Şimdi Ara

Diş doktoruyum, sorularınızı bekliyorum.. (45. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.063
Cevap
16
Favori
35.822
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Üniversitelerin diş hastaneleri GSS liye bakmıyor değilmi?
    Ayrıca üniversitelerin diş hastanelerimi daha iyi yoksa ağız diş sağlığı merkezleri mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi righteous@ -- 25 Eylül 2016; 15:58:16 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hâ birde, benim hatırladığım kadarıyla süt dişleri döküldükten sonra bazı kalıcı dişler dökülmüştü sanırım. Bende bir anormallik var gibi hissediyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • çenemde yamukluk var ve dişlerim tam üst üste kapanmıyor.
    kulağımın altındaki çene kemiği sağ tarafa göre daha aşağıda ve yamukluk yapıyor.
    sizce bunun tedavisi nedir ?
  • Komik velet..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: must82

ağzımda 3 tane köprü var. 2005 yılında takılmıştı üzeri porselen kaplama. bu köprü vs lerin süresi var mı? yenileme gibi bişi?

up
  • dtertac kullanıcısına yanıt
    Yani öğrenmek istediğim buna karşın nasıl bir teknik veya çözüm uygulandığı kaplama vs mı yapılıyor ?

Aksi halde bu dediğinizi baytara sorsam oda cevaplardı 😂😂👍

• selamlar;yaşım 35 dişlerim genel olarak sağlıklı alkol-sigara yok..

yalnız üst çenedeki 20 lik dişlerim çıktı ;o dişleri zamanında çektirmedim ve bundan dolayı;üstte ki sağ ve solda ki köpek dişlerim ön dişlerin üstüne geldi..
    bu dişleri tekrar düzeltme ve eski hizasına sokma şansı var mı? 20 lik azıların çekilmesi şart mı? şayet tedavi varsa ne kadar sürede sonuçları görülür?
    şimdiden teşekkürler.
  • must82 M kullanıcısına yanıt
    Belli bir yenilenme süresi yok. Estetik olarak kötü olmadığı ve herhangi bir sızıntı yapmadığı sürece kullanabilirsiniz. Sızıntıyı da hassasiyetle, boşlukla, renklenme ve çürüklerle ayırt edebilirsiniz. Bunun kontrolünü doktor yapsa daha iyi olur, çünkü röntgenle daha sağlıklı karar verilebilir. Fakat 10 sene uzun bir süre, kontrole gitmeniz iyi olabilir :)

• Hocam selamlar, forumun şövalyesi oldunuz tebrik ederim.

Benim de bir sorum olacaktı, üst ön iki dişim birbirinden ayrıldı 26 yaşımda. Ancak ayrılmalarının sebebi aralarında boşluk olması değil, sağ taraftaki bir 30 derece çevirdi kendini, diğerinin bulunduğu yer normal. Diş teli takmadan düzelme ihtimali var mı? İnternette iki dişi lastik gibi bir şey takarak düzeldiğini okudum, doğruluk payı var mıdır acaba? Lastik dediğim tıbbi bir malzeme, kırtasiye lastiği değil, yanlış anlaşılma olmasın :)

• disteli ucretleri nedir acaba ?

• quote:

Orijinalden alıntı: First Premolar

Belli bir yenilenme süresi yok. Estetik olarak kötü olmadığı ve herhangi bir sızıntı yapmadığı sürece kullanabilirsiniz. Sızıntıyı da hassasiyetle, boşlukla, renklenme ve çürüklerle ayırt edebilirsiniz. Bunun kontrolünü doktor yapsa daha iyi olur, çünkü röntgenle daha sağlıklı karar verilebilir. Fakat 10 sene uzun bir süre, kontrole gitmeniz iyi olabilir :)

varya nefret ediyorum m uyuşturucu vurduysa da etkili olmadı her seferinde dişçi koltuğunda zıpladım,çok acı çektim.küçüklükten gelen bir korku belki de ama nefret ediyorum ya başka açıklaması olamaz. ama mesleğe saygı duyuyorum çok zor işleri.bir de acı eşiğim çok mu düşük nedir anlamadım neden uyuşmaz doktor bey bu diş?

Herkesin sinir yapısı farklı. Sizdeki sorun uyuşmanın geç başlaması mı yoksa tam uyuşmama mı? Geç başlamaysa şayet hekiminizi bilgilendirin, işleme geç başlamasını isteyin. Bu zamana kadar hep aynı hekime gitmişseniz hekim değişikliği de belki işe yarayabilir hekimden kaynaklı bir hata varsa :)

• Hocam selamlar , 1 sene önce dişimde ağrı oldğu için bir doktora gittim. dolgu yaptı ama düzelmedi sonrada çekmeyi tercih etti.

Keşme çekmeseydi düzelme ihtimali vardı belkide. Diş çekiminden sonra esnerken çenemden bir tak sesi gelmeye başladı. Bunun nedeni diş çekimi olaiblirmi.

ayrıca yeni bir diş implant diyorlar sanırım. 3000-5000 arası bir fiyat istiyorlar. bu fiyatlar doğrumudur?

Bu arada iyi bir dişçi istanbulda tanıdıınız var ise önerebilirmisiniz:(

Dişçilerde hep çok çektim. Hep bir diş çekme dolgu yapma merakı var doktorlarda. yanlışım varsa düzeltin.

Artık dişçilere güvenemiyoruz.
  • Sigara lekeleri nasil gecer dis macunu ya da temizleme urunu var mi? Eger islem gerekirse zararli ve can yakici midir?

• quote:

Orijinalden alıntı: First Premolar

Herkesin sinir yapısı farklı. Sizdeki sorun uyuşmanın geç başlaması mı yoksa tam uyuşmama mı? Geç başlamaysa şayet hekiminizi bilgilendirin, işleme geç başlamasını isteyin. Bu zamana kadar hep aynı hekime gitmişseniz hekim değişikliği de belki işe yarayabilir hekimden kaynaklı bir hata varsa :)

hiçbir zaman tam uyuşma yaşamadım. iki farklı hekime gittim ikisinde de hissettim. sinire dokundukça zıpladım. alkolik falan da değilim ama o sinir uyuşmadığı sürece ben dişçiye gitmem arkadaş. ya da yurt dışında var türkiye de var mı bilmiorum böyle bi gaz veriorlar maskeyle uyutuyorlar komple sonra allah ne verdiyse yapıp geçiorlar. öyle bir durum var mı?
    Genel anesteziden bahsediyorsunuz sanırım, üniversite hastanelerinde uygulanabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi First Premolar -- 26 Eylül 2016; 8:56:03 >
  • Diş etimde çekilme var, diş hekimlerine gittigimde düzenli fırçala geçer diyorlar , düzenli fırçalıyorum, ama geçmiyor , yavaş yavaş kötüye gidiyor ve kanıyor diş etlerim, başka yolu var mı, hangi branşa gitmeliyim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam merhaba,
    Benim azı dişimin birisi 15 senedir dolgulu. Tabi ara ara yenilendi dolgu. Aynı dişin dibinde apse var. Bazen şişer bazen kaybolur. Bu apse de 10 yıldır var nerdeyse. Diş dr'um çekilcek çaresi yok dedi. Ben de hiçbir ağrı sızı olmayan dişimi çektirmek istemiyorum.
    Sizce çektirmeli miyim, çektirmezsem zararı olur mu ya da bi tedavisi var mı?
  • uzmanbiyolog kullanıcısına yanıt
    özel bir sebebi yok, hatta tekrar baktım öyle mi yazmışım diye, sizin buna takılmanızın özel bir sebebi var mı ?
  • claudecan kullanıcısına yanıt
    4 ay uzun bir süre, ağrılarının geçmesi gerekirdi.. hekimine bi uğramanda fayda var..
  • 
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.