Şimdi Ara

Diş doktoruyum, sorularınızı bekliyorum.. (41. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.063
Cevap
16
Favori
35.742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dişleri düz yapamnın yolu var mı kaça patlar
  • diş dolgu malzemleri arasında kalite farkı varmıdır kamu hastenelerinde yapılan dolguların genelde çabuk düştüğünü duyuyorum.
    birde kök dişim bi süredir çürümüş ağrımadığı için fark etmedim çürük olduğunu 2 hafta kadar önce kırıldı işin ilginci halen ağrı yok.sancaktepe diş hastenesinden randevu aldım bakalım ilgi alaka nasıl olacak ilk defa diş detavisi çin kamu hastenesine gideceğim

bu soruyu genel olarak soruyorum sancaktepe diş hastenesinde bildiğiniz iyi doktar varmı giden arkadaşlarım bazı doktorların hiç ilgilenmediğini yaptıklarını dolguların kısa sürede düştüğünü söylüyor.öze lde yaptırmıştım 13 senelik dolgum maaşallah sapasağlam
  • @Kanlı Çizmeli1155 kunks

• ön dişim küçüklüğümde kırılmıştı yaş tutmuyo diye dolgu yapıp bıraktılar ama dişim kısa duruyo tabi. şimdi kaplama yaptırmak istiyorum ama ön diş için hangisi uygun olur zirkon mu? 26 yaşındayım bu arada
  • quote:

Orijinalden alıntı: LaD_PLay_Boy

- Ön dişimde çok az bi kırık var , nasıl doldurulur yada ne yapılabilir ?

- Diş taşı temizletmenın bi zararı var mıdır ? Ne kadar sürede bir yapılmalıdır ?

- Günde 2-3 Kere de fırçalasam dişlerim beyazlamıyor , sigara vs. kullanmıyorum pratik bir beyazlatma yöntemi var mıdır ?

İphone 6S plus kullanacağına telefonunu satta dişlerindeki masrafları çürükleri çarıkları gidersene be adam!
  • Benim bu 20'liği niye çekmiyorlar ? Gidiyorum diyorlar düzgün yazık olur, öteki diyor çekemem çok iyi çıkmış, öteki antibiyotik yazıp gönderiyor. Diyorum acıyor, koku yapıyor, çıktığı taraftaki etler şiş şiş... Az kalmış diyorlar.

Elime pense alıp en son ben çekeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freshmind -- 24 Eylül 2016; 16:20:26 >
  • Şu an hastanız var mı? Varsa, niye bekletiyorsunuz

• 20 yaşındayım bu saatten sonra dış teli taksam dişlerim düzelir mi

• dilimde pas oluşuyor saç gibi kahverengi sigaradan falan dedi diş hekimleri dil fırçasıyla temizliyorum yine çıkıyor ne önerirsiniz
  • Hastalarınıza hangi diş macununu öneriyorsunuz? Yani, hangi firmadan para alıyorsunuz

• quote:

Orijinalden alıntı: ...DeAtH...

quote:

Orijinalden alıntı: semih_izmir

quote:

Orijinalden alıntı: V3tra

Hocam beyazlatmak için hangi dış macunu ve diş fırçası mı kullanmalıyız?

Bazılarının diş rengi beyaz değil ama beyazlatabildigimiz kadar beyazlatmak kârdır.

Ben hocanın dediği yönteme katılmıyorum yani "opalesence" yöntemine...Daha üst düzey yöntemler var mesela Zoom teknolojisi ki kendimden biliyorum 2010 yılında yaptırdım 8 ton beyazladı dişim A1-A2 renk skalasında tabi ben sigara kullanmıyorum...

Hocam dediğiniz şey ne biraz açar mısınız

Aslında gayet net yazmıştım ama neyse :) Zoom teknolojisi ofis tipi diş beyazlatma yöntemidir.15 dakika periyotla 3 seans uygulanıyor toplam 45 dakika sürüyor. 1-2 gün dişte hafif sızlama meydana geliyor ve sonrasında sigara ve kahve çok tüketmezseniz sizi uzun yıllar idare eder...Ben 2010 yılında yaptırdım zoom teknolojisini A1-A2.. ARASI diş rengim..Aradan 6 sene geçti halen daha beyazlığını koruduğunu söyleyebilirim tabi ben sigara içmiyorum ve hergün 3 defa fırçalamıyorum diş minesine zararı var en güzel diş macununun bile..Gece muhakkak yatmadan önce fırçalarım günde 1 defa...Doktor bey 'opalesence'yöntemini söylemiş ama çok etkili bir yöntem değil bunu anlatmaktı derdim:)

• dtertac kullanıcısına yanıt
    Merhabalar. 7 ay önce çürükten dolayı sağ alt çenemde sondan 2. dişimi çektirdim. Yerine implant yaptırmam gerekiyormuş. Gecikmeden dolayı dişler kaymış mıdır? Kaydıysa eğer implant tedavisi yapılırken bir sorun olur mu? Bir de implant bana ne kadara malolacak? Teşekkür ederim.
  • Selamlar, dişime birkaç ay önce kompozit yapıldı ancak kompozitlerin rengi diş renginden biraz farklı, beni rahatsız ediyor bu durum. Ne yapabilirim bu konuda? Tekrar yaptırmak mantıklı olur mu?
  • köpüren diş macunu mu ?
    köpürmeyen diş macunu mu ?

birçok marka diş macununu değiştirerek (her fırçalamada) kullanmak nasıl bir yöntemdir ?

görüşlerinizi merak ediyorum, tşkler
    İnternetten araştırdım ve örnek fotolara baktım tam olarak doğru teşhisi koymuşsunuz. Teşekkür ederim. Hafta içi hemen gideceğim bir doktora.

Ice tea meselesinin bende farkındayım. Alkol falan yok dertten stresten vurdum kendimi bende bu merede.
  • Dış temizlerken kullandığınız maddenin adı nedir toz olan varya yesilimsi veya birtanede macun var hocam sigara lekelerini bildiğim kadarıyla tek o çıkarıyor??

• 1- Bir dişçi olarak kanal tedavi hakkında ne düşünüyorsun? Bir dişi çekmek mi daha sağlıklı yoksa kanal tedavisi mi?
    2- Biliyorsunuzdur dişçilik yurt dışında özellikle ağzın bölümlerine göre farklı doktor ayrımı vardır. (pedodontist, ortodontist, periodontist, endodontist vs) Fakat bizde diş doktoru diyince mübarek her şeyi yapıyorlar, kanal tedavisinden yeniden kanal tedavisine ve ameliyatına kadar... Diş etine bakan diş de çekiyor, ameliyat da yapıyor. Bunun gerçekten Türkiye'de bir ayrımı yok mudur?
    Misal olarak ben Amerika'da dişimi dolgu yapan kişi başka, dişime kanal tedavisi yapan kişi başkaydı ve doktorlar uzmanlıklarına göre kendi aralarında paslaştırıyordu beni... Bir gün de diş eti için bambaşka bir doktora gitmem gerekti. Hatta yeniden kanal tedavisi oldum bitti, dolgu yapmadı, dolgu için bir önceki doktora yönlendirdi vs...
    3- Ankara'da işini bilen iyi bir pedodontist, endodondist ve ortodontist gerekiyor, bildiğiniz ve önerebileceğiniz birkaç uzman varsa lütfen yönlendirebilirseniz memnun olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oray -- 24 Eylül 2016; 11:45:26 >

Çok teşekkürler hocam.
  • semih_izmir kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler :)

Zoom teknolojisini daha farklı bir şey sandım. Ofis tipi beyazlatma yöntemi olduğunu öğrenince sevindim :)

Ben de sigara kahve kullanmıyorum. Bi araştıraağım. Umarım uygun bir yer bulabilirim. :)

• 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.