Şimdi Ara

dış filtre malzemeleri sıralaması nasıl olmalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
24.015
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • iyi akşamlar arkadaşalr bugün lifetech 825 model dış filtrem geldi.
    Kurulum yaparken filtre sıralaması konusunda kararsız kaldım. kullanma kılavuzu okudum(kafama yatmadı) fakat yine de emin olamadım sizlere sormak istedim

öncelikle filtre su üstten geliyor, su aşağıya iniyor sonra da su alttan çekilip akvaryuma geri dönüyor. Sistem bu.
    filtre elemanları ise şu şekilde geldi. 3 elyaf, 1 sünger(daha büyük gözenekli), biraz seramik, aktif karbon. 3 tane de sepet var.
    bunları ne şekilde dizersem en iyi şekilde verim alırım?

• Sünger ve elyafı başa koyun.
  • en alta mekanik temizlik icin seramik ve uzerine elyaf,
    ikinci sepete biyolojik filtrasyon icin matriks veya bioball vb filtre malzemesi, bunlar yoksa buyuk gozenekli sungeri,
    en ustede karbon + elyaf.

yani alta inen su ilk olarak mekanik olarak filtrelenecek ve kati parcalari tutacak, ikinci sepette biyolojik filtrasyon gerceklesecek ve en ustte de karbondan suyu suzup akvaryuma verecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: iliqueur

en alta mekanik temizlik icin seramik ve uzerine elyaf,
    ikinci sepete biyolojik filtrasyon icin matriks veya bioball vb filtre malzemesi, bunlar yoksa buyuk gozenekli sungeri,

yani alta inen su ilk olarak mekanik olarak filtrelenecek ve kati parcalari tutacak, ikinci sepette biyolojik filtrasyon gerceklesecek ve en ustte de karbondan suyu suzup akvaryuma verecek.

hocam galiba yanlış anladınız. benim filtremde kirli su önce en üst sepete dökülüyor oradan süzüle süzüle tabana iniyor, daha sonra da zemindeki hortumla çekilip akvaryuma temiz bir şekilde geri dönüyor.
    sanırım ilk mesajımda tam anlatamadım.

peki bu durumda tam tersi şekilde mi yapmam gerekiyor? Bir de büyük gözenekli sünger biyolojik filtreleme için mi kullanılmalı yoksa ilk katmanda büyük katı pislikler için mi kullanılmalı? şuanlık bioball gibi biyolojik filtreleme için etkili bir malzemem yok, sünger iş görür mü? Yoksa bioball alıp temiz bir kurulum mu yapmam gerekiyor?

bu şuanlık benim aklımdaki kurulum. yanlışlarım var mı? birinci sepette elyaf mı kullanmalıyım yoksa sünger mi?
    en üstteki sepet 1.sepet olsun aşağıya doğru sıralıyorum
    1. sepet --üstte seramik, altta elyaf
    2. sepet --üstte büyük gözenekli sünger, altta elyaf
    3. sepet --üstte karbon, altta elyaf
    (buradan sonra su çekilip akvaryuma geri dönüyor)

elimdeki tüm malzemeleri kullanınca böyle birşey çıkıyor. almam gereken malzemeler var mı bioball gibi?

• quote:

Orijinalden alıntı: celalcaner2

quote:

Orijinalden alıntı: iliqueur

en alta mekanik temizlik icin seramik ve uzerine elyaf,

hocam galiba yanlış anladınız. benim filtremde kirli su önce en üst sepete dökülüyor oradan süzüle süzüle tabana iniyor, daha sonra da zemindeki hortumla çekilip akvaryuma temiz bir şekilde geri dönüyor.
    sanırım ilk mesajımda tam anlatamadım.

peki bu durumda tam tersi şekilde mi yapmam gerekiyor? Bir de büyük gözenekli sünger biyolojik filtreleme için mi kullanılmalı yoksa ilk katmanda büyük katı pislikler için mi kullanılmalı? şuanlık bioball gibi biyolojik filtreleme için etkili bir malzemem yok, sünger iş görür mü? Yoksa bioball alıp temiz bir kurulum mu yapmam gerekiyor?

bu şuanlık benim aklımdaki kurulum. yanlışlarım var mı? birinci sepette elyaf mı kullanmalıyım yoksa sünger mi?
    en üstteki sepet 1.sepet olsun aşağıya doğru sıralıyorum
    1. sepet --üstte seramik, altta elyaf
    2. sepet --üstte büyük gözenekli sünger, altta elyaf
    3. sepet --üstte karbon, altta elyaf
    (buradan sonra su çekilip akvaryuma geri dönüyor)

elimdeki tüm malzemeleri kullanınca böyle birşey çıkıyor. almam gereken malzemeler var mı bioball gibi?

sevgili kardesim, filtrelerde genelde benim dedigim gibidir sistem ama bazilarinda tersi olabiliyor. lifetech hic kullanmadim ama eger senin dedigin gibiyse yani yukaridan suyu verip asagi dogru filtreliyorsa ki kitapciginda yaziyordur o zaman benim dedigimin tersini yapman lazim.

bioball bu isin icin ideal ve yeterli degildir aslinda. ben ornek olsun diye bioballi verdim, para verip alma yani. bu is icin en iyisi eheim substrat veya Seachem Matrixtir. ben daha ucuz oldugu icin matrix kullanmistim ve gayet guzeldir. ne bioball nede sunger bu isi soylediklerim kadar iyi yapamazlar. akvaryumun buyuk ise ve bu ise onem veriyorsan soylediklerimden birini almani oneririm. eger akvaryumun kucukse ve fazla balik yoksa vs o zaman sungerle idare etsinler baliklar ne yapalim :)

ayrica ne olur ne olmaz, buyuk gozenekli dedigin sungerin resmini internetten bir karsilastir bakalim. tahminimce biyolojik sungerden bahsediyorsun.

evet, eger filtre senin dedigin gibi yapiyorsa donusumu o zaman yaptigin siralama dogru oluyor.

• @iliqueur internetten benim süngerle, biyolojik süngerleri karşılaştırdım. Benimki de biyolojik süngermiş(mavi renkli büyük gözenekli)
    şimdilik substrat almayı düşünmüyorum biraz böyle idare etsin eğer olmazsa senin önerdiğin gibi seachem matrix alırım.

arkadaşlar birazdan yukarı da yazdığım sıralamayla filtreyi kuruyorum. Ancak son bir şey daha soracağım izninizle.
    Şimdi benim kaplumbağalar akvaryumu çok kirletiyor ve bana göre birkaç güne kalmadan ilk sıradaki elyaf tıkanır gibi geliyor.
    bunu engellemek için elyafın üstüne bir sünger koymalı mıyım? kaba pislikleri sünger tutar, arada kaçan ince partikülleri elyaf yakalar diye düşünüyorum.
  • quote:

@iliqueur internetten benim süngerle, biyolojik süngerleri karşılaştırdım. Benimki de biyolojik süngermiş(mavi renkli büyük gözenekli)
    şimdilik substrat almayı düşünmüyorum biraz böyle idare etsin eğer olmazsa senin önerdiğin gibi seachem matrix alırım.

arkadaşlar birazdan yukarı da yazdığım sıralamayla filtreyi kuruyorum. Ancak son bir şey daha soracağım izninizle.
    Şimdi benim kaplumbağalar akvaryumu çok kirletiyor ve bana göre birkaç güne kalmadan ilk sıradaki elyaf tıkanır gibi geliyor.
    bunu engellemek için elyafın üstüne bir sünger koymalı mıyım? kaba pislikleri sünger tutar, arada kaçan ince partikülleri elyaf yakalar diye düşünüyorum.

Yapabilirsiniz. Sakıncası yok.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

@iliqueur internetten benim süngerle, biyolojik süngerleri karşılaştırdım. Benimki de biyolojik süngermiş(mavi renkli büyük gözenekli)

yapabilirsin ama bence pek gerek yok. cok fazla sikistirma ic malzemeyi, performans alamazsin. o elyafi zaten o pislikleri suzsun diye koyuyoruz. yani elyafin kirlenmesi en dogal sey. elyaf ucuzdur, alirsin buyuk paketle, bol bol kullanirsin

• Herkeze merhabalar diliyorum.benim lifetech 828 filtrem var.ilk aldığımda çok iyi çalışıyordu.Birgün temizleyip tekrar taktım fakat 2 hafta sonra birden temizlememeye başladı ne yapmam gerek sepetlerim full dolu....
    ??????????????
  • quote:

Orijinalden alıntı: mirace4141

Herkeze merhabalar diliyorum.benim lifetech 828 filtrem var.ilk aldığımda çok iyi çalışıyordu.Birgün temizleyip tekrar taktım fakat 2 hafta sonra birden temizlememeye başladı ne yapmam gerek sepetlerim full dolu....
    ??????????????

yanlış sıralamış olabilirsin veya bir şeyler filtreni tıkamış olabilir. Yeniden temizleyip yukarıdaki sıralamalara göre dizmeni öneririm.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.