Şimdi Ara

Diş etim apse yapmış diş hekimi var mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
9.410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hayırlı forumlar. Direk konuya geceyim. Bundan yaklaşık 2 ay önce diş etimde apse oluşmuştu ve bayada belirgindi. Hemen özel bir diş hekimine gittim koltuga oturdum en fazla 5 saniye bakti ve antibiyotik verdi bitir gel cekelim dişi dedi. Bende kıllandım biraz antibiyotiği kullandım ama dişi cektirmeye gitmedim apse de biraz inmisti.
    1 ay sonra devlet hastanesine randevu aldim. Doktor muayene etti röntgen çekti ve dişi cekmemiz lazim dedi. Önceden ozeldeki hekimin yazdigi antibiyotigi gösterdim bilgisi olsun diye. Himm tamam dedi 2 tane antibiyotik verdi bunlari ayni anda iç dedi. Eve geldim annem yok 2 tane antibiyotik ayni anda kullanılmaz diye basimin etini yedi bende hay böyle ise dedim ve kullanmadim. Ilginc bir sekilde apse daha da inmisti kendi kendine. Ama 1 ay sonra yani bugün ayni yer tekrar şişmeye başladı. Devlete randevu aldim ama 1 hafta sonraya anca çıktı. Simdi özele gitsemde baya bir masraf çıkacak muhtemelen. Karşılayamam yani. Sizce 1 hafta daha beklesem sıkıntı olur mu bu apse bana?

Bu apsenin ilk çıktığı hali. Yani 2 ay öncesinin. Su an bunun yarisi kadar
    Diş etim apse yapmış diş hekimi var mı

Edit:arkadaşlar az önce patladi apse ama sanırım birazını yuttum farkında olmadan. Sorun teşkil eder mi?
    Internetten baktim ciddi sonuçlara sebebiyet verebilirmiş. Cok tedirginim su an. Napmam lazim? Yarin sabah erkenden hastaneye gidicem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lord keşiş -- 27 Nisan 2019; 21:53:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Illa dis hekimi olmaniza gerek yok daha önce bu durumdan muzdarip olanlarda bir sey söyleyebilir

• Hemen ilaç tedavisine başlanmalı bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÖzgünK -- 22 Ocak 2020; 22:11:21 >
  • Ağız hijyeni çok mu kötüydü? Dişlerinde gördüğüm şeyler plak mi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ÖzgünK kullanıcısına yanıt
    1 hafta beklesem ilac icin sorun olur mu acaba?

• Maalesef. Diş taşı ve diş eti çekilmesi var.

• @Lord keşiş

1 gün bile bekleyecek zamanın kalmamış. Benden tavsiye en kısa zamanda dişçiye git. Önce ilaç yazarlar.

İltihap sadece dişi değil, kemiğide eritir. Dişlerin yamulur. Hiç vakit kaybetme. Diğer dişleride çekmek zorunda kalırlar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Diş Telimi? Diş yaptırmak mı?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam bende de apse çıktı.Devlet hastanesinde 2 hafta sonraya randevu verdiler.Bende ağrılarım artınca normal hastanenin aciline gittim.Bir ağrı kesici ve bir antibiyotik verdiler.Antibiyotiğin ismini hatırlamıyorum fakat ağrı kesicinin ismi arveles'ti.Ağrı kesici aynı zamanda iltihap sökücüymüş ve 3-4 gün içinde benim apsem yok oldu.Dün randevu zamanım geldi ve dişçiye gittim.Röntgen çekip baktılar apse yokmuş.Ama dişin bir kısmı çürüdüğü için o kısmı alıp yerine dolgu yaptılar.Fakat sizin apsenize ve dişlerinize bakınca durum benimkine göre çok daha kötü görünüyor.Sanırım dişlerinize yeterince bakmıyorsunuz.Apse 2 aydır ordaysa kanal mı yaparlar komple mi çekerler bilmem.Ama doktorun anlattığı kadarıyla ağızda 1 tane çürük diş olsa hepsini etkiliyormuş ve kesin çözüm bir kısmını veya tamamını çektirmek.Çekilen dişin yeride boş kalınca diğer dişlerin düzenini bozuyormuş bunun çözümüde protez diş.Sizin yerinizde olsam dişi çektirip yerine implant diş ile doldurmak olurdu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lord keşiş

Maalesef. Diş taşı ve diş eti çekilmesi var.
    Geçmiş olsun hocam. Ağız önemli . Kimisi 6 ay der de yılda bi kere o taşları temizletebilirsiniz . Diş eti çekilmesine neden olabiliyor.
    Ben de ortodontiyle boğusuyorum. Birkac doktor çekilecek dediyse senin çektirmen doğru olur.

Benim diş de çekilecek diye durustçe bi kaç tanesi en baştan .dedi. Biri de " çekim düşünmüyorum" dedi

. Sonra "elimden geldigince cekmeyecegim" dedi.

Neyse yaptiracagimiz kesinleşince "şu diş çekilecek" dedi. Geri sardik başa. Bu yer üstelik 2000 lira daha fazla fiyat çekmişti( bir implant parası denemeye değer belki cekmez demistim.. Filmler de çekilmiş olunca caymak istemedim. Bu yıl çok fazla kafa filmi çektirdim. Bi işi fazla uzatmamak lazimmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Avatarım Ağır Çekim -- 27 Nisan 2019; 15:47:47 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• ÖzgünK kullanıcısına yanıt
    Zaten 1 ay önce röntgen çektiklerinde çürük disin cene kemiği kısmı erimis gözüküyordu.

• Sağol hocam. Ilk önceliğim su apseli diş,dis taşını sonra halledicem. Doktorda öyle demişti zaten

• öğrenciysen ver iban yardım edelim özele git kardeşim , 1 hafta uzun süreç
  • BeylerBeyi35 kullanıcısına yanıt
    Çok sağol hocam ama gerek yok. Kabul edemem.

• Abse için, Duocıd antibiyotik, hızlı ve kesin çözüm. Tecrübe ile sabit.

• Doktorunuz daha önce kullandığınız antibiyotiğin yeterli gelmediğini düşünüp ilacın etkisini potansiyelize etmek için iki antibiyotik yazmış olması kuvvetle muhtemel. Apse şuan inmediği için yüksek ihtimalle doktora gittiğinizde apseninizin biraz daha inmesi için tekrar antibiyotik yazacaklardır. Enfeksiyon halindeyken hiç antibiyotik kullanmamak pek de iyi bir şey değil hocam keşke doktorunuzu dinleseydiniz. Fazla vakit kaybetmeden tekrar görünün.

• Viktor Reznov kullanıcısına yanıt
    Ilaci kullanmadigim zaman disardan apse gözükmüyordu yalniz.

• Hayatim da bir kere dişim apse yapmisti onda da kicimdan 10 tane iğne yemek zorunda kalmistim o gün bugündür dislerime hep bakarım. Sana yine iyi antibiyotik vermis insinde cekelim diye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ezicioyuncu -- 27 Nisan 2019; 16:58:19 >
  • Hocam antibiyotik kullan bi hafta
    Daha sonrasinda disciye git dis temizligi yaptir
    Evde disleri duzenli fircala
    Agiz bakim suyunu ihmal etme
    Dis ipi kullanmayi da ihmal etme

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yarı dişçi olarak bende biseyler yazmasam olmaz tabi
    İlk olarak panoramik röntgen çekilir diş etin yoksa diş kokundede iltihap varmi o öğrenilir. Sonra ilaç tedavisi uygulanır Apranax ve augmentin 1000 gr tabletler bittikten sonra diş kaynakliysa diş çekilir eğer diş etindeyse lokal anestezi uygulanır.

• BigMuffin kullanıcısına yanıt
    Su durumu bi atlatayimda bir daha aksatırsam ne olayim

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.