin yapmasından korkuyorum.
    Teşekkürler.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • oray kullanıcısına yanıt
    Üniversite hastanelerinde her bölüm kendi alanıyla uğraşır ve uzmanlardan oluşur. Sizin dediğiniz gibi olsaydı şayet pratisyenlik kalmazdı. Dişte pratisyenlik bir bakıma olmadığı için(çünkü diş hekimliği eğitiminde uzmanlık dallarının hepsi hem teorik hem uygulamalı olarak öğretilir) diş hekimleri birçok uygulamayı yapabilecek beceride mezun olurlar. Birçok dememin sebebi de 20 yaş gömülü diş çekimi, ortodontik tedaviler gibi(liste daha uzatılabilir) gibi şeylerde fazla tecrübe kazanılamıyor uzmanlık okumadan. Kanal tedavisiyle diş kurtarılabilecekse çekime gerek yok, kim bi organını kaybetmek ister ki? :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • electricheater E kullanıcısına yanıt
    Çok güzel, hayırlı olsun, başarılar.

• Mr xXx kullanıcısına yanıt
    Dişlerinizi fırçalamaya özen göstermelisiniz. Ağzınızda plak oluşumunu önlerseniz diş taşı da kolay kolay oluşmayacaktır :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mb.ff M kullanıcısına yanıt
    İmplant işini üniversite de öğrenci yapmaz, doktora öğrencisi ya da hocalar yapar. Üniversite iyidir tabiki. Randevu almak sıkıntı olursa özelde de yaptırabilirsiniz.

• Pazartesi günü 20 lik alt dişim çekilecek ama üzeri diş eti ile kaplı ve bir tanesi geçen hafta şişti ağrı yaptı doktora gittim antibiyotik kullandım şu an düzeldi ama yine de çok korkuyorum :/

İnternette okuduğum yorumlarda gömülü diş zor çekiliyor denilmiş nasıl olur kolay çekilir mi bilgi verirseniz çok sevinirim

• quote:

Orijinalden alıntı: lose_yourself

diş dolgu malzemleri arasında kalite farkı varmıdır kamu hastenelerinde yapılan dolguların genelde çabuk düştüğünü duyuyorum.
    birde kök dişim bi süredir çürümüş ağrımadığı için fark etmedim çürük olduğunu 2 hafta kadar önce kırıldı işin ilginci halen ağrı yok.sancaktepe diş hastenesinden randevu aldım bakalım ilgi alaka nasıl olacak ilk defa diş detavisi çin kamu hastenesine gideceğim

bu soruyu genel olarak soruyorum sancaktepe diş hastenesinde bildiğiniz iyi doktar varmı giden arkadaşlarım bazı doktorların hiç ilgilenmediğini yaptıklarını dolguların kısa sürede düştüğünü söylüyor.öze lde yaptırmıştım 13 senelik dolgum maaşallah sapasağlam

Dolgular arasında fark vardır ama bu hastanın anlayabileceği tarzda bir fark değil. Önemli olan dolguyu kurallarına uygun bir şekilde, düzgün malzemeler kullanarak yapmaktır. Maalesef hastanelerdeki gibi 5 dk.da dolgu yapılamaz. Bir hocamız dolguya ayırdığın vakit kadar parlatmasına ayır derdi mesela. Başlı başına ders konusu aslında tabii ki.

• St.claus S kullanıcısına yanıt
    Olabilir, gece diş sıkma ciddiye alınması gereken bşr sorun.

• quote:

Orijinalden alıntı: VerBeniYalnızlığa-

Pazartesi günü 20 lik alt dişim çekilecek ama üzeri diş eti ile kaplı ve bir tanesi geçen hafta şişti ağrı yaptı doktora gittim antibiyotik kullandım şu an düzeldi ama yine de çok korkuyorum :/

İnternette okuduğum yorumlarda gömülü diş zor çekiliyor denilmiş nasıl olur kolay çekilir mi bilgi verirseniz çok sevinirim

Stres yapmayın öncelikle. İyi bir anestezi yani uyuşma sağlanırsa gerisi çok önemli değil. Bazen biraz uzun sürer bazen kolay olur. Önemli olan ağrısız olması.

• Tek dişe içten beyazlatma yapılabiliyor, ancak bu her zaman başarılı olmayabilir.

Olmazsa kaplama yapılması gerekir. Tek diş kaplaması için 18 yaş şartı yok.

• 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.