Şimdi Ara

Diş dolgusu hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Benim ön üst 2 dişimin içinde çürükler var, dışarıdan çok kötü gözükmekte. Geçenlerde bir özel hastaneye gittim, 2 dişini kompozit dolgu yapalım ama 2 dişinin yanındakilerde çürük dedi(Dışarıdan belli olmuyor) toplamda 1100 TL fiyat çıkarttılar. Bende araştırayım dedim ordan ayrıldım.Cuma günü bir devlet hastanesine gittim birde orada sorayım diye, doktor 10 sny dişlere baktı direk elindeki şırıngaya ilacı doldurdu ve dalıyodu nerdeyse benim dişlere, hiç ne yapacağını söylemeden direk giriyodu. Bende böyle davranınca vazgectim.

1-) Sizce olayı ben çok mu abartıyorum devletteki doktor haklımıydı ? (Yan iki dişi cıkarken sordum onlarda fazla çürük yok dedi)
    2-)Özel hastanede fiyat şişirmek için 4 diş yapalım demiş olabilirler mi ?

Varsa bu konuyla ilgili tavsiyelerinizi alabilirim.

Şimdiden cevap veren arkadaslara çok teşekkür ederim.

• Benim de birkaç ay önce özelde dişle ilgili problemlerim oldu.Özelde yaptırmadım.İnan özel hastanelerde para vermen için her şeyi yaparlar.Devlete git gayet de güzel yapıyorlar.Ben marmara dişe gittim memnun kaldım.Boşuna o kadar para vermene değmez.
  • Özellere dikkat et ama çürük dişe er ya da geç dolgu yapılacağı için çok da suç bulamadım doktora. Devlettekinin direk enjektörü alıp girişmesi yanlış ama bence.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dediğiniz gibi para konusunda devletin avantajı var ancak, doktorun direk şırıngayı alıp kasap gibi direk dalması garibime gitti.
  • 4 diş için 1100 tl çok pahalı demiş biraz indirebilirsin fiyatı.

Eğer sadece çürük yüzeyselse kanallık bir durum yoksa devlette de yapabilirsiniz çünkü çok komplike işlemler değil.Ama ön dişler olması biraz sıkıntılı estetik açıdan önemli dişler.

Maalesef bazı özel yerler nerden para çıkarsak iyidir kafasında olabiliyor..kendim de diş hek. öğrencisiyim duyuyoruz benzer şeyler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xaxti

4 diş için 1100 tl çok pahalı demiş biraz indirebilirsin fiyatı.

Eğer sadece çürük yüzeyselse kanallık bir durum yoksa devlette de yapabilirsiniz çünkü çok komplike işlemler değil.Ama ön dişler olması biraz sıkıntılı estetik açıdan önemli dişler.

Maalesef bazı özel yerler nerden para çıkarsak iyidir kafasında olabiliyor..kendim de diş hek. öğrencisiyim duyuyoruz benzer şeyler
    İstanbulda onerdiginiz bir dis hastanesi var midir hocam

• İstanbulda değilim bilgim yok maalesef.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kaplama diş
    3 yıl önce açıldı
    Diş Beyazlatma Ve Temizlettirme
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: xaxti

İstanbulda değilim bilgim yok maalesef.
    Hocam çürükler yüzeysel değil. Dişlerin içinin oyulup temizlenip, kompozit dolguygla doldurulması gerekiyor araştırdığım kadarıyla. Sizce bu işlem 4 diş için tahmini olarak ne kadar sürer.
  • ben de bugün özel hastaneye gittim, eski dolguyu çıkardı kuafaj mıdır nedir ondan yaptı, 250 tl bayıldım. maalesef özel çok kazık, yakaladım mı affetmiyorlar ama devlette de dediğin gibi, önce devlete gittim nolmuş söylemedi bile doktor, direk çekiyorum dedi yok biraz düşüneyim dedim zor kaçtım
  • quote:

Orijinalden alıntı: BarTenLee

Hocam çürükler yüzeysel değil. Dişlerin içinin oyulup temizlenip, kompozit dolguygla doldurulması gerekiyor araştırdığım kadarıyla. Sizce bu işlem 4 diş için tahmini olarak ne kadar sürer.

Alıntıları Göster
    Hocam çocukluğumdan beri gittiğim özel muayenehanesi olan diş hekimim kompozit dolguya her bir diş için 200 TL alıyor sizin gittiğiniz hastahanede her bir diş için 275 lira istemiş.Sağlığın şakası olmaz çok uçuk bir fiyat farkı olduğunu düşünmüyorum hastahanenin ve doktorun ismini Google'da aratırsanız zaten büyük ihtimal en az 5-10 yorum görürsünüz aşırı garip şikayetler yoksa yaptırın derim.

• Gittiğin özel klinik merdiven altı bir yer değilse fiyat politikaları bu şekilde olabilir.Hepsi diş tabipleri birliğine bağlı olduğundan belirli bir fiyatın üstüne çıkmazlar/çıkamazlar.Dolgu başı 275 tl ye geliyor ki bunun için de kanal tedavisi v.s. de olabilir burdan yargılama yapamayız.

Nacizane önerim kendini devlet hastanesin deki doktorun ellerine bırakmalıydın.Tabi ki doktor sana sormayacak bırak işini yapsın.

1-)Devlette ki diş hekimlerine güvenim pek yok bu yüzden özel kliniğe girdim röntgen çekerler herşeyi görürler orda bu yüzden devletteki doktor da özel de haklı olabilir

2-)Dediğim gibi merdiven altı bir yer değilse fiyat şişirme gibi birşey sağlık kuruluşların da söz konusu olmaz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.