Evet genç kardeşlerim çok fazla bu tarz soru ve konu görüyorum uzman bir diş hekimi olarak açık açık sorularınızı cevaplayayim. Aklıma gelenleri yazayım devamını siz sorabilirsiniz Tip diş farkları ikisi farkli alanlar biri tüm vücutla ilgili ve daha teorik (operatif branşları saymıyorum), diğeri agiz ve çevre dokularda ilgili ve neredeyse tamamen pratik (radyoloji vs istisnalar hariç) Tıpta zorunlu hizmet ve nöbet saatleri ciddi dezavantaj diste nöbet o kadar yoğun değil ama mevcut. Tabii bazı yerlerde yok mesela ben hiç tutmadım Diş daha sosyal ve bence daha zevkli (tıp tutmuş ama yazmamış biri olarak diyorum) Dişte komplikasyon riski daha az Dişte kazanç bazen tıptan daha fazla hatta bu oran azımsanmayacak kadar var ama tabii özel sektörde az kazanan diş hekimleri de mevcut peki bunu biraz daha açalım Cidden asgari ücrete çalışan dishekler var mi Başlangıçta bu maaşları teklif eden ahlaksız yerler tabii ki var ama genelde biraz daha yukarı teklif edilir. Eğer hekimin hasta ilişkisi ve bilgi düzeyi tedavi kalitesi vs iyiyse bir yılı bile geçmeden çok ciddi ücretlere çıkabilir. Ben az kazanan diş hekimi çok duymadım. Diş hekimi işsiz kalır mı Kontenjanlarimiz cok fazla artti ama halen bu pek mümkün değil. Kaliyorsa kendini bir sorgulaması lazim. Tabii bu yıllar sonra değişebilir ama iyi hekime hâlâ piyasada çok fazla ihtiyaç var. İyi iş yapan korkmasın rızkı veren Allah bize çabalamak düşer ve çabalayan hekimlerin işsiz kalmasını geçtim, az kazandığını bile görmüyorum Fakülte seçerken nelere bakmalıyız Pratik egitim ve stajlar çok önemli. Özelikle staj yapan ya da yazacağınız yerden yeni mezun arkadaşlara sorun her gün hasta bakıyorlar miydi, stajlar verimli miydi. Çünkü kontenjanlar o kadar arttı ki öğrenciler birçok yerde bazı günler hasta bile bakmıyor, oturacak unit bulamıyor Uzmanlık sart mi Hayır ama sayı çok arttığı için unvan onemli hale geliyor. İleride uzman diş hekimi unvaninin çok daha önemli olacağını düşünüyorum ama kendi yerini açıp uzmandan çok daha fazla kazanan hekimler baya var Tavsiye eder miyim Çok yorucu bir meslek ama ülkede onu tavsiye etme bunu etme ne yazacak bu insanlar? Yazılım bence daha mantikli ama orada da sektördeki insanlar yazmayın burası doldu bu balon sönecek diyor. Bence şu an nadir yazılacak bölümlerden biri de diş hekimliği İlave etmek isterim Eğitim kalitemiz berbat hale geldi. Pandemi sonrası diş hekimliği eğitimi çok kötü hale geldi. Biz asistan doktor olduğumuz için yüzlerce hatta binden fazla öğrenci gördük ve şunu rahatlıkla diyebilirim ki eğitim rezalet hale geldi. Eğer yazarsanız bile kendinizi öne çıkarmak için okuyun, araştırın, pratik yapin ve kendinizi geliştirin Ama bu bence diş için değil tüm eğitim sistemi için geçerli. Tahminimce artık tıp egitimleri de mühendislik de inanılmaz kalitesiz. Çünkü her yer öğrenci kaynıyor, hocalar eskisi kadar motive değil (ekonomik ve akademik sebepler motivasyonu düşürdüğü için), fiziksel şartlar eskisi kadar iyi değil vs. Yani bu ne yazarsanız yazın muhtemelen geçerli olacak o yüzden korkmak yerine durumu kabullenip kendinizi geliştirmeye bakın Devlete atanmak zor mu Pratisyen hekimsen zor, kontenjan az açılıyor ve başvuru çok. Ayrıca puan sistemi getirildi atanamayanlar +1 puan alıyor ve sonraki atamada sizden öne geçiyor şansı artıyor. Devlet için kpss vs yok, kura çekiliyor. Puan sistemi şu an atamada işliyor diye biliyorum araştırın ama zaten siz 5 yıl okuyup mezun olana kadar sistem ne olur bilemem. Uzmansan devlette boş yerler bile kalıyor şehir fark etmezse kesin atanıyorsun yazmayan hekim çok uzmanlık yapıp da.. ayrıca uzman hekimler gitmek istediği yeri kendi yazıyor yani rastgele yere gitmiyorsun istediğin yeri yaziyorsun ama tabii başkası yazdıysa kurada o çıkabilir. Ama her yere giderim diyorsan 2024 yılında halen uzman atamalarinda boş yerler kaliyor Edit: Pratisyen de tabii ki istediği yeri yaziyor ama oranın tutmama ihtimali çok ve Pratisyen 1. Sıraya ne yazdıysa sadece orasi çıkarsa çıkar. Çünkü başvuru çok olduğu için 2. Sıraya kalmadan iş bitmiş oluyor çünkü başkası senin 2ye yazacağını zaten kesin 1e yazmış olacağı için o gidiyor sen gidemiyorsun. Umarım anlatabilmisimdir. Ama mesela uzman 1e yazdığı gelmezse 2 gelir o bile gelmezse 3 gelir kesin girer eğer birkaç yer yazdıysa Son olarak maaşlar Bunun üst sınırı yok arkadaşlar. Kendi yerinizi açıp milyon lira cirolar da gorebilirsiniz. O yüzden özel için net bir şey demek çok zor ama düşük kazanan (düştükten kastım bence bu meslekte 40-50 düşüktür) da var, ilk yıldan 100-200 kazanan da oluyor çok farklilik gösteriyor. Devlet ise 80k civarından baslar, uzmansan iyi bir döner ile 150ye kadar belki biraz daha fazla miktara kadar yolu var Şahsi sorular almıyorum onun disinda sorularınızı cevaplarım zaman buldukça. Herkes için hayırlısı olsun < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi simplequick -- 21 Temmuz 2024; 23:10:51 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Diş hekimliği yazılır mı? (Uzman diş doktorundan)
-
-
Başlıktaki en güzel cumlelerden biri "onu yazma bunu yazma insanlar ne yazacak"
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Herkes kendi mesleği için sakın yazma diyor ama kimse yol göstermiyor. Evet diş cidden yorucu ve sıkıntıları olan bölüm ama napalim en iyi bölümlerin başlarında geliyor. Yorgunluk vs için yapacak bir şey yok
Ben hep şöyle diyorum para kazanmak için para kazandırmak lazım. Adam kendi çalıştığı yere ayda 5k para kazandırmıyor ama kendi 100k maaş bekliyor. Öyle bir dünya yok. Herkes yatayım ve para gelsin istiyor bunu ben de istiyorum ama hayat öyle değil
Hocam diş polikliniği açmak tıp poliklinigi açmaktan daha kolay mı.Mesela bir sehirde 1adet ozel kadın doğum polikliniği hizmeti veren doktor varken 15adet diş polikliniği hizmeti veren özel işletme var
Kolay diye bir şey yok şu an giris seviyesi bir klinik için 3m üstü sermaye gerekiyor hatta bunu az bulan da var. Yani 4-5 milyon lira gerekiyor dersek çok da yanlış olmaz ama tabii ki gelir de ona göre oluyor. Tabii bu işin vergisi vs de çok ağır o kısmı klinigim olmadığı için tam bilmiyorum ama diş hekimliğinin en iyi noktası kendi yerini açmak olduğuna göre her türlü çok iyi kazanılıyor denilebilir
Son zamanlarda gördüğüm nadir yararlı konulardan
Pardon şahsi sorular almıyorum demişsiniz kaçırdım orayı :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-565559509 -- 22 Temmuz 2024; 1:52:19 >
Hocam peki 5 sene sonra acaba hala uzmanlık atamaları %100 olur mu yoksa orada da mı şişkinlik olur
-
Uzmanlara atama başlamadan önce talep toplama diye bir şey var yani gitmek istediğin yeri yaziyorsun uygunsa yer açıyorlar o yüzden ileride de daha fazla uzman talep eder daha fazla yer açılır yine atama çok zor olmaz diye düşünüyorum ama tabii net konuşmak zor
bu şekilde devam ettiği sürece mümkün değil uzman diş tabibi kadrosunun dolması. sektöre yön verecek hamle bence aile diş hekimliği olacak. bazı kısımlarda artı yazacak bazı kısımlarda eksi yazacak mesleğe.
-
Aile diş hekimliği uzman kadrolarını etkilemez ve muhtemelen çok önemli olmayan işler (distasi temizligi flor uygulaması vs) aile diş hekimliğinde yapılır. Yani aile diş hekimliği bu mesleğe çok etki etmeyecektir sadece atamayı biraz rahatlatır piyasaya veya tedavilere çok etkisi olacağını zannetmiyorum
hocam retreatment yapılan diş bir daha dikiş tutmaz diyorlar sizce de öyle mi
-
özel kliniklere olan talebi, başvuruyu azaltacak. sadece det ve flor yaptırmazlar hiç zannetmiyorum onu bi başlasa da görsek. pilot yerlerde noninvaziv takılıyorlar da.
Sallamislar araştırmalarda başarı oranı yuzde 80 üstü
Umarım işlem yapılır ama çok zannetmiyorum aile hekimi de nasıl ilac yazıp gonderiyor branş doktoruna yonlendiriyorsa aynı mantık olur çok işlem yapılmaz bence. Yapılsa da çok basit dolgular ve belki tek kanal vs yapılır onu da zaten adsmler de yapıyor zorlari fakülteye pasliyorlar. Etkisiz olacağını düşünüyorum aile diş hekimliğinin. Atanamayan disheklere katkısı olur sadece halk için çok önemli olmaz bence
Benim bir dişim daha önce kanal gormustum dolgusu düştü.Tekrar dis hekimine gittim.Kanalin üstüne tekrar kanal yaparak dişime güzel bir şekil ver dedim.Oyle bir işlem mümkün değil dedi biraz tartıştık.Acaba diş hekimi haklı olabilir mi kanalın üstüne kanal yapillamaz mi?
okul farkı önemli mi en iyi özellerde okumak mesela nasıldır
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Tartışma üslubunu bilemem ama eski kanal sokulup yenisi 1 kez yapilabilir. İkinci retreatment genelde yapılmaz başarısız olduğu düşünülüp dişe apikal rezeksiyon veya çekim yapılır öyle bir durumda
Özel ve devletten ziyade hastanesi var mi ve yeterince hasta geliyor mu bu sorabilecegin en önemli soru olabilir araştırma yaparken. Yeterince hasta bakılmayan bir yer yazmanı asla önermem isterse çok lüks bir yer olsun.
Yeterince hasta geliyor mu hastanesi köklü bir hastane mi
Ogrenciler yeterince hasta bakıyorlar mu yoksa ayakta mi kalıyorlar unit yetersizliğinden
Bu iki soru olumsuz cevapsa o fakülteyi direkt ele
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi simplequick -- 27 Temmuz 2024; 16:2:16 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Başlıktaki en güzel cumlelerden biri "onu yazma bunu yazma insanlar ne yazacak"
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X