Şimdi Ara

Diş doktoruyum, sorularınızı bekliyorum.. (44. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.063
Cevap
16
Favori
35.662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: dtertac

aynısını ben de yaparım zaman zaman, zararı olmaz.

bu öğlen bu kadar vakit ayırabildim, öğleden sonra yoğun olduğum için bakamıycam.. akşamüstü biraz daha yanıtlamaya çalışıcam..

Benim 3 tane kafa disimici oyuk ve apse yapiyor surekli..10 yildir bu sekikde yasiyorum ve on dislerimle yemek yiyorum..on dislerimde arkalardan kararmis.bu karartilar artik onlerdede olusmaya basladi..dis eti kanamasida var agiz dolusu...sizce bu disler adam olurmu olursa maliyeti ne olur..dis doktoruna gitmeye utaniyorum.bana laf soylerler diye :(

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cassiopeja

20 yaşındayım bu saatten sonra dış teli taksam dişlerim düzelir mi

Ortodontinin yaşı yok. Yaşa göre süresi değişebilir sadece.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kalpsiz23

quote:

aynısını ben de yaparım zaman zaman, zararı olmaz.

bu öğlen bu kadar vakit ayırabildim, öğleden sonra yoğun olduğum için bakamıycam.. akşamüstü biraz daha yanıtlamaya çalışıcam..

Benim 3 tane kafa disimici oyuk ve apse yapiyor surekli..10 yildir bu sekikde yasiyorum ve on dislerimle yemek yiyorum..on dislerimde arkalardan kararmis.bu karartilar artik onlerdede olusmaya basladi..dis eti kanamasida var agiz dolusu...sizce bu disler adam olurmu olursa maliyeti ne olur..dis doktoruna gitmeye utaniyorum.bana laf soylerler diye :(

Mutlaka düzelir de öncelikle dişhekimine gitmen gerekiyor haliyle :) Bence sen de haketmişsin biraz azarı.şaka bi yana vakit kaybetmeden dişlerinin tedavisine başla.

• quote:

Orijinalden alıntı: ntquartex

Bu bazı dişçilerin iğnesiz dolgu vb. işlem yapma sevdasının asıl nedeni nedir? Hastaya gereksiz doz vermemek mi yoksa yapmadığı iğnenin parasını özel sigortadan alıp kar etmek istemesi mi?

İğnenin maliyeti yok denecek kadar az. Sebep özellikle alt çenede anestezi tekniğinin zor oluşu ve anestezinin uzun sürede gerçekleşiyor oluşudur. Bazen 5 dk sürecek bir işlem için 10-15 dk anestezi işlemiyle uğraşmanız gerekebilir. Ama bu hiçbir hekime sizin canınızı yakma hakkı vermez. Anestezi yapması için ısrar ederseniz yapar. Anestesiz çalışmak hekim için de zor. İyi bir anestezi konforlu bir tedavi için olmazsa olmazdır.

• ön 2 dişim biraz ayrık düzelirmi ? 20'lik diş çıkınca falan ? 21 yaşındayım hala çıkmadı. ayrıca köpek dişi oluyor sanırım sivri dişlerim biraz uzun törpülettirsem falan olur mu ? birde alt çenem biraz ileride üste göre telle felan olurmu bilmiyorum. Doktora sormuştum zararı olmaz çok belli olmuyor dursun dedi geçiştirmişti 3 sene önce falan. Ağzımı kapatırken bazen alt çenem kütürüyor bilmiyorum niye
    2-3 sene sonra diş teli taktırmayıda düşünüyorum aslında.
    Son olarak hangi macunu önerirsin f/p olarak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iptal55 -- 25 Eylül 2016; 2:02:51 >
  • Hocam ben 17 yasındayım 3-4 yıldır tel takıyorum. Benim dislerim çok geç dokulmeye başladı süt dislerimin çoğu düşmedi bile oyle olunca 6 süt dişimi çektirdim bunlardan bir kopek dişim çıkmadı gömülü kaldı diğeri de yarım cıktı yamuk bir şekilde halen duruyor. Tel taktırdıktan yaklasık 6 ay sonra operasyonla gomulu dişime braket tarzı bisey taktılar 8 dikiş atıldı misina ipi tarzı bi iple zincirle çekti her ay. Umarım açıklayabilmisimdir durumu. Doktorum tel tedavisinin iki yılda biteceğini soylemıstı ama uc yıl bitmesine rağmen gomulu dişimin ucu bile zor gozukuyor nerdeyse tamamen ters dönmüş durumda ve on dislerime dogru dayanıyor zaten bu hale bile doktorun eti kesip disin önündeki dokuları almasıyla geldi. Dislerimde kemiksel bir farklılık oldugunun farkındayım cok kokluler ve neredeyse her dişimin önünde kıkırdak parçası vardı ve önce o çıkıp arkasından dislerim çıkıyordu bu da yavaslatıyordu ayrıca doktorum diş etımın kalın olmasından kaynaklandığını söyledi. Ama yine de bu tedavi cok yavas oldu lise son öğrencisiyim bu sene tedavinin bitmesi gerekiyor seneye şehir değiştirecegim inşallah. Acıkcası durumun biraz doktordan kaynaklı olduğundan suphelenmeye basladım baska bir doktora gitmeyi düşünüyorum zararı olmaz dedım. Sizce ne yapmalıyım doktorun eksikligi olabilir mi çünkü cok arastırdım bu surenın fazla olduguna eminim artık dişciden cıkmak istiyorum kendimi bildim bileli dişcideyim ve baska sehırden gıt gel yapıyorum aileme de cok fazla masrafım oldu bu uc yılda. Kısacası durumda bi anormallik var mı sizce ne tavsiye edersiniz benim bu disin erkenden cıkması için dua etmekten baska yapabilecegim bisey var mı

• quote:

Orijinalden alıntı: respectable_man

Hocam ön dişlerin arkasını fircalamamiz gerekiyor mu? Hayatim boyunca hep normal kısımları fircaladim arkadan kasıt agzimiz kapaliyken dilin değdiği on taraftaki kısım agzimi acip aynadan baktigimda da baya sari olmus o kısım?

Hocam su soru gozunuzden kacmis galiba bi cevaplarsaniz cok sevinicem

• quote:

Tel istemiyorum dersen onun alternatifi şeffaf plaklarla ortodonti tedavisi var, bi araştır.

Aparey adıyla yaptırmayı düşünüyorum ben de ama 8-10k dediler en az sizin fiyatlarınız nasıl ?

• Halk arasındaki tabiriyle köpek dişi 'nin diş et kısmı iyice yukarı çekildi bu sorunu nasıl giderebilirim.
  • 20 yaş dişimin ikisi çekildi kalan ikisini çektirmezsem ileride herhangi bir sorunla karşılaşır mıyım?
  • quote:

Evde temizleyemezsin ama iyi fırçalayarak oluşmasını önleyebilirsin.

sabah akşam yemek sonraları firçaliyorum zaten şuan kullanmıyorum ama 3 ay önce agız gargarası da kullanıyordum yine oluşuyordu.
  • Hocam son 3 gündür sol alt en son dișim deliler gibi ağrıyor. ilk günü devletin diș hastanesine gittim ama amoklavin ve dolorex verdi gönderdi. O ilaçları düzenli kullanıyorum ama dolorex ağrıyı dindirmiyor. bende mecburen majezik filan da kullanıyorum buna rağmen ağzımı tam kapatınca bile yani üst dișler alt dișlere değdiğinde çok kötü acıyor ve bu durum yemek yememi dahi zorlaștırıyor.
    bizim burda özel poliklinik varmıș șu an kapalı sizce bu özel doktor muayenehaneler açık mıdır? șimdiden çok teșekkürler.

• Geçen sene bir kaç dolgu yaptırmıştım dişlerimi günde 2 kere düzenli fırçaladığım halde sol molar mandibular dişimin dolgusu renk olarak siyah gibi duruyor sanki çürük gibi (diğer dolgular dişimin renginde) bu normal mi? 6 ayda bi kontrole gidiyorum en son gittiğimde bi sorun yok demişlerdi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bizim bi arkadaş var. 2 senelik mezun. özel bir klinikte çalışıyor. 10-15 bin arası aldığını söylüyor aylık. olabilir mi böyle birşey?
  • Ortodonti tedavisi goruyorum.Tedaviye baslerken 2 yil dediler.3 yildir devam ediyor.Sordugumda da 1 yil daha surer diyorlar.Neden hekimler bu verdikleri sureyi cok asiyorlar ? Bi karlari falan mi var ? Yoksa direk 2 yil diye salliyolarmi ?

Edit :Ortodonti derken dis teli demek istedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Techonup -- 25 Eylül 2016; 11:23:12 >
  • Soğuk su içtiğimde, şekerli birşeyler yediğimde dişlerim de acı hissediyorum. Acaba bunun için hangi diş macununu önerirsiniz? Ne kadar süreyle kullanayım ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: LaD_PLay_Boy

Sana inen binen ne onu anlamadim aslan parcasi? İphone 6S alamiyosan cok tatava yapmicaksin klavye delikanlisi :)

Şikayet edildin bir iPhone'miz yok ama Allah'a şükür aklımız ve sağlam dişlerimiz var ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KronCHE -- 25 Eylül 2016; 11:21:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: First Premolar

Beyaz bir yara mi? Oyleyse sayet stresli bir yasantiniz varsa yuksek oranda tetikler :)

Ağzımın içini göremiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: KronCHE

quote:

Orijinalden alıntı: LaD_PLay_Boy

Sana inen binen ne onu anlamadim aslan parcasi? İphone 6S alamiyosan cok tatava yapmicaksin klavye delikanlisi :)

Şikayet edildin bir iPhone'miz yok ama Allah'a şükür aklımız ve sağlam dişlerimiz var ;)

Aklindan supheliyim, karakterinden de :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Stephen Hawking

Soğuk su içtiğimde, şekerli birşeyler yediğimde dişlerim de acı hissediyorum. Acaba bunun için hangi diş macununu önerirsiniz? Ne kadar süreyle kullanayım ?

Aynen bendede var ama bende dolgu vs. Curuk var ondanmi acaba. Arada bir köpek dislerimden birisi kendi kendine acıyor, acimaktan çok böyle değişik bir his, kamaşmakmi ne denir bilemiyorum. Ama sanirim curuk yok cok az oluyor

• 
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.